1、Module 2 Highlights of My Senior Year课时作业5Introduction & Reading and Speaking.单句语法填空1While house prices are more attractive (attract) these days, not everyone should be in the market.解析:填空处需填attract的形容词attractive吸引人的。2The government is considering providing (provide) more help for the people in the
2、disaster areas.解析:consider doing sth.考虑做某事。3The most likely (like) explanation is that his plane was delayed.解析:likely adj.最有可能的。4You are not your usual cheerful (cheer) self today.解析:由句子结构可知,此处要填形容词词性cheerful。5When questioned (question), he didnt know how to answer it.解析:时间状语从句,如果从句中的主语与主句的主语一致,且从句
3、中有be动词时,可把从句中的主语和be动词省略。6My father bought a lot of Christmas decorations (decorate) before Christmas.解析:此处意为“圣诞装饰物”,因此为名词词性decorations。7Many women have abandoned their traditional (tradition) roles as wife and mother.解析:此处意为“传统的角色”,用形容词词性。8She had the ability (able) to explain things clearly.解析:abil
4、ity n能力。9There is no point getting upset about it.解析:be upset about.对感到沮丧。10More people are concerned (concern) with the protection of endangered animals.解析:be concerned with关注。.完成句子1As_far_as_English_is_concerned,_it is not so difficult as you might think.就英文而言,它并不像你所认为的那样难。2Dolly wants to cycle ro
5、und the world and she is_really_keen_on the idea.Dolly想骑自行车环游世界,并且她相当热衷于这个想法。3While_at_college,_I began to know him, a strange but able student.我上大学时就开始认识他了一个奇怪但有能力的学生。4As soon as the project came up at the meeting, it attracted/caught_many_peoples_attention.这个项目在会上一提出,就引起了许多人的注意。5In_my_view,_the be
6、st friend is the one with whom to share your sorrow and joy.在我看来,最好的朋友就是和你同甘共苦的人。.串点成篇微表达我经常回忆(look back at)那段经历。我过去不知道如何解决(settle)一个关于我的友谊的大问题。王林是我最好的朋友。我们在一起总是很开心(have fun)。但是他很好强(competitive)。我们在同一个公司工作。上周我们部门想竞选(elect)一位经理。王林希望能参加这次竞选,但是我认为那个职位更适合(suit)我。因此我不知道做什么。I_often_look_back_at_that_exper
7、ience._I_didnt_know_how_to_settle_a_big_problem_about_my_friendship._Wang_Lin_is_my_best_friend._We_always_have_fun_together._But_he_is_very_competitive._We_work_in_the_same_company._Our_department_wanted_to_elect_a_manager_last_week._Wang_Lin_hoped_to_take_part_in_the_election,_but_I_think_the_posi
8、tion_suited_me_fine._So_I_didnt_know_what_to_do.阅读理解Thunder is the sound produced due to lightning. The flash of lightning and the thunder occur around the same time. However, we all are aware that lightning is seen first, followed by the sound of thunder after few seconds. This phenomenon occurs, a
9、s light wave travels much faster than the sound waves. In order to understand the causes of thunder, one needs to know about lightning first. Well! Lightning is the electricity discharged during a thunderstorm. So, what causes thunder? A lot of theories have been discussed concerning causes and crea
10、tion of thunder. In the third century BC, it was believed that thunder is caused due to the collision of clouds. However, the most accepted theory was formed in the 20th century. According to this theory, lightning causes thunder sound. The streams of lightning are very hot, much hotter than the sur
11、face of the sun.When the high temperature lightening stream hits the surrounding air, sudden rise in temperature takes place. It brings along an instant expansion of heated air in the outward direction. Following this, high pressure is obvious due to compression (压缩) of heated air. The rapid expansi
12、on of compressed air then sends out shock wave, which we hear as a sound of explosion. Thunder can be perceived clearly, if lightning occurs within a distance of 10 miles or more than that. You can estimate the distance from the strike; first count the interval between the flash of lightning and the
13、 sound of thunder in seconds, and then divide the interval by five. What you get is the rough distance in miles. On average, about one hundred people die every year in the United States and several people suffer from lifelong disability due to lightning. Most of the lightning casualties (伤亡) occur,
14、when people are caught outdoors during rainy weather. In case, you are outside during a thunderstorm, it is advisable to avoid open fields, beaches and lakes, and also stay away from tall trees. The safest way is to get inside your home or stay in the car. In the latter situation, you should not tou
15、ch metal, as it is a good conductor of electricity.打雷是如何形成的?压缩的高热空气迅速释放后就形成了一种冲突波,这就是我们听到的雷声。打雷每年都要导致许多伤亡事故的发生。因此,遇上雷雨天气,我们应注意防雷。1According to Paragraph 1, we can learn that _.Alight has to travel a long distance to usBhumans have better sights than hearingCelectricity travels faster than soundsDthe
16、 causes of thunder and lightning have a close relationship答案:D解析:细节理解题。根据第一段内容,我们可以知道,打雷的原因与闪电是有着密切联系。2We can infer from the second paragraph that _.Apeople were worried about thunder in the pastBfew people believed thunder is caused by cloudsCmany people used to work on the causes of thunderDthe el
17、ectricity can be produced out of thunder答案:C解析:推理判断题。根据第二段的第二句,我们可以推测,曾经有过许多的人想方设法弄清楚打雷是怎样形成的。3What does the third paragraph mainly tell us?AHow the sound of thunder is produced. BHow the air is compressed.CWhy thunder is dangerous. DHow hot lightning stream is.答案:A解析:主旨大意题。综合第三段的内容,我们可以推测,这一段主要向我们讲
18、述的是雷声是如何形成的。4If the interval between the lightning and thunder is 10 seconds, how far away is the lightning?AOne mile. BTwo miles. CThree miles. DFour miles.答案:B解析:推理判断题。根据第四段最后两句的提示,我们如何估算打雷的地点离我们有多远?我们可以用闪电与雷声的间隔时间(以秒为单位),然后除以5,就得出了这个距离。据此,我们可以得出:1052(miles)。5In the last paragraph the author tries
19、 to _.Atell us the importance of avoiding thunder Bshow us how many Americans are killed every yearCtell us where to hide in rainy weather conditionsDshow us how to avoid being hit by thunder答案:D解析:推理判断题。综合最后一段的内容,我们可以看出,这一段主要向我们介绍如何防雷。因此,这一段的写作目的应是告诉我们如何防雷。.七选五Now VAR technology is fully combined w
20、ith the global game of soccer and made its debut (首次亮相) at the 2018 World Cup. _1_. It is actually a team who work together to review certain decisions made by the main judge by watching video replays.The VAR team supported the judges from a centralized video room. The operators selected and provide
21、d the best angles from the relevant broadcast cameras plus two additional offside cameras. _2_. They will communicate with the judges only for clear and obvious errors or serious missed incidents. The judge can delay the restart of play at any time to communicate with the VAR team. _3_, the judge wo
22、uld start an official review. Then they will make a decision based on the information received from the VAR team._4_. Some fans believe that VAR causes too many interruptions, disrupting the flow of the game. But others just want a fair match and to see the correct call no matter what. They argue di
23、sruptions already take place as angry players crowd around a judge following a controversial decision. _5_. With much money put into modern football, governing bodies are now under great pressure to see that the correct decisions are made on the pitch and VAR is a sure step in that.AVAR works as vid
24、eo judgesBIf one team is likely to win a gameCIt is hard to avoid and VAR is necessaryDNow VAR has incurred heated discussionEOnce they decide an incident is reviewableFThroughout a match they are constantly checking for mistakesGVAR can serve to remove such scenes and get the game moving again本文是一篇
25、说明文。文章介绍了VAR技术在足球比赛中的运用。如今,VAR技术与全球足球运动完全结合,并在2018年世界杯上首次亮相。实际上它是一个团队,通过观看视频回放,共同审查主审做出的某些决定。1A解析:上文提示“如今,VAR技术与全球足球运动完全结合,并在2018年世界杯上首次亮相。”再根据空格下文“实际上是一个团队,通过观看视频回放,共同审查主审做出的某些决定。”承接上下文,A项VAR works as video judges(VAR是视频裁判)切题。故选A。2F解析:上文提示“操作者从相关的广播摄像机和另外两个越位摄像机中选择并提供最佳角度。”再根据下文提示“只有在出现明显错误或严重遗漏的情况
26、下,他们才会与裁判沟通。”承接上下文,F项Throughout a match they are constantly checking for mistakes(在一场比赛中,他们不断地检查失误)切题。故选F。3E解析:分析句子结构 3, the judge would start an official review.应该在B/E中选。根据后半句提示“裁判将开始正式复审。”承接下文,E项Once they decide an incident is reviewable(一旦他们决定一个事件是可复审的)切题。此处是once“一旦”引导的条件状语从句,故选E。4D解析:下文提示“一些粉丝认为VAR会导致太多的中断,扰乱比赛的流程。”承接下文,D项Now VAR has incurred heated discussion(现在VAR引起了热烈的讨论)切题。故选D。5G解析:上文提示“他们认为,在一项有争议的决定做出后,愤怒的球员簇拥在一名裁判周围,已经造成了比赛中断。”承接上文,G项VAR can serve to remove such scenes and get the game moving again(VAR可以除掉这些场景,让比赛再次运行)切题。故选G。