收藏 分享(赏)

2019年高考英语一轮精选练Unit5Themeparks试题新人教版必修420180828579.doc

上传人:a**** 文档编号:429590 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:43.50KB
下载 相关 举报
2019年高考英语一轮精选练Unit5Themeparks试题新人教版必修420180828579.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019年高考英语一轮精选练Unit5Themeparks试题新人教版必修420180828579.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019年高考英语一轮精选练Unit5Themeparks试题新人教版必修420180828579.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019年高考英语一轮精选练Unit5Themeparks试题新人教版必修420180828579.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019年高考英语一轮精选练Unit5Themeparks试题新人教版必修420180828579.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019年高考英语一轮精选练Unit5Themeparks试题新人教版必修420180828579.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019年高考英语一轮精选练Unit5Themeparks试题新人教版必修420180828579.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019年高考英语一轮精选练Unit5Themeparks试题新人教版必修420180828579.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 Theme parks李仕才一、阅读理解。(2018辽宁五校协作体高三模拟)One of the main creators of the World Wide Web,Sir Tim BernersLee has warned that the fast growth of the Internet is also creating serious problems.He especially warns of false information being easily spread around the Internet,“A great danger is that it

2、 becomes a place where untruths start to spread more than truths,or it becomes a place which becomes increasingly unfair in some way.” In particular, he mentions the phenomena of blogging.Blogging enables friends and contacts to easily spread information.However, he argues that people may too easily

3、 trust information mentioned in a blog.This inaccurate information can then easily become an accepted truth on the Internet.He suggests that the most important development of the Internet will be in creating ways of allowing people to check the correctness of information by providing original source

4、s.Sir Tim admits that this is an important challenge.Its interesting to note that Wikipedia(维基百科) has had to take steps to prevent false information from being added to the biographies of living people.Its easy for anybody to edit the open source.However,some people have pointed out that it has been

5、 used to spread false materials.In seeking to raise standards,Wikipedia has sought to stop the false materials.At the same time there is a growing view that the Internet has had a great effect on the way millions of people work.The last two years have seen a big growth in the use of the Internet.The

6、re appears no slowdown in the growth of the Internet with increasing access in the developing countries.Sir Tim says another major challenge will be to provide free Internet for everybody.Sir Tim has recently launched a new joint initiative(倡议) between the University of Southampton and the Massachus

7、etts Institute of Technology to create the first degree in Web science.The two schools hope to raise the standards of web content.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了互联网的快速发展所带来的一些问题。1What is the especially serious problem that Sir Tim refers to?AThe growth of the Internet is too fast.BThe Internet has a side eff

8、ect on young children.CThe Internet companies compete against each other in an unfair way.DThe false information spreads rapidly on the Internet.D解析:细节理解题。根据第二段中的第一句可知,他认为虚假的信息在网络上流传是尤其严重的问题,故选D。2According to the last paragraph,the purpose of the joint initiative is to_ Aprovide free Internet access

9、 to the poor countriesBimprove the reliability of online contentCcreate the first degree in science and technology Denlarge the use of the InternetB解析:推理判断题。根据最后一段中的“the University of Southampton and the Massachusetts Institute of Technology to create the first degree in Web science.The two schools

10、hope to raise the standards of web content”可知,这个联合倡议的目的是提高网上内容的可信度,故选B。3We can infer from the text that_ ASir Tim has built two schools recentlyBthe Internet is harmful to the peoples healthCSir Tim hopes everyone can use the Internet for freeDthe Internet develops slowly in the developing countries

11、C解析:推理判断题。根据最后一段中的“Sir Tim says another major challenge will be to provide free Internet for everybody.”可知,Sir Tim 希望每一个人都能免费上网,故选C。二、单句语法填空1Some suggestions are made at the meeting that these traditional customs (preserve) and handed down one generation after another.答案:(should) be preserved2People

12、 are usually well informed of what is happening due to the (advance) media, such as television, newspaper and the Internet.答案:advanced3What do you know about Bill Gates?As far as I know, when he was a child, he showed a (various) of interests in everything around him.答案:variety4If we work with a str

13、ong will, we can overcome any difficulty, great it is.答案:however5The moment he appeared on the stage, the concert came life.答案:to6He is the top student in our school. is no wonder he has been admitted to Beijing University.答案:It7I was close to (knock) down the other day when a car passed by me with

14、full speed.答案:being knocked8The old woman is warmhearted. She is always ready to help is in trouble.答案:whoever9When (fish) yesterday, he got a fish which is about half a meter in length.答案:fishing10Since my childhood I have found that nothing is more (attract) to me than reading.答案:attractive三、完形填空。

15、(2018长春普通高中高三质检)Honesty is always the best policy,especially when it comes to mental health problems. In a TV 1 ,one girl gets very real about dealing with anxiety and panic.“I was the best student in my high school. I put so much 2 on myself,” she said. “I never 3 a class. But I got sick during 10t

16、h grade and I started to 4 . That was when the panic attacks began.” She goes on to describe what a panic attack 5 like,“One day the teacher handed me my grade 6 ,and I couldnt breathe. My heart was beating very 7 . I felt disconnected. I saw people trying to talk to me but I couldnt hear them. Afte

17、rwards,I was sent to 8 ,” she shared.It was then 9 the attacks started happening 10 daily,and they havent stopped. “Last year I started college. And I cant be the best student here no matter how hard I try,” she said. “Everyone is so 11 . My panic attacks got so bad that I had to 12 my first semeste

18、r.”However,now she is facing her anxiety,and things are getting better. “I used to try to hide 13 . I thought that 14 nobody knew,it would not exist,” she said. “But the more I talk about my 15 ,the more I realize that other people experience 16 things. So Im trying to express it more. I had a great

19、 teacher 17 told me,Instead of letting anxiety keep you from doing your art,let it be the thing that 18 your art.”Recently,women all over the world took to Twitter to 19 what anxiety is like. We are 20 alone.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。一个女孩分享了她曾经的焦虑经历,后来,她勇敢面对焦虑,情况得以好转。作者借这个事例说明直面困难、坦陈问题往往是解决心理健康问题的良策。1A.proje

20、ctBprogramCplatformDstationB解析:根据“In a TV ,one girl gets very real about dealing with anxiety and panic.”可知,在一个电视节目(program)中,一个女孩坦诚地分享了她克服焦虑和惊恐的经历,故B项正确。A项意为“项目”,C项意为“平台”,D项意为“站”,都与语境不符。2A.weightBheightCpressureDmeasureC解析:根据前一句“I was the best student in my high school.”再结合该句“ I put so much on myse

21、lf”可知,该句是说,在学校里这个女孩是一位优等生,她自己给自己施加了很多压力。C项意为“压力”,符合语境,故C项正确。A项意为“体重”,B项意为“身高”,D项意为“度量单位”,都与语境不符。3A.joinedBsucceededCfailedDattendedC解析:根据上文,再结合该句“I never a class.”可知,这个女孩从没有考试不及格过;C项意为“不及格”,符合语境,故C项正确。A项意为“加入”;B项意为“成功”;D项意为“参加”。4A.fall behindBfall downCleave behindDleave aloneA解析:根据上下文可知,在十年级时这个女孩生病

22、了,成绩开始落后;A项意为“落后”,符合语境,故A项正确。B项意为“跌倒;失败”;C项意为“留下,遗留”;D项意为“不打扰”。5A.looksBsoundsCtastesDfeelsD解析:根据空处前后句可知,这个女孩是在描述焦虑症发作时的感觉。feel like为固定搭配,意为“感觉像是”,符合语境,故D项正确。6A.reportBsurveyCresearchDnoticeA解析:根据该句中“One day the teacher handed me my grade ,and I couldnt breathe.”可知,老师将成绩单交给了这个女孩;表示“成绩单”用“grade repor

23、t”,故A项正确。7A.mildlyBwildlyCslowlyDseverelyB解析:根据后一句“I felt disconnected.”可以判断,这个女孩看到了她的成绩单后感觉无法呼吸,心脏疯狂地(wildly)跳动,故B项正确。A项意为“温和地”;C项意为“缓慢地”;D项意为“严格地”。8A.schoolBworkChospitalDhomeC解析:参见上题解析并结合该句“Afterwards,I was sent to ”可以判断,最后,这个女孩被送往医院。故C项正确。9A.whenBsinceCbeforeDthatD解析:根据该句“It was then the attacks

24、 started happening daily,and they havent stopped.”可知,该句使用了强调句型,被强调的部分是then,故用that引导句中的其他部分,故D项正确。10A.stillBalwaysCmerelyDalmostD解析:根据空处所在句可知,从那时起焦虑几乎每天发生,没有停止过。D项意为“几乎”,符合语境,故D项正确。11A.ambitious BanxiousCtalentedDexperiencedC解析:根据空处前一句可知,在大学里,无论这个女孩怎么努力都无法成为最好的学生;结合该句“Everyone is so ”可知,每个人都有天赋;C项意为“

25、有天赋的”,符合语境,故C项正确。12A.arrangeBperformCoperateDcancelD解析:根据该句“My panic attacks got so bad that I had to my first semester.”可知,这个女孩的焦虑症变得如此严重,她不得不休学。D项意为“取消”,符合语境,故D项正确。13A.itBthemCmeDusA解析:根据空处前后句可知,空处指代前一句的“anxiety”,后一句中的“it would not exist”也是提示。故此处用it。14A.unlessBifCwhileDasB解析:根据语境可知,空处引导条件状语从句,故此处用

26、if。15A.confidenceBdreamCissueDdesireC解析:根据上下文可知,空处是指这个女孩的焦虑问题。C项意为“问题”,符合语境,故C项正确。A项意为“信心”;B项意为“梦想”;D项意为“渴望”。16A.similarBfamiliarCvariousDseriousA解析:根据上下文可知,此处是指这个女孩对她的问题谈得越多,她就越意识到其他人也经历过相似的事情。文章的最后一段也是提示。故A项正确。17A.whoBwhomCwhoseDwhichA解析:分析该句结构可知,该句为定语从句,先行词为“a great teacher”,在从句中作主语,故用who引导该定语从句。

27、18A.abandonsBquitsCmotivatesDprotestsC解析:根据语境可知,空处应用与“keep you from doing your art”意义相反的一个动词。C项意为“激励”,符合语境,故C项正确。A项意为“放弃”;B项意为“停止”;D项意为“反对”。19A.advertiseBadviseCshareDcompareC解析:根据该句“Recently,women all over the world took to Twitter to what anxiety is like.”可知,最近,世界各地的女性都在推特上分享了焦虑的经历。C项意为“分享”,符合语境,故

28、C项正确。20A.alwaysBsometimesCseldomDneverD解析:参见上题解析,再结合该句“We are alone.”可知,焦虑者不是孤独的,故用否定词never。四、单句改错1They spend almost every night in the library and have never been able to take a break or have a fun. 答案:去掉第二个a2It was snowing heavily. The homeless children felt cold, so they stood closely to each oth

29、er. 答案:closelyclose3There is a variety of books for us to choose from, like history books, science books, literary books and so on. 答案:isare4I have three cars, and you may have whatever you like. 答案:whateverwhichever5Disneyland in California was one of the first theme parks become popular around the

30、 world. 答案:become前加to五、单元语法构词法1(2018江西红色七校一联)He sat down and started (gentle) talking to the dog.答案:gently2Ron had a (success) career and worked for Ford before retiring and leading a relaxed life.答案:successful3They are trying to (wide) the discussion to include environmental issues.答案:widen4(2018安徽庐江六校联考)She told an joke to us after dinner, wearing an look on her face. (amuse)答案:amusing; amused5John was one of the best (play) in yesterdays football match.答案:players

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1