收藏 分享(赏)

2019-2020学年英语外研版选修8同步检测:4-4SECTION Ⅳ READING PRACTICE & CULTURAL CORNER WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:430117 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:6 大小:115KB
下载 相关 举报
2019-2020学年英语外研版选修8同步检测:4-4SECTION Ⅳ READING PRACTICE & CULTURAL CORNER WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共6页
2019-2020学年英语外研版选修8同步检测:4-4SECTION Ⅳ READING PRACTICE & CULTURAL CORNER WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共6页
2019-2020学年英语外研版选修8同步检测:4-4SECTION Ⅳ READING PRACTICE & CULTURAL CORNER WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共6页
2019-2020学年英语外研版选修8同步检测:4-4SECTION Ⅳ READING PRACTICE & CULTURAL CORNER WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共6页
2019-2020学年英语外研版选修8同步检测:4-4SECTION Ⅳ READING PRACTICE & CULTURAL CORNER WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共6页
2019-2020学年英语外研版选修8同步检测:4-4SECTION Ⅳ READING PRACTICE & CULTURAL CORNER WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家Section Reading Practice & Cultural Corner.单句语法填空1A huge number of rescue people were (be) needed in this area at that time.2Isnt it time you got down to marking (mark) the papers?3Please try your best to help the people in the disaster area and dont let them down.4We went to the par

2、ty with our parents approval (approve)5The government approved of the idea that pollution should be forbidden.6A healthy life is frequently thought to be associated with the open countryside and hometown food.7The teachers in the kindergarten should protect the childrens curiosity (curious), which w

3、ill make them find more by themselves.8They are interviewing four candidates (candidate) for the post of sales manager.9Although you are young, you must be superior to me in this skill.10As you can see, the number of cars on roads keeps (keep) rising these days.同义句转换1It is reported that seven people

4、 were killed in the accident.Seven people were reported to_have_been_killed in the accident.2It is comfortable to sit in the sofa.The sofa is comfortable to_sit_in.3He has failed six times, but he will try again.He has failed six times, but he will try a_seventh time.4He couldnt help laughing at the

5、 exciting news.He couldnt_resist_laughing at the exciting news.5His unique genius made him different from other reporters.His unique genius told_him_apart_from other reporters.完成句子1Perhaps correctness doesnt matter as long as speakers can understand each other its communication that counts (重要的是交流本身

6、)2It_is_estimated_that (据估计) 1.3 billion people will use English as either a first or a second language by 2050.3English has a huge number of colourful and splendid expressions which_may_be_difficult_to_understand (可能很难懂)4Not_all_the_expressions_are_common (并非所有习语都常见) for many years.5A_third_reason_

7、is_that (第三个原因是) learning Chinese is, simply, a challenge.6我想找一个值得信赖,不让我失望的人。I want to find a person who is_reliable_and_wont_let_me_down.阅读理解AGot big plans for Friday night? Thats OK,we dont either.Guess well all have to make do by watching the celestial(天空的)show that will take place that night.Fir

8、st,there will be a full moon. Thats always fun,but this one will be a little more special. Its known as a “snow moon”The name comes from the fact that the heaviest snows usually fall during February,according to the old Farmers Almanac.But if thats not special enough, theres also an eclipse(月食)that

9、night. Itll be a penumbral lunar eclipse,meaning its a partial eclipse that leaves sections of the moon darkened by the earths shadow. No,it wont be as spectacular as those“blood moon”eclipses.Itll be subtler. The level of darkness it reached during the eclipse may or may not be apparent;it just dep

10、ends on where you are when you view it.In North America,the eclipse begins at 5:34 pm ET and ends at 9:53 pm ET,according to astronomy website EarthSky. The eclipse will be at its height around 7:44 pm ET.If thats still not enough,lets throw in a comet(彗星)to the nights festivities.Comet 45P(it has a

11、 much longer name,but we wont burden you with it here)is visible as it flies by Earth. The comet will get within 7.4 million miles of the planet as it makes its closest approach this weekend,according to Universe Today.Comet 45P will be the most visible a couple of hours after the eclipse,so look to

12、 the skies again around 3 am ET Saturday and find the greenishblue light with a tail.And dont forget,a total bigtime solar eclipse will streak across the United States on August 21st.1According to the text,what can be viewed on Friday night?AA blood moon.BA total solar eclipse.CA partial lunar eclip

13、se.DA comet without a tail.答案与解析:C在二月的这个星期五晚上将会出现的奇迹:一轮满月,然后有月食,再然后会在夜空看到一颗带着尾巴的彗星,C项正确。2If you want to see Comet 45P,you will need to _.Await around 7:44 pm ETB. stay up until 9:53 pm ETCwake up before 3:00 am ETDstart watching at 5:34 pm ET答案与解析:C文章最后部分说到看彗星的时间:在月食之后的一、两个小时,在大约凌晨三点再看天空就能看到彗星。C项正确。

14、3The author writes the text with the purpose of _.Aintroducing basic astronomy to the mediaBsharing new discoveries with astronomy researchersCpromoting astronomical events among science studentsDinforming average readers of recent celestial phenomena答案与解析:D本文介绍在某个星期五晚上将出现的天象,旨在告诉读者这个天文观测的机会。D项正确。4W

15、hat is the passage mainly about?AComet 45P will be visible as it approaches the earth.BPenumbral lunar eclipse will happen on Friday night.CSuggestions of fun scientific exhibitions for the coming weekend.DFull moon,eclipse,comet team up to put on a show on Friday night.答案与解析:D通读全文可知,本文介绍在二月一个星期五晚上人

16、们能看到的天象:满月,月食,彗星,因此选D项。BAt the age of fortyfive, my usually wellordered life became full of changes. After twentytwo years of working in a bank, a plan to use less staff led to the unemployment of over one hundred people, I being one of them.My once secure future became uncertain. However, I was not

17、 a single parent, so the family did not depend only on my income. My motto has always been “Change good; change is progress”, but when it affected my livelihood, I had to change it to “accept the change and make the most of it.” From the beginning, I chose to look at this matter not as bad luck, but

18、 as a welcome good chance. I refused to become sorry; instead, I actively planned to do something new and different.Having a positive attitude made all the difference the way I formed the future. First, I decided to return to college and graduate many years later than I should have. Doing this at my

19、 age took more than a little courage. Not being a graduate had never held me back in my job in the bank, but now it was a personal goal I was eager to achieve. With a lot of determination, I went to the evening classes and became an adult student. During this time, I realized that no matter what lif

20、e throws in our way, personal growth never stops.The second thing I did to improve my innerself was to reevaluate my past life. It used to be full of endless and meaningless events. But now, my heart and life are firmly linked around people I care for.The loss of my job led to some positive changes

21、in my life. Revisiting the past made room for the future. I realize that I have accepted the change and am making the most of it.5The author became unemployed because _.Ahe was too old to work any longerBhe quit his job himself to have a change in his lifeChe was fired for his being absent for a lon

22、g timeDhis company had a plan of reducing the number of employees答案与解析:D根据第一段中的“a plan to use less staff led to the unemployment for over one hundred people, I being one of them.”可知,银行计划裁员,一百多名员工失业,作者也在其中。D正确。6What was the attitude of the author to the change in his life?AIndifferent.BOptimistic.CNe

23、gative. DSupportive.答案与解析:B根据第二段中的“From the beginning, I chose to look at this matter not as bad luck, but as a welcome good chance. I refused to become sorry; instead, I actively planned to do something new and different.”可知,作者把此事没有看做是倒霉,而是当做期待已久的好机会,他积极地计划做一些新的、不同的事,因此作者是乐观的。B正确。7Why did the autho

24、r go to college after losing his job?ABecause not being a graduate once set him back in his job.BBecause he liked the environment on campus.CBecause that was one of his dreams to realize.DBecause he missed his school life badly.答案与解析:C根据第三段中的“I decided to return to college and graduate many years la

25、ter than I should have.”和“but now it was a personal goal I was eager to achieve.”可知,作者决定回到大学里,那是他一直渴望实现的一个个人目标。C正确。8Which of the following can best describe the main idea of the passage?ALosing a job is not a big deal.BA positive attitude to changes in life matters a lot.CRevisiting the past can hel

26、p us make room for the future.DCollege education is vital for ones life.答案与解析:B根据整篇文章内容以及最后一段中的“The loss of my job led to some positive changes in my life. and am making the most of it.”可知,积极的人生态度能够带来积极的变化。B正确。.短文改错In my childhood, my parent sent me to learn Chinese calligraphy, believed that it cou

27、ld benefit me a lot. Therefore, things were quite contrary to their expectations. Not only do I get bored with hours of practice but also I doubted the value of it. Nevertheless, when I entered into high school, it became a fantasy way for me to relax.Judging from my own experience, I want to say a

28、little words to those who have the same trouble like I did. Do not refuse learn a skill when they are young, as in the long run you will find it helpful.答案:In my childhood, my sent me to learn Chinese calligraphy, that it could benefit me a lot. , things were quite contrary to their expectations. No

29、t only I get bored with hours of practice but also I doubted the value of it. Nevertheless, when I entered high school, it became a way for me to relax.Judging from my own experience, I want to say a words to those who have the same trouble I did. Do not refuse learn a skill when are young, as in the long run you will find it helpful.- 6 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1