收藏 分享(赏)

2020版新高考一轮复习英语新课改·外研版:必修2 MODULE 4 课下作业(一、二) WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:440706 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:6 大小:297KB
下载 相关 举报
2020版新高考一轮复习英语新课改·外研版:必修2 MODULE 4 课下作业(一、二) WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020版新高考一轮复习英语新课改·外研版:必修2 MODULE 4 课下作业(一、二) WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020版新高考一轮复习英语新课改·外研版:必修2 MODULE 4 课下作业(一、二) WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020版新高考一轮复习英语新课改·外研版:必修2 MODULE 4 课下作业(一、二) WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020版新高考一轮复习英语新课改·外研版:必修2 MODULE 4 课下作业(一、二) WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020版新高考一轮复习英语新课改·外研版:必修2 MODULE 4 课下作业(一、二) WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、必修2 Module 4 课下作业(一、二)课下作业(一) 单元语基扎根练.单词拼写1Its reported that a large number of houses were destroyed (毁坏) by the flood, making about 2,000 people homeless.2We must do something to keep the excellent tradition alive (有活力的) forever.3Chinas space program_aims (意欲,打算) to place a manned space station int

2、o service around 2022.4Most of us like Professor Lin very much, because he always relates his teaching to contemporary (当代的) events.5Robert couldnt stand (忍受) catching the bus, so he always went to work by bike.6Becoming a member of a society means adopting (采纳) its value.7Dont imitate (模仿) others.B

3、e yourself! Everyone has their own strengths and weaknesses.8Jane Goodall spent more than forty years observing (观察) and studying the chimps in the jungle.9Her style (风格) of painting has been spoken highly of by other artists.10Her words touched me, and I suddenly realised (领悟) that family were the

4、most important in my life.语境语法填空1Two years ago, I got tired of studying and grew crazy about computer games.So I was not interested in what my teachers said and wanted to sleep in class all the time.All my teachers couldnt stand me sleeping (sleep) in class.They considered me a student who didnt obs

5、erve the school rules.2With Mr Li helping (help) me, Im fond _of studying very much at present.Now I have had an unusual (usual)change and set my own aims (aim)3The gifted painter (paint) made a _drawing (draw) of the famous musician.What did the musician make of it? You could tell by the expression

6、 (express) on his face that he was very satisfied with it.4The adopted (adopt) child escapes from reality (realize) by playing computer games every day. I dont think he should do so, should_he?.根据提示补全句子1采纳了新方法后,他们工作更高效了。(adopt)Having_adopted_a_new_method,_they worked more efficiently.2我无法忍受人们吃饭时吸烟。(

7、stand)I cant_stand_people_smoking while theyre eating.3她注意到有一个人在路的对面行走。(observe)She observed_a_man_walking on the opposite side of the way.4她一坐在钢琴旁就精神起来。(alive)She only came_alive when she sat down at the piano.5他们不得不轮流照看病人。(take turns)They had to take_turns_looking/to_look after the patients.短文填空()

8、根据提示填空Imagine looking (look) for your lost dog.You step into a cave.But instead_of (而不是) the dog, you find beautiful cave paintings (paint)You see paintings of horses, deer, and bison that were_drawn (draw) in black, brown, red and yellow.Your first question would probably be “Who did this?”This is

9、what happened_to (发生于) four French boys in 1940.They found the Lascaux caves.The paintings the boys discovered in those caves are about 17,000 years old.They were drawn by the ancient people called CroMagnons.CroMagnons looked_much_like (看起来很像) people of today.They used tools, such_as_ (诸如)fishing n

10、ets.But their art was extremely (extreme)good.The main cave at Lascaux is called Great Hall of Bulls, which has a picture of bulls and horses in many colours (colour)The largest (large)animal is 18 feet long.There are smaller animals, such as bison, stags and a bear.There is also a strange spotted t

11、wohorned animal.()片段选词填空as a result, a great many, be similar to, develop into, for example, mix . with, more than Starting around 4000 BC., traditional Chinese brush painting has developed continuously over a period of more_than six thousand years.Its growth has reflected the changes of time.During

12、 the 1st century AD., the art of painting religious morals gradually gained in prominence (明显;突出), with the introduction of Buddhism to China and the consequent building of temples.However, the subject later expanded beyond religious themes. For_example,_paintings of historical characters and storie

13、s of everyday life became extremely popular.By the 4th century, this particular type of painting had already established itself as an independent form of expression.It then gradually developed_into two separate styles including a genre commonly found in Chinese brush painting flowerandbird painting.

14、 A_great_many artists in the 9th century painted in this genre and their subjects included a rich variety of flowers, fruits, birds, insects, and fish.Since the turn of the 20th century, painters have often mixed several colours on one brush or mixed their colours with black inks, which is_similar_t

15、o the western painting skill. As_a_result,_they have obtained more natural and richly varied colors.Such techniques have been widely adopted and further developed in the contemporary period.课下作业(二) 高考语篇提能练AA European Union program is letting blind people experience famous paintings for the first tim

16、e.It uses three dimensional (3D) printing to recreate famous paintings so they can be touched.One painting printed with the new technology is Gustav Klimts The Kiss.It is a popular attraction at the Belvedere Museum in Vienna, Austria.The painting shows a man and a woman standing in a field filled w

17、ith flowers.They are wearing gold robes and have their arms around each other.The man leans down to kiss the woman.Klimt finished the painting in 1908.Until now, people who had trouble seeing could not appreciate the artwork.But thanks to the reproduction, they can touch the piece and feel the ridge

18、s and depressions.Andreas Reichinger started making 3D versions of artwork in 2010.He said this reproduction was his most difficult project because the couples robes are so detailed.Dominika Raditsch is a blind museum visitor.She touched the reproduction.As she moved her hands around it, she said, “

19、Exactly, can you see these? There are so many details.”Raditsch said she can imagine what the original painting looks like when she touches the reproduction.“Its somehow round.You can feel it.You can feel it.It comes with it.And in many places its so smooth.And then I think to myself: it probably sh

20、ines too!” Raditsch said.The Belvedere is not the only museum to have 3D versions of its artwork.Some of the pieces at the Prado, in Madrid, Spain have reproductions that can be touched.But the piece in Vienna has one special part: It is made with widely available 3D printing technology.That means o

21、ne day, blind art fans anywhere in the world could download the source files and print the reproductions themselves.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了欧盟的一个研究项目,它旨在利用3D打印技术重造著名绘画作品,以使得盲人能够触摸这些艺术珍品。1What is The Kiss?AA European Union project.BA popular painting.CA 3D technology.DA famous museum.解析:选B细节理解题。根据第二段第一句“O

22、ne painting printed with the new technology is Gustav Klimts The Kiss.”(第二段第一句)并结合第一段内容可知,The Kiss是一幅非常受欢迎的绘画作品。故选B。2Why did Reichinger say this reproduction was difficult to finish?AThe painting was reproduced detailedly.BThe original artwork was made in 1908.CBlind art fans cant download the sourc

23、e.DThe 3D technology is not available.解析:选A推理判断题。根据第三段最后一句“He said this reproduction was his most difficult project because the couples robes are so detailed.”可知,Reichinger说这件复制品很难完成是因为这幅画里有很多细节内容需要处理。由此可推知,这幅画的复制品很难完成是因为它需要经过细致的重造。故选A。3How did Raditsch feel when she first touched the reproduction?A

24、Awkward.BPuzzled.CExcited.DNervous.解析:选C推理判断题。由第四段对盲人参观者Dominika Raditsch 摸到画时的言行的描述可推知,她当时无比兴奋。故选C。4What is the best title for the text?AA European Union Program for Museum VisitorsB3D Printing Lets Blind Experience Famous Painting CHow to Reproduce the Worldfamous PaintingsDA Special Museum for Ar

25、t Fans in Vienna, Austria解析:选B标题归纳题。文章第一段是本文的主旨段,根据主旨段并结合下文的叙述可知,本文主要介绍了运用3D打印技术能够让盲人感受到名画,这是文章的主题。B 项“3D 打印技术让盲人感受名画”总括了文章内容,适合做标题。故选B。B(2019泰安一模)The most powerful rocket to leave Earth since the Apollo missions launched (发射) from Florida on February 6.What was the launch trying to achieve?The Falc

26、on (猎鹰) Heavy test flight was mostly a proofofconcept, showing the world it is possible to successfully fly a rocket with three reusable boosters (助推器) beyond orbit.SpaceX billionaire Elon Musk said that the company planned to aim the rocket so the electric car reached Mars(火星) orbital path around t

27、he sun about six months after launch.He added that the car could pass close to the red planet as it crossed its orbit, though he admitted this was extremely unlikelyWhat does SpaceX gain from the flight?SpaceX was built around the idea that reusable rockets could greatly reduce the cost of carrying

28、cargo (货物) into space for paying customers, such as satellites or space station resupplies.Showing that the huge Falcon Heavy rocket actually works is important if SpaceX plans to sell cargo space on the craft in future, with the company planning to charge customers D|S90 million per flight.Has Spac

29、eX achieved its goals?Musk repeatedly warned Falcon Heavy would likely explode on the launch station as a result of its huge power.SpaceX had slightly overcooked one of the rockets booster burns, sending the main capsule out of its planned track.The car will likely end up further into the solar syst

30、em than intended, missing Mars.In short,the rocket made it beyond Earths orbit SpaceXs primary goal but missed its targets to reland all three boosters and send Musks Tesla to Mars.Does that matter?SpaceXs failure to reland all three of its boosters will be a concern for potential customers.Despite

31、the faults, the launch has still been praised by industry experts as a gamechanger because of its potential to motivate the company to the very forefront of the modern day space race.Once it irons out the errors, SpaceX will offer cargo rides aboard the most powerful operational rocket in the world.

32、语篇解读:SpaceX旨在把电动汽车发送到火星的轨道路径上,虽然最终未完全实现目标,但也完成了基本目标,把该车发射到脱离地球轨道上。5Why did SpaceX launch the Falcon Heavy the most powerful rocket?ATo fly a rocket with three reusable boosters beyond orbit.BTo test the function of his eclectic car Tesla.CTo send the electric car to the orbital path of Mars.DTo help

33、 the government to explore the Mars.解析:选C细节理解题。根据第二段“SpaceX billionaire Elon Musk said that the company planned to aim the rocket so the electric car reached Mars (火星) orbital path around the sun about six months after launch.”可知此次发射旨在把电动汽车发送到火星的轨道路径上。6What effect will the reusable rockets bring?ATh

34、e cost of satellites or space station resupplies will be reduced.BMore customers can afford the space flight in the future.CSpaceX will gain less profit from the flight.DThey would likely cause explosion.解析:选B推理判断题。根据第五段中的“with the company planning to charge customers D|S90 million per flight”可知将来更多

35、的客户会付得起太空飞行的费用。7What goal did SpaceX achieve in the last?AIt sent the main capsule into its planned track.BThe car ended up further into the solar system as intended.CThe rocket made the car beyond Earths orbit.DIt relanded all three boosters and sent Musks Tesla to Mars.解析:选C细节理解题。根据第七段“In short,th

36、e rocket made it beyond Earths orbit SpaceXs primary goal .”可知SpaceX把电动汽车发射到脱离地球轨道了。8How would the professionals feel about the future of SpaceX?AIts unexpected.BIts ambiguous.CIts discouraging.DIts hopeful.解析:选D推理判断题。根据第八段“Despite the faults, the launch has still been praised by industry experts as a gamechanger because of its potential to motivate the company to the very forefront of the modern day space race.”可知专家们对SpaceX的未来抱有希望。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1