收藏 分享(赏)

2019-2020学年北师大版高中英语选修七同步作业:UNIT 20 NEW FRONTIERS课后限时作业8 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:435815 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:51.50KB
下载 相关 举报
2019-2020学年北师大版高中英语选修七同步作业:UNIT 20 NEW FRONTIERS课后限时作业8 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020学年北师大版高中英语选修七同步作业:UNIT 20 NEW FRONTIERS课后限时作业8 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020学年北师大版高中英语选修七同步作业:UNIT 20 NEW FRONTIERS课后限时作业8 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019-2020学年北师大版高中英语选修七同步作业:UNIT 20 NEW FRONTIERS课后限时作业8 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019-2020学年北师大版高中英语选修七同步作业:UNIT 20 NEW FRONTIERS课后限时作业8 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019-2020学年北师大版高中英语选修七同步作业:UNIT 20 NEW FRONTIERS课后限时作业8 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019-2020学年北师大版高中英语选修七同步作业:UNIT 20 NEW FRONTIERS课后限时作业8 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课后限时作业(八) 语言知识练.单句语法填空1Forecasters say the storms may not be as bad as they _initially_(initial) predicted.2She loves _exploration_(explore) in particular,so she goes hiking every summer.3The sound of the cheering faded _out_.4The police set _up_ roadblocks on routes out of the city.5With so many go

2、od classmates _helping_(help) me,Im sure Ill improve my English this term.6She had asked the government for _permission_(permit) to move the books to a safe place,but they refused.7Jims father didnt permit him _to join_(join) the school football team.8Our teacher doesnt permit boys _to wear_(wear) l

3、ong hair at school.9The number of homeless people _has increased_(increase) dramatically recently.10Buses pick up and drop _off_ people at different places on the route.高考题型练.阅读理解You are given many opportunities in life to choose to be a victim or a creator. When you choose to be a victim, the world

4、 is a cold and difficult place. “They” did things to you which caused all of your pain and suffering. “They” are wrong and bad, and life is terrible as long as “they” are around. Or you may blame yourself for all your problems, thus internalizing(内化) your victimization. The truth is, your life is li

5、kely to stay that way as long as you feel a need to blame yourself or others.Those who choose to be creators look at life quite differently. They know there are individuals who might like to control their lives, but they dont let this get in the way. They know they have their weaknesses, yet they do

6、nt blame themselves when they fail. Whatever happens, they have choice in the matter. They believe their dance with each sacred(神圣的) moment of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the rain needed for emotional and spiritual growth.Victims and creators live in the

7、 same physical world and deal with many of the same physical realities, yet their experience of life is worlds apart (天壤之别). Victims relish(沉溺) in anger, guilt, and other emotions that cause othersand even themselvesto feel like victims, too. Creators consciously choose love, inspiration, and other

8、qualities which inspire not only themselves, but all around them. Both victims and creators always have choice to determine the direction of their lives.In reality, all of us play the victim or the creator at various points in our lives. One person, on losing a job or a special relationship, may fee

9、l as if it is the end of the world and sink into terrible suffering for months, years, or even a lifetime. Another with the same experience may choose to first experience the grief, then accept the loss and soon move on to be a powerful creative force in his life.In every moment and every circumstan

10、ce, you can choose to have a fuller, richer life by setting a clear intention to transform the victim within, and by inviting into your life the powerful creator that you are.语篇导读本文为议论文。作者建议人们要转变心态,从命运的“受害者”变成“主宰者”。1What does the word “They” in Paragraph 1 probably refer to?AOpportunities and proble

11、ms.BCreators and their choices.CVictims and their sufferings.DPeople and things around you.解析D代词指代题。根据上文“当你选择成为一名受害者时,这个世界就是一个充满冷漠和艰难的地方”以及下文中描述的“they”的三种表现,尤其是“they” are around可知,they指代的是那些围绕在你身边(不好的)并且导致你成为受害者的人和物,故选D项。2What can we learn from Paragraph 3?ACreators and victims are masters of their

12、lives.BCreators and victims face quite different things in life.CVictims can influence more people than creators.DCompared with victims, creators are more emotional. 解析A细节理解题。根据第三段最后一句可知,“主宰者”和“受害者”是自己命运的主人,主宰着自己人生的方向,故选A项。3What is the authors purpose in writing this passage? ATo define victims and

13、creators.BTo suggest the transformation from victims to creators.CTo evaluate victims against creators.DTo explain the relationship between victims and creators.解析B写作意图题。通读全文并根据最后一段可知,作者写这篇文章的目的是建议人们从命运的“受害者”变成“主宰者”,故选B项。4What do the examples mentioned in Paragraph 4 show?APeople need family support

14、 to deal with challengers in life.BStrong attachment to (沉浸在) sufferings in life pulls people into victims.CIt takes creators quite a long time to get rid of their pains.DOnes experiences determine his attitude toward life.解析B推理判断题。根据第四段提到的例子可知,有的人会因为挫折而越来越消沉甚至终生陷入可怕的煎熬中,而有的人会勇敢接受挫折,迎难而上,变挫折为积极生活的动力

15、。据此可以推断出,过多地在意生活中的挫折会让人深陷折磨中难以自拔,故选B项。.完形填空As I get closer to my 48th birthday I have decided on the one present I want most: a new body. The one I have now seems to be _1_ too fast. I do try to take care of it. Yet, my back still _2_ no matter how much I stretch it, _3_ it, or rest it. I am not eat

16、ing more but have still gained _4_. My skin has more wrinkles and age _5_ than ever before. And when my aging body walks into a room my mind _6_ forgets what for.I guess the reason I feel so _7_ in my aging body is because at _8_ I still feel 18 not 48. On the inside my _9_ and enthusiasm remain str

17、ong. I know _10_ that I am not the only one who is old in body _11_ young at heart. The truth is in _12_ all of us are ageless. All of us are vital and forever _13_. These bodies are just the cars that we _14_ around for a while, and we cant let the wear and tear (磨损) on our _15_ hold us back. We ha

18、ve to do what we can _16_ what we have to make this world a _17_ place. We have to use our gifts and _18_ to bring a little Heaven down here to Earth. We have to do our best to take care of the _19_. Live from your heart then. Stay young. Love always. Bring _20_ and scatter sunshine wherever you go.

19、 Your body will one day grow old and die but your spirit never will.1A.movingBbuildingCagingDfading2A.achesBimprovesCworksDfalls3A.feedBexerciseCexamineDwarm4A.weightBwisdomCknowledgeDstrength5A.scarsBwoundsCgloryDspots6A.neverBsometimesCslightlyDslowly7A.disappointedBsatisfiedCexcitedDashamed8A.tim

20、esBdinnerChomeDheart9A.concernBoptimismCloveDdetermination10A.tooBalreadyCevenDstill11A.andBsoCbutDsince12A.natureBspiritCrealityDword13A.youngBbraveCgenerousDselfless14A.repairBwalkClookDdrive15A.seatsBvehiclesCwheelsDbacks16A.withBforCaboutDin17A.coolerBlargerCbetterDfarther18A.actionsBtalentsCwis

21、hesDplans19A.poorBgoodColdDrest20A.joyBhelpCsuggestionDdemand语篇导读本文为夹叙夹议文。作者已经48岁了,身体上的变化让作者感觉很痛苦,但是那一颗年轻的心让作者对生活充满了向往。1解析C根据下文作者讲述自己背部疼痛、体重增加、皮肤有皱纹等可知,他自己感觉老(age)得太快了,故选C项。2解析A根据常识可知,年纪大了容易腰酸背痛(ache),故选A项。3解析B根据I stretch it和rest it可知,此处指无论伸展、锻炼(exercise)还是休息,作者的背部仍然会疼,故选B项。4解析A根据语境可知,此处指尽管作者吃得不多,但还

22、是发胖了。gain weight增重,故选A项。5解析D根据空前的My skin has more wrinkles及常识可知,作者的皮肤上有了更多的皱纹和老年斑。spot斑点,故选D项。6解析B根据语境可知,此处指有时(sometimes)作者身体走进了房间,大脑却忘了为什么要进来,故选B项。7解析A根据上文背部疼痛、体重增加、皮肤有皱纹等及选项可知,作者对自己日益变老的身体感到失望(disappointed),故选A项。8解析D根据语境可知,在心(heart)里作者觉得自己还是18岁而不是48岁,第11空后的at heart也是提示,故选D项。9解析B本空与空后的enthusiasm并列,

23、根据选项可知,此处指在作者的心里,乐观(optimism)与热情仍然很强烈,故选B项。10解析A根据上文的I guess the reason可知,作者也(too)知道自己不是唯一一个感到人老心不老的人,故选A项。11解析C根据语境可知,空处前后的old in body和young at heart为转折关系,因此用but,故选C项。12解析B根据上文的I still feel 18 not 48可知,此处指事实是从精神(spirit)上我们都不会变老,文章最后一句中的spirit也是提示,故选B项。13解析A根据空前一句中的ageless可知,此处指我们永远年轻(young),故选A项。14

24、解析D根据空前的just the cars及选项可知,此处指我们的身体就像开(drive)的车,故选D项。15解析B根据空前的just the cars可知,此处指车子(vehicle)的磨损不会阻止我们前进,故选B项。16解析A根据语境可知,此处指我们应用我们所拥有的去做我们能做的,with凭借,故选A项。17解析C根据语境可知,此处指我们要尽最大的努力,把世界变成一个更美好的(better)地方,故选C项。18解析B根据语境及选项可知,此处指我们要用自己的才智(talent)把天堂带到地球上,故选B项。19解析D根据上文可知,作者已经48岁了,所以作者感慨要尽最大的努力照顾好自己的余生(r

25、est),故选D项。20解析A根据空后的scatter sunshine可知,作者鼓励我们无论到哪里都要带来欢乐(joy),播撒阳光,故选A项。.语法填空Internet literature 1._(appeal) to more and more people in China at present, such as fantasy novel Three Lives Three Worlds, Ten Miles of Blossoms, whose 2._(adapt)Eternal Lovewas aired(公开发表) earlier this year. The flourish

26、ing online literature has become 3._ source of inspiration for a larger number of films, games and animations.However, the 4._(rapid) growing genre(体裁) is faced with problems such as piracy(盗版行为). Pirated versions often appear soon 5._ original web novels are posted online by authors. Moreover, onli

27、ne writers tend to imitate popular works, 6._(result) in productions 7._ low quality.It is suggested that the government should tighten punishment for piracy, introducing relevant policies to encourage originality in online literature works 8._ a healthy atmosphere for developing the genre can be cr

28、eated.In the meanwhile, proper guidance needs 9._(provide) for online writers to create works 10._ positive contemporary Chinese values and morals properly presented.语篇导读本文为说明文。网络文学在中国日益流行,但同时也出现了盗版问题。1is appealing考查时态、语态和主谓一致。根据时间状语at present可知,此处应用现在进行时;主语为Internet literature,谓语动词应用第三人称单数形式;appeal

29、表示“有吸引力”时,为不及物动词,故此处用现在进行时的主动语态。2adaptation考查词性转换。whose在定语从句中常作定语修饰名词,故此处应用名词。3a考查冠词。句意:盛行的网络文学成为了更多电影、游戏和动画的一种灵感来源。此处表示泛指且source以辅音音素开头,故填a。4rapidly考查词性转换。此处应用副词作状语修饰形容词growing。5after考查连词。句意:当原版的网络小说被作者发到网上不久后,盗版小说就会出现,故填after。6resulting考查非谓语动词。句中已有谓语,且空前无连词,因此应用非谓语动词;表示自然而然的结果,应用现在分词。7of考查介词。of low quality质量低的,为固定搭配。8so考查连词。根据句意可知,空处前后是因果关系,故用so。9providing/to be provided考查非谓语动词。need to be done/doing (某事/物)需要被,为固定搭配。10with考查介词。with意为“有;带有”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1