收藏 分享(赏)

2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:441225 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:20 大小:456.50KB
下载 相关 举报
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共20页
2020版新高考英语二轮冲刺复习方案文档:第一编 三完形填空 题型二 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家题型二夹叙夹议文夹叙夹议类完形填空考查仅次于记叙文类完形填空。2016年全国卷是夹叙夹议文。其结构特点是:(1)事例观点;(2)观点事例;(3)观点事例观点。作者观点鲜明,文章逻辑关系清晰。语篇出处:原创语篇类型:夹叙夹议文主题语境:捐资助学Here we have a moving story. This football player is _1_ to earn a win for those who dont have access to quality educations. Chris Long, the Philadelphia Eagles de

2、fensive end player _2_ everyone to have the chance to _3_ academic opportunities. In an effort to use his _4_ to make a lasting impact on the younger generations, he decided to _5_ the rest of this years salary to a cause that _6_ the right to a good education for all students.“As you may already kn

3、ow, I have _7_ my first 6 game checks to fund scholarships in my hometown of Charlottesville, Virginia,” says Long. “Now, Im pledging (承诺) my last 10 game checks to organizations _8_ educational equality and opportunity in St. Louis, Boston and Philadelphiathe three cities that Ive _9_ home througho

4、ut my NFL career.While the athlete could have made a _10_ donation that would have made a huge difference in the lives of many, Long took his pledge one step _11_ and committed to _12_ the entire 2017 season without earning an income.Longs belief that _13_ is the best “gateway to a better tomorrow f

5、or all Americans,” is one of many _14_ of superstars putting their resources to good _15_ to make the world a better place.And the Eagles player isnt _16_ with his own contribution. Long is _17_ fans, businesses, and anyone who can make a donation as part of his Pledge 10 For Tomorrow _18_, an initi

6、ative (新举措) that supports educational equality.Although his initial pledge is _19_ enough, Longs desire to _20_ with as many people as possible to make a real difference is what earns him a goodwill MVP award in our book.1A.scheduled BdeterminedCsupposed Dexpected2A.allows BensuresCwants Dpromises3A

7、.grasp BfinishCachieve Daffect4A.score BresultCinfluence Dincome5A.apply BaddCabandon Ddonate6A.maintains BchampionsCconducts Denjoys7A.committed BexposedCfixed Dgathered8A.providing BofferingCsupplying Dsupporting9A.visited BreturnedCcalled Dmoved10A.considerable BhandyCheavy Dhelpful11A.ever Bover

8、Cagain Dfurther12A.kicking BplayingCrunning Dtraining13A.technology BcareerCeducation Dscience14A.fames BattractionsCadvantages Dexamples15A.use BeffortCeffect Dreality16A.dealing BfacingCstopping Dfighting17A.increasing BencouragingChiring Didentifying18A.campaign BincidentCinstitute Dintention19A.

9、valuable BpeacefulCconsiderate Dheartwarming20A.keep up Bteam upCend up Dput up由首句可知,本文介绍一个感人的故事。下文介绍的是运动员捐资助学的事情。结合与“运动员捐资助学”相关的语境,下文中几个空都是围绕这一语境选择答案。如题1、题2、题4、题5、题6、题10等。题10与下文“have made a huge difference”是复现信息,说明捐助了大量的钱;题13与上文提到的“a good education for all students”是原词复现;题18与下文“an initiative (新举措)

10、that supports educational equality”是复现信息。题11:捐钱之后,又做出进一步承诺 (took his pledge one step further)。题3:可以利用常见词语“grasp the opportunity (抓住机会)”迅速答题;题20可以利用具体语境,然后根据固定搭配“team up with (与一起合作)”答题。题7:可以利用熟词生义解题:commit意为“作出保证,交付”。可以根据生活常识或者自己已有的知识解题。如题8、题9、题12等。题19:提到“足球明星Long捐资助学”这件事,应该是暖心的(heartwarming)。篇章导读:本

11、文是一篇夹叙夹议文,讲述的是运动员Chris Long把自己的工资捐给有需要的学生,并发起一项运动鼓励大家加入。1B由下文“everyone to have the chance to _3_ academic opportunities”和“In an effort to use his _4_ to make a lasting impact on the younger generations”可知,这位足球运动员决心(determine)做一些事情。2C此处表示他想(want)让每一个人有机会上学。3Agrasp opportunities “抓住机会”。4C他想利用自己的影响力(in

12、fluence)为年轻一代留下持久的影响。5D根据下文的“the athlete could have made a _10_ donation”可知,他决定把剩下的年薪捐(donate)出去。6B这里指捍卫所有学生接受良好教育的权利。champion the right “捍卫权利”。7A你可能已经知道,“我”已经把“我”前六个月比赛的费用投入到家乡作为助学金。commit “投入”。8D现在“我”承诺上十次打比赛所得的费用捐给支持(support)教育平等和教育公平的机构。9C在“我”整个打球生涯中,“我”把这三个城市称作(call)是“我”的家乡。10A那时,虽然该运动员可能已经捐出大笔

13、的(considerable)资金,对很多人的生活带来很大影响11D捐钱之后,又做出进一步承诺(take his pledge one step further)。12B因为Long是足球运动员,所以此处用play表示“打比赛”。13C由下文解释以及上文提到的“a good education for all students”可知,此处指的是Long对教育的看法。14DLong是许多超级巨星中的一个榜样。example “榜样,例子”。15A为了使世界变得更美好,他们使自己的资源得以充分利用。16C这位足球明星不仅仅停留(stop)在自己捐款上。17BLong还鼓励他的球迷、商业人员以及任何

14、一个可以捐款的人都作为他发起的Pledge 10 For Tomorrow 运动的一部分。18A由下文可知,这是支持教育公平的一个新举措。可以推测他发起了一项运动。19D足球明星Long捐资助学这件事应该是暖心的。20B由上文Long号召球迷等人为Pledge 10 For Tomorrow项目捐款可知,Long希望有越来越多的人加入到支持教育公平的队伍中来。team up with “(与某人)结成一队”。技巧4复现信息,找根源,典例片段(2018全国卷)In order to pass the class, among other criteria, we had to write a p

15、aper on how we plan to apply what we would learn in class to our future professions and, eventually, to our lives. I managed to get an A in that _1_ and learned life lessons that have served me well beyond the classroom.1A.game BpresentationCcourse Dexperiment1上文两次提到class。2选项中提到course。3属于同义词复现。表示“课程

16、”,故选C。技巧5情感态度,慎思量典例片段(2018全国卷)Two weeks earlier, my son, Ben, had got in touch. Hed moved to England with his mum when he was three and it had been 13 years since Id last seen him. So imagine my _1_ when he emailed me saying he wanted to come to visit me.1A.delight BreliefCanger Dworry1上文提到两周前,与儿子Be

17、n取得了联系。2离“我”最后一次见到他已经13年过去了。3见到13年没有见面的儿子一定感到高兴(delight),故选A。技巧6熟词生义,巧推断典例片段(2018全国卷)He turned up at the hospital _1_ gifts for the new mother Lindsey and her baby boy. 1A.bearing BcollectingCopening Dmaking1他带着礼物来到医院,送给新妈妈林赛和她的宝贝儿子。2bear意为“忍受;承担;支撑;生育”,但是在该语境中意为“带着”。语篇类型:夹叙夹议文主题语境:遇见女司机One Friday m

18、orning, I felt too lazy to drive my car, so my son booked an uber. In five minutes, the uber arrived. I didnt pay attention to the driver, _1_ saying, “Please, go quick! Im in a hurry!”The voice came, “Yes, maam!”I was _2_ when I heard a female voice! For the first time, I saw a lady _3_ an uber!I b

19、ecame so enthusiastic to know _4_ she had chosen this profession. I started the conversation, “If you dont mind, can I ask you some questions?”“Yes, maam! No problem.”“I guess, you are well _5_!”“Yes, maam! I have completed my education. I have done my MBA course.”“Oh, wow! Why did you then choose t

20、his profession, _6_ going for an academic career?”Very politely, she said, “Driving was my _7_ from my childhood, maam! Of course I do _8_ every job. In this case, at least I fulfilled my desire! I love driving! I wanted a job where I can get _9_. Thats it!”“But, are you not scared of any danger? Yo

21、u know, there are some people who _10_ problems for ladies.”With a smile, she answered, “We can not _11_ our living just because of a few trouble makers! By the way, which zone is _12_ free, maam? Once we are out of our homes, we must _13_ to face problems.”Frankly speaking, I was totally delighted

22、with her _14_ heart and courage!Within our conversation, we _15_ reached the destination. I said, “I am _16_ of your noble thoughts! Keep going!”She smiled at me with gratitude and moved forward. I had enough work to do but unconsciously my mind was fully _17_ with her answers and I thought, “Truly,

23、 how fast Time is changing! There was a time when _18_ were choosing only prestigious (享有声望的) jobs once they were highly qualified, but how easily this girl _19_ the boundary of job with two words self satisfaction! Let the rest of the world deeply understand the importance and _20_ of the flow of t

24、ime!”篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者搭乘优步出行,然而惊讶于司机是一名女性。在交谈中,作者了解到女司机学历高,只是出于对这种职业的热情才选择了该职业。由此作者感叹:过去女性一旦取得了高学历就会去选择声望高的职业,然而时代在变迁,有人根据 “自我满意度”进行职业选择。呼吁我们去深度理解“时代变迁”的价值和重要性。1A.frequently BinstantlyCanxiously Dsincerely答案:B由下文的“Please, go quick! Im in a hurry!”可知,作者一上车就马上(instantly)告诉司机赶快开车。2A.confused Bdelighte

25、dCpuzzled Dsurprised答案:D听到是一个女性的声音,“我”感到很惊讶(surprised)。3A.driving BhavingCbuying Dbooking答案:A这是第一次,“我”看到一个女性驾驶(driving)优步。4A.how BwhyCwhen Dwhether答案:B由下文的“Why did you then choose this profession”可知,此处指作者想知道为什么(why)这位女性选择这个职业。5A.known BinformedCqualified Dscheduled答案:C由下文的“Yes, maam! I have complete

26、d my education. I have done my MBA course.”和“once they were highly qualified”可知,选qualified。6A.instead of Bregardless ofCas well as Dmore than答案:A你为什么选择这种职业而不是(instead of)从事与学术有关的职业? 7A.hobby BcareerCsense Dpassion答案:D根据下文的“I love driving!”可知,开车是“我”生平最喜欢的职业。也就是酷爱(passion)。8A.accept BenjoyCrespect Dsh

27、are答案:C当然,“我”的确尊重(respect)每一份工作。9A.money BsatisfactionCstrength Dpride答案:B由下文的“with two words self satisfaction”可知,此处表示得到一份自己满意的工作。10A.solve BcauseCsettle Dcreate答案:D你不担心危险吗?要知道,有些人会给女士制造(create)麻烦。11A.depend on Badapt toCgive up Dapprove of答案:C我们不能仅仅因为一些爱制造麻烦的人而放弃(give up)生活。12A.danger BsafetyCduty

28、 Ddifficulty答案:A由上文的“But, are you not scared of any danger?”可知,此处是回答上面的问题,表示的是哪个领域会没有危险(danger)呢?13A.refuse BdecideCpromise Dprepare答案:D上文提到每一个领域都会有危险,所以,此处意为:一旦我们出了自己家门,就必须准备好(prepare)面对困难。14A.open BlightCbrave Dfair答案:C由上文女士的回答可知,该女士明知该职业具有危险性,但是勇敢面对,所以,此处作者认为这位女士具有勇敢的(brave)心和勇气。15A.already Balso

29、Ceven Djust答案:A说话间,我们已经(already)到达了目的地。16A.aware BproudCconscious Dscared答案:B由上文的“I was totally delighted with her _14_ heart and courage!”以及下文的“noble thoughts”可知,此处表示作者对这位女士的想法感到骄傲(proud)。17A.equipped BprovidedCassociated Doccupied答案:D由下文作者的感慨可知,此处指作者虽然有很多工作要做,但是不免对她的回答反复思量一番。be occupied with意为“忙于,

30、反复思量”。18A.teenagers BboysCgirls Dcitizens答案:C由下文“but how easily this girl _19_ the boundary of job with two words self satisfaction!”可知,此处表示受过教育的女生(girls)通常选择更体面的工作。19A.defined BcombinedCcharged Ddistinguished答案:A但这个女孩轻而易举地把“工作”的界限定义(define)为两个词“自我满意”。20A.desire BvalueCeffect Dcontribution答案:B让我们去深度

31、理解“时代变迁”的价值(value)和重要性吧。value与importance相呼应。enthusiastic adj. 热心的;热情的;热烈的fulfill vt. 履行;实现boundary n. 边界;分界线最后一段第三句:There was a time when girls were choosing only prestigious (享有声望的) jobs once they were highly qualified, but how easily this girl defined the boundary of “job” with two words “self sat

32、isfaction”!译文:曾经有一段时间,女孩子一旦有了高素质,就只选择有声望的工作,但是这个女孩子是多么容易地用两个词“自我满足”来定义“工作”的界限!分析:这是一个主从复合句。when引导定语从句,修饰先行词time。once引导时间状语从句。专题强化训练(二) (1)(原创题)Stephanie HongMy first memory of volunteering was when I was 7 years old. My older brother was in a volunteering group and I _1_ him for their Habitat for Hu

33、manity project. I still _2_ that day: it was warm but breezy, everyone was in a _3_ mood, and we finished ahead of schedule. I was too young to do any _4_ lifting, but I remember feeling a wave of _5_ when we completed the project.Flash forward to nowIm still _6_ to that feeling. I still love giving

34、 back to the place I now call home, the San Francisco Bay Area. I am learning marketing, and in my _7_ time, I help manage their search engine marketing and _8_ webmaster to keep their website up to date. It is extremely _9_ to provide my expertise when they otherwise would not have _10_ for it.And

35、with a love for _11_, I recently just started at Rabbit Rescue as a rabbit helper! I spend two hours a week _12_ with rabbits to make them perfect pets. From just sitting with them to get them used to humans or _13_ with them to give them exercise, it is the perfect _14_ to get out and help animals

36、in need! As you can tell, I have a soft spot for animals. As I grew older and _15_ more professional talents, skilled volunteering is where I found the greatest _16_. Utilizing my marketing skills for good and playing with rabbitsnow thats volunteer heaven!Many people do not want to bring work home.

37、 But what if you were using your “work” to help a cause? Many nonprofit organizations do not have the _17_ to hire for every skill. With skilled volunteering, professionals can _18_ a few hours a month for _19_ tasks like graphic designing, programming, marketing, writing, etc. Next time youre _20_

38、a volunteer performance, consider using your professional skills to make a difference!篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。做一名好的志愿者不仅要有爱心,还要有一定的专业技能,只有这样才会更好的帮助别人,你也是这样认为的吗?1A.introduced BguidedCled Dfollowed 答案:D根据空格前面的“when I was 7 years old. My older brother was in a volunteering group”可知,作者当时7岁,所以跟着哥哥参加了一个志愿组织。2A.ce

39、lebrate BexpectCremember Dmiss 答案:C结合下文的“it was warm but breezy, everyone was in a _3_ mood, and we finished ahead of schedule”可知,作者多年后仍然记得参加志愿者活动那天的情景。3A.good BcalmCanxious Dgloomy 答案:A根据下文的“we finished ahead of schedule”可知,作者他们心情好,因此提前完成了任务。4A.dangerous BheavyCdistant Dslight 答案:B与上文的“too young”呼应

40、,由于年纪小,不能干重活。5A.excitement BdisappointmentCpressureDloneliness 答案:A结合下文的“when we completed the project”可知,完成了任务,因此应该感到兴奋。6A.buried BabsorbedCaddicted Daccustomed 答案:C根据下文的“I still love giving back to the place I now call home, the San Francisco Bay Area.”可知,作者多年后,仍然痴迷于这种参加志愿者活动后的那种兴奋的感觉。be addicted

41、to “痴迷于”。7A.good BdailyClimited Dfree/spare 答案:D根据下文的“I help manage their search engine marketing and _8_ webmaster to keep their website up to date”可知,作者在业余时间,帮助这个机构管理网站。8A.care about Bact asCappeal toDdeal with 答案:B根据上文的“I am learning marketing, and in my _7_ time”和下文的“webmaster”可知,作者在业余时间,担任网站管理员

42、。act as “担任”。9A.fulfillingBthrillingCchallenging Dexhausting 答案:A根据下文的“to provide my expertise when they otherwise would not have _10_ for it”可知,作者认为,利用自己的专业知识担任志愿者,有一种成就感。fulfilling “令人满意的,令人有成就感的”。10A.passion BsupportCstaff Dtime 答案:C与上文的“webmaster”呼应,由于自己担任了网站管理员,因此这个网站就不必再雇佣其他的工作人员了。11A.challeng

43、es BprojectsCgames Danimals 答案:D根据下文的“I recently just started at Rabbit Rescue as a rabbit helper”可知,作者喜欢动物。12A.hanging out Bcarrying onCkeeping up Dmoving off 答案:A根据设空处前的“I spend two hours a week”和设空处后的“with rabbits to make them perfect pets”可知,作者每周花费两个小时领着这些兔子出去玩。hang out “消遣,闲逛”;carry on “保持”;kee

44、p up “继续下去”;move off “离开,出发”。故选A。13A.dealing BplayingCcompeting Dlearning答案:B与上文每周花两个小时与兔子玩呼应,这里也指和这些兔子玩,帮助它们锻炼成为好的宠物。14A.honor BpossibilityCexcuse Darea答案:C根据空格前面的“From just sitting with them to get them used to humans” 和“with them to give them exercise”可知,这是一个很好的溜出去并帮助其他动物的理由。15A.explored Bidentif

45、iedCdiscovered Dgained 答案:D根据上文的“As I grew older and”和下文的“more professional talents, skilled volunteering”可知,随着作者的年龄增加,获得了更多的专业技能。gain talents “获得技能”。16A.work BpressureCdepression Dreward 答案:D结合上文的“skilled volunteering”可知,作者认为在技能志愿活动中发现了最有价值、最有回报的地方。17A.intention BmoneyCaim Dpromise 答案:B根据空格前面的“Many

46、 nonprofit organizations do not have”和常识可知,许多非盈利的组织没有钱来雇佣更多的人。18A.use up Badd upCset aside Dset down 答案:C根据设空处后的“a few hours a month”可知,这里指拿出一定的时间。 use up “用完,用光”;add up “把加起来”;set aside “留出;不理会”;set down “写下,记下”。故选C。19A.interesting BsimpleCcomplex Dspecific答案:D与上文的“professionals”呼应,专业人员在进行志愿活动的时候,可

47、以从事一些专门的任务如图表设计、编程或者销售等。20A.arguing about Btaking upCwatching over Dlooking for 答案:D根据下文的“a volunteer performance, consider using your professional skills to make a difference”可知,如果你下次寻找志愿活动的话,可以利用你的专业知识进行志愿活动。breezy adj. 有微风的utilize v. 使用;利用nonprofit organization 非营利组织graphic designing 平面设计第二段最后一句:

48、It is extremely fulfilling to provide my expertise when they otherwise would not have staff for it.译文:在他们没有相关的工作人员时,提供我的专业知识是非常令人有成就感的。分析:这是一个主从复合句。It作形式主语,真正的主语是后面的不定式短语to provide my expertise; when引导时间状语从句。(2)Have you ever experienced a scene that makes you moved to tears? Sometimes it is the _1_

49、of kindness and love has the most powerful effect. One time, while I was waiting for a procedure in the _2_ waiting room, I saw something _3_ happen. A man and woman were there togetherthe man was _4_ to a wheelchair, sunken, _5_ and downheaded. He had a bottle of oxygen next to him, and was _6_ sti

50、ll, dumb, like someone who had had all his strings _7_.Next to him, his wife had a little travel guitar out and was playing _8_. A moment later, she started _9_ a song to him in almost a _10_, which made it impossible to be clearly heard. Then he joined in. Their song was _11_ heard, but his visage

51、(面容) changed.He seemed to be able to _12_ in a breath, and as they sang together, the _13_ of life came back into his eyes. His head became straight up, no longer _14_. You could see his shrunken chest start _15_. This was a man looking like death, suddenly returning to _16_, as he sang with his wif

52、e.Her _17_ for him could be seen in her eyes, and his love for her, when he finally looked up to her. I was too awed (敬畏的) to even _18_. To be honest, it was such an _19_ of love as I rarely see: a soul, two souls, _20_ each other life itself.Sure, it was the power of love that refreshed the mans li

53、fe.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文,讲述了作者在医院见证了感人的一幕,证明爱的力量可以使人充满生机。1A.witnessing BexperiencingCcontributing Dproving答案:A由文章大意可知,本文是作者在医院的所见所闻,见证了爱的奇迹。witness “见证”。2A.service BairportChospital Doffice 答案:C由下文提到的“He had a bottle of oxygen next to him”可以推知,应该是在医院。3A.inspiring BamazingCrewarding Dchallenging答案:B由下文描述可知

54、,一位男士在轮椅上面容憔悴、精神萎靡,但是,听到妻子的歌声,同时两个人一起吟唱之后,发生了变化。因此此事应该是令人称奇的(amazing)。4A.exposed BaccustomedClimited Dadjusted答案:C此处表示被困在(be limited to)轮椅上。5A.anxious BcrazyCenergetic Dpale答案:D此处描述男子的外貌,由上下文提到的“sunken”和“downheaded”以及下文提到的“but his visage (面容) changed”可以推测出来,此处应该是脸色苍白(pale)、面容憔悴。6A.standing BsittingC

55、traveling Dstruggling答案:B旁边有一个氧气瓶,他坐在(sitting)那里一动不动、一声不响。7A.cut BtiedCfixed Dmended答案:A此处直译为所有的弦被切断(cut),引申为几乎没有了生命特征。8A.naturally BsmoothlyCloudly Dsoftly答案:D此事发生在医院里,不宜大声喧哗。同时,由下文提到的“which made it impossible to be clearly heard”可知,此处应该是弹奏的声音很柔和(softly)。9A.recording BplayingCsinging Dcomposing答案:C

56、由下文“Then he joined in.”以及“as they sang together”可知,此处应该是唱歌(singing),而不是弹吉他。10A.hurry BwhisperCflash Dword答案:B由后半句“which made it impossible to be clearly heard”可知,此处应该是声音很小。in a whisper “低声地,悄声地”。11A.barely BalreadyCnearly Dalmost答案:A由转折连词“but”可以推测,此处应该表示他们的歌声几乎听不见。barely “几乎不;几乎没有”。12A.break BholdCd

57、raw Dtake答案:C他似乎能够喘息了。draw in a breath “喘息”。hold ones breath “屏住呼吸”; take a deep breath “做深呼吸”。13A.memory BlightChonor Dhope答案:B句意:他的目光中又重新闪烁着生命的光芒。14A.giving away Bgiving upCturning down Dhanging down答案:D由空格前的“His head became straight up”以及“no longer”可知,此处表示低头。hang down “低垂”。15A.expanding Bextendin

58、gCbreathing Dperforming答案:A你可以看到他收缩的胸膛开始扩张。此处的expanding与shrunken互为反义词。16A.recovery BrealityCpoint Dlife答案:D与前半句中的“death”相对应,此处指的是充满生机与活力。17A.respect BadmirationClove Dappreciation 答案:C与后半句“and his love for her”中的love呼应。18A.swear BspeakCsalute Dcry答案:D与文章首句“Have you ever experienced a scene that make

59、s you moved to tears?”相呼应,此处指感动得流泪。19A.expression BevidenceCimpression Dexample 答案:A此处指这是一种作者很少见到的爱的表达方式(expression)。20A.shining BgivingCsupporting Dproviding答案:B一个灵魂、两个灵魂相互交融,给(giving)彼此带来生机与活力。procedure n. 手术;程序,手续,步骤to be honest 说实话refresh v. (使)恢复精神;提神;提醒第三段第二句:A moment later, she started singin

60、g a song to him in almost a whisper,_which made it impossible to be clearly heard.译文:过了一会儿,她开始低声对他唱一首歌,几乎听不清楚。分析:这是一个主从复合句。which引导非限制性定语从句,代替主句部分的内容。start doing sth. “开始做某事”。in a whisper “低声地,悄声地”。(3)In these days of apathy (冷漠) and the noncaring attitudes of so many people, I was pleasantly surpris

61、ed to see a kind act unfolding right in front of me in a busy street.We were waiting in our _1_ for the traffic lights to turn green, _2_ I saw a young mans bicycle _3_ its balance and fall against the side walk. The heavy _4_ of boxes and other packages fell to the ground together with the cycle. T

62、hough, most of the boxes were _5_ to the bicycle, he _6_ could not pick up the whole load on his own. Since it was a _7_ road, he glanced here and there, _8_ for some help.I prayed for someone to come to his _9_, but without much hope. I was _10_ what would happen to the young man, when I saw two me

63、n come out of their car which was first in line, waiting at the traffic lights and closest to the _11_.Apparently, a woman crossing the road was _12_ there, trying to help the man. Seeing the two men approaching, she _13_ aside. These two bigbuilt men_14_ the cycle with its heavy load and put it up

64、straight. By then, three more people stopped and with the woman, _15_ the various items from the road and helped in _16_ the cycle again.The traffic light had turned green as soon as the men got down from the car, but there was no honking (按喇叭) from any of the traffic waiting in the _17_. The helpfu

65、l driver and his _18_ returned quickly to their car and the patiently waiting traffic moved forward at ease.When we drove away, I realized that small things could make a big _19_. This uncommon scene on a very busy road in our big city made me _20_ for such helpful and capable citizens.1A.bike BbusC

66、car Dtrain 答案:C由最后一段的“When we drove away”可知,作者此时坐在车里在等待红绿灯。2A.while BwhenCthen Das 答案:B我们正在等红绿灯,此时突然看到前面有一辆自行车出了事情。be doing sth. when . “正在做某事突然发生了另一件事”。3A.lose BbreakChandle Dkeep答案:A由下文“fall against the side walk”可知,此处表示自行车失去了平衡,lose balance “失去平衡”。4A.pile BsoundCburden Dload 答案:D由下文“could not pic

67、k up the whole load on his own”可知,此处选load。5A.stuck BexposedCtied Drelated答案:C由下文“the cycle with its heavy load and put it up straight”可知,重物被绑在自行车上,一起侧翻。tie . to . “把系到上”。6A.carefully BobviouslyCseriously Dextremely 答案:B由于自行车上的东西很多,货物和自行车一起侧翻,很明显(obviously),他无法独自把自行车和上面的东西扶起来。7A.busy BwideClong Dlone

68、ly答案:A由上文描述的排队等红绿灯,以及下文的“This uncommon scene on a very busy road in our big city”可知,此事发生在一个繁忙的街道上。8A.turning BaskingCpreparing Dhoping 答案:D此处表示他希望得到帮助。9A.aid BfrontCend Dplace 答案:A“我”祈祷有人来帮助他。come to ones aid “来帮助某人”。10A.doubting BexpectingCwondering Dsupposing答案:C“我”正在思忖(wondering)这个年轻人会怎么样,就在这时我看到

69、两个人从最前面的车里出来。11A.view BeventCsight Dspot 答案:D此处表示离那个年轻人的自行车侧翻的那个地点(spot)最近。12A.still Balso Calready Dever 答案:C由下文“Seeing the two men approaching, she _13_ aside.”可知,看到两个人走过来,她挪到了一边。说明在这两个人到来之前,她已经在那里了。13A.took BmovedCset Dput答案:Bmove aside “挪到一边”。14A.equip BheldCcarried Dlifted 答案:D此处表示把侧翻的自行车和货物一起扶

70、起来(lifted)。15A.picked BthrewCgathered Dcollected答案:A此处表示捡起(picked)地上散落的物品。16A.rescuing BreloadingCfilling Dcovering答案:B把从地上捡起来的物品重新装在(reloading)自行车上。17A.crowd BroadCqueue Dlight答案:C这两个人下车去帮忙时,绿灯亮了,但是在等待红绿灯的队列(queue)中,没有一个人按喇叭催促。18A.assistant BcompanionCcustomer Dworker答案:B这个给别人提供帮助的司机和他的同伴(companion

71、)迅速返回到车里。19A.difference BpointCmodel Dexample答案:A当我们开车离开的时候,“我”认识到,事情虽小,意义非凡。make a difference “有意义,有所不同”。20A.aware BproudChopeful Dthankful 答案:D这种不同寻常的场景使“我”对这些乐于助人的公民心存感恩(thankful)。unfold vt. 打开;呈现glance vi. 扫视;匆匆一看pray v. 祈祷;恳求;央求capable adj. 有能力的;能干的第三段第二句:I was wondering what would happen to th

72、e young man, when I saw two men come out of their car which was first in line, waiting at the traffic lights and closest to the spot.译文:我正在思忖这个年轻人会怎么样,就在这时我看到两个人从等在红绿灯前的第一排的车里出来,他们离出事地点最近。分析:这是一个主从复合句,when引导时间状语从句,意为“就在这时”。主句中what引导宾语从句,作动词wonder的宾语。从句中which引导定语从句,修饰先行词car。waiting是非谓语动词,作状语,表示伴随。- 20 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1