1、都江堰市2014高考英语(暑假)基础训练(10)附答案.单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)1Doctor Nathan is said to have been _ to researching into wild animals in Africa for more than ten years.Aabsorbed B. devoted Cconcentrated Dengaged答案:B表示“投身于,全神贯注于”有如下结构:be absorbed in;be devoted to;be engaged in;concentrate on。故四个选项中只有devote和to搭配使
2、用。2The boy is so shy that he cant _ very well _ others.Acommunicate;to B. communicate;withCget along;to Ddeal;with答案:Bcommunicate sth.to sb.把某事传达给某人;communicate with sb.与某人交流;get along well with sb.和某人相处很好;deal with对付,处理。根据题目结构和形容词shy判断“他不善于和别人交流”,所以B项正确。D项不符合本题逻辑。3The project _ by the end of 2011,w
3、ill expand the citys telephone network to cover 2,000,000 users.Abeing accomplished B. to be accomplishedCaccomplished Dhaving been accomplished答案:B根据will expand.判断空格处应该表示一个将来的动作,所以用动词不定式to be accomplished。4You may have one of these;in other words,you may have _ you choose.A. whichever Bwherever Cwh
4、enever Dno matter which答案:A空格处所填词既要作have的宾语,同时又作choose的宾语,排除D项;根据前半句意思判断,表示“在一定范围内选择”,因此选A项。5Though in his seventies,the old man is still as _ as a young man and hates sitting around doing nothing all day.Aenthusiastic B. energetic Ctalkative Dsensitive答案:B表示“尽管七十多岁了,那位老人仍然像年轻人一样充满活力,不愿意整天坐着无所事事”,en
5、ergetic精力充沛的,充满活力的,有力的,符合题意。6Our failure to _ ourselves to modern life often causes us trouble in our work.Aadopt Bapply C. adapt Dappoint答案:Cadopt采用,收养;apply应用,申请;adapt适应;appoint约定,任命。根据句意可知应用C。7The children talked so loudly at dinner table that I had to struggle _.A. to be heard Bto have heard Che
6、aring Dbeing heard答案:Astruggle要接动词不定式作宾语,排除C、D;hear与I 之间是动宾关系,所以要用被动语态结构,排除B。8Could I use your computer for a few moments,please?_.Im not using it myself.ACome on BIt depends C. Go ahead DThats great答案:CA项意思是“赶快,快点”;B项意思是“视情况而定”;C项意思是“好吧,可以”;D项意思是“太好了”。根据题意选C,表示“可以”,即同意某人做某事。9Im thinking of the test
7、 tomorrow.Im afraid I cant pass this time. _ ! Im sure youll make it.AGo ahead BGood luck CNo problem D. Cheer up答案:D根据上下文判断空缺处所填词应表示“鼓励某人”的意思,故答案应为D项。10Fred is second to none in math in our class,but _,he hardly passed the final math exam.Aas a matter of fact Bas usualCright away D. believe it or n
8、ot 答案:D句意为“在我们班弗雷德的数学首屈一指,但是信不信由你,他几乎没有通过数学期末考试”。A项意为“实际上,事实上”;B项意为“像往常一样”;C项意为“立刻,马上”;D项意为“信不信由你”。11Can I have a talk with you at about 4 this afternoon,Mr Black?All right,I _ from a conference by then.I will be waiting for you.A. will have come back Bwill come backChave come back Dwill be coming b
9、ack答案:A根据答语中的“by then”和“I will be waiting for you.”可知,此处表示的是到将来某个时间之前已经完成的动作,故用将来完成时态。12_,I have to put it away and focus my attention on study this week.AHowever the story is amusingBNo matter amusing the story is C. However amusing the story is DNo matter how the story is amusing答案:C从句子的结构看,这里表示的是
10、让步关系,no matter how 或however应位于amusing之前,故选C。13The production plan was fulfilled _.Ahead of time Bbefore timeC. ahead of time Dtime ahead答案:C句意为“生产计划提前完成了”。表示“时间提前”应使用ahead of time,它常在句中作状语。而head是名词,before time是汉语中的说法,故C为正确答案。14Mr Smith,_ of the _ speech,started to read a novel.A. tired;boring Btirin
11、g;boredCtired;boring Dtiring;boring答案:A形容词短语修饰主语Mr Smith,故使用tired;修饰名词speech,应选boring,因此A为正确答案。句意为:由于讨厌这令人厌烦的演讲,史密斯先生开始阅读一本小说了。15Could you meet me at the airport?Id like to,but I _ Shanghai when you return.A. will have left Bwas leaving Cwill leave Dhave left答案:A由句意可知,表示将要完成的动作,故A为正确答案。*结束It may be
12、obvious, but the best way to get better at a language is to speak it. Even if there is no one around to speak to, talk to yourself. Name things as you pass them chair, television, cat, tree, school. Learn basic phrases like it is cold today or it is sunny today and use whichever is appropriate when
13、you first look out of the window. This simple language learning tip will help this everyday vocabulary sink in and become second nature. Even if they dont speak the language, talk to the people you know in your new language. Warm them in advance before you are practicing your new knowledge and they
14、will know whats coming. Even a simple good morning or see you later in your new language will make those phrases more natural to you. Your friends may even start to pick up a few phrases as well. Listen to music in your new language. Youll hear the language used in a real context and this will help
15、you pick out the rhythm and the pronunciation even better. You will also come to further understand and better appreciate the culture as well as the language. The easiest language learning tip is to try! Go ahead and speak and write! Dont be afraid to make mistakes, because I guarantee you will! In
16、fact, you will learn as much from your mistakes as you will learn from your success. Never let the fear of making any mistakes hold you back. Without making any mistakes, how will you ever be fluent or even comfortable with the language?When you are ready, try to find a language club in your area. S
17、peaking with other people who have already gone through or are still going through the process of learning the language can be extremely helpful. They will give you lots of language learning tips and helpful advice.63. If you want to keep everyday vocabulary in your mind, youd better _. A. try to fi
18、nd a language club in your area B. talk to yourself and name things as you pass them C. not to be afraid to make mistakes D. listen to music in your new language 64.According to the passage , we know _ A. the more mistakes we make, the more fluent our English might be B. talking to yourself is the b
19、est way to learn a language C. If someone doesnt speak your new language, you should not practice with them. D. Not all language clubs are helpful. 65.You will master the usage of your new language if you _ according to the material. A. talk to yourself B. talk to friends C. listen to music D. find
20、a language club66.The main idea of this passage is _ . A. the more practice, the better your English will be B. practicing speaking English in different ways C. language learning tips D. some advice on English learning*结束 Andrew Ritchie, inventor of the Brompton folding bicycle, once said that the p
21、erfect portable bike would be “like a magic carpetYou could fold it up and put it into your pocket or handbag”. Then he paused: “But youll always be limited by the size of the wheels. And so far no one has invented a folding wheel.”It was a rare indeed unique occasion when I was able to put Ritchie
22、right. A 19th-century inventor, William Henry James Grout, did in fact design a folding wheel. His bike, predictably named the Grout Portable, had a frame that split into two and a larger wheel that could be separated into four pieces. All the bits fitted into Grouts Wonderful Bag, a leather case.Gr
23、outs aim: to solve the problems of carrying a bike on a train. Now doesnt that sound familiar? Grout intended to find a way of making a bike small enough for train travel: his bike was a huge beast. And importantly, the design of early bicycles gave him an advantage: in Grouts day, tyres were solid,
24、 which made the business of splitting a wheel into four separate parts relatively simple. You couldnt do the same with a wheel fitted with a one-piece inflated (充气的) tyre.So, in a 21st-century context, is the idea of the folding wheel dead? It is not. A British design engineer, Duncan Fitzsimons, ha
25、s developed a wheel that can be squashed into something like a slender ellipse (椭圆). Throughout, the tyre remains inflated.Will the young Fitzsimonss folding wheel make it into production? I have no idea. But his inventiveness shows two things. First, people have been saying for more than a century
26、that bike design has reached its limit, except for gradual advances. Its as silly a concept now as it was 100 years ago: theres plenty still to go for. Second, it is in the field of folding bikes that we are seeing the most interesting inventions. You can buy a folding bike for less than 1,000 that
27、can be knocked down so small that it can be carried on a plane minus wheels, of course as hand baggage.Folding wheels would make all manner of things possible. Have we yet got the magic carpet of Andrew Ritchies imagination? No. But its progress. 67. We can infer from Paragraph 1 that the Brompton f
28、olding bike . A. was portableB. had a folding wheelC. could be put in a pocketD. looked like a magic carpet 68. We can learn from the text that the wheels of the Grout Portable . A. were difficult to separateB. could be split into 6 piecesC. were fitted with solid tyres D. were hard to carry on a tr
29、ain 69. We can learn from the text that Fitzsimonss invention . A. kept the wheel as a whole piece B. was made into production soon C. left little room for improvement D. changed our views on bag design 70. Which of the following would be the best title for the text? A. Three folding bike inventorsB
30、. The making of a folding bike C. Progress in folding bike design D. Ways of separating a bike wheel参考答案*结束 Parents are a childs first teachers. But some parents never learned from good examples. In New York City, a nonprofit agency called Covenant House tries to help homeless young mothers become g
31、ood parents.The twelve or so teenagers who live at the shelter attend parenting classes four days a week. The class is called Mommy and Me. Teacher Delores Clemens is a mother of five and a grandmother. She teaches basic skills, like how to give a baby a bath and how to dress a baby depending on the
32、 season.She remembers one student who learned from her mother not to pick up a crying baby. The mother said that would only make the child needy and overly demanding. Delores Clemens says, “Thats not true. You have to hold your baby! He is crying for a reason. If you never pick him up, hes going to
33、keep crying. Pick your baby up. Cuddle your baby. Hug him! And she started to do that. They just want a little cuddling and a little love. And it works!”Delores Clemens says her students also learn how to be good mothers by letting themselves be mothered. Around three hundred fifty teenage mothers g
34、raduate from Covenant Houses Mommy and Me class every year.In class, with her baby son is NatashaShe lived on the streets. She is glad not only for the warmth and shelter of Covenant House. As she told reporter Adam Phillips, she is also glad for the help they offer in seeking a more secure life.The
35、 World Health Organization says the United States has forty-one births for every one thousand girls age fifteen to nineteen. That is higher than other developed countries, as well as some developing ones. By comparison, northern neighbor Canada has fourteen births and southern neighbor Mexico has ei
36、ghty-two.40. What is the text mainly about?A. Parents who are a childs first teachers.B. A nonprofit agency that offers a more secure(安全的)life.C. A class where teens learn mothering and are mothered.D. A kind teacher who helps homeless young mothers.41. Covenant Houses Mommy and Me class is intended
37、 to _.A. provide homeless young mothers with a warm shelterB. help homeless young mothers become good parents C. help mothers in New York be good parentsD. teach some parents how to love their children42. What can we know about Delores Clemens from the text?A. She thinks a crying baby should be pick
38、ed up and hugged.B. She has a mother of five and a grandmother.C. She teaches advanced skills on how to be good mothers.D. She is very glad for the warmth and shelter of Covenant House.43. According to the World Health Organization, which country has the highest births for girls age fifteen to nineteen?A. Canada B. The United States of America C. Britain D. Mexico(B) 40-43 CBAD;*结束