1、 Unit 4 Information Technology单元限时作业05In the future your automobile will run on water instead of gas!You will be able to buy a supercomputer that fits in your pocket!You might even drive a flying car!For each prediction(预言)that has come true today,several others have missed by a mile.Many of these p
2、redictions didnt consider how people would want to use the technology,or if people really needed it in their lives or not.Lets look at some predictions from the nottoodistant past.Robot helpersWheres the robot in my kitchen?Nowhere,of course.And hes probably not coming any time soon.Robots do exist
3、today,but mostly in factories and other manufacturing environments.Back in the 1950s,however,people said that by now personal robots would be in most peoples homes.So why it hasnt happened?Probably because robots are still too expensive and clumsy.And maybe the idea of robots cooking our dinners and
4、 washing our clothes is just too weirdAt home we seem to be doing fine without them.Telephones of tomorrowIn 1964 an American company introduced the video telephone.They said by the year 2000 most people would have a video phone in their homes.But of course the idea hasnt caught on yet.Why?The techn
5、ology worked fine,but it overlooked something obvious:People desire for privacy.Would you want to have a video phone conversation with someone after you just stepped out of the shower?Probably notit could be embarrassing!Just because a technology available(可利用的)doesnt alwaysmean people will want to
6、use it.单元限时作业刷阅读理解体 裁题 材词 数难 度建议用时说明文科普知识313中8分钟1The whole passage is mainly about_.Apredictions that have come trueBpredictions that havent come trueCwhy predictions dont come true easilyDwhat technology will bring about单元限时作业刷阅读理解【语篇导读】人们总是预测未来,那么他们预测的一定会实现吗?作者列举了很久以前人们预测未来的例子,以此来证明并不是所有的预测都能完全实现。
7、答案及解析B主旨大意题。文中列举了人们以前预测过不久会实现而如今也没能实现的三个例子,因此本文主要讲了那些没能实现的但被预测过的事物。故选B项。2Which of the following is probably NOT the authors belief?APredictions neednt consider peoples practical use of technology.BThe future isnt always easy to guess.CNot all of past predictions have come true.DMany of the hightech
8、things our parents thought wed be using by now simply never appeared.答案及解析A推理判断题。根据第二段第二句Many of these predictions didnt consider how people would want to use the technology,or if people really needed it in their lives or not.可知,作者认为很多的预测之所以不能实现是因为它们不考虑人们在生活中是否真的需要这种科技。故A项是作者不赞成的。Flying carsAnd fina
9、lly,how about that crazy prediction of the flying car?Its not so crazy anymore!But a flying car remains one of the most fascinating technology ideas to capture our imagination.Keep watching the news or perhaps the sky outside your window to see what the future will bring.单元限时作业刷阅读理解答案及解析D词义猜测题。由下一句A
10、t home we seem to be doing fine without them.以及本段第二句Probably because robots are still too expensive and clumsy.可知,在家里有机器人做饭或洗衣服是一件奇怪的事情。wonderful意为“极好的”;stupid意为“愚蠢的”;practical意为“实用的”;strange意为“奇怪的”。故选D项。3What does the underlined word“weird”probably mean?AWonderful.BStupid.CPractical.DStrange.4What
11、does the author think of the flying car?AIt is too difficult to imagine.BIt is a crazy idea.CIt is likely to be made.DIt is often reported in the news.答案及解析C细节理解题。根据最后一段中的Its not so crazy anymore!可知飞车这个想法可能会实现。故选C项。People tend to become more personal and hide less of themselves when using email.Some
12、 Britain researchers have found in a recent study that there are good reasons for this.The team of researchers asked 83 pairs of students,all strangers to each other,to solve a problem.They had to discuss this question:_1_ The pairs of students had to talk over the problem either face to face or by
13、computer.Dr Johnson said,“They told their partners four times as much about themselves when they talked over the Internet as when they talked face to face.When the computers were fitted with cameras so that students could see each other,this limited the personal side of the conversation.”单元限时作业刷7选51
14、.F根 据 空 前 的 They had to discuss this question可知,该空需要填一个疑问句,故选F项。【语篇导读】本文为一篇说明文。文章介绍了近期的一项研究成果:当人们使用电子邮件的时候,他们趋向于变得更加个人化并且更少地隐藏自己。答案及解析【答案】FIf only five people in the world could be saved from a world disaster,who should they be?体 裁题 材词 数难 度建议用时说明文社会生活253中8分钟_2_ It was mainly about things such as how
15、 they went to school,or where they used to live.But some students discussed their love stories,and personal childhood experiences.Dr Johnson believes that emailing encourages people to focus on themselves._3_“If you cannot see the other person,it becomes easier to talk about yourself.This is because
16、 you are not thinking what the other person is thinking of you.So emailing has become the modern way of talking,”said Dr Johnson._4_“In the 19th century,people started to use the telegraph to communicate.Now the same kind of thing has happened and people ended up speaking more freely.”Part拓展阅读训练刷7选5
17、2C根据空后句子中的It可知,该空应指出It的指代对象,且是关于聊天的信息,故选C项。答案及解析【答 案】C Generally,the information was not extremely personal.【答案】BHowever,this style of talking is not entirely new.3E空后的句子If you cannot see the other person,it becomes easier to talk about yourself.是解释使用电子邮件时没有摄像头的好处。E项符合语境,故选E项。【答案】EAnd when they do t
18、his,they become more open,especially if there are no cameras.4B空前讲述电子邮件是一种现代谈话方式,空后句子讲述19世纪的电报。由此可推断出该空应为一个过渡句。B 项(然而,这种谈话的方式并不是全新的)符合语境,引出历史中类似的交流方式。故选B 项。Dr Johnson thinks that emailers need to know about these effects of emailing,especially when they start to work in a company,“_5_”单元限时作业刷7选5答案及解
19、析ALove stories are a popular choice.BHowever,this style of talking is not entirely new.C Generally,the information was not extremely personal.DThe more personal information you give,the more friends you can make.EAnd when they do this,they become more open,especially if there are no cameras.FIf only
20、 five people in the world could be saved from a world disaster,who should they be?GIf you didnt know about it,you could find yourself saying more about yourself than you wanted to.5GG项中的If you didnt know about it 与空前的need to know相呼应,故选G项。【答案】GIf you didnt know about it,you could find yourself saying
21、 more about yourself than you wanted to.One of my favourite shows is that Mr Bean has a meal at a fancy restaurant.In the show,after being served at his table,Mr Bean takes out a _1_,writes a few words on it,signs his name,puts it into an envelope and _2_ it on the table.After a moment,he looks at t
22、he_3_ but this time he looks surprised,as if he did not know it was there.He opens it to find a birthday card and delightedly puts it on the table for everyone to see.When he looks at the_4_,an astonished look quickly_5_ on his face.He takes all_6_ out of his pockets,counts it and puts it in a sauce
23、r(茶托)He then looks from the menu to the money with _7_ until he finds one thing that makes him smile.单元限时作业刷完形填空体 裁题 材词 数难 度建议用时记叙文电影故事200中15分钟1.A.magazine Bbook Ccard Dwallet2A.throwsBplaces CremovesDspreads3A.waiterBwatch CenvelopeDtable4A.customersBtablecloth CsurroundingsDmenu5A.appearsBgrows Ct
24、urnsDlooks6A.cardsBmoney CbillsDkeys7A.satisfactionBcare CconfidenceDconcernHe_8_ a dish called“steak tartare.”When the dish arrives,he is _9_ to discover that“steak tartare”is _10_ raw(生 的)hamburger meat.He makes an attempt to eat it,but it is _11_,from the look on his face,that he finds the taste
25、really terrible.He cannot _12_ his feelings,except when the waiter asks whether everything is OK.He smiles and nods _13_ that everything is fine.When no one is looking,however,he _14_ himself hiding the raw meat anywhere he can reach,inside a sugar bottle,a tiny flower vase and under a plate.He beco
26、mes so disappointed in the end that he _15_ hides some inside the purse of a woman sitting near him and throws some under the seat of the restaurants violinist!I like to watch Mr.Bean on TV but I wouldnt want to meet someone like him in real life.单元限时作业刷完形填空8A.buysBorders CwashesDbreaks9A.shockedBpl
27、eased CmovedDfrightened10A.mostlyBindeed CactuallyDnearly11A.doubtfulBsure CclearDlikely12A.hideBexpress CpreventDexplain13A.admittingBrecognising CindicatingDrealising14A.pretends Bhelps CpreparesDbusies15A.ratherBalmost CexactlyDeven答案及解析【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要描述了英国电视喜剧憨豆先生当中的一幕:憨豆先生狼狈地把生汉堡肉东藏西藏,甚至藏到一
28、位女士的钱包里。作者喜欢在电视上看憨豆先生的表演,但并不想在现实生活中遇到憨豆先生这样的人。1C句意为:在这段场景中,憨豆先生被服务员接待之后,拿出一张卡片,在上面写了几个字,签上他的名字,塞进信封,最后放在桌子上。根据下文中的puts it into an envelope可知应选card,因为只有卡片能够放入信封内。故选C项。2B 根据上下文可知,憨豆先生把卡片塞进信封,然后放在了桌子上。故选B项。3C句意为:过了一会儿,他看了一眼信封,但是这次他看起来很惊讶,好像不知道信封在那里一样。由but连接的表示转折的分句可知,此处指憨豆先生假装不知道信封在桌子上。故选C项。4D句意为:当他看着菜
29、单时,他的脸上很快露出了惊讶的表情。根据下文憨豆先生点餐可知,此时他正在看菜单。故选D项。5A 根据下文中的on his face可知,他的脸上很快露出了惊讶的表情。故选A项。6B根据下文中的He then looks from the menu to the money可知,这里是说他把所有的钱从口袋拿出来。故选B项。单元限时作业刷完形填空答案及解析7D句意为:然后他担心地看看菜单又看看钱,直到找到一道让他微笑的菜。前面提到当他看到菜单时,脸上很快露出了惊讶的表情,然后他把自己的钱拿出来,放在茶托上数,由此可以推知憨豆先生的钱应该是不够,所以此处应该是“担忧地”故选D项。8B根据上下文可知,
30、憨豆先生在餐馆中点菜,点菜用order,此处指憨豆先生点了一道名为“鞑靼牛排”的菜。故选B项。9A根据下文中的 raw hamburger meat可知,“鞑靼牛排”实际上是生汉堡肉,这让他感到很震惊。故选A项。10C 根据上下文可知,此处指“鞑靼牛排”实际上是生汉堡肉。故选C项。11C句意为:他试图吃掉它,但很明显,从他脸上的表情可以看出他觉得味道真的很糟糕。clear意为“清楚的,明显的”。故选C项。12A句意为:他无法掩饰自己的感受根据下文中的except when the waiter asks whether everything is OK.He smiles and nods可知
31、,憨豆先生没能隐藏住自己的感受,除了当服务员问他是否一切正常的时候。故选A项。13C根据上文中的He smiles and nods可知,憨豆先生用微笑和点头表示一切都很好。indicate意为“表明”,故选C项。14D句意为:然而,当没有人看到的时候,他就会忙着把生肉藏到任何他能够得着的地方。busy oneself doing sth意为“使自己忙于做某事”。故选D项。15D根据下文可知,最后,憨豆先生太失望了,以至于他甚至把肉藏到了旁边一位女士的钱包里。故选D项。单元限时作业刷完形填空A fantastic new challenge sweeping Instagram has see
32、n people sharing _1_(photo)of themselves apparently having fallen from boats,cars and even planes.The falling stars challenge,which _2_(begin)in Russia,invites participants to share their best fake fall and recommend their friends to do the same,and people have been going to make their falls as dram
33、atic as possible.At first,the falling stars challenge was _3_(wide)regarded as a way for the wealthy _4_(show)off their possessions.People were photographing themselves falling from cars,boats and even their own private jets,_5_(lie)facedown with luxurious jewellery,expensive items from highend bran
34、ds surrounding them.单元限时作业刷语法填空1photosphoto是可数名词,此处指不止一张照片,所以应用复数形式。故填photos。2began设空处是定语从句的谓语动词,动作发生在过去,所以应用一般过去时。故填began。【语篇导读】本文是一篇说明文,介绍了网络上流行的“炫富摔”。它从国外的社交媒体火到中国的微博,吸引了各行各业的人参与其中。3widely修饰was regarded应用副词。widely意为“广泛地”。故填widely。5lying此处应用非谓语动词作伴随状语,lie与句子主语People之间是逻辑上的主动关系,所以应用现在分词。故填lying。答案及
35、解析4to showa way to do sth意为“做某事的方式”,所以此处应用不定式作定语。故填to show。体 裁题 材词 数难 度建议用时说明文社会热点223中7分钟However,as the challenge spread,it transformed from being a way of showing off to a creative way to show _6_ people consider important in their lives.The social media craze soon made _7_(it)way to Weibo,Chinas s
36、ocial media platform.Posts with the falling stars tags have been seen more than 1.37 billion times as of this Monday afternoon.A major difference with the Chinese version of the challenge _8_(be)that professionals from different industries participated to show their daily routine.These include a fir
37、efighter in front of a row of fire trucks and _9_ officer at an emergency call centre on the ground with documents thrown _10_ all directions.单元限时作业刷语法填空7.itsmake ones way to为固定搭配,意为“转向;向进发”。故填its。6what设空处引导宾语从句,作show的宾语,从句中consider后缺少宾语,表示“的东西”,所以应用连接代词what。8is本句的主语是 A major difference,所以谓语应用第三人称单数
38、形式,结合上下文可知应用一般现在时,故填is。9an此处泛指“一名官员”,officer以元音音素开头,故填an。10.inin all directions意为“朝四面八方”。故填in。单元限时作业刷应用文写作假定你是学生会主席李华,你校最近组织了一个乒乓球俱乐部。请你根据下列提示,给你的朋友John写一封电子邮件,邀请他加入你们的俱乐部。要点:1.活动目的;2时间、地点;3活动内容。注意:1.词数80左右;2参考词汇:racket球拍Dear John,Im Li Hua,president of the Students Union of our school.Im writing _(
39、邀请你加入)our Table Tennis Club(TTC)_(为了给我们学生提供更多机会)to play table tennis and make our school life colourful,the TTC in our school is to open next week._(它持续一个半小时)(4:30 pm.6:00 pm.)on Wednesdays and Fridays._(成员将在学校体育馆集合)and then the coach will teach us_(如何打好乒乓球)and instruct our practice.I know _(你对它很感兴趣
40、),so I think joining the club can meet your taste._(我们所有人都期待你的到来)Yours,Li Huato invite you to joinIn order to provide more opportunities for us studentsIt lasts an hour and a halfMembers will gather at the school gymhow to master the table tennis skillsyou take an interest in it/you are very interested in itAll of us are expecting you to come/looking forward to your arrival