1、雅安中学2014-2015学年高一下期期末模拟英 语 试 题本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。满分150分,考试时间120分钟。考试结束后,将答题卷和机读卡一并收回。第卷(选择题,共115分)第一部分:听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where was the man born?A. In London B. In Paris. C. In New
2、York. 2. What do the womans parents want her to do?A. A singer B. A dancer C. An artist.3. What did the woman do yesterday?A. Watch TV. B. Sleep at home . C. Climb a mountain.4. What can we learn about the woman?A. She is married B. She will be married. C. She will miss the marriage.5. When will the
3、 woman start out?A. At eight thirty. B. At nine C. At ten to nine.第二节(共15小题;每小题1 分,满分15分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What happened to the man?A. He was woken by his alarm. B. He had a ba
4、d cold. C. He was late for work.7. What does the woman mean? A. She feels the man is lucky. B. She hopes that the man will not be fired.C. She is warning the man not to be late听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. Where are the speakers now?A. In New Jersey. B. In California. C. In Hawaii. 9. What is the probable
5、relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Friends. C. Boss and worker.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Why does the woman have to go?A. It was very late. B. She has to get up early tomorrow. C. She has stayed for a long time.11. How long will the woman stay at home?A. A week. B. Two days. C
6、. Six months.12. What day is it today?A. Saturday. B. Thursday. C. Friday.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What is the weather like today?A. Sunny. B. Cloudy. C. Windy.14. What kind of weather does the woman prefer?A. Cool. B. Hot. C. Cold.15. What will the man do this weekend?A. Go hiking. B. Go swimming.
7、 C. Go shopping.16. What does the woman want to buy? A. A sweater. B. A hat. C. Trousers.听下面一段对话,回答第17至第20四个小题。17. How many companions dose the groom have?A. Two. B. Three. C. Four.18. Who make up the second block in the red-block?A. Some girls. B. Some boys C. Some babies.19. What symbolizes the sw
8、eetness of life?A. Sugar cane. B. Grass. C. Banana trees.20. Which is the most important ceremony in a Jingpo wedding?A. Walking across the grass. B. Preparing sacrifices. C. Splashing blood on the grass.第二部分:英语知识运用第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)21. Nowadays, _ kitchens with advanced equipment can help _
9、 blind to cook by themselves easier.A. / ; a B. the; / C. /; / D. /; the22. To stick to something means that you continue to do it and dont _.A. give in B. put off C. give up D. put up23. When Alice saw a _ tiger in front of her, she felt that she was _.A. dangerous; in danger B. in danger; dangerou
10、sC. dangerous; dangerous D. in danger; in danger24. Glad to meet you and here is my card. Lets keep in_ later.A. touch B. relation C. connection D. friendship25. _ is to be awarded the highest award at this evenings meeting. A. Both the director and the writer B. Both of the director and the writerC
11、. The director and the writer D. The director and writer26. Do you think you could _ his voice on the phone?A. know B. remember C. recognize D. realize 27. This old man is _ in the small village, just 2 years younger than Toms grandpa.A. the second oldest B. the oldest C. the older D. the second old
12、er28. The westerners _ God while few of us accept it.A. believe in B. give in C. take in D. consist in 29. _ the danger from wars, people had to deal with a shortage of food, clothing, fuel and almost everything.A. In spite of B. Instead of C. As long as D. As well as30. _ everyone has completed the
13、 work, it is possible to come to a conclusion.A. In order that B. Now that C. So that D. Even if31. Our neighbor has _ours. A. as bigger a house as B. a house as C. as a big house as D. as big a house as 32. Was it at the school _ was named after a hero _ he spent his childhood? A. which; that B. wh
14、ere; that C. that; where D. which; where 33. Why didnt you give back Roberts e-dictionary yesterday? I forgot _ it here, but I mean _ it to him tomorrow.A. to bring; to return B. to bring; returning C. bringing; to return D. bringing; returning34. Joy _ as a language teacher in China for two years b
15、efore she went back to London. A. had worked B. was working C. worked D. has worked 35. My professor and I have seen your paintings at the exhibition. They are so creative!_.A. No problem B. Thanks for your compliment C. Not at all D. Nothing wrong第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从36-55各
16、题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。My sister and I grew up in a little village in England. Our father was a struggling 36, but I always knew he was 37 . He never criticized us, but used 38 to bring out our best. Hed say,” If you pout water on flowers, they flourish. If you dont give them water, they die.” I
17、39 as a child I said something 40 about somebody, and my father said, “ 41 time you say something unpleasant about somebody else, its a reflection of you.” He explained that if I looked for the best 42 people, I would get the best 43 . From then on Ive always tried to 44 the principle in my life and
18、 later in running my company. Dads also always been very 45 . At 15, I started a magazine. It was 46 a great deal of my time, and the headmaster of my school gave me a 47 : stay in school or leave to work on my magazine.I decided to leave, and Dad tried to sway me from my decision, 48 any good fathe
19、r would. When he realized I Had made up my mind, he said, “Richard, when I was 23, my dad 49 me to go into law. And Ive 50 regretted it. I wanted to be a biologist, 51 I didnt pursue my 52 . You know what you want. Go fulfill(实现) it.”As 53 turned out, my little publication went on to become Student,
20、 a national 54 for young people in the U.K. My wife and I have two children, and I d like to think we are bringing them up in the same way Dad 55 me.36. A. biologistB. managerC. lawyerD. gardener37. A. strictB. honestC. specialD. learned38. A. praiseB. courageC. powerD. warmth39. A. thinkB. imagineC
21、. rememberD. guess40. A. unnecessaryB. unkindC. unimportantD. unusual41. A. AnotherB. SomeC. AnyD. Other42. A. onB. inC. atD. about43. A. in caseB. by turnsC. by chanceD. in return44. A. reviseB. setC. reviewD. follow45. A. understanding B. experiencedC. seriousD. demanding46. A. taking upB. making
22、upC. picking upD. keeping up47. A. suggestionB. decisionC. noticeD. choice48. A. andB. asC. even ifD. as if49. A. helpedB. allowedC. persuadedD. suggested50. A. alwaysB. neverC. seldomD. almost51. A. ratherB. butC. forD. therefore52. A. promiseB. taskC. beliefD. dream53. A. thisB. heC. itD. that54.
23、A. newspaperB. magazineC. programD. project55. A. controlledB. comfortedC. remindedD. raised第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。A They say that soon, we will be able to receive more than 500 television networks on cable or by satellite. Some people think that its useless to h
24、ave that many channels. Their usual criticism(批评) goes something like this: I already get more channels on my TV than I have time to watch. No one needs to see that much TV. Theres not enough time in the day to watch all that!They also say that most of whats on television now isnt worth watching in
25、the first place. I think theyre missing the point. If the local library wanted to add another 5,000 books, would we say, Thats silly, well never have time to read all those books? The point is that we would have more choices. I dont believe that most people should watch more television. And if we ha
26、d 500 or even 1,000 channels to choose from, we wouldnt have to spend more time watching TV. We would, however, have more programs to choose from. That means that the quality of our viewing time would be improved. I think the more channels we have, the better. Give me more choices! If theyre not wor
27、th my time, Ill just hit the off button. 56. The purpose of writing this passage is to _.A. make a suggestion B. express an opinion C. give important information D. complain about cable television 57. From the passage we know that the author wants to _.A. read more books B. rent more TV setsC. have
28、more choices D. watch more sports58. The number of television channels is _.A. increasing fast B. decreasing fast C. never going to be more than 1,000 D. the same as that of books in the library59. To make his point, the author compares the development of TV networks to that of _. A. schoolyards B.
29、computers C. libraries D. satellites60. What does the phrase hit the off button refer to?A. Go to the library. B. Switch over the TV channels.C. Turn off the TV. D. Have more TV networks.B Most visitors come to the UK expecting the rain and weather for which the country is famous. However, when summ
30、er finally arrives, British people like nothing more than heading for the coast. Here are some of more famous places of interest that you could expect to visit on a trip to Britain. Black pool, in the northwest of England, is the most visited place in the UK. Each year around 6.5 to 7 million people
31、 come to enjoy the miles of sandy beaches, the 158m Black pool Tower and the 11km-long Golden Mile, where there are entertainments, pubs, ice rinks (溜冰场) and even a zoo. On the south coast of the country you can find Brighton. Until 1786, Brighton was a sleepy village. Then the future king, George I
32、V, decided to build a house there, and now it has become a large, international centre. Apart from the beaches, Brighton is famous for its pier (码头). There are theatres, entertainments and restaurants there. Brighton is also fantastic for shopping. If you want to travel a little further, why not go
33、to Corn-wall in the far southwest of the UK? South Cornwall offers miles of sandy beaches and beautiful scenery. The climate there is warmer than the rest of Britain, and you can even find palm trees. For a bit more excitement, go to North Cornwall. The scenery there is nicer, and the beaches are fa
34、mous for their powerful waves. As a result, North Cornwall has become the home of British surfing. One word of warning though, if you are using the roads in the UK during holidays, you can expect long traffic jams on the motorways. It might be better to take the train.61. Which is the best title for
35、 this passage?A. Lets Go to the Beach! B. How to Enjoy Your HolidaysC. Welcome to Britain! D. How to Travel in Britain62. We may find this passage in a _.A. geography book B. storybook C. travel guide D. news magazine 63. If Andrew likes surfing, which is the best place for him to spend his holidays
36、?A. Black pool. B. Brighton. C. South Cornwall. D. North Cornwall. 64. Which is NOT the reason why Brighton is famous?A. In Brighton you can satisfy your appetite for shopping.B. In 1786, George IV decided to build a house there.C. There is an interesting pier in Brighton.D. You can enjoy yourself o
37、n the beautiful beaches.65. From the passage we can infer that _.A. there are no beaches in the east and west of BritainB. Black pool is the most famous place in the UKC. the pier is more interesting than the beaches in BrightonD. the climate in South Cornwall is attractive to many peopleC On the fi
38、rst day of school I brought my camera to school. I gave the students a piece of 8 11 cardboard(纸板), and asked them to write their names on both sides. As they finished, I asked them to get into groups of three to four students and took photographs of them holding their name cards. After school, I de
39、veloped the film and printed two sets of photos. That evening, I started to match the names with the faces. I kept one set of pictures at home for about a week so that I could review their names each night. On the second day of school, I put up the other set of photos as a bulletin board (公布栏), with
40、 a title such as Presenting Room 108, . The kids loved it! After I had learned all of their names I brought the second set back to school and stuck them onto an 8 11 sheet of paper. I placed it in the classroom for other teachers. The cardboard name cards that were made on the first day were collect
41、ed and put on a shelf. From time to time, they were given back to the students and placed on their desks so that guests or supply teachers (代课老师) could identify all of the students. Ive been doing this with my grade 7 students for the last nine years and they liked it. Its fun to bring the photos ou
42、t again at the end of the school year to see how much they have all changed in ten months.66. The cardboards were used to _.A. play some kind of game B. decorate the classroomC. identify the students D. print the photos on67. The writer of the passage might be a _.A. head teacher B. monitor C. photo
43、grapher D. supply teacher 68. Why did the writer leave the second set of the photos at home?A. To memorize the students names at home. B. To make cardboard name cards for supply teachers.C. To make a bulletin board in the classroom. D. To match the students names with their faces69. Which of the fol
44、lowing is TRUE according to the passage?A. The students didnt have to use the cardboard name cards to identify each other. B. Other teachers couldnt identify the students without the cardboard name cards. C. The writer kept the cardboard name cards as a souvenir for nine years.D. The guests will kno
45、w the students names by reading the cardboard name cards.70. The passage mainly tells us _.A. a method of identifying students B. a method of decorating classrooms C. the development of photography D. the importance of cardboard name cardsD The earliest newspapers started in ancient Rome. They were
46、handwritten news sheets. The first printed newspapers appeared in China during the Tang dynasty, which were printed from carved(雕刻的) wooden blocks. Modern papers first appeared in Venice, Italy in the middle of the 14th century. The newspapers of today, with advertising and a mixture of political, e
47、conomic, and social news and comments, were started in Britain in the mid-18th century. The main function of newspapers is to report news. Many newspapers also provide special information to readers, such as weather reports and television timetables. They also provide comments on politics, economics
48、, arts and culture. Almost all newspapers depend on advertising to make money. Nearly six out of ten adults in the United States and Canada read a newspaper every day. Seven out of ten read a paper each weekend. Readers search newspapers for de-tailed background information(背景资料)and analysis(分析). Th
49、is is what television and radio news reports seldom offer. Newspapers tell readers what happened, and they also help readers understand what caused an event and how it will affect the world around them. The workers at large newspaper companies work under a lot of pressure to bring news to readers as
50、 soon as possible. Reporters, photographers, artists, and editors collect articles in just a few hours. Page designers select articles, photos, advertisements, and eye-catching headlines to make the pages, and then rush their work to the printer. Printing workers may work overnight around printing p
51、resses to churn out more than 60,000 copies per hour.71. Which is the best title for the passage?A. Production of Newspapers B. Functions of NewspapersC. Publication of Newspapers D. An Introduction to Newspapers72. Modern newspapers were first made in _.A. China B. Ancient Rome C. Italy D. Britain7
52、3. What is the main idea of the third paragraph? A. Most adults in America and Canada read newspapers every day.B. The importance of newspapers in peoples lives.C. Newspapers offer readers detailed information.D. The effects of newspapers on readers.74. We can infer everything from the passage EXCEP
53、T that _.A. newspapers will become less popular because of the development of TVB. few newspapers have no advertisingC. many adults in America read newspapers every day D. people can read about many different issues in newspapers75. The phrase churn out in the last paragraph probably means _.A. pres
54、s B. produce C. publish D. sell第四部分:阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,并根据文章大意,选出恰当的选项填在横线上,使文章通顺连贯,该部分在答题卷上作答。 76 But still there is a danger that grows every yearAirliners get largerSome airplanes can hold over 300 passengersAnd the air itself becomes more and more crowdedIf one giant airliner crashed i
55、nto another in mid-air 600 lives could be lost 77 Air traffic controllers tell the pilot exactly when to turn when to climb and when to come downThe air traffic controllers around a busy airport like London-Heathrow may handle 2500 planes a dayNot all of them actually land at the airportMany plane t
56、hat flies near the airport comes under the orders of the controllers there 78 Recently such a disaster almost happened 79 One with 69 passengers had come from Toronto and the other with 176 passengers from Chicago ,an air traffic controller noticed on his radar screen that the two planes were too cl
57、ose to each otherHe ordered one to turn to the right and to climbBut he made a mistakeHe ordered the wrong plane to do thisFifteen seconds later it flew directly in front of the second planeThey avoided each other by the smallest part of a secondThe distance between them was less than that of a larg
58、e swimming pool 80 A Even a small mistake on their part could cause a disaster B Two large jets were flying towards the airport C Nowadays people like traveling more by air than by car D Today air travel is far safer than driving a car on a bus motor-way E This is an example of the danger that grows
59、 every year F In a word air travel is more dangerous we should choose others G From the moment an airliner takes off to the moment it lands every movement is watched on radar screen第卷(非选择题,共35分)第一节短文改错(共l0小题;每小题l分,满分l0分) 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾();如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:此行多一个词
60、:把多余的词用斜线()划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(),在该行右边横线上写出该加的词。此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。注意:原行没有错的不要改。An English lady was finally decided that she really should81_learn to drive, And after many attempts, she past her82_driving test and told her husband that,to release, he 83_was going
61、 to drive him over to France for a holiday, But84_then a week after the trip, she suddenly announced that 85_they wouldnt take the holiday. “How did you change your86_mind?” he asked her by surprise. “Well,it is all because87_ of the business of driving on right.” She said, “I have88_been practicing
62、 for three weeks now, but I still couldnt89_get used to it-in fact, Ive nearly killed three peoples。”90_第二节书面表达(满分25分)随着科技的进步,多媒体已走进很多学校的课堂。课间休息时,有些学校利用它来播放音乐。你班就“课间是否要播放音乐”展开讨论。请你根据下表所提供的信息用英语写一篇短文,陈述讨论结果及你个人的看法、建议 。(字数 120 词左右,不计开头 )大多数同学认为 部分同学认为个人看法能活跃气氛 ;能使大脑得到放松,减轻学习的疲劳,使大家在快乐的氛围中做好下一堂课的准备 ;能给
63、大家带来快乐课间时间太短 ,播放音乐达不到预期的效果;课间需要的是安静而不是嘈杂的声音 。考生陈述 Our class held a discussion about whether music should be played during the break or not._ _雅安中学2014-2015学年高一下期期末模拟英 语 答题卷本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。第卷1至7页,第卷第7-8页。满分150分,考试时间120分钟。考试结束后,将答题卷和机读卡一并收回。非选择题 (考生须用0.5毫米黑色墨水签字笔书写)阅读表达:76_ 77_ 78_ 79_ 80_第一节
64、短文改错(共l0小题;每小题l分,满分l0分) 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾();如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:此行多一个词:把多余的词用斜线()划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(),在该行右边横线上写出该加的词。此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。注意:原行没有错的不要改。An English lady was finally decided that she really should81_learn to drive, And
65、 after many attempts, she past her82_driving test and told her husband that,to release, he 83_was going to drive him over to France for a holiday, But84_then a week after the trip, she suddenly announced that 85_they wouldnt take the holiday. “How did you change your86_mind?” he asked her by surpris
66、e. “Well,it is all because87_ of the business of driving on right.” She said, “I have88_been practicing for three weeks now, but I still couldnt89_get used to it-in fact, Ive nearly killed three peoples。”90_请在各题目的答题区域内作答,超出边框的答案无效请在各题目的答题区域内作答,超出边框的答案无效第二节书面表达(满分25分)随着科技的进步,多媒体已走进很多学校的课堂。课间休息时,有些学校利
67、用它来播放音乐。你班就“课间是否要播放音乐”展开讨论。请你根据下表所提供的信息用英语写一篇短文,陈述讨论结果及你个人的看法、建议 。(字数 120 词左右,不计开头 )大多数同学认为 部分同学认为个人看法能活跃气氛 ;能使大脑得到放松,减轻学习的疲劳,使大家在快乐的氛围中做好下一堂课的准备 ;能给大家带来快乐课间时间太短 ,播放音乐达不到预期的效果;课间需要的是安静而不是嘈杂的声音 。考生陈述 Our class held a discussion about whether music should be played during the break or not._ 请在各题目的答题区域
68、内作答,超出边框的答案无效雅安中学2014-2015学年高一下期期末模拟英 语 参考答题听力(120*1=20)1-5 CCABC 6-10 CBABB 11-15 CBAAA 16-20 BABAA21.D【解析】考查冠词。句意:现在,有着先进的设备的厨房能够帮助盲人自己更容易地做饭。第一空:kitchens厨房,复数形式表达一类,前面不用冠词;第二空:the blind盲人,“the +形容词”表示一类人。故选D。22.C【解析】考查短语辨析。句意:“坚持一些事情”意思是你继续做某事,不要放弃。give in屈服;put off 推迟;give up放弃;put up张贴。结合语境,故选C
69、。23.A【解析】考查形容词和介词短语。句意:当爱丽丝看见她的前面有一只危险的老虎时,她感到自己处于危险中。dangerous危险的,作定语修饰老虎;in danger处于危险中,做表语,表示主语的状态。故选A。24.A【解析】考查固定短语。句意:很高兴见到你,这是我的名片。让我们保持联系。keep in touch保持联系,固定短语。故选A。25.D【解析】考查主谓一致。A、B、C作主语,谓语动词均应用复数形式;D项共用一个定冠词the,指一个人,谓语动词用单数形式。根据系动词is,可知选D。26.C【解析】考查动词辨析。句意:你觉得你能在电话中听出他的声音吗?know知道;remember
70、记得;recognize分辨出;realize意识到。结合语境,故选C。27.A【解析】考查形容词最高级。句意:这个老人是这个村里第二个年龄最大的老人,仅仅比汤姆的爷爷年轻两岁。形容词最高级前可加序数词,表示“第几”。故选A。28.A【解析】考查短语辨析。句意:西方人信仰上帝,但是我们很少有人相信它。believe in信任;give in 屈服;take in 吸收;consist in存在于。结合语境,故选A。29.D【解析】考查介词短语。句意:不仅有战争的危险,人们还必须解决食物,衣服,燃料,几乎每一件东西的短缺。in spite of尽管;instead of而不是;as long a
71、s只要;as well as也,不仅。结合语境,故选D。30.B【解析】考查连词。句意:既然大家都已经完成了工作,那很可能已经得出了结论了。in order that为了;now that既然;so that以至于;even if即使。结合语境,故选B。31.D【解析】考查平级比较。句意:我们的邻居有着和我们一样大的房子。as big a house as和一样大的房子;asas之间用形容词或副词的原级形式,as 后接形容词,再接名词,注意冠词应放在名词前。故选D。32.A【解析】考查定语从句和强调句型。句意:是在那个以一位英雄的名字命名的学校里他度过了他的童年吗?第一空:定语从句,先行词是t
72、he school,关系代词which指代先行词在句中作主语;第二空:that与it was构成强调句型。故A正确。33.A【解析】考查固定短语。句意:昨天你为什么没有把罗伯特的电子词典还给他?我忘记把它带过来了,但是我打算明天还给他。第一空:forget to do忘记要做某事;mean to do打算做某事。结合语境,故选A。34.A【解析】考查时态。句意:乔伊去伦敦之前,已经在中国做了两年的语言老师了。作为语言老师这个动作发生在went back回去之前,所以用过去完成时,故选A。35.B【解析】考查交际用语。句意:我的教授和我已经在展览馆看见你的油画了,它们太有创造性了。谢谢你的称赞。
73、No problem没问题;Thanks for your compliment 谢谢你的赞赏;Not at all不客气;Nothing wrong没有什么错的。结合语境,故选B。36C【解析】考查名词。根据第三段“my dad me to go into law. And Ive regretted it. I wanted to be a biologist, I didnt pursue my .”,可推测作者的父亲成为了一名律师,没有追求自己的梦想生物学家。故答案为C。37C【解析】考查形容词。根据“He never criticized us, but used _ to brin
74、g out our best.(他不是批评我们,而是用表扬显示出我们是最好的)”,可知他是“特别的”。故选C。38A【解析】考查名词。根据“If you pour water on flowers,”、“ time you say something ”及“if I looked for the best people, I would get the best .”,可知你在别人身上发现最好的,你才能得到最好的,学会发现和学习别人的优点。所以此处应是praise(赞扬)。应选A。39C【解析】考查动词。根据作者的父亲说“as a child I said something”,可知是“记得”
75、,所以应选C。40B【解析】考查形容词。根据“you say something unpleasant about somebody else, its a reflection of you”,可知说了某人不友好的(unkind)事情,故选B 项。41C【解析】考查形容词。根据“from then on Ive always tried to ”,由always可知无论何时(any time),故答案选C。42B【解析】考查介词。身上的优点是内在的。所以“在身上”应用in 而不是on (外在的,身上携带的东西,用on)。故选B。43D【解析】考查介词短语。根据后文“我总是试图遵循这个原则”,
76、可知look for the best in people,才能get the best“作为回报”,in return 作为回报。所以选D。44D【解析】考查动词。习惯搭配“follow the principle(遵循原则)”。故选D。45A【解析】考查形容词。根据下文作者“leave to work on my magazine”,意识到作者下定决心了,父亲并未阻止,而是让作者Go fulfill it。可知是understanding(理解人的)。故选A。46A【解析】考查动词短语。根据下文“the headmaster gave me a choice: stay in school
77、 or leave to work on my magazine”,可知started the magazine占用大量时间。故选taking up(占据)。make up 构成,组成;pick up捡起,拿起,接收等;keep up维持,保持。故选A。47D【解析】考查名词。根据“stay in school or leave to work on my magazine”中的or,可知是做出选择。故选D。48B【解析】考查连词。此处as“正如,正像”,指代前面整句话的内容,引导非限制性定语从句。故选B项。49C【解析】考查动词。根据后文的“ I didnt pursue my dream”
78、和前文的“regretted it”,可知作者的祖父说服了作者的父亲学法律。故选C。50A【解析】考查副词。作者父亲的“一直”后悔,才让作者做自己愿意做的事情。如果不后悔,就不会出现Go fulfill it的结果。故应该肯定地说是后悔的,而其它选项都是否定。所以选A。51B【解析】考查副词。I wanted to be a biologist与后面的didnt pursue是转折关系,故选B。52D【解析】考查名词。wanted to be a biologist只能称为dream,而不是promise(诺言)和belief(信仰)。故选D。53C【解析】考查代词。As it turned
79、out接Go fulfill it(dream),两者中的it 都指开办杂志的梦想。“正如我的梦想所实现的结果那样,我的出版物后来命名为student(一个国家级杂志)”。故选C。54B【解析】考查名词。根据前文,作者的dream是start a magazine,可知本题应选B。55D【解析】考查动词。raise等同于bring sb up(养育)。“我们正在用父亲养育我的方式来养育我们的孩子。故本题选D。【备注】本文讲述了作者的父亲非常理解自己,他总是通过赞扬的方式来鼓励“我”,同时一直很支持“我”的选择。结果证明父亲的做法是正确的,“我”做着自己喜欢做的事情,并取得了一定的成就。56B【
80、解析】主旨大意题。这篇文章讲述了如今通过卫星我们很快能够接受到500多个电视频道,有的人认为那是没有价值的,而作者认为我们会有更多的选择。故选B。57C【解析】细节理解题。根据最后一段“I think the more channels we have, the better. Give me more choices!”,可知作者想要拥有更多的选择。故选C58A【解析】细节理解题。根据第一段中的“They say that soon, we will be able to receive more than 500 television networks on cable or by sat
81、ellite.”,可知电视频道的数量增加得非常快,我们很快就能接收到500多个电视频道。故选A。59C【解析】细节理解题。根据第二段中的“If the local library wanted to add another 5,000 books, would we say, Thats silly, well never have time to read all those books? The point is that we would have more choices.”,可知作者为了表达自己的观点,列举了图书馆的书的例子和电视频道作比较。故选C。60C【解析】细节理解题。根据最后
82、一句“If theyre not worth my time, Ill just hit the off button.”,作者认为如果有些节目不值得观看,只需要关掉电视就行了。可知hit the off button指的是关掉电视。故选C。【备注】这篇文章讲述了如今电视频道的数量增长得很快,有的人认为这是无用的,没有什么价值;而作者认为越多越好,这就意味着我们会有更多的选择性。61A【解析】主旨大意题。根据文章内容可知,在英国,只要夏天一到来,人们就喜欢前往海滩度假。文章给我们介绍了几个英国非常著名的海滩旅游胜地。所以“让我们去海滩吧”最适合做文章的标题。故选A。62C【解析】推理判断题。本
83、文是一篇介绍英国的旅游胜地的文章,所以它很可能出自旅游指南。故选C。63D【解析】细节理解题。根据文中的“As a result, North Cornwall has become the home of British surfing.”,可知如果安德鲁喜欢冲浪的话,North Cornwall是最好的度假胜地。故选D。64B【解析】细节理解题。根据文中的“Apart from the beaches, Brighton is famous for its pier . There are theatres, entertainments and restaurants there. Br
84、ighton is also fantastic for shopping.”,可知在布莱顿可以满足你的购物欲望,这里还有一个非常有趣的码头,你也可以在漂亮的海滩上尽情地玩耍。故选B65D【解析】细节理解题。根据文中的“Most visitors come to the UK expecting the rain and weather for which the country is famous.”,可知这篇文章暗含着英国的雨和气候每年都吸引着很多游客前来英国度假。故选D。【备注】本文讲述了每到夏天,英国人就要去海滩度假、享受;英国的气候也吸引着许多游客前来度假。66C【解析】细节理解题。
85、根据第四段中的“From time to time, they were given back to the students and placed on their desks so that guests or supply teachers (代课老师) could identify all of the students.”,可知纸板用来识别学生的。故选C。67A【解析】推理判断题。从文章中我们可以推断出作者可能是这个学校的班主任。故选A。68A【解析】细节理解题。根据第二段中的“I kept one set of pictures at home for about a week s
86、o that I could review their names each night.”,可知作者把一组照片放在家里,是为了在家里记住学生的名字。故选A。69D【解析】细节理解题。根据文章可知,通过这个纸板名片,代课老师和客人都能识别出所有学生的名字。故选D。70A【解析】主旨大意题。这篇文章主要给我们介绍了作者创造了一种纸板名片,通过它客人和代课老师能识别出所有学生的名字。故选A。【备注】这篇文章讲述了作者创造了一种卡片名片,学生都很喜欢。通过这个卡片,代课老师和客人能识别出所有的学生。71D【解析】主旨大意题。这篇文章主要给我们介绍了报纸的起源,发展及功能。故选D。72C【解析】细节理
87、解题。根据第一段中的“Modern papers first appeared in Venice, Italy in the middle of the 14th century.”,可知现代报纸首次出现在意大利的威尼斯。故选C。73B【解析】细节理解题。文章第三段主要讲了在美国和加拿大每天都有十分之六的人读报纸,十分之七的人每周都要读报纸,报纸给人们提供了很多事件的详细信息和分析。可知报纸在人们的生活中有着非常重要的作用。故选B。74A【解析】细节理解题。这篇文章讲了所有的报纸都包含广告,在美国,十分之六的美国人每天都读报纸;通过报纸,人们能了解很多不同的事情;文章并没有说随着电视的发展,
88、报纸变得不受欢迎了。故选A。75B【解析】词义猜测题。根据最后一句“Printing workers may work overnight around printing presses to churn out more than 60,000 copies per hour.(印刷工人在印刷机旁边工作到深夜,要在每小时印刷出6万多份的报纸)”。可知churn out的意思是“印刷,生产”。故选B。【备注】这篇文章讲述了报纸的起源和发展以及它的功能,表达了报纸在人们的生活中发挥着非常重要的作用。76D【解析】根据But可知前后为转折关系,“飞机比汽车快得多”与后面的“危险也在逐年上升”形成转
89、折,符合语境,故选D。77G【解析】根据下句“航空管理局精确地告知飞机什么时候爬升,什么时候下降”,故选G“飞机都会在雷达上进行显示”符合语境。78A【解析】根据下句“最近这样的灾难差点就发生了”,可知“微小的错误就可能造成灾难”符合语境。故选A。79B【解析】根据下文“One with 69 passengers had come from Toronto and the other with 176 passengers from Chicago”,可知两辆飞机朝着机场飞行。故选B。80E【解析】根据上句“两辆飞机之间只有一个游泳池那么大的距离”,故而“这是灾难差点发生的例子”,“灾难在逐
90、年上升”符合语境,与前文呼应。故选E。【备注】飞机比汽车快得多,而危险也在逐渐上升。81 .去掉finally 前的was82. past passed83. he she84. 85. after before86. How Why87. by in88. right the right89. couldnt cant90.peoplespeople【解析】81 .“她决定”为主动语态,因而去掉was。82. 本处passed作谓语动词。83. 本处she代指the English lady。84. 正确。85. 在旅行的一周之前,应用before 。86.“你为什么会改变主意?”,应用wh
91、y。87. in surprise惊讶地。88. on the right靠右。89. 现在时态,应用cant 。90. people为集合名词,本身不加-s。Our class held a discussion about whether music should be played during the break or not. The opinions are divided.Most of the students think that music should be played. As we know, music can produce a lively and happy
92、atmosphere. Besides, after hard study, music can bring us relaxation, which reduces the tiredness. This can help us make full preparations for the next class. Listening to music also makes us feel happy. On the other hand, some students dont think so. In their opinion, they cant get the expected eff
93、ect from playing music, for the class break time is too short. What is needed most during the class break is peace instead of noise produced by music.In my opinion, it is good to play some soft and peaceful music instead of loud music during the class break. In this way students can enjoy music as well as have a good rest. Besides, I suggest choosing some music that is suitable for middle school students.