收藏 分享(赏)

云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc

上传人:a**** 文档编号:437269 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:20 大小:137KB
下载 相关 举报
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第1页
第1页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第2页
第2页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第3页
第3页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第4页
第4页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第5页
第5页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第6页
第6页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第7页
第7页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第8页
第8页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第9页
第9页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第10页
第10页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第11页
第11页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第12页
第12页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第13页
第13页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第14页
第14页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第15页
第15页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第16页
第16页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第17页
第17页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第18页
第18页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第19页
第19页 / 共20页
云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、云南省镇雄县第四中学2020-2021学年高一英语下学期期末考试试题一本试卷分第1卷.(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考试结束后,请将本试卷和答题卡并交回。满分150分,考试用时120分钟。第I卷(选择题,共100分)注意事项:1.答题前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号在答题卡上填写清楚.2.每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。在试题卷上作答无效。第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5

2、小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试 卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What gift will the woman probably give Lisa?A. A hat.B. A book.C. A doll.2. How long did the woman wait?A. Twenty minutes.B. Thirty minutes.C. Forty minutes.3. What does the woman me

3、an?A. Jim didnt get first prize.B. Jim has changed a lot.C. Jim deserved (应得)first prize.4. What day is it today?A. Wednesday.B. Thursday.C. Friday.5. Why was the man late?A. He set off very late.B. His car broke down.C. There was bad traffic.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给

4、的A、B、C三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小 题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Who took the picture?A. Dave.B. Tim.C. Mary.7. What does the woman think of her father?A. Funny.B. Serious.C. Quiet.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What relation is Jenny to George?A His wife.B. H

5、is daughter.C. His mother.9. What most probably caused the accident?A. The weather has been bad.B. Jenny was driving too fast.C. The truck driver was drunken driving.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Why is the woman calling?A. To ask about the time.B. To ask about a computer.C. To ask for a wake-up call.11

6、. What numbers should the woman press?A. 600.B. 0600.C. 6000.12. What will be sent to the womans room?A. Some cups.B. Some hot water.C. Some green tea.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。 13. What did the man do?A. A bank clerk.B. A store owner.C. A school teacher.14. What is the mans business now?A. Caring for k

7、ids.B. Designing clothes.C. Selling toys.15. Why wont the woman work for the man?A. She has already had a good job.B. She doesnt have much experience.C. She doesnt like dealing with people.16. What will the man do this weekend?A. Talk to the womans sister.B. Go to Julias place.C. Work at his store.听

8、下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Where is the speaker from?A. Tanzania.B. Sweden.C. Switzerland.18. What was the speakers first job after she graduated?A. Teaching people about sports equipment.B. Working as a sports shop manager.C. Working as a tennis coach.19. How many sports is the speaker good at?A. Two

9、.B. Three.C. Four.20. Which language does the speaker speak well?A. German.B. French.C. Italian.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASmart Home Products for Living a Connected LifeWhat makes something a smart home product? Generally, its defined

10、by its ability to connect to a Wi-Fi network, allowing users to interact (互动)with it from their smartphones. Weve rounded up some cool, diverse offerings that youll love to have in your home.Nest Cam IQwalmart. com$299. 00The Nest Cam IQ is a beautifully designed home security camera that can recogn

11、ize faces. It can warn you if theres a stranger in your home. The device also supports two-way communication via built-in microphones and a powerful speaker.Logitech Harmony Eliteamazon, com$249. 99The Logitech Harmony Elite is one of the best universal remote controls available on the market. It ca

12、n control just about every piece of electronics you own ( it supports over 270, 000 devices! ) in every room of your house or apartment, including TVs , streaming devices , and sound systems.Apple HomePod bhphotovideo. com $349. 00The Apple HomePod has better audio quality than any other smart speak

13、er available today. Available in white or space gray, the Siri-powered device also allows you to control a number of devices with your voice.August Smart Lock Proamazon, com$279.99The August Smart Lock Pro is compatible (兼容的)with most locks. A mobile app allows you to manage access to the lock, chec

14、k its usage history, and get informed when someone opens the door. You can control it and check on the state of your door with voice commands.21. What can the Nest Cam IQ help you do?A. Properly use your smartphone camera.B. Control electronics with your voice.C. Check the locks of your house.D. Kee

15、p your home safe.22. Which device can help you operate almost all your electronic equipment remotely?A.Nest Cam IQ.B.Apple HomePod.C.August Smart Lock Pro.D.Logitech Harmony Elite.23. Which column of a website is the text most probably taken from?A.Technology.B.News.C.Society.D.Education.BAlmost all

16、 cultures celebrate the end of one year and the beginning of another in some way. Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways, and at different times on the calendar.In Western countries, people usually celebrate New Year at midnight on December 31st or January 1st. Pe

17、ople may go to parties, sometimes dressed in formal clothes, and they may drink champagne (香槟)at midnight. During the first minutes of the new year, people cheer and wish each other happiness for the year ahead. But some cultures prefer to celebrate the new year by waking up early to watch the sunri

18、se. They welcome the new year with the first light of the sunrise.Many cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year. For example, in Ecuador, families make a big doll from old clothes. The doll is filled with old newspapers and firecrackers. At midnight, thes

19、e dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and the new year can start afresh (重新).Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or the ocean, or saying special things on the first day of the new year.Other New Year traditio

20、ns are followed to bring good luck in the new year. One widespread Spanish tradition for good luck is to eat grapes on New Years Day. The more grapes a person eats, the more good luck the person will have in the new year. In France, people eat pancakes for good luck at New Year. In the United States

21、, some people eat black-eyed peas for good luck-but to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!24. Which of the following can be the best title of the text?A. Several Different New Year TraditionsB. The Meaning of Happy New Year! ”C. What to Eat on New Years DayD. Why People Dress

22、 up Nicely on New Years Day25. What do you know from the first two paragraphs?A. Different cultures celebrate the beginning and ending of a year in the same way.B. The Western people celebrate the New Year only by watching the sunrise.C. People around the world celebrate the New It ear at different

23、times.D. People hold parties, wear new clothes and drink champagne for a whole day.26. In some cultures, why do people throw things into rivers or oceans?A. To bring good luck.B. To forget everything.C. To avoid bad luck.D. To plan for the next year.27. Which can people do if they want to escape bad

24、 luck in some cultures?A. Families make big dolls filled with old clothes.B. Friends tell something special to each other.C. Some people get up early to watch the sunrise.D. Europeans eat 365 grapes on New Years Day.COcean food plays a very important part in our food supply (供应). Not so long ago, th

25、e worlds oceans were filled with different types of fish. Now, a large increase in global overfishing (过度捕捞)has threatened (威胁)that supply.According to the United Nations Food and Agriculture Organization, 90 percent of the worlds fisheries (渔场)are either being fully closed down, or are at risk of b

26、eing closed down.With fish supplies running out at home, fishermen are traveling further to find their catch. Frequently, fishermen are crossing over into other countries. As fish supplies closer to their homeland are decreasing, fishermen cross borders to find fish.Overfishing can be found everywhe

27、re, from Mexican fishing boats off the US coast of Florida to Russian fishing boats in the western Bering Sea. However, the effect is felt the strongest in the South China Sea.On the other side of the world, West Africa is now seeing malign effects of overfishing. For coastal African countries, such

28、 as Senegal, the fishing industry is a large part of the national economy. The World Bank reports nearly 20 percent of the Senegalese are working in the fishing industry. Rashid Sumaila is the Director of Fisheries Economic Research at the University of British Columbia. He says communities that dep

29、end on fish for income and food, like Senegal, are now at risk.28. Why do fishermen cross borders to catch fish?A. Because they want to protect the environment.B. Because they want to enjoy the overseas scenery.C. Because fish supplies in their countries are decreasing.D. Because fishing is not allo

30、wed in their own countries.29. Where can the most serious overfishing be seen according to the text?A.In Russia.B.In the SouthChinaSea.C.Off the US coast of Florida.D.In the westernBeringSea.30. What does the underlined word malign in the last paragraph probably mean?A.Harmful.B.Satisfying.C.Hopeful

31、.D.Beneficial.31. What can be inferred from the last paragraph?A. Most people in Africa will be out of work.B. The World Bank will lend money to fishermen.C. Rashid Sumaila is unconcerned about overfishing.D. Overfishing has some bad effects on African people.DAs the Forbidden City approaches its 60

32、0th anniversary next year, a great change has been taking place, with dark and dusty corners of the palace brought back to their former glory for all to see. As recently as 2012, only 30 percent of the vast palace was open to the public. Now, 80 percent is accessiblequickly filling with exhibition s

33、paces, stylish restaurants and cafes, bookstores and highly profitable gift stores, as well as quiet walkways. Besides, great walls around it are now mostly open, allowing an overhead view of the grounds.But even all that new space is not nearly enough to showcase (陈列)the treasures collected over th

34、e centuries by emperors. Now the Forbidden City can display only about 30, 000 objects at a time, or 2 percent of its total.By 2022, a new campus in the university district of Haidian, about 18 miles to the northwest, is scheduled to open to the public, a 153-acre area that will have room to show im

35、perial carriages, carpets and regalia (礼服).The museum staff members have also become more creative in using the space. During a visit, there was a show on how the imperial family celebrated the Chinese New ear, including reproductions of New Years couplets written by the Emperor Kang Xi, whose six-d

36、ecade rule ended in 1722.The new gift stores, which earned $ 220 million in sales in 2017, have also lifted their offerings. They once featured little more than key chains and ugly dolls; now, they have reproductions of porcelain (瓷器),textiles (织物) and even furniture.Lisa Tan, a 38-year-old editor a

37、t a Beijing publishing house, said the new shops were attractive because they offered traditional porcelain made by government-recognized masters using traditional methods.“Its good that the Forbidden City is taking a lead in keeping these traditional practices alive, Ms. Tan said. The gift store ha

38、s even become fashionable in some circles. And some of the more commercial activities are being limited, including photo studios where people can dress up like an emperor or empress.Most visitors are still part of package tours that make people travel quickly through the central part of the palace.

39、But taking a slower, more winding path through the Forbidden City is a better way to soak up the history and discover some of its secrets.32. Whats the great change in the Forbidden City?A. The great walls around it are open to the public.B. The gift stores are a new visiting spot there.C. It welcom

40、es visitors on a large scale.D. The new space is mainly for displaying treasures.33. What makes the new gift stores attractive?A. They bring in huge profits.B. They focus on key chains and dolls.C. They sell reproductions of furniture.D. They offer a good variety of traditional items.34. Why does th

41、e author say the museum staff are creative?A. They create some quiet walkways.B, They use the space for holding shows.C. They manage the new gift stores successfully.D. They guide visitors to find out history and secrets.35. What can we learn from the passage?A. The Emperor Kang Xi ruled the country

42、 for 60 years.B. The district of Haidian covers an area of 153 acres.C. One can explore the Forbidden City fully on package tours.D. About 1,500,000 objects are on display now.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。How to prepare for an exam is a big question that you always a

43、sk yourself. Here are some tips that may help you.Never fear or hate exams and be confident.Some students study well but still may be much afraid of exams and due to this reason they get upset and wont be able to get good marks. 36 You have to be confident and it is of great help for you to gain suc

44、cess.Prepare a good timetable.Prepare a timetable before starting the study. 37 Difficult subjects can be given more time and easier ones less, but most importantly you should spare some time for rest.Select a proper atmosphere for studying.Studying atmosphere plays a very important role. 38 So pick

45、 a place where you feel comfortable. That is where you feel relaxed and can pay attention to what you are doing. Make sure that while you are studying a subject you are focusing on it only. So keep the books of other subjects away from your eyesight so that you wont be upset about all the things you

46、 have to learn.Make notes while studying.This is a very important point. While studying, make small notes. The note should be short and clear to make the review easier. 39 Yet dont try to cover everything in it.40 .On the night before exam you have to sleep well, at least 6 hours and not more than 8

47、 hours. Remember this will have a great effect on your exam. And have your food as in your daily diet.A. Sleep well and eat well.B. So try to present answers in points.C. This should include all the subjects.D. Can anyone study well while others around are watching TV?E. A good note shall include th

48、e most important points.F. This will be of great use to your coming exams.G. So leave all your fears and free your mind before starting the study.第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。When I came to my new school three years ago

49、, I was surprised at how lonely I felt. Then one of my classmates invited me to her house for a dinner 41 I was a little anxious, but finally I gladly 42 Not really knowing how 43 the bus ride should be, I 44 when I saw the landmarks 45 on my fiends hand-drawn map. But when I got close enough to the

50、 46 I found none of the streets were shown on the map. I was 47 on a busy road with cars driving past without a person in sight. I had no 48 when the next bus would come, 49 when a bus did come by, I 50 got on. I told the bus driver where I wanted to go and he said that I had caught the 51 bus, but

51、he let me stay on. After he had finished his scheduled bus route, he 52 to help me out. I gratefully showed him my little hand-drawn map but 53 did not help much.He finally 54 me off at a main road to catch a different bus and was 55 that he could not help me more. After a few minutes of walking, I

52、noticed a bus pull up near me. It was the 56 bus driver. He explained that he didnt want to leave me there 57 He sent out a call and someone radioed back, saying that the bus I needed to catch was about ten minutes away. At last I made it to the dinner party 58 I was over an hour late. I am forever

53、thankful for the 59 that this bus driver had for me. His act of kindness left a 60 on my heart.41. A. mealB. partyC. meetingD. time42. A. acceptedB. refusedC. gotD. received43. A. farB. difficultC. longD. bad44. A. drove onB. walked awayC. hurried byD. got off45. A. showB. showingC. shownD. to show4

54、6. A. street signsB. tall buildingsC. traffic lightsD. back yards47. A. queuingB. sitingC. standingD. waiting48. A. meaningB. ideaC. problemD. way49. A. soB. yetC. butD. still50. A. suddenlyB. luckilyC. finallyD. quickly51. A. rightB. wrongC. bestD. fastest52. A. suppliedB. refusedC. offeredD. wante

55、d53. A. itB. heC. sheD. they54. A. keptB. droppedC. droveD. turned55. A. eagerB. worriedC. sorryD. disappointed56. A. sameB. nextC. kindD. silly57. A. helplessB. lonelyC. unaccompaniedD. alone58. A. afterB. althoughC. untilD. when59. A. respectB. concernC. helpD. love60. A. markB. signC. symbolD. li

56、ne第卷(非选择题,共50分) 注意事项:第卷共1页,用黑色碳素笔将答案答在答题卡上。在试题卷上作答无效。第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分) 第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式,并填在答题卡的相应 位置。Most young boys dont like growing flowers and watering them. But for 16-year-old Angus, working in the garden isnt just 61 hobbyit has changed his lif

57、e.Angus has a special 62 (ill) , whose IQ is 63 (low) than a normal boy. Six months ago, he startedlearning how to grow flowers. Now, he spends hours in the garden growing flowers, watering and 64 (look) afterthem. 65 he worked in the garden, it was difficult for Angus to concentrate in class and so

58、metimes he didnt wantto go to school,“ said his mother Kim. “Now he cant wait to go to school and he is happy every day. We can see Angus 66(respect) by others and work happily in a garden center in the future.”Research shows that working in the garden improves mental 67 physics health. In the past,

59、 soldiers in Egypt treated their mental problems after war by working in the garden. Even now, some doctors advise young people like Angus 68 ( work) in the garden.The lives of hundreds of 69 ( child ) in Britain with special needs, like Angus,70 ( change) by thisspecial kind of education in the rec

60、ent years. When working in the garden, they have a chance to learn a lot of important skills, such as how to work with other people and how to take care of plants. Besides, they become confident after working in the garden.第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下

61、作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。The annual photography (摄影)competition is being hold in our school this week, who theme is “An Act of Kindness”. Most students show out gr

62、eat interest and participate in them actively. They also exchange practical experience. All the works which have shown through the WeChat platform win high praise from the public. Twenty outstanding photo will be awarded the first prize by our school.The activity offers us an opportunity to share so

63、 many kindness and raises our awareness (意识) of help people in need. When we do a act of kindness for someone, were actual getting pleasure in return.第二节:书面表达(满分25分)假定你是李华,你校的广播站正在招收英文编辑(editor),你对此很感兴趣。请给校相关负责人Chris写 封邮件申请该职位。内容包括:1.写邮件目的;2.陈述个人优势;3.表达期望。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。. . . . .镇雄四中高

64、一年级春季学期期末考试英语参考答案第一部分:听力(共两节,满分30分)15 CBCAB6-10ABBCC11-15 BCACA 16-20 ABABA第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)21-25 DDAAC 26-30 CBCBA 31-35 DCDBA第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)36-40 GCDEA第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共2()小题;每小题1.5分,满分30分)41-45 BACDC 46-50 ACBAD 51-55 BCABC 56-60 ADBBA第二节(共10小题;每小题1.5分

65、,满分15分)61. a62. illness63. lower64. looking65. Before66. respected67. and68. to work69. children70. have been changed第四部分:写作(共两节,满分35分)第二节书面表达(满分25分)【参考范文】Dear Chris,Im Li Hua, a middle school student. I happened to see the advertisement that our broadcasting station is looking for an English editor

66、. Im writing to apply for this position.First of all Im confident that Fm qualified. I am so keen on the events of our school that I will update the news regularly. Besides, I have such a good command of English that I have no difficulty in editing articles in English. Furthermore, I worked as a rep

67、orter for our school newspaper last year, which will surely help me do the job better.If chosen, Ill be devoted to the job. Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【解析】第二部分:阅读理解第一节A21. D 细节理解题。根据文章第二段中“The Nest Cam IQ is a beautifully designed home security camera that can recognize faces. I

68、t can warn you if theres a stranger in your home. The device also supports two-way communication via built-in microphones and a powerful speaker. (Nest Cam IQ是一款设计精美的家庭安全摄像头,可以识别人脸。如果家 里有陌生人,它会提醒你。该设备还支持通过内置麦克风和强大的扬声器进行双向通 信。)”可知,该设备可保障家居安全。故选D。22. D 细节理解题。根据文章第三段中 can control just about even piece

69、of electronics you own (it supports over 270,000 devices! ) in every room of your house or apartment, including TVs, streaming devices, and sound systems.(它可以控制你家里或公寓每 个房间里的几乎每一件电子产品(它支持超过27万台设备!),包括电视、流媒体设 备和音响系统。)可知,可远程控制家居电子设备的是Logitech Harmony Elite。故 选D。23. A 推理判断题。根据体裁为广告类应用文,且出现了大量的术语,如:two-w

70、ay communication via built-in microphones; every piece of electronics, the Siri-powered device可知文章应该来自科技方面的专栏。故选A。B24. A 主旨大意题。根据文章内容,特别是第一段中的“Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways可知,不同的文化以不同的方式庆祝新年, 下文就介绍了几种不同的庆祝新年的传统,故选A。25. C 细节理解题。根据第一段中的 “Different cultures

71、celebrate the beginning of a new year in different ways, and at different times on the calendar. ” 及第二段的举例可知,世界各 地庆祝新年的时间不同,故选C。26. C 细节理解题。根据第四段中的 “Other common traditions to keep away bad hick in anew ear include throwing things into rivers or the ocean” 可知,新年那天,人们往河里或海 里扔东西是为了赶走霉运,故选C。27. B 细节理解题

72、。根据第四段中的 “or saying special things on the first day of the new year. ” 可知,如果想要在新的一年里避开霉运,行好运,新年那天,朋友间要彼此讲一些特别的事情,故选B。C28. C 细节理解题。根据第三段中 “With fish supplies running out at home, fishermen are traveling further to find their catch.(由于国内的鱼类供应已经告罄,渔民们不得不前 往更远的地方寻找他们的猎物。)”可知,渔民之所以跨越国界捕鱼,是因为他们国 家的鱼类供应正在减

73、少。故选C。29. B 细节理解题。根据第四段最后一句 “However, the effect is felt the strongest in the South China Sea.(然而,这种影响在中南国海最为强烈。)”可知,在南海可以看到最严 重的过度捕捞。故选B。30. A 词义猜测题。根据最后一段中 “For coastal African countries, such as Senegal, the fishing industry is a large part of the national economy.(对于非洲沿海国家,例如塞内加尔, 渔业是国民经济的一大部分。)

74、”和 He says communities that depend on fish for income and food, like Senegal, are now at risk.(他说,像塞内加尔这样依靠鱼类收入和食物 的社区现在面临危险。)”可知 On the other side of the world, West Africa is now seeing malign effects of overfishing.(在世界的另一边,西非正面临着过度捕捞的恶果。)”, 所以画线词的意思是“有害的”。故选A。31. D 推理判断题。根据最后一段中“On the other sid

75、e of the world, West Africa is now seeing malign effects of overfishing. For coastal African countries, such as Senegal, the fishing industry is a large part of the national economy.(在世界的另一边,西非正面临着过度 捕捞的恶果。对于非洲沿海国家,例如塞内加尔,渔业是国民经济的一大部分。)” 和 “He says communities that depend on fish for income and food

76、, like Senegal, are now at risk.(他说,像塞内加尔这样依靠鱼类收入和食物的共同体现在面临危险。)” 可知,过度捕捞对非洲人有一些不好的影响。故选D。D32. C 推理判断题。根据第一段中(a great change has been taking place, with dark and dusty comers of the palace brought back to their former glory for all to see. .Now, 80 percent is accessible (一个巨大的变化正在发生,宫殿黑暗和尘土飞扬的角落重新恢复

77、了往日的 辉煌,让所有人都能看到。现在,80%的空间都是可以进入的)”可知,为了迎 接紫禁城建城600周年,紫禁城80%的地方可以对游客开放。由此判断出,紫禁城的 一大变化是准备大规模地迎接游客。故选C。33. D 细节理解题。根据第五段中“now, the have reproductions of porcelain (瓷器),textiles (织物)and even furniture 和第六段中“because they offered traditional porcelain made by government-recognized masters using traditio

78、nal methods” 可知, 新礼品店吸引 游客是因为它们出售各种传统礼品,包括瓷器复制品、织物、甚至家具,其中瓷器复 制品是有政府认可的师傅用传统方法制作的。故选D。34. B 细节理解题。根据第四段中 “The museum staff members have also become more creative in using the space. During a visit, there was a show on how the imperial family celebrated the Chinese New Year可知,博物馆的工作人员创造性地利用空间,不仅展示故宫藏

79、 品,还在这些地方举办演出。故选B。35. A 细节理解题。根据第四段中“there was a show on how the imperial family celebrated the Chinese New Year, including reproductions of New Years couplets written by the Emperor Kang Xi, whose six-decade rule ended in 1722.(有一个关于皇家如何庆祝中国新年的 演出,包括康熙皇帝写的春联的复制品。康熙皇帝在位60年,于1722年结束。)” 可知,康熙皇帝在位统治中国6

80、0年。故选A。第二节36. G上文提示“一些学生学习很好,但仍然可能很害怕考试,由于这个原因,他们会感到 沮丧,无法获得好的分数。”承接上文,G项So leave all your fears and free your mind before starting the study.(所以在开始学习之前,先放下所有的恐惧,释放你的思想。) 切题。该项中的“so”与上文构成因果关系,故选G。37. C 上文提示“在开始学习前准备一个时间表。”承接上文,C项This should include all the subjects.(这应该包括所有的科目。)切题。该项中的“This”指上文“时间表”

81、,故 选C。38. D 上文提示“学习氛围起着非常重要的作用。”再根据下文提示“所以选择一个你觉得 舒服的地方。承接上下文,D 项 Can anyone study well while others around are watching TV?(当周围的人都在看电视的时候,还有人能好好学习吗?)切题,故选D。39. E上文提示“为了使复查更容易,笔记应简明扼要。”下文提示“但不要试图涵盖所有 内容。”承接上下文,E I A good note shall include the most important points.(一个 好的注释应该包括最重要的要点。)切题。故选E。40. A本空

82、是一个小标题,应该用短小精悍的祈使句,只有A项符合题意。根据下文提示“考 试前一晚你必须睡个好觉,至少6小时,不超过8小时。”及后文可知,A项Sleep well and eat well.(睡得好,吃得好。)切题。故选A。第三部分:英语知识运用第一节:完形填空41. B 考查名词辨析。A. meal饭;B. party聚会;C. meeting会议;D. time时间。根据文意可知一个同学邀请“我”去她家里参加聚餐,所以答案是B。42. A 考查动词辨析。A. accepted 接受;B. refused 拒绝;C. got 得到;D. received 收到|。根据文意可知“我”有一点紧张

83、,但最终还是接受了,所以答案是A。43. C 考查形容词辨析。A. far远的;B. difficult困难的;C. long长的;D. bad坏的。根据文意可知“我”不知道乘车的路程有多长,所以答案是C。44. D 考查动词词组辨析。A. drove on开车;B. walked away走着;C. hurried by急匆匆; D. got。隹下车。根据文意可知当“我”看到同学所画地图的路标时便下了车,所以 答案是D。45. C 考查过去分词作定语。路标在地图上是被展示出来,landmarks和show之间构成被动关系,所以用过去分词形式,所以答案是C。46. A 考查名词辨析。A. st

84、reet signs 路标;B. tall buildings 高耸的建筑;C. traffic lights 交通灯;D. backyards院子。根据文意可知当“我”到了路标指示的地方时,并没有 发现地图上所显示的那条大街,所以答案是A。47. C 考查动名词辨析。A. queuing 排队;B. sitting 坐着;C. standing 站着;D. waiting 等候。根据文意可知“我”站在一个车流量大的路口,看不到一个行人,所以答案是C。48. B 考查名词辨析。A. meaning意思;B. idea主意;C. problem问题;D. way方法。 根据文意可知“我”不知道该

85、怎么办了,当下辆车开过来的时候,“我”迅速的上了 车。所以答案是B。49. A 考查连词辨析。A. so因此;B. yet然而;C. but但是;D. still仍然。根据文意可 知前后是因果关系,所以答案是A。50. D 考查副词辨析。A. suddenly突然地;B. luckily幸运的;C. finally最后的;D. quickly 迅速的。句意:“我”迅速的上了车。所以答案是D。51. B 考查形容词辨析。A. right正确的;B. wrong错误的;C. best最好的;D. fastest 最快的。根据文意可知司机告诉“我”乘错了车,所以答案是B。52. C 考查动词辨析。A

86、. supplied 申请;B. refused 拒绝;C. offered 提供;D. wanted 想。 根据文意可知司机给“我”提供了帮助,所以答案是C。53. A 考查代词辨析。A. it它;B. he他;C. she她;D. they他们。“it”指代前面提到 的地图,所以答案是A。54. B 考查动词辨析。A. kept保持;B. dropped下车;C. drove开车;D. turned转弯。 根据文意可知在一条主路上他让“我”下了车,所以答案是B。55. C 考查形容词辨析。A. eager急切的;B. worried担心的;C. sorry抱歉的;D. disappoint

87、ed 失望的。句意:他抱歉的说不能帮“我” 了。所以答案是C。56. A 考查形容词辨析。A. same同样的;B. next下一个;C. kind善良的;D. silly愚笨 的。根据文意可知还是原来的那个司机,所以答案是A。57. D 考查形容词辨析。A. helpless无助的;B. lonely孤独的;C. unaccompanied无人陪 伴的;D. alone独自的。根据文意可知他解释说不想独自把“我”留在那里。leaved, alone固定搭配。所以答案是D。58. B 考查连词辨析。A. after在之后;B. although尽管;C. until直到;D. when当时候。

88、句意:尽管迟到了一个小时,但最终还是到了。所以答案是B。59. B 考查名词辨析。A. respect尊重;B. concern关心;C. help帮助;D. love热爱。根 据文意可知“我永远会感谢那位司机对我”的关心。此句可理解为this bus driver had the concern for me ”,所以答案是 B。60. A 考查名词辨析。A. mark 印记;B. sign标志;C. symbol符号;D. line直线。根据 文意可知司机善良的举动在“我”心里留下了一个印记,所以答案是A。第二节61. a考查不定冠词。句意:但是对于16岁的安格斯来说,在花园里工作不仅仅是

89、一种爱好, 还改变了他的生活。根据语境可知,本小题表示的是数量“一”,故填不定代词a。62. illness考查名词。句意:安格斯有一种特别的疾病。根据上文中的形容词“special”可 知填 illness .63. lower考查形容词。根据下文中than”可知用比较级。故填lower。64. looking 考查固定搭配。分析句子可知,本句考查的是spend time (in) doing sth.其中, 介词in可省略。省略的介词in有两个宾语,即“growing”和本空格,因此本空格也要用 动词的mg形式。此处意为“现在,他在花园里花好几个小时种花、浇水和照看花。”故 填 looki

90、ng o65. Before考查语境及连词。分析空格前后他母亲金姆的话,“(在这以前)安格斯很难集 中精力上课,有时他不想去上学。现在他等不及上学了,每天都很开心。”可知是Angus 在花园工作之前与现在对比,故填Before。66. respected考查过去分词作宾补。句意:我们仿佛看到安格斯被人尊重故填过去分词 respected .67. and考查连词。mental和physics”为并列关系,故填and。68. to work 考查动词不定式。advise sb. to do sth.为固定用法。故填to work。69. children考查名词单复数,根据hundreds of

91、”可知填复数形式。故填children。70. have been changed考查现在完成时的被动语态。句意:近几年来,英国数百名有特殊需 要的儿童的生活,如安格斯,因这种特殊教育而发生了变化。根据后面的“by this special kind of education以及“儿童的生活”是被改变,可知要用被动。再根据时间状语“in the recent years 可知,要用现在完成时,故填have been changed。听力原文Text 1M: Lisas birthday is just two days away, so Im picking a birthday gift f

92、or her. What do you think shed like, a hat or a book?W: Since she is just five years old, I think shed probably like a Barbie doll.Text 2M : You look a bit angry. Whats wrong?W: Tim said hed meet me at the cinema around 3 : 30 pm. I waited there till 4: 00 pm but lie never showed up.Text 3M: It surp

93、rised me that Jim got first prize in the contest.W: I wasn5t surprised at all. He prepared really hard for it. I guess hard work pays off.Text 4M: I am pleased that youre coming tomorrow.W: Oh, sorry, I cannot come tomorrow. I have to attend a meeting. Ill come this Friday instead.M: OK. See you the

94、 day after tomorrow then.Text 5W: Its already 3 : 30 pm. Youre so late. Did you set off late again?M: Actually I left home at 1 : 00 pm.W: Then why are you so late? Was there bad traffic?M : No. My car broke down.Text 6W : Tim, everyone in this picture is laughing. What was so funny?M: My father sai

95、d something very funny and we all burst into laughter. My cousin Dave took the picture just at that moment. My father really has a sense of humor.W: My father is always really serious-he never says anything funny and my mother doesnt like talking much. But my sister Mary is funny. She often makes me

96、 laugh.M: Mary must be very popular at school.W: Oh, she is.Text 7W: I saw George at the hospital today. I wonder if Anna is ill.M: No, his wife is fine. His daughter Jenny had a car accident last night so he was there to care for her.W: Im so sorry to hear that. Was she severely injured?M: Luckily,

97、 she wasnt.W: So what exactly happened? The weather has been quite good recently.M: Well, it happened at night. Jenny was driving Ven carefully, when a truck hit her car. It turned out the truck driver drank too much.Text 8M: Hello! May I help you?W: Yes. This is Sara Brown from Room 348. I want a w

98、ake-up call at 6: 00 tomorrow morning.M: We have a computer wake-up service. You can set a wake-up call for yourself with that.W: Could you tell me how to use it?M: Sure. Just dial 4 for the service and then set the time. Its easy. Since you want to be woken up at 6: 00 am, just press 600. Oh, dont

99、forget to add a zero before the 6.W: I see. Thanks. By the way , can I get room service now?M : Sure. What would you like?W: Id like a cup of tea, but theres no tea in the room, only hot water and some cups. Id like some green tea.M: OK. Ill be at your room in about ten minutes.W: Thanks.Text 9W: Hi

100、, Jason. Its Alice. I havent heard from you in a while.M: Hi, Alice. Ive been busy with my work.W: You work at a bank, right?M: No, I no longer work at the bank. Ive started my own company.W: Congratulations. What kind of business is it?M: We sell various kinds of toys. We also have an online store.

101、W: Are you looking for more people to work for you?M: Would you like to join us?W: Id like to, but I cant. I just got a new job last month at a school. I really like working with the little kids. My younger sister Julia is looking for work. She worked for three years as a clothes designer at a fashi

102、on store. She has a lot of experience in dealing with people.M: Then Id love to talk with her sometimes. Could you give me her phone number?W : Sure, though why not just come to my place this weekend ? My sister will be there.M: OK.Text 10Dear Mr. Reyes,Im writing in reply to your advertisement for

103、volunteers to teach sports at a middle school in Tanzania. Im interested in working at the school. Im from Sweden and Im training to be a primary school teacher in Switzerland. Before that, I was employed as a sports shop manager for ten years, but that was not my first job. After I graduated, I tau

104、ght the staff in a health club about sports equipment. I later worked as a tennis coach at a local tennis club. I believe I have the right abilities for the job because Im friendly, I like children, and I can work well in a team. In addition to tennis, Im also good at basketball and swimming. I can

105、speak fluent German, some French and a little Italian. Id really like to do something useful with my life, and I also believe this will be a good opportunity to learn about other cultures and to gain more experience in teaching.Im available to attend an interview at any time.Yours faithfully,Stefanie Jucker

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1