收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES Section Ⅱ Discovering Useful Structures课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc

上传人:a**** 文档编号:444585 上传时间:2025-12-05 格式:DOC 页数:7 大小:41KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES Section Ⅱ Discovering Useful Structures课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES Section Ⅱ Discovering Useful Structures课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES Section Ⅱ Discovering Useful Structures课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES Section Ⅱ Discovering Useful Structures课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES Section Ⅱ Discovering Useful Structures课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES Section Ⅱ Discovering Useful Structures课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES Section Ⅱ Discovering Useful Structures课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业6基础检测1He kept us waiting (wait) for a whole hour.2He was last seen playing (play) by the river.3Listen!Do you hear someone calling (call) for help?4Dina,having_struggled (struggle) for months to find a job as a waitress,finally took a position at a local advertising agency.5It rained heavily in

2、the south,causing (cause) serious flooding in several provinces.6Come on,please give me some ideas about the project.Sorry.With so much work filling (fill) my mind,I almost break down.7Looking (look) at my classmates faces,I read the same excitement in their eyes.8Finding (find) the course very diff

3、icult,she decided to move to a lower level.9I got to the office earlier that day,having_caught (catch) the 7:30 train from Paddington.10Having_eaten (eat) at the cafeteria before,Tina didnt want to eat there again.11Lionel Messi,having_set (set) the record for the most goals in a calendar year,is co

4、nsidered the most talented football player in Europe.12Pressed from his parents, and realizing (realize) that he has wasted too much time, the boy is determined to stop playing video games.13Having_been_asked (ask) to work overtime that evening,I missed a wonderful film.14He got up late and hurried

5、to his office,leaving (leave) the breakfast untouched.15Tasting (taste) very delicious,the food in this market was sold out soon.能力提升阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。People often say that there is nothing in the world that can be as great as a mothers love.Some mother expressions mean just that.The p

6、hrase “mother lode” comes from mining.It means the place where the largest amount of gold can be found.But now, the term “mother lode” means a rich supply of anything.For example, you might say, “She just graduated from college and struck the mother lode with her new job!”When we call something “the

7、 mother of all”, this means it is the biggest or best of something.Here is an example: “We are going to throw the mother of all parties this weekend.So you have to come!”Naturally, the word “mother” can be used to mean to give birth, even to something you cannot touch, such as an idea or wisdom.The

8、saying “necessity is the mother of invention” means that when people really need to do something, they will find a way to do it.And “experience is the mother of wisdom” means that people learn from what happens to them.You might think all expressions about mothers are sweet and loving.Not so.A boy w

9、ho is “tied to his mothers apron strings(围裙带)” is controlled by his mother.We can also call him a “mamas boy”Both of these terms are even more insulting(侮辱人的) if you are talking about a man, not a young boy.It can be a huge mistake for a woman to marry a “mamas boy” who is still “tied to his mothers

10、 apron strings”A show about mothers would not be complete without talking about the very popular but mysterious “Mother Goose”The short poems and songs that “Mother Goose” wrote are a part of growing up in the United States.Real or not, you could say “Mother Goose” is the mother of all nursery rhyme

11、(童谣) writers.本文为说明文。文章描述了英语中一些关于母亲的表达。1The passage mainly tells us that _.Aall mother expressions are about nice thingsBmother is the greatest person in the worldCthere are some expressions about mother in EnglishDmothers love is the greatest thing in the world解析:主旨大意题。根据第一段中的“People often say that

12、there is nothing in the world that can be as great as a mothers love.Some mother expressions mean just that.”及接下来列举的一些关于母亲的英语表达可知,本文主要给读者介绍了一些关于母亲的表达。故C选项正确。答案:C2If you strike the mother lode, you will _.Abe richBget injuredChave to work hard Dget an easy job解析:推理判断题。根据第一段中的“But now, the term mother

13、 lode means a rich supply of anything.”(但是现在“母矿脉”这个词的意思是任何东西都有丰富的供给)可知,如果你找到了母矿脉,那你就会发财了。故A选项正确。答案:A3When saying “I heard the mother of all songs”, the person means _.Ahe heard your mother sing songsBmothers were good at singingChe loved songs about mothersDthe song he heard was the best解析:推理判断题。根据第

14、二段中的“When we call something the mother of all, this means it is the biggest or best of something.”可知,当我们称某物为“万物之母”时,意思是它是最大的或最好的东西。对比选项可知,D项“他听到的歌是最好的”符合题意。故D选项正确。答案:D阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I used to find notes left in the collection basket of the church, beautiful notes about my ho

15、milies(讲道) and about the writers thoughts on the daily readings.The _1_ fascinated(吸引)me.But it was a long time before I met the author of the notes.One Sunday morning, I was _2_ that someone was waiting for me in the office, a young woman who said she _3_ all the notes.When I saw her I was _4_, sin

16、ce I had no idea that it was she who wrote the notes.She was sitting in a chair in the office.Her _5_ was bowed and when she raised it to look at me, she could barely _6_ without pain.Her face was disfigured(畸形的), so smiling was very _7_ for her.We chatted for a while that Sunday morning and agreed

17、to meet for lunch after that week.As it _8_, we went to lunch several times, and we shared things about our _9_.We spoke of authors we were both fond of, and it was easy to tell that _10_ are a great love of hers.She suffered from a disfigurement that cannot be made to look _11_.I know that her cond

18、ition hurt her deeply.Yet there was a beauty to her that had nothing to do with her _12_.She was one to be listened to, whose words came from a wounded _13_ loving heart.She possessed a fine tuned sense of beauty.Her only fear in life was the loss of a friend.The truth of her life was a desire to se

19、e beyond the _14_ for a glimpse of what it is that matters.She found beauty and grace,_15_ befriended her and showed her what is real.这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了一些留言条吸引了作者,当作者见到这些留言条的主人时,非常震惊,那是一位脸部畸形的年轻女士。后来,作者了解到她毁容了,这使得她看起来没有吸引力,然而她有一种美,这种美与她的外表无关。生命的真谛就是渴望透过表面看到真正重要的东西。1A.questions Bideas Cnotes Dbasket解

20、析:考查名词辨析。根据“I used to find notes left in the collection basket of the church, beautiful notes about my homilies(讲道) and about the writers thoughts on the daily readings.”可知这里意思是这些留言条吸引了我。A.questions问题;B.ideas主意;C.notes留言条;D.basket篮子。故选C。答案:C2A.told Bwarned Csuggested Dshowed解析:考查动词辨析。句意:一个星期天的早晨,我被告

21、知有人在办公室等我。A.told告诉;B.warned警告;C.suggested建议;D.showed表现。故选A。答案:A3A.lost Bleft Cdropped Dcollected解析:考查动词辨析。句意:一位年轻女士说她留下了全部留言条。A.lost遗失;B.left留下;C.dropped掉下;D.collected收集。故选B。答案:B4A.shocked Bsatisfied Cfrightened Ddisappointed解析:考查形容词辨析。根据“since I had no idea that it was she who wrote the notes.”可知我看

22、到她时,很震惊。A.shocked震惊的;B.satisfied满意的;C.frightened害怕的;D.disappointed失望的。故选A。答案:A5A.hand Barm Chead Dneck解析:考查名词辨析。根据When she raised it to look at me可知此处指她的头是低着的。A.hand手;B.arm手臂;C.head头;D.neck脖子。故选C。答案:C6A.stand Bsmile Cspeak Dsit解析:考查动词辨析。根据Her face was disfigured(畸形的), so smiling was very _7_ for her

23、.可知没有痛苦,她几乎不能笑。A.stand站立;B.smile微笑;C.speak说话;D.sit坐。故选B。答案:B7A.pleasant Bbitter Cugly Ddifficult解析:考查形容词辨析。根据she could barely _6_ without pain.可知微笑对于她来说,很困难。A.pleasant令人愉快的;B.bitter苦的;C.ugly丑陋的;D.difficult困难的。故选D。答案:D8A.turned out Bturned up Ccame out Dcame up解析:考查固定短语。句意:结果,我们去吃了好几次午饭,我们分享了我们生活中的事情

24、。As it turned out结果是,该短语是固定短语,故选A。答案:A9A.families Bbeliefs Chobbies Dlives解析:考查名词辨析。根据We spoke of authors we were both fond of, and it was easy to tell that _10_ are a great love of hers.可知我们分享了我们生活中的事情。A.families家庭;B.beliefs信念;C.hobbies兴趣爱好;D.lives生活。故选D。答案:D10A.friends Bchurches Cwritings Dbooks解析

25、:考查名词辨析。根据We spoke of authors we were both fond of,可知很容易看出,她非常喜欢读书。A.friends朋友;B.churches教堂;C.writings作品;D.books书。故选D。答案:D11A.friendly Bhappy Cattractive Dusual解析:考查形容词辨析。根据Her face was disfigured(畸形的),可知这里意思是她毁容了,这使得她看起来没有吸引力。A.friendly友好的;B.happy高兴的;C.attractive吸引人的;D.usual平常的。故选C。答案:C12A.reputati

26、on Bwealth Cinterest Dappearance解析:考查名词辨析。句意:然而她有一种美,这种美与她的外表无关。A.reputation名声;B.wealth财富;C.interest兴趣;D.appearance外貌。故选D。答案:D13A.and Bor Cbut Dalso解析:考查连词辨析。句意:她是一个值得倾听的人,她的话语来自一颗受伤但充满爱的心。A.and并且;B.or或者;C.but但是;D.also也。故选C。答案:C14A.dream Bsurface Cimagination Dtime解析:考查名词辨析。句意:她生命的真谛就是渴望透过表面看到真正重要的东

27、西。A.dream梦想;B.surface表面;C.imagination想象;D.time时间。故选B。答案:B15A.it Bthey Cwhich Dthat解析:考查非限制性定语从句。_15_ befriended her and showed her what is real是一个非限制性定语从句,关系词在从句中作主语,指代整个主句内容,所以用which,故选C。答案:C阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Once, three men got _1_ (lose) in the forest.They decided they would stay in

28、 the forest until they found _2_ (they) way.The next morning, one man went to find some food.Soon, the other two men were _3_ (astonish) to find him back with a deer and asked how he got the deer.The man replied, “I found tracks, I followed the tracks, and I got a deer.” They both were _4_ (slight)

29、confused because he had no weapons.A few days _5_ (late), the second guy went in search _6_food and soon came back with a deer too.The other two asked how he managed _7_ (get) the deer.His reply was _8_ same as the first mans.Then it was the turn of the third guy to search for food.Many hours passed

30、, and the third man _9_(hold) nothing in his hands came back, with blood on his face.The other two asked him _10_ had happened.He looked at them and replied, “I found tracks, I followed the tracks, and I got hit by a train.”本文是一篇记叙文,讲述了三个男人在森林里迷路,在找到路之前各自出去寻找食物的经历。1lost解析:考查短语搭配。get lost 迷路。句意:三个男人在

31、森林里迷路了。故填“lost”。2their解析:考查形容词。该空后面的单词“way”是名词,所以前面要填上一个形容词。故填“their”。3astonished解析:考查形容词。astonished感到诧异的,形容人;astonishing让人诧异的,形容事。由语境可知这里要用来修饰“two men”。故填“astonished”。4slightly解析:考查副词。后面的“confused”为形容词,所以要用副词来修饰形容词。故填“slightly”。5later解析:考查副词。A few days later,几天之后,固定用法。故填“later”。6of解析:考查介词。in search of寻找。故填“of”。7to_get解析:考查固定搭配。manage to do 设法完成某事。故填“to get”。8the解析:考查固定搭配。the same as 和一样。故填“the”。9holding解析:考查非谓语动词。由came可知已有谓语动词,故此处应用非谓语动词。hold与前面的主语“the third man”是主动关系,所以要用ing形式。故填“holding”。10what解析:考查宾语从句的连接词。分析句子结构可知此处为宾语从句的连接词,且在从句中作主语,故填“what”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1