1、练案23必修五Unit 3Life in the future阅读理解A(2018山西省晋中市高三1月调研)The Earths temperature is rising.And as it does, springtime phenomenalike the first bloom of flowersare getting earlier and earlier.But rising temperatures arent the only factor.Urban light pollution is also quickening the coming of spring.“So te
2、mperature and light are really contributing to a double whammy of making everything earlier.” Richard FfrenchConstant, an entomologist at the University of Exeter.He and his colleagues compiled 13 years of data from citizen scientists in the UK., who tracked the first bud(芽) burst of four common tre
3、es.Turns out, light pollutionfrom streetlights in cities, and along roadspushed bud burst a full week earlier.Way beyond what rising temperatures could achieve.This disruptive(干扰性的) timing can ripple through the ecosystem.The caterpillars that feed on trees are trying to match the hatching of their
4、eggs to the timing of bud burst.Because the caterpillars want to feed on the juiciest and least chemically protected leaves.And its not just the caterpillars, of course, that are important.But the knockon effect is on nesting birds, which are also trying to hatch their chicks at the same time that t
5、heres the maximum number of caterpillars.So earlier buds could ultimately affect the survival of birds, and beyond.The findings are in the Proceedings of the Royal Society B.The worlds becoming increasingly urbanized, and light pollution is growingwhich Richard says could trick trees into budding ea
6、rlier and earlier.But smarter lightinglike LEDs that dial down certain wavelengthscould help.“Perhaps the exciting thing is, if we understand more about how light affects this bud burst, we might be able to devise smarter sort of street lighting that has less red components, and therefore less early
7、 bud burst.Thus it is possible to keep springtime an actual springtime phenomenon.” Richard add.文章大意:城市灯光欺骗树木,以为春天提早到来。1How did Richard and his colleagues reach the conclusion?_A_ABy analyzing some data.BBy observing nature closely.CBy doing a lot of experiments.DBy keeping track of four common tree
8、s.解析:细节理解题。由文章第二段可知,Richard和他的团队的结论是以一些数据为根据得出的。2Why do the caterpillars hatch eggs at the same time of bud burst?_B_ATo protect young leaves.BTo get high quality food.CTo give birth to healthy babies.DTo avoid being the meals of birds.解析:细节理解题。由文章第三段第二句话“Because the caterpillars want to feed on the
9、 juiciest and least chemically protected leaves.”可知。3How does Richard feel about the actual springtime phenomenon?_A_AIts promising.BIts amusing.CIts costly.DIts challenging.解析:推理判断题。由最后一段Richard的话可推知。4What may be the best title for the next?_C_AThe Rising Temperature of the EarthBWays of Reducing U
10、rban Light PollutionCCity Lights Quickening the Coming of SpringDThe Effect of the Earlier Spring on the Ecosystem解析:主旨大意题。由文章大意可知。B(2017衡水中学高三期中)It is good to get in touch with your inner child from time to time,and obviously some people are willing to pay big money for the chance to do so in a pro
11、per environment.A Brooklynbased adult preschool is charging customers between $333 and $999 for the chance to act like a kid again.At Preschool Mastermind in New York adults get to participate in showandtell,artsandcrafts such as finger paint,games like musical chairs and even take naps.The monthlon
12、g course also has class picture day where the adults are expected to have a field trip and a parent day.30yearold Michelle Joni Lapidos,the brain behind the adult preschool,studied childhood education and has always wanted to be a preschool teacher.Shes always on the lookout for new ways to get peop
13、le in touch with the freedom of childhood.A friend encouraged her to start the mastermind course instead.According to Candice,her blogger friend,Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children.“I realized all the significances of
14、 what we learn in preschool,”said founder Michelle Joni,“People come here and get in touch with their inner child.Its magical.We are bringing ourselves back to another place,another time with ourselves when we are more believing in ourselves,more confident and ready to take on the world.”“One person
15、s here because they want to learn not to be so serious.”Michelle said.“Anothers here to learn to be more confident.”She explained that most of the classes were planned.However,Joni added that while the planned activities were fun,it was often the spontaneous(自发的)moments that attracted students.“Its
16、the things you dont plan for,the sharing between friends and learning from each other.”文章大意:本篇讲述的是很多成年人想实现自己内心当一回孩子,过童年生活的想法。5What is the purpose of Preschool Mastermind?_A_ATo give adults a chance to return to childhood.BTo help parents understand their children better.CTo provide practical trainin
17、g courses for teachers.DTo introduce some ways of playing with children.解析:推理判断题。根据文章第一段It is good to get in touch with your inner child from time to time,and obviously some people are willing to pay big money for the chance to do so in a proper environment.可知成年人随时可以与内在的成为孩子的意识接触是好的,并且很明显有人愿意在合适的环境中
18、付出一大笔钱来获得一次机会。所以选择A。6What is mainly discussed about Preschool Mastermind in Paragraph 2?_B_AIts customers.BIts activities.CIts environment.DIts schedule.解析:主旨大意题。根据文章第二段At Preschool Mastermind in New York adults get to participate in showandtell,artsandcrafts such as finger paint,games like musical
19、chairs and even take naps.可知,在纽约学前班,成年人参加展示,讲诉,艺术和手工比如说手指绘画,诸如抢椅游戏、小睡等游戏。所以选择B。7According to Candice,people come to this program to_D_.Aenjoy freedom of thinking Brealize their childhood dreamsCdiscover their inner abilitiesDfigure out childhood puzzles解析:推理判断题。根据文章第四段According to Candice,her blogge
20、r friend,Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children.可知,在这个学前班给成年人一个重新学习和掌握他们孩子时期没有理解的事情,所以选择D。8What do we know about Michelle Joni?_C_AShe used to be a preschool teacher.BShe likes to make plans in advance.CShe founded Presc
21、hool Mastermind.DShe gained confidence by sharing.解析:事实细节题。根据文章第四段I realized all the significances of what we learn in preschool,said founder Michelle Joni,可知,学前班创立者米歇尔乔妮说,我意识到了在学前班所学到的事情的重要性。所以选择C。.语法填空在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(2018安徽省皖江名校联盟高三联考)In today s world of mobile payments, all we reall
22、y need 1.to survive(survive) is a smartphone.But one company is hoping to make traditional wallets cool again,by 2.bringing(bring) them into the digital age.Armenian firm Voltermans smart wallet takes security to a new level.Its fitted with different technology, such as 3.an alarm, GPS tracker, and
23、even a camera.If your phone and wallet become separated, the alarm will warn you 4.so you don t leave it behind.And if your wallet 5.is lost(lose) or stolen, the GPS tracker can help you reach it.Even 6.more interesting(interesting) is the frontfacing camera.“If someone dares to open your wallet 7.w
24、ithout permission, a little camera inside 8.will take(take) a picture and send it to your mobile phone.You will find it 9.easily(easy) by receiving a picture of the thief,” Azat Tovmasyan, Voltermans founder,told news site Banks.am.The hightech wallet will be released later this year and will come i
25、n three 10.models(model) ,with the cheapest expected to cost $ 179.文章大意:在今天的移动支付的世界里,我们真正需要的东西是手机,但是有一个公司希望通过加入警报、定位系统、摄像头来使传统的钱包重新受欢迎。解析:1考查不定式。need to do是固定搭配,表示需要做某事,故填to survive。2考查动名词。介词后用动名词形式,故填bringing。3考查冠词。根据GPS tracker, and even a camera得知是安装着一个警报。故填an。4考查连词。根据the alarm will warn you得知警报会
26、提醒你,因此你不会落掉东西。前后是因果关系。故填so。5考查动词时态。丢失是be lost,通篇是一般现在时,故填is lost。6考查形容词比较级。even修饰形容词比较级,更有意思的是,故填more interesting。7考查介词。没有允许without permission,名词前用介词,故填without。8考查动词时态。主将从现,if从句用现在时,主句用一般将来时。故填will take。9考查副词。副词修饰动词,故填easily。10考查名词。three修饰名词复数,故填models。短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错
27、误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2017黑龙江哈六中检测)Nowadays, with the growing popularity of computers, students were paying less and less attention to handwriting. According to a recently s
28、urvey, many students dont want to improve their handwriting for various reason.52 percent of them think that they can just use a computer, so it is no need to waste time improving our handwriting.32 percent believe that they are too busy with the study that they have no time to practicing, and 16 pe
29、rcent think that practicing handwriting is useless. As the saying went, writing style shows the man.Beautiful and neat handwriting is great benefit, especially for students.Therefore, in my opinion, the more importance should be attached to handwriting from now on.答案:Nowadays, with the growing popul
30、arity of computers, students paying less and less attention to handwriting.According to a survey, many students dont want to improve their handwriting for various .52 percent of them think that they can just use a computer, so is no need to waste time improving handwriting.32 percent believe that th
31、ey are busy with the study that they have no time to , and 16 percent think that practicing handwriting is useless.As the saying , writing style shows the man.Beautiful and neat handwriting is great benefit, especially for students.Therefore, in my opinion, the more importance should be attached to
32、handwriting from now on.解析:1命题立意:考查时态。wereare本文针对当前的现象发表观点,应为一般现在时。2命题立意:考查形容词与副词。recentlyrecent修饰名词要用形容词。3命题立意:考查名词。reasonreasonsvarious意为“各种各样的”,后接复数名词。4命题立意:考查句式。ittherethere is no need to do sth.意为“没有必要做某事”,是固定用法。5命题立意:考查代词。ourtheir上文主语是students,本句中的them和they均指代students,此处应与上文保持一致。故改为their。6命题立意:考查连词。toososo.that.为固定搭配,意为“如此以至于”,that引导结果状语从句。7命题立意:考查非谓语动词。practicingpracticehave no time to do sth.为固定用法,意为“没有时间做某事”。8命题立意:考查时态。wentgoes根据上下文可知,本文时态是一般现在时。故改为goes。9命题立意:考查形容词。is后加of或abe of/a great benefit为固定搭配,意为“有很大益处”。10命题立意:考查冠词。去掉theattach importance to为固定短语,意为“重视”,importance前不加冠词。