收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:447334 上传时间:2025-12-06 格式:DOCX 页数:15 大小:53.75KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第12页
第12页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第13页
第13页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第14页
第14页 / 共15页
2021-2022学年高中英语人教版选修7测评:UNIT2 ROBOTS 单元测评 WORD版含解析.docx_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:What kind of music do you like?M:I really enjoy pop music.How about you?W:I also like pop music.But classical music is even more enjoyable.

2、1.What kind of music does the woman like best?A.Pop music.B.Light music. C.Classical music.答案CW:Have you seen the sea?M:Of course.I have! Its all around us!W:No! I mean,have you seen how dirty the water is?It looks as if it isnt clean enough to bathe here.2.What happens to the sea?A.It has disappear

3、ed.B.It is polluted.C.It gets cleaner.答案BW:Its always been hard to get this car to work well.M:If youll leave the car with me,Ill get it fixed for you this afternoon.3.To whom is the woman probably speaking?A.A salesman.B.A manager.C.A repairman.答案CM:Can I help you?W:Have you got DavidCopperfield by

4、 Dickens?I want a copy for my nephew.M:Sorry,we havent got that at the moment.But we could order it for you.Do you know the name of the publisher?4.Who is the man?A.A bookseller.B.A writer.C.A publisher.答案AW:Excuse me,can you tell me where the English teachers are meeting?M:They were going to meet i

5、n the teachers office,but they changed to the meeting room for more space.5.Where are the English teachers meeting?A.In the teachers office.B.In the reading room.C.In the meeting room.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟

6、;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Id like to book a room for Wednesday next week.W:Very good,sir.A room for Wednesday,June 11th.What kind of room would you like,sir?M:Er.single with bathroom.W:How long will you be staying?M:Ill be leaving on Sunday morning.W:That will be four nights,si

7、r.Thank you very much,and we look forward to seeing you next Wednesday.6.What kind of room does the man want?A.A single room.B.A double room.C.A double with bathroom.答案A7.When will the man leave the hotel?A.On July 11th.B.On June 14th.C.On June 15th.答案C听第7段材料,回答第8至10题。W:I like that picture you put u

8、p on the wall yesterday.M:Oh,thank you.Its a photograph that I took on my vacation last year.W:You took it yourself?I didnt know you were a photographer.M:Oh,yes,Ive been taking pictures for years.W:It sounds interesting.Do you have any more of your pictures here?And may I see them?M:Yes,certainly.S

9、ome of them are faces,just faces of people who I see when Im walking around.W:Do you let them know that youre taking pictures of them?M:I try not to.I dont like pictures of people who pose for the camera.I like people who are going about their business without knowing the camera is there.W:I suppose

10、 you need a lot of equipment.How many cameras do you have?M:Well,I have a dozen of them,but I use two of them more than the others.8.What did the man put up on the wall yesterday?A.The picture he drew on his vacation.B.The picture he took on his vacation.C.The picture of him taken last year.答案B9.Wha

11、t kind of pictures does the man like?A.The pictures prepared for cameras.B.The daily life pictures.C.The pictures taken by others.答案B10.How many cameras does the man usually use?A.Twelve.B.Ten.C.Two.答案C听第8段材料,回答第11至13题。M:Any messages,Miss Grey?W:Just one,Mr.Banks.You had a telephone call from someon

12、e called Brown.David Brown.M:Brown?I dont know anyone called Brown.What did he want?W:He wouldnt say.But it sounded important.I told him youd phone him as soon as you got back.M:Well,Id better do it then,I suppose.Er.youve got his phone number,havent you?W:Yes,its 633201.M:622301.W:No,633201.M:Oh,yo

13、ud better write it down,Miss Grey.Ill probably forget it.W:I already have done,Mr.Banks.Its on your desk.11.What is the probable relationship between the two speakers?A.Boss and secretary.B.Father and daughter.C.Manager and customer.答案A12.What is David Browns phone number?A.633001.B.622301.C.633201.

14、答案C13.Where is the phone number?A.On Miss Greys desk.B.On Mr.Banks desk.C.On Mr.Browns desk.答案B听第9段材料,回答第14至16题。W:Youve been to Paris,havent you?M:Yes.As a matter of fact,I used to live in Paris.W:Well,Im planning to visit there soon,and I wonder if you could suggest some places to me?M:Sure.You sho

15、uld go to Notre Dame.You also ought to see the palaces at Versailles.And you must visit the Louvre.W:Those sound like excellent suggestions.Can you suggest any good places to eat?M:Yes.Eat at Maxims.And if you go there,I suggest that you order the duck.Its delicious.W:Good.M:Oh,and one more thing.Be

16、 sure to have someone take your picture in front of the Eiffel Tower.W:Ill do that.Thanks a lot.M:Send me a postcard,wont you?14.Where are the palaces?A.At Notre Dame.B.At Versailles.C.At Louvre.答案B15.What is the best place to eat according to the man?A.Notre Dame.B.Maxims.C.The Eiffel Tower.答案B16.W

17、hat does the man request the woman to do?A.Eat at the Louvre.B.Take some duck.C.Send him a postcard.答案C听第10段材料,回答第17至20题。John liked to wear his hair very long.Some of his friends thought that it looked like a girls hair,but they never made jokes about it,because John was a big,strong young man,and h

18、e did not like jokes about his hair.John always went to the barbers twice a month to have his hair cut and washed.One day the barber said to him.“Wow,why dont you let me cut most of this hair off and make your head clean?Nobody would recognize you if I did that,I am sure.”John said nothing for a few

19、 seconds,and then he said,“Perhaps you are right but I am sure that nobody would recognize you either if you did that to my hair.”17.Why did John keep his hair long?A.His hair grew too fast.B.He liked it to be long.C.The barber wouldnt like to cut it shorter.答案B18.Why did Johns friends never make jo

20、kes about his hair?A.His hair wasnt funny.B.John was big and old.C.John didnt allow any jokes about his hair.答案C19.What did the barber suggest?A.Cleaning Johns head.B.Cutting off most of Johns hair.C.Making John recognized by nobody.答案B20.What was Johns answer to the barber?A.It was a great joke.B.I

21、t was a great praise to the barber.C.It was a threat against the barber.答案C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEco-friendlyCarRacerCan you image a car racer is so eco-friendly that its tyres are made from potatoes,its body is created from hemp(大麻) and rapeseed

22、oil and it runs on fuel made from wheat and sugar beet?The one-seater racing car called Eco One is built by experts from Warwick University,who hope that Eco One will be adopted by the automotive industry.It is sold at $41,000.Pollution-sensitiveDressDont be caught outside unaware of pollution level

23、s in the air.The pollution-sensitive EPA Dress by Stephanie Sandstorm notices pollution in the air accordingly.This dresswhich is actually quite prettylooks like you pull it from the bottom of the dirty laundry pile when the air is dirty.It might protect your health by advising you to stay indoors f

24、or the day,but it wont do you any favour if youre meeting with clients.Eco-friendlyUmbrellaTraditional umbrellas come with a fixed surface.Although its changeable,you cannot replace it easily.This eco-friendly design is more flexible.Its actually only an umbrella skeleton without any surface,which c

25、an be folded,so you can put anything such as newspapers,plastic bags or whatever you want to serve as the protecting surface.Eco-friendlyMoss(苔藓)CarpetIts said that walking on fresh grass increases your blood circulation.The Moss Carpet,created by Nguyen La Chanh,looks at getting the grass to your f

26、eet.The mat includes ball moss,island moss and forest moss.The humidity(湿度) of the bathroom makes sure that it grows well.And thats why you need to place it there and not anywhere else.21.According to Paragraph 1,we can find Eco One .A.can seat one passenger and one driverB.is mainly made from some

27、kinds of plantsC.cant be afforded by the public at presentD.will take the place of the traditional car industry答案B解析推理判断题。根据第一段第一句可知,EcoOne是主要由植物制成的环保型产品。22.Why is EPA Dress designed?A.To advise people to stay at home as often as possible.B.To make women look pretty even in the polluted air.C.To sto

28、p people from meeting their clients if necessary.D.To keep users informed of the polluted levels in the air.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“Thepollution-sensitiveEPADressbyStephanieSandstormnoticespollutionintheairaccordingly.”可知,EPADress有助于让使用者了解到空气的污染程度。23.Compared with traditional umbrellas,the Eco-friendly U

29、mbrella .A.is changeableB.can be foldedC.doesnt have any surfaceD.is made of newspapers答案C解析细节理解题。根据第三段中的“Traditionalumbrellas.Itsactuallyonlyanumbrellaskeletonwithoutanysurface,whichcanbefolded”可知答案。24.Where does the text probably come from?A.A personal blog.B.A health report.C.An official document

30、.D.A science report.答案D解析推理判断题。文中主要介绍了四款环保型科技产品,故可推知其最有可能来自科技报告。B(2021新高考)By day,Robert Titterton is a lawyer.In his spare time though he goes on stage beside pianist Maria Raspopovanot as a musician but as her page turner.“Im not a trained musician,but Ive learnt to read music so I can help Maria i

31、n her performance.”Mr Titterton is chairman of the Omega Ensemble but has been the groups official page turner for the past four years.His job is to sit beside the pianist and turn the pages of the score so the musician doesnt have to break the flow of sound by doing it themselves.He said he became

32、just as nervous as those playing instruments on stage.“A lot of skills are needed for the job.You have to make sure you dont turn two pages at once and make sure you find the repeats in the music when you have to go back to the right spot.”Mr Titterton explained.Being a page turner requires plenty o

33、f practice.Some pieces of music can go for 40 minutes and require up to 50 page turns,including back turns for repeat passages.Silent onstage communication is key,and each pianist has their own style of “nodding” to indicate a page turn which they need to practise with their page turner.But like all

34、 performances,there are moments when things go wrong.“I was turning the page to get ready for the next page,but the draft wind from the turn caused the spare pages to fall off the stand,”Mr Titterton said,“Luckily I was able to catch them and put them back.”Most page turners are piano students or up

35、-and-coming concert pianists,although Ms Raspopova has once asked her husband to help her out on stage.“My husband is the worst page turner,”she laughed.“Hes interested in the music,feeling every note,and I have to say:Turn,turn!Robert is the best page turner Ive had in my entire life.”25.What shoul

36、d Titterton be able to do to be a page turner?A.Read music.B.Play the piano.C.Sing songs.D.Fix the instruments.答案A解析细节理解题。根据第一段最后一句中的“butIvelearnttoreadmusicsoIcanhelpMaria”可知,要想为钢琴家翻乐谱,必须能够识谱。故选A项。26.Which of the following best describes Tittertons job on stage?A.Boring.B.Well-paid.C.Demanding.D.Da

37、ngerous.答案C解析推理判断题。根据第三段和第四段内容可推断,在台上为钢琴家翻乐谱这项工作看似简单,实则不然,是一份要求高的工作。故选C项。27.What does Titterton need to practise?A.Counting the pages.B.Recognizing the “nodding”.C.Catching falling objects.D.Performing in his own style.答案B解析细节理解题。根据第四段最后一句可知,舞台上的无声交流是很关键的,每位钢琴家都有属于自己风格的点头示意的方式,翻乐谱的人必须学会察言观色,才能与演奏者高度

38、默契,而这需要双方经过大量的练习才能实现。故选B项。28.Why is Ms Raspopovas husband “the worst page turner”?A.He has very poor eyesight.B.He ignores the audience.C.He has no interest in music.D.He forgets to do his job.答案D解析推理判断题。根据最后一段内容可推断,Raspopova的丈夫其实很喜欢音乐,但是他在舞台上只顾欣赏每一个音符,忘记了自己的本职工作,所以妻子才不断提醒他,并称其“theworstpageturner”。故

39、选D项。CManufacturers worldwide used roughly 85 industrial robots per 10,000 employees.But if robots end up working more closely with their human colleagues,one concern is how they will interact(互动) safely.“At present,robots do not have any sense of touch,” said Professor Gordon Cheng,who developed the

40、 special skin.Robots could seriously injure a human being,so employers need to make sure they are aware of their surroundings.To develop the skin,the researchers began by studying humans.Each person has about 5 million skin receptors(感受器) that register whats happening on the bodys surface and send s

41、ignals to the brain.But the brain cant digest information from each one at the same time.Instead,the system used new receptors.So the team covered a human-size autonomous robot(known as H-1) with more than 13,000 sensors from shoulder to toe,which are able to detect temperature,acceleration and pres

42、sure.Cheng has already overcome one challenge that has troubled early attempts at creating a robotic sense of touch.Most have relied on computing power to process signals from all the artificial skin cells,while his invention only sends signals when individual cells are touched.This means the system

43、 acts just like the human nervous system.For instance,we feel gloves when we first put them on,but eventually our bodies learn to ignore them.These could enable robots to sense their surroundings quickly,and give them the ability to interact with humans and avoid accidents.“Technology like this coul

44、d open opportunities where robots could work much more closely with humans,such as caregiving professions,”Cheng added.“They could help someone get out of bed,or help them around the house.” However,these technologies are still a long way from actual application in the field,which will surely put th

45、e safety of humans first.29.What worried manufacturers when they use industrial robots?A.The robots cannot work closely with humans.B.The robots do not have any sense of humour.C.The robots may hurt humans for lack of touch.D.The robots are well aware of the surroundings.答案C解析细节理解题。根据文章第一段中的“Robotsc

46、ouldseriouslyinjureahumanbeing”可以得知由于没有触觉因此机器人可能伤着其他一起工作的人类同事。30.How did the scientists develop the H-1?A.They sent signals directly to their brains.B.They put the human skin over the H-1.C.They made it digest information quickly.D.They covered the robots with receptions.答案D解析细节理解题。根据文章第二段中的“theteam

47、coveredahuman-sizeautonomousrobot(knownasH-1)withmorethan13,000sensor”可以得知研究团队在机器人身上布满感受器,这是他们改进机器人的方式。31.What is the advantage of Chengs new robot?A.It can process all artificial signals.B.It just deals with necessary signals.C.It puts the gloves over the robots.D.It has the human nervous system.答案

48、B解析推理判断题。根据第三段中的“whilehisinventiononlysendssignalswhenindividualcellsaretouched”可以推知只有在被人体细胞触碰的时候机器人才会处理相关信息,也就是机器人只处理必要信息。DA 1.6-meter tall robot may soon become the best friend for lonely elderly people,as Chinese scientists are making the final sprint (冲刺)toward its market launch(投放),said a senio

49、r researcher on the robot project on Saturday.“We are working on testing the exact functions and ways to reduce the cost in preparations for an expected market launch of the robot in two to three years,” said Li Ruifeng,a member of the project.He said the team hoped to reduce the cost so that the ro

50、bot can be priced at 30,000 to 50,000 yuan,which is expected to be an affordable price for most of Chinas better-off families.The robot has been developed with the functions of fetching food,medicine,sounding alarms in case of water or gas leakage,sending texts or video images via wireless communica

51、tions,and even singing a song or playing chess to entertain its masters.Li said that the robot,developed independently in China,has technology at the same level as those in western labs.China set about the research of the robot in 2007,when it was listed as a national key project.It is backed by gov

52、ernment funding(拨款).China has the worlds largest elderly population with 159 million people over 60,accounting for 12 percent of its total population.According to a survey by the Ministry of Civil Affairs,more than 10 million caregivers and nurses are needed to attend the elderly people population,a

53、s most of Chinese elderly prefer to live their retired lives at home.32.The passage mainly talked about .A.the problems of Chinese elderly population B.the advantages of the Robot caregiversC.robot caregivers for the elderly to the marketD.the governments attention to the elderly答案C解析主旨大意题。由第一段首句“A1

54、.6-metretallrobotmaysoonbecomethebestfriendforlonelyelderlypeople,asChinesescientistsaremakingthefinalsprint(冲刺)towarditsmarketlaunch(投放).”可知,中国科学家研发了一款面向老年人的护理机器人。33.The underlined word “backed” in the last paragraph means .A.supportedB.suggestedC.controlledD.stopped答案A解析词义猜测题。由前一句的“anationalkeypro

55、ject”及其后的“bygovernmentfunding(拨款)”可知。34.From the last paragraph we know that .A.our government pays no attention to the elderly peopleB.China has the worlds largest elderly populationC.Chinese elderly people prefer to be looked after by robot caregiversD.robots are the best friends for the lonely el

56、derly people答案B解析细节理解题。由最后一段第三句“Chinahastheworldslargestelderlypopulationwith159millionpeopleover60,accountingfor12percentofitstotalpopulation.”可知。35.Which of the following is TRUE according to the passage?A.Robot caregivers will appear in the market in 2 to 3 years.B.Robot caregivers can help elder

57、ly people do everything.C.The robot needs some technology from western labs.D.The robot is expected to be bought by every people.答案A解析细节理解题。由第二段“Weareworkingontestingtheexactfunctionsandwaystoreducethecostinpreparationsforanexpectedmarketlaunchoftherobotintwotothreeyears”可知。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文

58、内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Recent statistics show that one out of three people is trying to lose weight.People choose to lose weight for a wide variety of reasons.36If youre looking for an effective weight loss program to help you reach your goals,youll be interested in the following thing

59、s:1.Well-structured exercise routines.Regular exercise is a must for successful weight loss.Exercise makes it possible to create a calorie deficit(赤字) as well as use up excess calories that otherwise would be stored as fat.372.38It goes without saying that healthy eating is important if you are tryi

60、ng to lose weight,since your weight is largely determined by the number of calories that you take in each day minus what your body uses.Nowadays people are loading up with a lot of calories and use only very little,causing a steady weight gain.In order for a weight loss program to be effective,it wi

61、ll need to include a diet plan that helps you cut calories by promoting low-calorie,nutrient-rich foods,including whole grains,lean meats,low-fat dairy and plenty of fresh fruits and vegetables.3.Safety.No one wants to achieve their ideal weight but ends up with other health problems as a result.39A

62、ccording to experts,losing 1 to 2 pounds per week is a sensible and safe rate of weight loss.Additionally,programs that dont require you to purchase any pills or supplements are generally safer compared to others that do.40A.Real food is best.B.Rapid weight loss can lead to serious consequences.C.Ta

63、ke pills if you want to make your weight loss program effective.D.Healthy food plans.E.But the two most popular reasons are to look better and have more energy.F.Eating more fruits keeps the doctor away.G.Therefore,no weight loss program will truly be beneficial without a well-structured exercise ro

64、utine.答案3640 EGDBA第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。RobocopsHittheStreetsHuge robots have invaded the city of Kinshasa.But theyre not there to cause 41.Theyre lending a helping hand by 42 traffic!Recently,the citys government 43 three 8-foot-tal

65、l robots at busy street crossroads.They join two similar robots that were installed in 2013.Each robot is 44 with cameras and traffic lights.These machines are being used as police officers to 45 drivers who dont follow the 46 of the road.This should help make the streets safer for 47.Kinshasa is a

66、huge city with a serious 48 safety problem.Its busy streets are crowded with cars whose drivers often fail to 49 police officers.In the past eight years,more than 2,000 people have died in road 50 in the city.Officials hope drivers will 51 more attention to the robots,52 less dangerous streets.To mo

67、nitor traffic,each solar-powered robot has video cameras in its eyes.The cameras 53 footage and spread it to a police station,where officers 54 the information.If the police catch a driver breaking the law,they then send him or her a 55.The robots also have traffic lights in their hands,and their bo

68、dies turn to signals when its 56 for cars and people on foot to cross crossroads.“These 57 will be of important value to the police,” Celestin said.So far,people seem 58 with the robocops.“As a motorcyclist,Im very happy with the robots work,” a Kinshasa man said.59 the traffic police control the ca

69、rs here,theres still a lot of traffic.But since the robot arrived,we have seen that thing is in 60.41.A.interestB.troubleC.satisfactionD.pain答案B解析考查名词。interest兴趣;trouble麻烦;satisfaction满意;pain疼痛。第一句话讲到大型机器人入侵这个城市,but表示转折,说明机器人并不是来制造麻烦的。故选B项。42.A.directingB.blockingC.interruptingD.designing答案A解析考查动词。d

70、irect指引;block阻塞;interrupt打断;design设计。结合上文中的“Theyrelendingahelpinghand”可知,它们是来帮助指挥交通的。故选A项。43.A.displayedB.operatedC.placedD.arranged答案C解析考查动词。display展示;operate动手术;place放置;arrange安排。根据空后的“three8-foot-tallrobotsatbusystreetcrossroads”可知,市政府在繁忙的街道十字路口放置了三个机器人来指挥交通。故选C项。44.A.coveredB.combinedC.providedD

71、.equipped答案D解析考查动词。cover覆盖;combine结合;provide提供;equip装备。从空后的“withcamerasandtrafficlights”可知,机器人配置了摄像机和交通信号灯。故选D项。45.A.leave aloneB.fight againstC.watch forD.appeal to答案C解析考查动词词组。leavealone不打扰;fightagainst对抗;watchfor观看;appealto呼吁,要求。根据语境可知,这些机器人被用来当作警察,来密切关注那些不守交通规则的司机。watchfor“密切注意,留意”。故选C项。46.A.rout

72、esB.rulesC.directionsD.lines答案B解析考查名词。route路线;rule规则;direction方向;line线。结合上文中的dontfollow和下文中的road可知,这里指那些不遵守交通规则的司机。故选B项。47.A.walkersB.driversC.passengersD.cleaners答案A解析考查名词。walker步行者;driver司机;passenger乘客;cleaner清洁工。根据空前的“Thisshouldhelpmakethestreetssafer”可知,这些机器人的存在,使得司机遵守交通规则,所以行人更安全了。故选A项。48.A.nei

73、ghbourhoodB.foodC.schoolD.traffic答案D解析考查名词。neighbourhood邻居;food食物;school学校;traffic交通。根据下文可知,这座城市居住人口多,并且很多司机不遵守交通规则,因此面临着严重的交通安全问题。故选D项。49.A.recognizeB.understandC.obeyD.challenge答案C解析考查动词。recognize认出;understand明白,理解;obey服从;challenge挑战。此处与上一段中的“dontfollowthe46oftheroad”呼应,指这些司机们经常不听从警察的指挥。故选C项。50.A.

74、fightsB.accidentsC.trapsD.arguments答案B解析考查名词。fight战斗;accident事故;trap陷阱;argument辩论。结合空前的“morethan2,000peoplehavedied”可知,在过去的八年里,已有两千多人死于交通事故。故选B项。51.A.payB.distractC.attractD.focus答案A解析考查动词。pay支付;distract转移;attract吸引;focus集中。结合上文中的“morethan2,000peoplehavedied”可知,此处指官员们希望司机要更加留意这些机器人,从而让街道更加安全。故选A项。52

75、.A.resulting inB.keeping offC.leaving forD.turning答案A解析考查动词词组。resultin造成,导致;keepoff让开,不接近;leavefor去某地;turn旋转。参见上题解析。故选A项。53.A.scanB.storeC.copyD.record答案D解析考查动词。scan扫描,浏览;store储存;copy复制;record记录。根据空后的“footageandspreadittoapolicestation”可知,这些机器人录制视频,然后把视频传到警察局。故选D项。54.A.desireB.exchangeC.reviewD.pile

76、答案C解析考查动词。desire渴望;exchange交换;review审查;pile堆积。根据语境可知,警察们审查信息。review符合语境。故选C项。55.A.signB.ticketC.noticeD.warning答案B解析考查名词。sign迹象;ticket票;notice通知;warning警告。结合空前的“Ifthepolicecatchadriverbreakingthelaw”可知,如果警察抓到司机违章了,就会给他/她发一份罚款单(ticket)。故选B项。56.A.safeB.awfulC.possibleD.necessary答案A解析考查形容词。safe安全的;awfu

77、l可怕的;possible可能的;necessary必需的。根据空后的“forcarsandpeopleonfoottocrosscrossroads”可知,当行人和汽车安全地过马路的时候,机器人的身体就变成了信号灯。故选A项。57.A.signalsB.camerasC.lightsD.robots答案D解析考查名词。signal信号;camera照相机;light灯;robot机器人。结合空后的“willbeofimportantvaluetothepolice”可知,这些机器人对于警察们来说,起着重要的作用。故选D项。58.A.confusedB.alarmedC.pleasedD.bo

78、red答案C解析考查形容词。confused困惑的;alarmed惊恐的;pleased感到高兴的;bored感到厌烦的。根据语境可知,到现在为止,人们对于这些机器人警察的表现感到满意。故选C项。59.A.BecauseB.WhenC.IfD.Since答案B解析考查连词。because因为;when当时候;if如果;since既然。结合后面的“thetrafficpolicecontrolthecarshere”可知,这里指当这些交通警察在这里指挥交通的时候。故选B项。60.A.positionB.dangerC.timeD.order答案D解析考查名词。position位置,职位;dang

79、er危险;time时间;order顺序。根据语境可知,自从机器人指挥交通以来,一切都秩序井然。inorder“井然有序”。故选D项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Robots have been used throughout history as entertainment and industrial gain.With each generation of robots,new ideas and technologies 61. (develop) in order to allow the robots

80、 to have 62. (good) function.Early robots were very simple and 63. (actual) often used water to operate,64. with the invention of the computer,robots entered a new era for both industry and the public.The idea of robots 65. (begin) as far back as the eighth century,in the Iliad.Hephaestus,the Greek

81、god of fire,was said 66. (have) something active and made from gold.However,the first true account of robots came from the golden tree of Baghdad.67. (keep) in a palace during the ninth and tenth centuries,it featured birds singing on branches while they flapped their wings.Early water clocks were a

82、lso examples of early robots.During the twelfth century,a royal inventor named al-Jazari created the first robot.He created a robotic band,68. would float on a lake and perform different rhythms depending on the programming of a series of pegs.Most of his 69. (invent) used water to make movements,bu

83、t he also employed mechanisms to make his devices operate 70. a fixed speed.答案61.are developed62.better63.actually64.but65.began66.to have67.Kept68.which69.inventions70.at第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一

84、个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Jeremy and Alice,Although weve been delighted to have you as neighbours,were hoping to settle something that bothers to us;in a word,your dog Cleo.Weve called several time about Cleos earl

85、y morning barking.It is difficult to understanding why she barks every minute shes outside.The early morning barking have been disturbing us as we are often up all night with the baby.Beside,Cleo tends to bark a average of six hours a day.This morning she starts barking even before 5 oclock.That is

86、too much for us,considering how closely the houses are.We appreciate our apologies and goodwill,but we hope that you can figure a good way of settling the matter.Sincerely,Jack and Rose答案第一句:去掉第三个to第二句:timetimes第三句:understandingunderstand第四句:havehas第五句:BesideBesides;第一个aan第六句:startsstarted第七句:closel

87、yclose第八句:ouryour;figure后加out第二节书面表达(满分25分)一家英语报社“Popular Science Column”正在向中学生征文,主题是“我的科技小发明”。请你以My Magic Pen为题,写篇短文。要点如下:1.能自动纠错(改正拼写等错误);2.笔尖触到文字能发声;3.能照明(看书或做手电筒)。注意:1.100词左右;2.可以适当发挥,以使文章连贯;3.开头已为你写好,不计入总词数。MyMagicPenI have invented a magic pen,【写作指导】A description of my magic penwrite well,corr

88、ect,spelling mistake,pen point,give light,flashlight,automatically.which not only writes well but also does.It can help correct mistakes by itself/automatically.I can use it as a flashlight.Such is my magic pen,.I like it very much.参考范文MyMagicPenIhaveinventedamagicpen,which not only writes well but

89、also helps me do lots of other things. First of all,it can help me correct mistakes by itself when doing my homework,such as spelling and grammar mistakes.Second,it can “read” like a real person.When I put the pen point at the words,it can read immediately.In addition,it can give light,so I can use it as a flashlight.I can walk in the dark or read by its light when theres no electricity.Whats more,it can sing and tell jokes to amuse me when I am bored.Such is my magic pen,my good teacher and helpful friend.I like it very much.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1