收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 3 THE INTERNET Period 2同步作业(含解析)新人教版必修第二册.doc

上传人:a**** 文档编号:444916 上传时间:2025-12-05 格式:DOC 页数:6 大小:57KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 3 THE INTERNET Period 2同步作业(含解析)新人教版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 3 THE INTERNET Period 2同步作业(含解析)新人教版必修第二册.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 3 THE INTERNET Period 2同步作业(含解析)新人教版必修第二册.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 3 THE INTERNET Period 2同步作业(含解析)新人教版必修第二册.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 3 THE INTERNET Period 2同步作业(含解析)新人教版必修第二册.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 3 THE INTERNET Period 2同步作业(含解析)新人教版必修第二册.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 3Period Two题组A基础练.单词拼写1The salesgirl pretended not to hear me and went on _(闲谈) with a lady in blue.2With the purpose of raising some money for the local _(慈善机构),we invited several famous musicians and singers.3Everyone _(受益)limiting their intake of tea to just three or four cups a day.4The sho

2、p will give a discount of ten percent as long as you pay in _(现金)5Please come and see me when it is_(方便的) for you.6Id appreciate it if you could _(更新) these files.7They set off for the destination too late;or they wouldnt have been _(困于) in the storm.8Everyone present at the meeting is very _(鼓舞的) b

3、y his speech.9Traveling by train is safe over a long _(距离)10The moment he arrived home,he got down to dealing with the _(艰难的) problem.【答案】1.chatting2.charity3.benefits4.cash5convenient6.update7.stuck8.inspired9distance10.tough.单句语法填空1Some young people spend their free time using smartphones for _(ch

4、at)2Only in this way can we enjoy the pleasure and _(convenient) of the shared bikes.3It is _ an interesting book that I read it again and again.4Now that you are interested in Chinese culture,I suggest you apply for Peking University,where you can have access _the best Chinese culture.5There are ma

5、ny students _(stand) in a line to welcome the old soldier.6An Englishspeaking contest can improve the students ability _(speak) English.7We often walk to the beach,which is within walking _(distant) of my house.8In my view,high school students should have a balanced diet and eat more fruit and veget

6、ables,which can be _(benefit) to their health.9While she was in hospital,I always go there _(keep) her company.10In my opinion,it is very important _(bridge) the digital divide and make sure everyone has access to the Internet.【答案】1.chatting2.convenience3.such4.to5standing6.to speak7.distance8benefi

7、cial9.to keep10.to bridge.完成句子1_ _ _ _when he thought that what he was doing could help those in trouble.当这个男孩想到他所做的事情可以帮助那些有困难的人时,他受到了鼓舞。2_ _ _ _ his bookstore,he always welcomes us warmly.不管我们什么时候去他的书店,他总是热情地欢迎我们。3_ _ _ _ _ _ _,youd better have a rest.既然你的工作已经完成了,你最好休息一会儿。4As we all know,having a

8、balanced diet _ _ _ _us.众所周知,均衡饮食对我们非常有益。5I have an important class meeting to attend,so I cant _ _ _ _ the bookstore.我有一个重要的班会要参加,所以我不能陪你去书店了。【答案】1.The boy became inspired2Whenever we go to3Now that you have finished your work4is very beneficial to 5.keep you company to题组B提升练.阅读理解Khan Academy is a

9、website providing a free education for any person.The website includes more than 4,000 short teaching videos about many different subjects.Every month,over 7 million people go to the Khan Academy website to watch its videos.Khan Academy began with one man named Salman Khan.As a young man,Khan got a

10、degree from Harvard Business School and began to work in business.In 2006,Khan used the Internet to help his young cousins,who lived far away,with their mathematics schoolwork.He drew numbers and pictures on the website to teach them.After a time,he put his videos onto the website YouTube,where his

11、cousins could watch them any time they wanted.But Khan noticed that other people were also watching his videos on YouTube.By 2009,the number of people watching his videos on YouTube was getting very large.Khan decided to make the videos his job instead.So he officially began Khan Academy,providing v

12、ideos on mathematics and other school subjects.People did not have to pay for the videos.But they could give Khan money if they wanted to support his work.Some people did give Khan small amounts of money,but he was still having a hard time.Later,a woman told Khan that Bill Gates used Khan Academy fo

13、r his kids.After that,the Bill and Melinda Gates Foundation began giving money to Khan Academy.In 2010 Google gave the website money too,wanting Khan to translate his videos into the worlds most common languages.Today,people can see Khans videos in many different languages.Some people think that Kha

14、n Academy will be the way more and more people learn in the future.Teachers can use it in their classrooms.Khan believes that Khan Academy will never,and should never,replace a school.But he believes teachers and students can use it to make schools better.()1.What can one get from Khan Academy?AVide

15、omaking methods.BFree learning information.CAny help with the schoolwork.DA good number of beautiful pictures.()2.In its early days,Khan Academy_.Afaced money problemsBhad trouble with languageCwas unpopular with schoolsDhad a shortage of skilled teachers()3.What does Salman Khan think of Khan Acade

16、my?AIt will play an active role in school teaching.BIt can replace teachers in classrooms.CIt can replace a teaching school.DIts the future of education.()4.The text is mainly written to_.Adescribe an academic leaderBintroduce a learning websiteCoffer some network knowledgeDcompare two different lea

17、rning styles【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Khan Academy这个学习网站的成立背景、发展过程以及现状。1B细节理解题。根据第一段中的 “Khan Academy is a website providing a free education for any person.”可知答案。2A细节理解题。根据第五段可知,Khan Academy网站在创办初期曾遇到过资金问题。3A推理判断题。根据最后一段中的 “But he believes teachers and students can use it to make schools better.”可知,Salm

18、an Khan觉得他的网站可以促进教学。4B主旨大意题。本文主要介绍了Khan Academy这个学习网站的成立背景、发展过程以及现状,由此可知B项概括正确。.七选五We all have times in our lives when we just have too many things to deal with._1_Well, thats crazy, because if you get ill then youre going to be able to do nothing.Here are some ideas to take care of yourself._2_Livi

19、ng with clutter(杂乱) and never being able to find what you need when you need it causes stress.Take time to develop a system and then use it.Instead of keeping all the things you need to do in your head, write them down on a piece of paper.Devote 30 minutes per day to personal development materials._

20、3_And negative ones will disappear.If we want to be successful in work and life, we need to develop the habit of feeding our minds in a positive way.So take in good inspiring information.Say no to anything that is not important to you.Give yourself permission to concentrate on whats important.Gettin

21、g the unessential, tiresome responsibilities off your schedule will give you more time and space._4_Take 5minute minibreaks every hour._5_ So no matter how efficiently you work, you should always let your mind wander or end up spending time doing other things when you try to keep going hour after ho

22、ur.Instead, break up each hour by getting up from your chair and walking outside to take a 5minute break.AGet organized.BWrite a daily gratitude list.CYou cant stay focused all the time.DFill your minds with positive thoughts.EBesides, it will reduce the pressure that you feel.FAs a result, we often

23、 forget to look after ourselves.GEating healthily is one of the most sensible things you can do for yourself.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章指出在生活中,当我们有很多事情要处理的时候,我们经常忘记要照顾好我们自己。文章就如何照顾自己提出了四点建议。1F根据上文“We all have times in our lives when we just have too many things to deal with.”可知在我们的生活中,都有很多事情要处理的时候。而这带来的结果就是,我

24、们经常忘记要照顾好我们自己。2A根据后文“Living with clutter(杂乱)and never being able to find what you need when you need it causes stress.”可知,生活杂乱时,你总是找不到你需要的东西,这会给你带来压力。可推测上文是建议生活要有条理。3D根据下文“And negative ones will disappear.”可知,让你的大脑充满积极的想法,消极的想法就会消失。4E根据上文“Getting the unessential, tiresome responsibilities off your s

25、chedule will give you more time and space.”可知,把那些不必要的、烦人的事情从你的日程表上删除会给你更多的时间和空间;此外,它还会减轻你的压力。5C根据上文“Take 5minute minibreaks every hour.(每小时休息5分钟。)”,可推断下文是讲小休的原因你不能一直都专注于一件事情。.语法填空St Petersburg,1._(found) by Tsar Peter the Great in 1703,was capital of the Russian Empire for more than two hundred year

26、s.In 1941,the Germans tried to destroy the city.They burned many of the palaces.St Petersburg was almost 2._ ruins: Buildings were destroyed,and statues lay in pieces on the ground.Rebuilding the city and 3._(it) cultural relics seemed impossible,but the people of this great city would not give up,“

27、We will not let our city be destroyed,and we will do everything we can 4._(save) our city!”When the Germans had gone,the people of St Petersburg 5._(begin) rebuilding the city.Pieces of the palaces 6._ had been hidden before the Germans came could now be used to rebuild the city.It was not easy.Pain

28、ters and workers had to be very 7._(care) when they were trying to bring the city back to life.It was difficult to save the palaces and buildings without 8._(destroy) their old beauty.Now,after years of hard work,parts of statues have been put back together and missing pieces have been replaced.Old

29、9._(painting) have been recreated,and the old palaces have been made as wonderful as they were in 10._ past.【语篇解读】本文是一篇叙述文。关于圣彼得堡你了解多少?本文主要讲述了圣彼得堡的历史。1founded考查非谓语动词。设空处所在部分作后置定语,由 “by Tsar Peter the Great in 1703”可知,found与St Petersburg之间是逻辑上的动宾关系,且found表示的动作已发生,故填founded。2in考查介词。in ruins意为“严重受损,破败不

30、堪”。3its考查代词。设空处作定语,表示“它的”,故填形容词性物主代词its。4to save考查非谓语动词。由语境可知,设空处所在句表示“我们要竭尽所能来保护我们的城市”,故填to save。to save our city在此作目的状语。5began考查时态。由When 从句可知,设空处表示的动作发生在过去,应用一般过去时,故填began。6that/which考查定语从句。设空处引导定语从句修饰 “Pieces of the palaces”,且关系代词在从句中作主语,故填that/which。7careful考查形容词。设空处作表语,表示“小心的”,故填形容词careful。8destroying考查非谓语动词。设空处作介词without的宾语,故填destroying。9paintings考查名词。设空处作主语,表示“绘画作品”。painting是可数名词,由谓语动词have been recreated可知,此处应用名词复数,故填paintings。10the考查冠词。in the past意为“过去,以前”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1