1、吉林市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(6)及答案AIf you and your friends wish to share a secret,you can write it in code,and no one else will be able to read it. Codes are one way of writing in secret. Ciphers (暗码)are another. In a code each word is written as a secret code word or a code number. In a cipher each let
2、ter is changed. Codes and ciphers have played an important role in the history of the world. Julius Caesar,the Roman ruler who defeated almost all the countries in Europe about 2,000 years ago,used a cipher when he sent secret messages to his troops. During the American Revolution,George Washingtons
3、 spies used a kind of code to send his information about the enemy before his military action. In World War ,the Americans “broke” or figured out Japans most important navy codes and got enough information to destroy a powerful Japanese fleet. Storekeepers use codes to mark their goods. The codes sh
4、ow how much is paid for the goods or when they are added to the stock. Businessmen use codes to hide plans from their business enemies. Sometimes personal letters or diaries are written in code. Many people enjoy figuring out codes and ciphers simply as a hobby. Storekeepers use codes to mark their
5、goods. The codes show how much is paid for the goods or when they are added to the stock. Businessmen use codes to hide plans from their business enemies. Sometimes personal letters or diaries are written in code. Many people enjoy figuring out codes and ciphers simply as a hobby. In the 16th centur
6、y,codes and ciphers were very popular among scientists. They wrote messages to each other in code so that no one else would learn their secrets. Geronimo Gardano,an Italian astrologer (占星家),mathematician,and doctor,invented the trellis cipher. He took two sheets of paper and cut exactly the same hol
7、es in each one. Then he sent one sheet,which he called a trellis,to a friend and kept the other for himself. Whenever he wanted to write a message,he put his trellis over a clean sheet of paper and wrote the secret message through the holes. There he removed the trellis and filled the rest of the pa
8、per with words that would make sense. When his friend received it,he put his trellis over the writing and read the secret message.56.The best title of this passage would be_.A.Codes and ciphersB. Differences between codes and ciphersC. History of codes and ciphersD. Inventors of codes and ciphers57.
9、Which of the following statements is TRUE?A.Ciphers can be broken or figured out more easily than codes.B. You could read some words in Geronimos letter without his trellis.C. The first person who ever used a cipher in history was Julius Caesar.D. Fondness of using codes was the hobby of the scienti
10、sts in the 1600s.58. According to Geronimo Gardano,a trellis is _ .A. a piece of paper with many small holesB. a secret message with a lot of small holesC. a letter with unreadable words and sentencesD. a sheet of paper with groups of Arabic figures59.It is NOT mentioned in the passage that codes an
11、d ciphers are used for the purpose of _ .A. military affairs B. commercial secretsC. scientific achievements D. personal enjoyment6670ACDAB *结束In the next few years, battery technology is going to grow rapidly.No more charging your smart phone every day.No more “range anxiety” for electric cars, as
12、new lithium batteries allow them to drive hundreds of miles on a single charge, just like a tank of gas.And a tiny Chinese company is to be the leader of it all.It already counts Motorola, Nokia, and Samsung as customers for its advanced batteries.But the real money is going to come when it starts s
13、elling electric cars.Right now, the stock is trading at an extreme discount, offering in-the-know investors a chance to get in and make a killing.You need to know all the details about this opportunity today and not a day later.To do that, and to gain access to all the information youll need to inve
14、st confidently, simply sign up for the free e-Letter from Energy & Capital by entering your email address below.Once you do, well rush you our latest report, Chinas $2.00 Lithium Linchpin.After getting your report, youll begin receiving the Energy & Capital e-Letter, delivered to your inbox daily.Be
15、come a member of Energy & Capital today. It is free and there is absolutely no obligation (责任), ever. NO-JUNK: By no means will we EVER rent, sell or give away your email address for any reason. Unsubscribing from Energy & Capital is quick, easy, and painless. with just a few clicks. View our Privac
16、y Policy.59. What does the underlined part “make a killing” in Paragraph 7 mean?A. Beat all other businesses. B. Make a lot of money in a short time.C. Force other batteries to withdraw from market.D. Be the business leader in battery making.60. What is the possible problem with online subscribing?A
17、. The giving-away of privacy.B. Getting lots of junk emails.C. Becoming a member of some organization unwillingly.D. Not being able to unsubscribe. 61. Where is this material probably from?A. A magazine. B. A newspaper. C. A website. D. A booklet.62. This passage is mainly to _.A. advertise new batt
18、eriesB. find potential investorsC. promote Energy & CapitalD. sell new technology参考答案-B. 59-62 BACB *结束【典例探究】Columbus College, 241 Queen Elizabeth Drive, Kowloon City MemoTo: All StallFrom: Jalie Mok, Secretary; Sports Development CommitteeDate: May 20, 2010A week ago, “Sports for Life” programme wa
19、s sent to the parents, requiring them to select a sport they wanted their child to play. Since then, our staff have received lots of calls from parents asking for more information about it. Here is a memo(备忘录)for your reference when you answer the phones.Sports 1:BasketballWe expect that this will b
20、e the most popular of the four sports. Therefore, students should be advised to sign up as soon as possible. Students will take a private bus to and from Kwun Tong Sports Park. To cover the cost of hiring a bus, each student will have to pay $10 each time. There will be four basketball courts availa
21、ble for our use with one teacher watching over each game.Sports 2: GymWe will be using St. Peters Memorial Park. There are two reasons for choosing this park. First, it is not very busy and crowded before 6:00pm. Second, it has lots of trees with plenty of shade. Students must bring along two bottle
22、s of water to prevent thirst. Three activities, shipping , jogging , outdoor aerobics(有氧运动), all of which are free of charge, will be arranged. And there will be a teacher on duty for each of the activities.Sprots3: HikingHiking (远足)will take place at Kowloon Peak. The activity will start at 2:30 pm
23、 and finish 90 minutes later. Three teachers will accompany the students, and a hiking instructor will accompany each group of 15 hikers. Each instructor will cost $75/hr. Students are advised to bring plenty of water and sunscreen.Sports 4;SwimmingThe Kowloon City Aquatic Centre is a 10-minute walk
24、 from our school. Four teachers will go to the pool and conduct the goings-on from the poolside. We will only be able to reserve the pool for one hour (i.e. 2:45pm to 3:45 pm).Only students skilful at swimming can take up this activity. The pool will have two life guards present. Girls must wear a s
25、wimming suit. The cost is $10 per visit.68. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Students selecting basketball had better register early. B. Students participating in gym should arrive at 6:00 pm.C. Hiking usually begins at 2:30 pm and lasts 2 hours.D. Students having swimming
26、 suits can take up swimming.69. It can be inferred from the passage that _. .A. students taking part in basketball will walk to the courts.B. every student can gain admission to one of the four sports C. hiking students can have a regular rest in the shade of treesD. students taking up the four spor
27、ts should bring bottles of water70. It can be concluded that _. .A. each sport will take only on hour B. students will be charged for the four sportsC. all the sports will take place at Kowloon Peak D. teachers will accompany students on each sport71. The purpose of the memo is to _. .A. attract stu
28、dents interest in the programme B. require the parents to select a sport for their childC. help the staff explain the programme to the parents D. remind teachers and lifeguards to be present on time【答案解析】 68.【解析】选A。细节理解题。根据文章第二段中We expect that this will be the most popular of the four sports. Theref
29、ore, students should be advised to sign up as soon as possible.可知选项A正确。根据文章第三段中First, it is not very busy and crowded before 6:00pm.可排除选项B;根据文章第四段中The activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later.可排除选项C;根据文章最后一段中Only students skilful at swimming can take up this activity.可排除选项D。 69.【解析
30、】选B。推理判断题。根据文章第一段的描述,“Sports for Life” programme这个项目并没有对某一类孩子作出限制,所以选项B正确。根据文章第二段中Students will take a private bus to and from Kwun Tong Sports Park.可排除A项;根据文章第三段中Second, it has lots of trees with plenty of shade.可知,在Sports 2: Gym中学生才可能在树荫下乘凉,故排除选项C;根据文章第三段和第四段可知,只在Sports 2: Gym和Sprots3: Hiking中提到让学
31、生带水,故可排除选项D。 70.【解析】选D。总结归纳题。根据文章第二段至第四段可知,每一项活动都有教师陪同,故选项D正确。根据文章第四段中The activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later.可排选项A;根据文章第三段中Three activities, shipping ,jogging , outdoor aerobics(有氧运动), all of which are free of charge, will be arranged.可排除选项B;只有Sprots3: Hiking在Kowloon Peak举行,故
32、可排除选项C。71.【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段中Here is a memo(备忘录)for your reference when you answer the phones.可知选项C正确。*结束ALast year, around Labor Day, I read a “Happy Ad” in our local newspaper There was a lady in a local nursing home, who was celebrating her 90th birthday and her family wanted everyone to know a
33、bout it It said that if you wanted to drop her a line, here was her address So I did I found a birthday card and dropped her a short note, wishing her a happy birthdayA week or so later, someone knocked at my front door I opened the door and found a middle-aged man standing on my doorstep He introdu
34、ced himself as the son of this woman to whom I had sent the card He explained that he just wanted to drop by in person and thank me for sending such a nice card to his mom Apparently, like many older folks, she did not receive much mail and was quite excited to receive mine I just didnt know what to
35、 say I told him it was my pleasure and that I hoped his mom had enjoyed her birthdayThat year, I did not send out any Christmas cards, except to this lovely old lady in the nursing home I just told her that I was thinking about her and hoped that she had a nice holiday I sent her a Valentine and als
36、o a couple of notes in between I just thought she might like to have someone write to her, to get some mailShe passed away a couple of months ago I never met this lady, but I did keep her and her family in my thoughts I dropped them a line of sympathy I hope that my few little notes were enough to b
37、righten a couple of her days here on earth56 The old ladys address was given because _A her family wanted to make her well-knownB the old lady wanted to receive a birthday cardC the son of the old lady wanted to meet the authorD her family wanted to give her a happy birthday57 Which of the following best describes the author?A Brave B Polite C Caring D Faithful 58 Which of the following is the best title for the passage?A A Kind Act B An Old LadyC A Happy Ad D A Considerate SonA. 参考答案-56-58 DCA *结束