收藏 分享(赏)

2020版高中英语Module6TheInternetandTelecommunicationsSectionⅠIntroduction.doc

上传人:a**** 文档编号:442671 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:6 大小:2.31MB
下载 相关 举报
2020版高中英语Module6TheInternetandTelecommunicationsSectionⅠIntroduction.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020版高中英语Module6TheInternetandTelecommunicationsSectionⅠIntroduction.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020版高中英语Module6TheInternetandTelecommunicationsSectionⅠIntroduction.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020版高中英语Module6TheInternetandTelecommunicationsSectionⅠIntroduction.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020版高中英语Module6TheInternetandTelecommunicationsSectionⅠIntroduction.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020版高中英语Module6TheInternetandTelecommunicationsSectionⅠIntroduction.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Introduction & Reading and Vocabulary能力提升.阅读理解AListening to the radio is something that I really like to do.Whether its to listen to my favorite songs,catch up on the latest news or just listen to something to help me relax, the radio is always there for me!Im surprised when talking to my st

2、udents in school, to find out that many of them hardly ever listen to the radio because they think its boring.I always listen to the radio when Im driving my car or doing my housework.The radio can also be very useful for me as it often has the latest traffic news which tells me whether the road I w

3、ant to use has a traffic jam on it.There is a song by The Buggles called “Video Killed the Radio Star” which I used to listen to a lot and now it makes more sense to me.Have TV and the Internet taken the place of the radio for many people?Now that I am living in Germany I recently managed to get hol

4、d of an old radio for free and so now I like to listen to it when Im getting ready in the morning and when Im making my tea.Of course it can be annoying when a song that I dont like comes on the radio but most of time I like the music that is played and it is also a good way for me to hear new songs

5、.Listening to my new radio in German is good for my language learning because I can listen to the news,while also hearing new German songs.Ive always listened to the radio since I was young and thought that it was a very popular way to listen to music and news, but after talking with my students I h

6、ave found that might not be the case any more.Whatever people think, you will still always find me dancing around my room listening to the radio!【语篇解读】随着电视、因特网走入人们的生活,很多人改变了听收音机的习惯,但是作者一直坚持听收音机,他从中受益颇深。1What made the author surprised is that _.Afew people know about listening to the radioBfew studen

7、ts have stopped listening to the radioCmany students seldom listen to the radioDthe radio isnt of great importance as before解析:选C细节理解题。根据第二段中的“Im surprised.to find out that many of them hardly ever listen to the radio”可知,很多学生几乎没听收音机这件事令作者感到惊讶,故选C项。2Which is not the benefit for the author?AThe radio

8、keeps him informed of news.BThe radio helps him finish his housework.CThe radio provides him with a way to relax.DThe radio helps him to improve German.解析:选B细节理解题。根据第一段的内容可以排除A、C;第四段最后一句说明,听收音机有助于作者学习德语,故排除D项;文中第二段提到作者在做家务的时候听收音机,并不是听收音机帮助他做家务,故选B项。3It can be inferred from the fourth paragraph that

9、_.AGermany offers free radios to its peopleBthe author is not a native in GermanyCsome songs make the author tired of the radioDthe author majors in (主修) the German language解析:选B推理判断题。根据第四段中的“.Listening to my new radio in German is good for my language learning”可推知,作者并不是德国本土人,故选B项。4How does the auth

10、or describe his hobby of listening to the radio?AColdly. BProudly.CAnxiously. DCarefully.解析:选B推理判断题。作者在文中主要讲述了听收音机给他带来的益处,文章最后一句“Whatever people think.”说明,作者不在乎他人是如何看待这件事的,由此可推知作者为之感到自豪,故选B项。B(2018河南省实验中学高一期末)If you have ever got unhappy at your petrol bill and dreamed of a car that runs on fresh ai

11、r, your wishes are about to be answered.French car giant, PSA Peugeot Citroen believes it can put an airpowered car on the road in the future.Its scientists say it will knock 45 percent off fuel bills for an average driver.And when you are driving in towns and cities, costs could be reduced by as mu

12、ch as 80 percent because the car will be running on air for fourfifths of the time.Air power would be used for city use, running below 43 miles an hour and available for 60 to 80 percent of the time in city driving.By 2020, the cars could be achieving an average of 117 miles a gallon, the company pr

13、edicts.For more than two years, 100 top scientists and engineers have been working on the airpowered car in topsecret conditions at Peugeots research and development centre at Velizy, just south of Paris.The engine system will be able to be fixed on any normal family car without changing its shape o

14、r size or reducing the boot size, provided the spare wheel is not stored there.From the outside, an airpowered car will look similar to an ordinary car.A spokesman said, “We are not talking about strange machines.These are going to be in everyday cars.”The company said that as well as being more inn

15、ocuous and cheaper to run, the air system created no extra dangers in an accident.Drivers never run the risk of running out of compressed (压缩的) air late at night on a country road because the car will be fitted with an artificial brain.【语篇解读】汽车工业的又一次革命性技术突破标致公司发明汽油空气混合动力车。在城镇里行驶时,由于该汽车有五分之四的时间是以空气为动

16、力的,因此油费可削减80%之多。5What is the passage mainly about?AA car company.BAn airpowered car.CThe speed of a new car.DThe way to save petrol.解析:选B主旨大意题。首段点明文章的主旨:靠新鲜空气开动的汽车就要发明出来了,后面的段落是对这一话题的详细说明。故答案为B。6If the new car is driven in cities,_.Amost of the fuel cost will be savedBabout half of the fuel cost wil

17、l be savedCit can be driven completely on the fresh airDthe faster the speed is, the more money will be saved解析:选A细节理解题。根据第二段中的“And.towns and cities, costs could be reduced by as much as 80 percent because the car will be running on air for fourfifths of the time.”可知选A。7When a normal family car is e

18、quipped with the new engine system,_.Aits shape will be changedBits size will become largerCits boot size will become smallerDthe spare wheel wont be in the boot解析:选D细节理解题。根据第五段可知,该发动机系统可装在任何普通的家用车中,无需改变汽车的外形或大小,行李箱空间也不减少,只是备胎无法放置在行李箱中了。8What does the underlined word “innocuous” in Paragraph 6 proba

19、bly mean?AHarmful. BGreen.CHelpless. DFast.解析:选B词义猜测题。根据上下文可知,除了更加绿色环保和节油,该空气动力系统在事故中没有额外的危险。故答案为B。.语法填空The Internet is 1._( access )through a computer, and it 2._ (consist) of millions of pages of data.DARPA created a network of computers 3._(call) DARPANET in 1969, and in 1984 the NSF started the

20、NSFNET network.It then became possible for universities to use the system as well.NSFNET became known as the InterNetwork, or “Interact”In 1989, Tim BernersLee came up with 4._ idea of the World Wide Web, a computer network, which would allow computer users to access information from millions of 5._

21、(website) via the Internet.In 1991, BernersLee invented the web and then he made 6._ possible for everyone to use the Internet, not just universities and the army.He designed the first “web browser”,7._( allow )computer users to access documents from other computers.From that moment on, the web and

22、the Internet grew.Within years, the number of Internet users 8._(rise) to 40 million.Everyone in the world can access the Internet by using the World Wide Web system.The Internet has created thousands of millionaires,9._ BernersLee isnt one of them.Now BernersLee works as a 10._(lecture)in a famous

23、university.【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了互联网的诞生及发展过程。1解析:考查词形转换。分析句子结构可知,此处应用形容词作表语。accessible“可使用的”。答案:accessible2解析:考查时态和主谓一致。本句是介绍事实,所以用一般现在时;又因主语为it,所以谓语动词应用第三人称单数形式。答案:consists3解析:考查非谓语动词。分析句子结构可知,a network of computers与动词call之间是被动关系,所以用call的动词ed形式作定语。答案:called4解析:考查冠词。此处特指the World Wide Web这个想法,故用定冠词。答案:

24、the5解析:考查名词复数。website为可数名词,由空前的millions of可知此处应填其复数形式。答案:websites6解析:考查代词。分析句子结构可知,这里是“make itadj.to do”结构,其中it代替不定式作形式宾语。答案:it7解析:考查非谓语动词。根据语境并分析句子结构可知,此处应用动词ing形式作结果状语。答案:allowing8解析:考查时态。此处讲过去发生的事,故用一般过去时。答案:rose9解析:考查连词。互联网创造了成千上万的百万富翁,但BernersLee却不是其中之一。根据语境可知,此处应用but表示转折。答案:but10解析:考查词形转换。根据空前

25、的a可知,此处应用名词lecturer,意为“讲师”。答案:lecturer1latest adj.最新的2annoying adj.令人恼怒的3giant n卓越人物;巨人4run the risk of 冒的危险5artificial adj.人工的;人造的Now that I am living in Germany I recently managed to get hold of an old radio for free and so now I like to listen to it when Im getting ready in the morning and when Im making my tea.分析这是由and连接的两个并列分句。在第一个并列分句中,now that引导原因状语从句;在第二个并列分句中,两个when分别引导时间状语从句。翻译由于我生活在德国,最近我设法免费弄到了一台旧的收音机,因此现在当我在早晨做准备和沏茶的时候,我喜欢听收音机。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1