收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中人教版英语选修七课后巩固提升:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:443704 上传时间:2025-12-05 格式:DOCX 页数:5 大小:31.28KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中人教版英语选修七课后巩固提升:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共5页
2021-2022学年高中人教版英语选修七课后巩固提升:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共5页
2021-2022学年高中人教版英语选修七课后巩固提升:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共5页
2021-2022学年高中人教版英语选修七课后巩固提升:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共5页
2021-2022学年高中人教版英语选修七课后巩固提升:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4SharingSection Warming Up,Pre-reading,Reading & Comprehending课后篇巩固提升一、写作词汇预习Reading部分词汇,完成下列小对话或小语段。1.Why didnt you (参与) in our discussion (不久前的一天)?My father was sick and I had to look after him in the hospital.答案participate;the other day2.Im afraid I cant pay for my childrens (课本).Dont worry.

2、Copies of the books will be given to them for free.答案textbooks3.Mom,can you give me some money to buy a (远的) control for my car?No,I cant give you before the end of the month.答案remote4.Whats the pupil like?Oh,he is a little too noisy,but (然而) he is a nice boy.答案otherwise5.Look!The worker is (除杂草) th

3、e grass by the (月台).答案weeding;platform6.To find more (相关的) information,please refer to the (每周的) news in the newspaper.答案relevant;weekly二、阅读词汇预习Reading部分词汇,并写出画线部分的汉语意思。December 5TuesdaySnowyIve been learning New Concept 1. English for a fortnight 2.,and I often go to Beijing for lectures.This morni

4、ng,I went to Beijing by train as usual.I got off the train and saw some workers sweep the snow with brooms 3.In the distance,we could see the roofs 4. covered with snow.On the way to Beijing University,I sniffed 5. the grilled 6. duck.It was so tasty,but I dared not stop.I thought it was more import

5、ant to attend the lecture.So I hurried up and got there on time.答案1.概念2.两周3.扫帚4.屋顶5.闻6.烤的三、单句填空1.Thanks for your letter, gave me much encouragement to do what I am doing.答案which2.The article (cover) robots is very popular with students.答案covering3.There will be some (equip) to be fixed at the corner

6、.答案equipment4.When (heat),the pot gave out a special sound.答案heated5.Education will make a difference the life of the children in the mountainous areas.答案to四、英汉互译1.Have you heard from Charles recently?答案你最近收到查尔斯的来信了吗?2.She is dying to go abroad for further study.答案她极想去国外深造。3.Im awfully sorry about t

7、hat problem the other day.答案我对不久前某一天的那个问题感到非常遗憾。4.These facts are relevant to the case.答案这些事实和此案件有关。5.It took her a while to adjust to living alone.答案她过了一段时间才适应了独自生活。6.别把面包放在桌子上,它会干掉的。答案Dont leave the bread on the table;it will dry out.7.只有会员才有特权使用它。答案Only members have the privilege to use it.五、阅读理解

8、A(2020山东)In the mid-1990s,Tom Bissell taught English as a volunteer in Uzbekistan.He left after seven months,physically broken and having lost his mind.A few years later,still attracted to the country,he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea.His visit,how

9、ever,ended up involving a lot more than that.Hence this book,Chasing the Sea:Lost Among the Ghosts of Empire in Central Asia,which talks about a road trip from Tashkent to Karakalpakstan,where millions of lives have been destroyed by the slow drying up of the sea.It is the story of an American trave

10、lling to a strange land,and of the people he meets on his way:Rustam,his translator,a lovely 24-year-old who picked up his colourful English in California,Oleg and Natasha,his hosts in Tashkent,and a string of foreign aid workers.This is a quick look at life in Uzbekistan,made of friendliness and wa

11、rmth,but also its darker side of society.In Samarkand,Mr Bissell admires the architectural wonders,while on his way to Bukhara he gets a taste of police methods when suspected of drug dealing.In Ferghana,he attends a mountain funeral(葬礼) followed by a strange drinking party.And in Karakalpakstan,he

12、is saddened by the dust storms,diseases and fishing boats stuck miles from the sea.Mr Bissell skillfully organizes historical insights and cultural references,making his tale a well-rounded picture of Uzbekistan,seen from Western eyes.His judgment and references are decidedly American,as well as his

13、 delicate stomach.As the author explains,this is neither a travel nor a history book,or even a piece of reportage.Whatever it is,the result is a fine and vivid description of the purest of Central Asian traditions.1.What made Mr Bissell return to Uzbekistan?A.His friends invitation.B.His interest in

14、 the country.C.His love for teaching.D.His desire to regain health.答案B解析细节理解题。由第一段第三句可知,Bissell先生之所以回到乌兹别克斯坦,是因为他被这个国家深深吸引。故选B项。2.What does the underlined word “that” in Paragraph 2 refer to?A.Developing a serious mental disease.B.Taking a guided tour in Central Asia.C.Working as a volunteer in Uzbe

15、kistan.D.Writing an article about the Aral Sea.答案D解析代词指代题。由第一段末句以及第二段第一句可知,代词that指代上文中出现的Bissell回到乌兹别克斯坦,所写的一篇关于咸海消失的文章。故选D项。3.Which of the following best describes Mr Bissells road trip in Uzbekistan?A.Romantic.B.Eventful.C.Pleasant.D.Dangerous.答案B解析推理判断题。由第三段的描述可知,Bissell的乌兹别克斯坦之行充满了友善和温暖,也了解到了社会的

16、阴暗面。在前往布哈拉的途中他曾被怀疑贩毒被警方拘捕。在费尔干纳,他参加了一个葬礼,后又参加了一场怪异的酒会。在卡拉卡尔帕克斯坦他又遭遇了沙尘暴、疾病及渔船被困等事情,所以说Bissell的乌兹别克斯坦之行有很多变故。故选B项。4.What is the purpose of this text?A.To introduce a book.B.To explain a cultural phenomenon.C.To remember a writer.D.To recommend a travel destination.答案A解析写作意图题。作者开门见山,提到Bissell先生回到乌兹别克斯

17、坦来写一篇关于咸海消失的文章。接下来介绍他此行远远超越了这一点,他出版了追寻大海:消失在中亚帝国的魂魄中一书,讲述了旅途中的种种经历。最后一段指出,Bissell以高超的技艺将历史洞见和文化内涵融入他的故事中,从西方人的视角全方位地再现乌兹别克斯坦的现状。所以本文作者旨在推介一本书。故选A项。BOnce upon a time,a rich man hired a great mathematician(数学家).The rich man wanted the mathematician to find the best way for him to make the greatest pro

18、fit in everything he did.The mathematician was shut away for months in his study before finally believing he had found the solution.One night he appeared at the rich mans house,with a big smile on his face.“I found it!” he said.“My calculations are perfect.” The rich man was going on a long journey

19、the next day,and didnt have time to listen.He promised the mathematician he would pay him double if he would take charge of his business while he was away,and put the new calculations into practice.Excited by his new calculations,the mathematician was pleased to accept.When the rich man returned mon

20、ths later,he found that all his possessions had gone.Angry,he went to ask for an explanation from the mathematician.The mathematician calmly told him what he had done.He had given everything away to people in the village.The rich man couldnt believe it,but the mathematician explained it further.“For

21、 months I analysed how a rich man could gain the greatest benefit,but what I could do was always limited.Theres a limit to how much one man can do by himself.Then I understood the key was that many people could help us to achieve the aim.So the conclusion was that helping others was the best way to

22、get more and more people to benefit us.”Disappointed and very angry,the rich man stormed off,regretting to have lost everything to the stupid plan of a mad man.Over the next few days,the rich man saw the full results of what the mathematician had calculated.Wherever he went he was received with grea

23、t honour,and everyone was willing to help him in whatever way they could.He realised that his not having anything had given him much,much more.5.The rich man wanted the mathematician to help him to .A.find a solution to his businessB.find more people to honour himC.calculate his possessionsD.make th

24、e most money答案D解析细节理解题。根据第一段第二句可知,富人雇用数学家是想让他帮忙找到最好的方法来获取最大的利润。6.Before his journey,the rich man .A.had a long talk with the mathematician B.knew what the mathematician had achievedC.showed his trust in the mathematicians calculationsD.wanted the mathematician to give everything to people答案C解析细节理解题。

25、根据第二段可知,在富人出远门之前,数学家要和他汇报自己的研究结果,可是富人没有时间听,同时承诺会给他双倍的工资,说明富人对数学家是很信任的。7.What did the mathematician do when the rich man was away?A.He made even more money for the rich man.B.He put his calculations into practice.C.He sold all the rich mans possessions to other people.D.He did what the rich man had t

26、old him.答案B解析细节理解题。根据第三段可知,在富人离开期间,数学家将他之前的研究结果付诸实践。8.How might the rich man feel about the mathematicians method finally?A.Satisfied.B.Angry.C.Sad.D.Disappointed.答案A解析推理判断题。根据文章最后一段,数学家将富人的财产赠予人们,富人因而受到人们的厚待,得到大家的帮助,所以他不是失去了很多而是收获了更多。因此,富人最终是感到满意的。六、语篇填空In order to know a foreign language thoroughl

27、y,four things are necessary.Firstly,we must understand the language when we hear 1. spoken.Secondly,we must be able to speak it correctly with confidence and without hesitation.2.(third),we must be able to read the language,and fourthly,we must be able to write it.We must be able to make sentences t

28、hat are 3.(grammatical) correct.There is no easy way to success in language learning.4. good memory is of great help,but it is not enough only 5.(memorise) rules from a grammar book.It is not much use learning by heart the long list of words and 6.(they) meaning,studying the dictionary and so on.We

29、must learn by 7.(use) the language.If we are satisfied with only a few rules we have memorised,we are not really learning the language.“Learn through use” is a good piece of 8.(advise) for those 9. are studying a new language.Practice is important.We must practise speaking and 10.(write)the language whenever we can.答案1.it2.Thirdly3.grammatically4.A5.to memorise6.their7.using8.advice9.who10.writing

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1