收藏 分享(赏)

四川雅安市2015高考英语一轮练习(4)及答案(九月).doc

上传人:a**** 文档编号:450540 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:7 大小:97KB
下载 相关 举报
四川雅安市2015高考英语一轮练习(4)及答案(九月).doc_第1页
第1页 / 共7页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(4)及答案(九月).doc_第2页
第2页 / 共7页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(4)及答案(九月).doc_第3页
第3页 / 共7页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(4)及答案(九月).doc_第4页
第4页 / 共7页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(4)及答案(九月).doc_第5页
第5页 / 共7页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(4)及答案(九月).doc_第6页
第6页 / 共7页
四川雅安市2015高考英语一轮练习(4)及答案(九月).doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、四川雅安市2015高考英语一轮练习(4)及答案(九月)完形填空In my early childhood, my parents and teachers taught me to be persistent(执着的)in every task I devoted myself to. I was1that persistence is the only way towards success. But a small2made me change my mind. One day my two-year-old son, 3at a dozen of“stood”color marker-p

2、ens, cheered excitedly, “Mummy, look! I did it. ”Afterwards, he collected some ballpoint pens, 4to do the same. Hard though he tried, the ballpoint pens just lay5. He turned to me for help. Noticing they had either sharp or round ends, I said6, “Mummy cant help you. ”To my surprise, he wouldnt liste

3、n and continued trying. . . I was dumbfounded by his persistence. My sons behaviour reminded me of George who was always7in his work and rarely talked to anyone. To him, 8, there was no such thing called weekends or holidays. Our boss praised9about him and10us to look up to him as a role model. One

4、day I met George. “Gonna work late again tonight? ”“Probably I cant leave till midnight, ”he said. “How many hours have you put in here each week, eighty or ninety? ”“11. ”“Dont you have time to be with your family at all? ”He shook his head slowly and12a sigh. “Its not what I wanted. But I have wor

5、ked on it for so long. Its much too13to even think about letting go. ”A year later I resigned. The14thing I heard about him was that his wife divorced him. Since then Ive never seen him. But occasionally his aged15would come to my mind. Until that day, 16knowing why the ballpoint pens couldnt stand

6、up, the two-year-old son had17the impossibility after many failures. He put aside all the ballpoint pens and kept only those marker-pens for his“game”. 18, he already learned to let go of his previous19attempts. In our daily life, many headaches can be avoided if we know how to20them and then decisi

7、vely let them go immediately. 【文章大意】作者自小就被父母和老师教育: 做任何事都要执着, 但一次两岁的儿子试图将圆珠笔竖起来, 结果却没能成功, 这让她想起一个名叫George的朋友, 他是个工作狂, 心中只有工作, 没有家人, 结果妻子与他离婚。这让作者意识到生活中有许多自己不能做的事, 该放手时就放手, 这样生活才能有乐趣。作者欣慰地看到自己的儿子在玩笔的游戏中已经学会了这一点。1. A. confidentB. consistentC. consciousD. convinced【解析】选D。前后照应题。因为小时候, 父母和老师教育“我”做每件事时都要执着

8、。所以“我”一直相信(I was convinced)执着是成功的唯一途径。2. A. eventB. incidentC. accidentD. affair【解析】选B。词义辨析题。event多指重要、有意义的大事件; incident指平常小事; accident指意外事故; affair泛指事件, 事务。此处语境指儿子玩记号笔, 应为平常小事。3. A. pointingB. shoutingC. screamingD. laughing【解析】选A。前后照应题。一天我两岁的儿子指着(point at)一堆竖着的彩色记号笔, 兴奋地欢呼着。4. A. insistingB. requi

9、ringC. intendingD. urging【解析】选C。前后照应题。后来, 儿子又拿了一些圆珠笔, 打算做同样的事, 即把圆珠笔也竖起来。intend to do sth. 打算做某事。5. A. flatB. silentC. stillD. quiet【解析】选A。背景知识题。根据Hard though he tried(尽管他费了很大的劲试着将圆珠笔竖起来)可知结果没有成功, 圆珠笔仍然没有竖起来。因为这些圆珠笔要么是尖头, 要么是圆头。lie flat意思是“平躺着”。6. A. deliberatelyB. casuallyC. unintentionallyD. enthu

10、siastically【解析】选B。前后照应题。看到这些圆珠笔要么是尖头要么是圆头, 我不加考虑地(casually)说: “妈妈帮不了你。”但儿子不听, 继续坚持做下去。7. A. interestedB. busyC. devotedD. buried【解析】选D。前后照应题。be buried in his work专心致志地忙于他的工作。这由后文的“他很少和任何人讲话”可知。8. A. thereforeB. howeverC. otherwiseD. though【解析】选A。逻辑推理题。因为他总是忙于自己的工作, 因此(therefore)对他来说没有周末或假日这样的概念。9. A

11、. highB. highlyC. wellD. much【解析】选B。固定搭配题。因为他一心扑在工作上, 所以老板对他高度赞扬。10. A. promisedB. demandedC. inspiredD. appealed【解析】选C。逻辑推理题。老板鼓舞我们把他当成模范榜样看待。11. A. At randomB. At timesC. At mostD. At least【解析】选D。前后照应题。因为作者的朋友George是个工作狂, 所以每周至少工作80或90小时。12. A. let offB. let outC. sent offD. sent out【解析】选B。前后照应题。根

12、据shook his head slowly(慢慢摇头)可知此处他发出(let out)一声叹息。13. A. encouragingB. comfortableC. painfulD. ashamed【解析】选C。前后照应题。根据George讲的话可知“他心中只有工作, 没有家人”, 所以“他认为即使想(在工作方面)放手也是很痛苦的(painful)”。14. A. latterB. laterC. lastD. lately【解析】选C。前后照应题。根据后面一句“Since then Ive never seen him. ”可知此空填last, 说明“这是我听到有关他的最后一件事”。15

13、. A. pictureB. figureC. reflectionD. image【解析】选D。前后照应题。根据come to my mind可知此处选image。虽然后来我再也没见到过他, 但他年迈的形象还会出现在我的脑海中。16. A. forB. withC. withoutD. besides【解析】选C。前后照应题。直到那一天, 我两岁的儿子虽然并不知道为何圆珠笔竖不起来, 但是在多次失败后学会了接受这种不可能。17. A. receivedB. acceptedC. refusedD. rejected【解析】选B。词语辨析题。accept指“主观接受”, 而receive指“客

14、观上收到”。C、D两项指“拒绝”。18. A. GenerallyB. EventuallyC. AdditionallyD. Obviously【解析】选D。前后照应题。儿子将不能竖起来的圆珠笔放在一边, 只留下可以站起来的记号笔用来玩游戏。很明显(obviously), 他已经学会了对以前无用的(useless)尝试选择放弃。19. A. uselessB. endlessC. hopefulD. meaningful【解析】选A。逻辑推理题。上文中的many failures已提示, 可推知他做了一些无用的尝试。useless无用的。20. A. clarifyB. distinguis

15、hC. identifyD. acknowledge【解析】选C。前后照应题。在我们的日常生活中, 很多令人头疼的事是可以避免的, 只要我们知道如何鉴别(identify)它们并果断地做出放弃的决定。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。The need to feed a growing population is putting much pressure on the worlds supply of water. With 97% of the worlds water too salty to be drunk or used in agricul

16、ture, the worldwide supply of water needs careful management, especially in agriculture. Although the idea of a water shortage (短缺) seems strange to someone fortunate enough to live in a high rainfall country, many of the worlds agricultural industries experience constant water shortages. Although d

17、ams can be built to store water for agricultural use in dry areas and dry seasons, the costs of water redistribution (重新分配) are very high. Not only is there the cost of the engineering itself, but there is also an environmental cost to be considered. Where valleys (山谷) are flooded to create dams, ho

18、uses are lost and wildlife homes destroyed. Besides, water may flow easily through pipes to fields, but it cannot be transported from one side of the world to the other. Each country must therefore rely on the management of its own water to supply its farming requirements. This is particularly troub

19、ling for countries with agricultural industries in areas dependent on irrigation (灌溉). In Texas, farmers overuse of irrgation water has resulted in a 25% reduction of the water stores. In the Central Valley area of southwestern USA, a huge water engineering project provided water for farming in dry

20、valleys, but much of the water use has been poorly managed. Saudi Arabias attempts to grow wheat in desert areas have seen the pumping of huge quantities of irrigation water from underground reserves. Because there is no rainfall in these areas, such reserves can only decrease, and it is believed th

21、at fifty years of pumping will see them run dry. 1. From the first two paragraphs we learn that.A. much of the worlds water is available for useB. people in high rainfall countries feel luckyC. the costs of water redistribution should be consideredD. water can be easily carried through pipes across

22、the world2. Which of the following is true? A. The water stores in Texas have been reduced by 75%. B. Most industries in the world suffer from water shortages. C. The underground water in Saudi Arabia might run out in 50 years. D. Good management of water use resulted from the project in the Central

23、 Valley. 3. What is most likely to be discussed in the paragraph that follows? A. Steps to improving water use management. B. Ways to reduce the costs of building dams. C. Measures to deal with worldwide water shortages. D. Approaches to handling the pressure on water supply. 4. The text is mainly a

24、bout.A. water supply and increasing populationB. water use management and agricultureC. water redistribution and wildlife protectionD. water shortages and environmental protection【参考答案】1-4 CCAB 信息匹配。根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2014石家庄模拟)Why Exercise Is Cool?Exercise Strengthens Muscle

25、sDid you ever do a push-up or swing across the monkey bars at the playground? 1By using your muscles to do powerful things, you can make them stronger. For older teens and adults, this kind of workout can make muscles bigger, too. 2Can you touch your toes easily without yelling ouch? Most kids are p

26、retty flexible, which means that they can bend and stretch their bodies without much trouble. Being flexible is having“full range of motion”, which means you can move your arms and legs freely without feeling tightness or pain. Exercise Keeps the Balance3Your body needs a certain amount of calories

27、every day just to function, breathe, walk around, and do all the basic stuff. 4If youre not very active, your body wont need as many calories. Whatever your calorie need is, if you eat enough to meet that need, your body weight will stay about the same. If you eat more calories than your body needs,

28、 it may be stored as extra fat. Exercise Makes You Feel GoodIt feels good to have a strong, flexible body that can do all the activities you enjoylike running, jumping, and playing with your friends. Its also fun to be good at something, like scoring a basket, hitting a home run, or perfecting a div

29、e. But you may not know that exercising can actually put you in a better mood. 5Its just another reason why exercise is cool! A. So you want to do some aerobic(需氧的)exercise right now? B. Food gives your body fuel in the form of calories, which are a kind of energy. C. When you exercise, your brain releases a chemical, which may make you feel happier. D. Those are exercises that can build strength. E. Exercise Makes You FlexibleF. Exercise Makes Your Heart HappyG. But if youre active, your body needs an extra measure of calories or energy. 答案: 15. DEBGC。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1