1、高 二 英 语 试 题注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、考号填写在答题卡上并将条形码粘贴在粘贴处。2回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第 卷(选择题,共95分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍
2、。1. What is the weather like now?A. Rainy. B. Sunny. C. Windy.2. Where are the speakers probably?A. At home. B. In the car. C. At the airport.3. What arc the speakers talking about?A. A phone. B. A handbag. C. A dress.4. What did the man like about the film?A. The acting. B. The story. C. The scenes
3、.5. What does the woman plan to do first tomorrow?A. Go to the theatre. B. Do some shopping. C. Book a table.第二节(共l5小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What rubbish should go in the yellow dustb
4、in?A. Plastic bottles. B. Dead leaves. C. Old newspapers.7. Which dustbin should the woman put meat in?A. The blue one. B. The green one. C. The grey one.听第7段材料,回答第8、9题。8. How will the woman go to the centre of London?A. By bus. B. By car. C. By train.9. What is the probable relationship between the
5、 speakers?A. Couple. B. Strangers. C. Colleagues.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man plan to do tonight?A. Watch a film. B. Study for the exams.C. Sell some books online.11. Why will the woman go to Rome?A. To have a holiday. B. To meet a designer. C. To visit her brother.12. When will the womans
6、 flight arrive in London?A. At 11 pm on Saturday. B. At 1 am on Sunday. C. At 11 pm on Sunday.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where were the Brothers Grimm born?A. In Hanau. B. In Steinau. C. In Kassel.14. Why did Dorothea Grimm leave her house?A. Because she returned to her hometown.B. Because the government
7、asked her to leave.C. Because her sister invited her to live with her.15. When did Wilhelm go to the University of Marburg?A. In 1798. B. In 1802. C. In 1803.16. Who will the man probably talk about next?A. A doctor. B. A professor. C. A publisher.听第10段材料,回答第17至20题。17. What was the height that the r
8、ules asked for?A. 100 km. B. l l5 km. C. 130 km.18. What was the purpose of the Ansari X-Prize?A. To develop a new market.B. To look for creative people.C. To attract business partners.19. What did Paul Allen do?A. He flew the rocket. B. He created the prize.C. He paid for the rocket.20. How did Ric
9、hard feel about his space program?A. Hopeful. B. Worried. C. Cautious.第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 阅读理解(共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。AFour amazing books for childrenTrooFriendSarahs parents are always busy, so they invest in the latest artificial intelligence a Tro
10、oFriend 560 Mark IV to keep their daughter company. Having a robot friend may not be as straightforward (简单的) as they expect, though, especially when it starts to develop human feelings .Polly PecorinoWhen Mr. and Mrs. Snell, the dishonest owners of Happy Days Zoo, steal a baby bear, it s up to Poll
11、y Pecorino to help. Can she be brave enough to stand up to the Snells and return the bear cub to the woods? Full of attractive pictures, this is a lovely story of a kindly girl and a lost bear.Pages & Co: Tilly and the Book wanderersTilly has lived above her grandmothers bookshop ever since her moth
12、er disappeared. One day, Tilly realizes that characters from books are appearing in the shop. With the help of the main characters in Anne of Green Gables and Alice in Wonderland, Tilly sets out to discover what happened to her mother.Laugh Out LoudWritten by James Patterson, this book is about 12-y
13、ear-old Jimmys attempts to set up a book company that is run by people his own age. Jimmy loves reading and uses this as inspiration for the company, making it as imaginative and fun as Willy Wonkas chocolate factory. The book has lots of funny and clever references to other books for young people.2
14、1. What problem do Sarah s family have with their robot friend?A. It isnt good at helping children learn. B. It doesnt give wanted care and love.C. It speaks too straightforwardly. D. It has emotions like humans.22. What do the last two books have in common?A. They make mention of other childrens bo
15、oks. B. They are stories about running a business.C. They talk about family relationships. D. They inspire children to help others.23. Which book best suits children who care about animals?A. TrooFriend. B. Polly Pecorino.C. Laugh Out Loud. D. Pages & Co: Tilly and the Book-wanderers.BBailey Martins
16、 running route starts on the gray gravel (砂砾) of her familys driveway. Shell run around the seven large bins and a garage on their farm. One full lap around is perfect for a runner like Martin. Its exactly 400 meters.If you can balance running at full speed on gravel, you can do that on the track to
17、o. Ive definitely fallen a few,timcs taking these corners a bit too sharp, Martin said. Its a small price to pay for Martin, who enjoys the familiarity of the route. Every little thing helps when you re blind.At age 12, Martin was discovered to have acute macular neuroretinopathy, a rare disease wit
18、hout a known cure. About six months later, it cost Martin her vision. She was blind.Martin didnt want to give up sports she didnt want to lose the most important part of her life. Her mother said, She hit lots of trees. She hit every ditch (沟渠). It didnt stop her. If she wants to do it, shell figure
19、 it out.Martins story reached officials at OrCam, a technology company. The company developed a product called MyEye, which was created to help the visually impaired (受损的). The product sits on a users glasses and with a camera, takes pictures of text, faces or other things. It then reads back what i
20、t sees to the user through a small microphone near the ear.An OrCam official wanted to try it out on some users. The company was looking for visually impaired people with athletic backgrounds. Martin was suggested. OrCam told her to make a tape telling her story. The tape inspired company officials.
21、Martin is driven to keep going and keep competing. The fact that shes overcome as much as she has even surprises and inspires herself.I look at my past self as more of an inspiration, Martin said. Sometimes, I look back and appreciate how I got through and became the person that I am.24. Why does Ba
22、iley Martin run on her familys driveway?A. Her familiarity with it helps her practice running. B. Its sharp corners help her work out.C. Her family asks her to run on it. D. Its length is perfect for her.25. What do we know about MyEye?A. It helps the blind to live independently. B. It is mainly for
23、 athletes with eye problems.C. It can record voice and video automatically. D. It is a pair of glasses with a camera fixed inside.26. Which of the following can best describe Bailey Martin?A. Shy but smart. B. Proud and unfriendly.C. Reliable and generous. D. Unfortunate but determined.27. What is t
24、he purpose of the text?A. To introduce a company that helps the disabled live better.B. To praise the hard work athletes do in their life.C. To analyze a strange and terrible eye disease.D. To tell an inspirational story of a teenager.COn 21 October, 2021, fans celebrated the 80th anniversary (周年纪念)
25、 of Wonder Womans first appearance in a comic book. Wonder Woman s publisher, DC Comics, said, She is far more than just a warrior (战士). Shes an ambassador for peace who champions love and compassion (同情心)Wonder Woman first appeared in All Star Comics Issue 8 in 1941. The character was created by Wi
26、lliam Moulton Marston and drawn by Harry G. Peter. Wonder Womans powers include superhuman strength, reactions and speed. She can fly, has super senses and does not age.In 1975, Wonder Woman got her own TV series starring Lynda Carter, which was hugely popular. In 2017, the first Wonder Woman film w
27、as released. It was the first superhero film to be directed by a woman, Patty Jenkins, and in 2020 Jenkins went on to make the sequel (续集), Wonder Woman 1984. When accepting an award, Jenkins said, Lynda Carter is the woman who, when I was a child, came to life and showed me a woman who is everythin
28、g. So incredible and strong but also sweet and thoughtful. Thats what inspired me to make my movie.Wonder Womans story has changed many times over the years. One version says that her real name is Diana and she is a princess from an island. One day a pilot crashed his plane on her island and a compe
29、tition was held to see who would take him back to the Mans World. Diana won and took the pilot back to the US, where she took on the identity of Wonder Woman.Wonder Woman was not the very first female superhero but she is one of the most famous. She has been a constant in comics for 80 years. To app
30、reciate what she has taught us, DC Comics has decided to highlight 23 inspiring women who are trying to make the world a better place in a new book. DC Comics says, Wonder Woman reminds us that there are no restrictions on what were capable of no limits to what we can achieve and no compromise (妥协)
31、on justice and equality for all.28. What do Jenkins words in paragraph 3 want to tell us?A. Actors should learn from Carter. B. Carters movie was a real success.C. She had a long-term friendship with Carter. D. Carters performance greatly influenced her.29. What is the main idea of the last but one
32、paragraph?A. The origin of Wonder Woman. B. Characteristics of Wonder Woman.C. Changes to Wonder Womans story. D. The reason for Wonder Womans popularity.30. Why has DC Comics decided to produce a new book about women?A. To attract more female readers to its comics. B.To show the difficulty of women
33、s achievements.C. To sing the praises of Wonder Womans powerful influence.D. To introduce other female superheroes in Wonder Woman comics.31. What does Wonder Womans story show us according to DC Comics?A. Practice makes perfect. B. Nothing is impossible.C. Ups and downs make one story. D. Good advi
34、ce is beyond all price.DIsaac Asimovs Foundation arrives on Apple TV+ nearly 80 years after the storys first publication. Its the first big adaptation of the famous science fiction novels but it is going beyond just the events of that original 1951 novel to integrate elements from across Asimovs vas
35、t universe, including the subject that hes most famous for: robots.Over the course of his career, Asimov is probably best known for both Foundation, and his robot stories and novels. In his introduction to his 1990 collection of robot stories, Robot Visions, Asimov explained that he wanted to flip t
36、he script on the types of robots that hed grown up reading about in magazines. I determined to write a robot story about a robot that was wisely used, that was not dangerous, and that did the job it was supposed to do. His first story was Robbie, published in 1940.Asimov collected the various short
37、stories that made up the Foundation and Robot worlds into two novels. I. Robot brought together nine of those original robot stories and came out in 1950, while the Foundation stories were released in three volumes called Foundation, Foundation and Empire, and Second Foundation. But he kept the two
38、series separate, noting in his memoir (回忆录), If I got tired of one of them (or if the readers did), I could continue with the other with a minimum of troubling overlap (重叠).Midway through the 1960s, Asimov ended up taking a bit of a break from writing science fiction novels, but was eventually entic
39、ed (怂恿) back in the early 1980s by his publisher, Doubleday. Isaac, we want you to write a novel for us, editor Betty Prashker told him. A follow-up call from Doubleday clarified: When Betty said a novel , we meant a science fiction novel; and when we say a science fiction novel , we mean a Foundati
40、on novel. Dutifully, Asimov began to think up a continuation of the story, which would eventually become Foundations Edge, the fourth volume of the series. When it hit bookstore shelves in 1982, it was an immediate bestseller.32. What will Apple TV+ do according to the text?A. Use robots to rewrite
41、the Foundation series. B. Broadcast the adaptation of Foundation.C. Sell the Foundation series through live-stream. D. Analyze elements in Foundation for the audience.33. What does the underlined part flip the script in paragraph 2 mean?A. Assess the evidence. B. Consider the impact.C. Write somethi
42、ng clearly. D. Change something dramatically.34. What can we learn about 1. Robot and the Foundation series?A. Their stories seldom overlap. B. They both have three volumes.C. They are short story collections. D. Their stories are hard to continue.35. What made Isaac return to the Foundation series?
43、A. The request of his publisher. B. His urge to write science fiction.C. His boredom with an aimless life. D. The success of the previous volumes.EH.G. Wells, born in 1866, was trained as a scientist, a rarity among his literary contemporaries, and was perhaps the most important figure in the genre
44、(类型) that would become science fiction. Writers in this tradition have a history not just of imagining the future as it might be, but of inspiring others to make it a reality. _36_Audiobook, Airplane, and TelevisionWells imagined forms of future entertainment. In When the Sleeper Wakes (1899), resid
45、ents use fantastic forms of technology like audiobooks, airplanes and television sets._37_Visitors to The Island of Dr. Moreau (1896) meet odd creatures created by the madman doctor in human-animal hybrid experiments that may predict the age of genetic engineering. _38_ , though today human immune s
46、ystems (免疫系统) still ultimately reject such efforts.Lasers (激光)Martians in The War of the Worlds (1898) give off what Wells called a Heat-Ray. _39_ . It would be more than six decades before Theodore Harold Maiman fired up the first operational laser in 1960, but military thinkers had been hoping to
47、weaponize (使.武器化) the conceptual laser before it was proven practical.Atomic Bombs (原子弹)_40_ . The atomic bombs he introduces in The World Set Free (1914) fuel a war so disastrous that its survivors are moved to create a unified world government to avoid future conflicts.A. Genetic EngineeringB. Dir
48、ected-energy WeaponsC. It can burn enemies with a noiseless flash of lightD. It is often a warning about the consequences of technologyE. Here are some of the incredible Wells predictions that have come trueF. Wells recognized the damaging power that might be created by this weaponG. Scientists are
49、working towards the possibility that animal organs could save human patients第二部分语言运用(共两节,满分35分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When Nadia Nadim was a child, she and her family escaped Afghanistan. They arrived at a refugee camp (难民营) in Denmark. It was there that Nadia
50、was finally able to _1_ . I came to a refugee camp where there was access to _2_ , and I felt like I could be a child again, she said.In addition to learning French, Nadia started _3_ the easiest language of all, also known as soccer. At that time, she didnt even _4_ there were female professional s
51、occer players. All she knew was she had fallen in love with the _5_ and she was great at it.Nadia worked hard in the refugee camp to become the best _6_ she could be, and it certainly _7_ ! She went on to become a professional athlete and she has been a(n) _8_ player for the Portland Thorns, Manches
52、ter City, and Paris Saint-Germain, whom she _9_ to win the championship for the first time in the leagues history.Another driving force behind her hard work is the _10_ of living in poverty in the refugee camp.What I went through as a kid made me the person I am, Nadia said. I really enjoy winning a
53、nd I want to _11_ no matter what because I don t want to go back to being _12_ .With her _13_ in mind, Nadia is already thinking ahead to when her days as a football striker are over. When shes not training or competing, shes taking _14_ classes to become a doctor. As if that wasnt enough, she also
54、speaks 11 languages _15_ !Nadia recently made Forbes list of Most Powerful Women in International Sports. Shes using her newfound fame to champion a number of charities. Shes also working to build sports clubs in refugee camps around the world. She hopes to give refugee children the gift of sports!I
55、m probably going to be the last person who can influence someones life, she said. Being able to do that for other people will be amazing.41. A. hide B. work C. relax D. perform42. A. arts B. sports C. music D. science43. A. using B. understanding C. improving D. learning44. A. know B. accept C. noti
56、ce D. mention45. A. camp B. job C. game D. custom46. A. partner B. player C. student D. coach47. A. paid off B. warmed up C. took off D. turned up48. A. average B. smart C. important D. different49. A. ordered B. forced C. invited D. helped50. A. imagination B. memory C. choice D. evidence51. A. suc
57、ceed B. wait C. offer D. forget52. A. sick B. rude C. poor D. strange53. A. limits B. rules C. advantages D. goals54. A. law B. medical C. business D. fashion55. A. publicly B. badly C. fluently D. secretly第 卷(非选择题,共50分)第二节 语法填空(共10小题; 每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Co-op Food is one
58、of the UKs widespread supermarket chains, running more than 3,800 stores _56_ (national). The company has today launched a new service enabling customers _57_ (do) a whole grocery shop on Amazon with same-day delivery, while also expanding the use of _58_ (robot) from 200 to 500 units and offering t
59、his option to a wider geographic area.Co-op Food has been partnering with Starship Technologies, a tech company _59_ head office is in San Francisco. Recent research has shown that close to 70% of Starships customers are _60_ favour of robot delivery.Using the Starship Food Delivery app, customers w
60、ill choose from over 3,000 grocery items that will be delivered in as little as 20 minutes. The robot _61_ (use) a mixture of computer vision and GPS to pinpoint (精准定位) _62_ (it) exact location, while using Starships proprietary (专有的) mapping techniques to ensure accuracy. It has a situational aware
61、ness bubble around it, _63_ (feature) 12 cameras, radars, neural networks and more to detect obstacles (障碍), whether that is a dog _64_ a man. The robot will always stop at a safe _65_ (distant).第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 请你以“Better learning habits lead to better results.”为题,用英语写篇短文投稿,内容包括:1. 谈谈两者
62、之间的关系;2. 举例说明;3. 提出建议。第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Music has always been an essential part of my family. As a little girl, I often watched my mom singing with others. As I grew older, she and I would sing while we did the dishes or hung clothes. My brother Dean was also a musical
63、soul. In good time or in bad, there was always music in our house. It shaped us, comforted us, and gave us a way to express feelings that might otherwise have gone unspoken.After Dean became a father, we learned that his oldest son was on the autism spectrum. My nephew Carl did not handle social sit
64、uations well, and sometimes even to speak aloud outside the family for him was a struggle. He worked very hard to overcome his fears, so much so that the year he was eight, he decided he wanted to be part of a music program with the other children in his Sunday school class. The part he had been off
65、ered was one that required him to sing a verse all on his owna solo.My brother carefully explained to him that this would mean singing in front of the audience. There would be no one singing with him. Carl considered this very carefully.After a couple of days, he decided that he would accept the par
66、t. He explained to us that he believed he could do it because it was a very special occasion. He said he knew his daddy would help him to be the best singer.For over a month, he and his father practiced together. Every evening would find them locked away in the music room. My brother played the guit
67、ar, and my nephews small voice came from somewhere deep down inside his little body. He gained confidence, and when the day of the concert arrived, he was certain all would go well. My brother waited backstage, giving Carl double thumbs-up, and he came out to sit with the rest of the family to watch
68、 and take photos.Paragraph 1: When it was finally time for Carl to sing, the music played on, and he froze.Paragraph 2: Everyone turned to see who was singing, while I knew it was my brother.听力 BBCCA CCAAB AABCC BABCA阅读A篇主题语境:人与社会文学 本文是应用文。文章介绍了四本精彩的儿童图书。21.D。理解具体信息题。根据TrooFriend部分中的Having a robot f
69、riend may not be as straightforward as they expect, though, especially when it starts to develop human feelings .可知,Sarah的父母购买的机器人越来越像人类并拥有了人类的情感,由此带来了一些麻烦。22.A。理解具体信息题。根据Pages & Co: Tilly and the Bookwanderers部分中的With the help of the main characters in Anne of Green Gables and Alice in Wonderland,
70、Tilly sets out to discover what happened to her mother和Laugh Out Loud部分中的The book has lots of funny and clever references to other books for young people可知,这两本书中都提到了其它儿童文学作品。23.B。理解具体信息题。根据Polly Pecorino部分的介绍可知,该书讲述了一位小女孩解救一只熊幼仔的故事,故本书可能会受到关爱动物的儿童的青睐。B篇主题语境:人与社会社会本文是记叙文。文章讲述了Bailey Martin双目失明后仍然坚持她所
71、热爱的运动,并激励了他人的故事。24.A。理解具体信息题。根据第二段中的Its a small price to pay for Martin, who enjoys the familiarity of the route. Every little thing helps when youre blind可知,Bailey Martin在家里的车道上跑步是因为她双目失明后,熟悉的路线有利于她的训练,她能够准确地知道障碍物的位置及路况。25.A。理解具体信息题。根据第五段中的The product sits on a users glasses and with a camera, take
72、s pictures of text, faces or other things. It then reads back what it sees to the user through a small microphone near the ear可知,MyEye设备将文字、面部等信息拍照读取后朗读给用户听,因此能帮助盲人实现独立生活。26.D。推断题。根据第三段的内容可知,Bailey Martin在12岁时双目失明,因此她是不幸的。双目失明后,她对于自己热爱的运动始终不放弃,不论是撞到树上,还是掉进水沟里,她都始终坚持追求自己的运动梦想,因此可推知,Bailey Martin虽不幸但意
73、志十分坚定。27.D。理解目的题。Bailey Martin在双目失明后坚持运动。她的坚持激励了OrCam公司的高管同时也不断激励着自己。根据倒数第三段中的The tape inspired company officials和倒数第二段中的The fact that shes overcome as much as she has even surprises and inspires herself可知,本文的主旨词为inspire,故本文的写作目的是介绍Bailey Martin的励志故事。C篇主题语境:人与社会文学、艺术本文是说明文。文章介绍了DC漫画中的突出女性英雄代表神奇女侠。28
74、.D。理解具体信息题。根据第三段中的Lynda Carter is the woman who, when I was a child, came to life and showed me a woman who is everything. So incredible and strong but also sweet and thoughtful. Thats what inspired me to make my movie可知,在Jenkins小时候,Lynda Carter饰演的神奇女侠生动表现出女性的坚强、温柔和体贴,这也正是Jenkins拍摄神奇女侠续集的灵感来源,因此Lynd
75、a Carter的表演对Jenkins影响很大。29. A。理解主旨要义题。通读倒数第二段可知,该段主要介绍了神奇女侠原名叫Diana,她在一场比赛中赢得了将坠机在岛上的飞行员送回人类世界的机会并成功做到了,从此以神奇女侠的身份示人。因此本段主要介绍了神奇女侠的身世来源。30. C。理解具体信息题。根据最后一段中的To appreciate what she has taught us可知,DC Comics为了感谢神奇女侠带来的正面影响决定出一本新书,因此C项符合题意。31. B。推断题。根据最后一段中的Wonder Woman reminds us that . equality for
76、all可知,DC Comics认为神奇女侠的故事提醒我们,不要给自己的能力设限,一切皆有可能。D篇主题语境:人与社会文学本文是说明文。艾萨克阿西莫夫的科幻小说基地被改编成电视剧。32.B。理解具体信息题。由第一段中的Isaac Asimovs Foundation arrives on Apple TV+ . the first big adaptation of the famous science fiction novels可知,改编版的基地将在Apple TV+播出。33.D。理解词汇题。由第二段中的I determined to write a robot story about a
77、 robot that was wisely used, that was not dangerous .可知,Asimov想要转变他自小从杂志上读到的机器人的类型,故D 项与划线部分意思最接近。34.A。理解具体信息题。由第三段中的But he kept the two series separate以及I could continue with the other with a minimum of troubling overlap可知,Asimov的这两个作品系列是相互独立的,二者的故事线少有重叠。35.A。理解具体信息题。由最后一段中的but was eventually entic
78、ed back in the early 1980s by his publisher及Dutifully, Asimov began to think up a continuation of the story可知,Asimov在中断科幻小说写作十几年之后,在出版商的要求下又重新开始续写基地。第二节主题语境:人与社会文学本文是说明文。早期科幻小说代表人物H.G. Wells的部分科幻理念已成为科学现实。36.E。设空处位于段末,起承上启下的作用。上文说明科幻作家不仅想象未来,还启发人们将其变成现实,下文开始介绍Wells的几个成为科学现实的科幻理念,说明设空处应当引出对下文的介绍,E项符合
79、语境,且E项中的come true与上文中的reality相呼应。37.A。设空处为小标题归纳。根据下文可知,本段主要说明Wells的小说中人与动物杂交这一概念与现代的基因工程有关联,A项符合语境,且A项中的Genetic Engineering与下文中的genetic engineering构成原词复现。38.G。设空处承接上文。设空处上文指出Wells小说中的人与动物杂交实验产生的物种预言了现代基因工程的概念,设空处应当承接介绍现代科学在这方面的进展,且设空处是后半句中such efforts的具体指代,G项符合语境。G项中的animal和human与上文的human-animal构成原词
80、复现,animal organs、human patients与上文的genetic engineering相呼应。39.C。设空处解释说明上文。上文介绍了Wells的小说中提到的一种被称作Heat-Ray的事物,下文说明这个概念与现代激光的联系,根据上下文语境可知,设空处应当对这一事物进行进一步补充说明,C项符合语境,且C项中的burn及flash of light与上文中的Heat-Ray相呼应。40.F。设空处位于段首,起引领全段的作用。由小标题及下文可知,本段主要介绍Wells的小说中曾提出原子弹带来的毁灭性力量,F项符合语境,且F项中的this weapon与小标题中的Atomic
81、Bombs相呼应,damaging power与下文中的disastrous相呼应。语言知识运用第一节主题语境:人与自我做人与做事 本文是记叙文。Nadia Nadim是难民营中的一个女孩,热爱运动的她通过努力成为了足球名将,并且仍然为退役后成为医生不懈努力着。41.C。42. B。根据本段中的I came to a refugee camp where there was access to . I felt like I could be a child again及下文中对Nadia Nadim后来成为足球名将的描述可知,Nadia Nadim到达丹麦后终于可以“放松(relax)”身心
82、,在那里参与“体育运动(sports)”,做回了真正的孩子。43.D。根据本段中的In addition to learning French, Nadia started . the “easiest language of all”, also known as soccer及下文中的Nadia worked hard in the refugee camp及She went on to become a professional athlete可知,Nadia Nadim在难民营中学习法语,同时也开始“学习(learning)”踢足球。设空处前面的learning是对该空的提示。44.A
83、。45. C。根据本段中的At that time, she didnt even . there were female professional soccer players及All she knew was she had fallen in love with the . and she was great at it可知,当时,Nadia Nadim 还不“知道(know)”世界上有职业女足运动员。但是她知道她爱上了这项“运动(game)”,而且还很擅长。46.B。47. A。48. C。49. D。根据本段中的Nadia worked hard in the refugee cam
84、p to become the best . she could be及She went on to become a professional athlete and she has been a(n) . player for the Portland Thorns, Manchester City, and Paris Saint-Germain, whom she . to win the championship for the first time in the leagues history可知,为了成为最优秀的足球“运动员(player)”,Nadia Nadim训练非常刻苦,
85、后来她的努力得到了“回报(paid off)”。她成为三个知名球队的“重要(important)”成员,还“帮助(helped)” Paris Saint-Germain夺得了联赛历史上的第一个冠军。50.B。根据本段中的living in poverty in the refugee camp可知,Nadia Nadim刻苦努力背后的动力源于她在难民营中贫苦生活的“记忆(memory)”。51.A。52. C。根据本段中的I really enjoy winning和because I dont want to go back to being .及上文中的living in poverty
86、 in the refugee camp可知,Nadia Nadim好“胜(succeed)”,因为她不想再回到从前那种“贫困的(poor)”生活状态。53.D。根据本段中的Nadia is already thinking ahead to when her days as a football striker are over及上文中对Nadia Nadim不想再回到过去贫困的生活状态的描述可知,怀揣着这样的“目标(goals)”,Nadia Nadim已经开始思考自己退役后的生活。54.B。55. C。根据本段中的When shes not training or competing,
87、shes taking . classes to become a doctor及As if that wasnt enough, she also speaks 11 languages .可知,Nadia Nadim在闲暇之余学习“医学(medical)”课程,这样将来就可以成为一名医生。而且她还可以“流利地(fluently)”讲十一种语言。56.nationally。考查副词。设空处作状语,表示“在全国范围内”,应用其副词形式,故填nationally。57.to do。考查动词不定式作宾补。enable sb. to do sth.是固定搭配,意为“使某人能够做某事”,故填to do
88、。58.robots。考查可数名词复数。robot为可数名词,在此表示泛指,且前面没有限定词,应用其复数形式,故填robots。59.whose。考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰先行词a tech company,且与head office为从属关系,故填whose。60.in。考查介词。in favour of为固定搭配,意为“赞同”。61.uses。考查一般现在时。设空处所在句描述的是客观事实,应用一般现在时,且主语为The robot,故填uses。62.its。考查形容词性物主代词。设空处修饰location,故填its。63.featuring。考查动词-ing形式作定语
89、。设空处作后置定语修饰situational awareness bubble,且situational awareness bubble与feature为逻辑上的主谓关系,应用动词-ing形式,故填featuring。64.or。考查连词。whether . or . 是固定用法,意为“无论是还是”。65.distance。考查名词。设空处作at的宾语,且其前有safe修饰,故填名词形式distance。作文 1Many people fail to achieve ideal results even though they have strong interest in what the
90、y learn. The fact is that it can be quite demanding to have a better outcome without better learning habits.Lets take the class for example. As is known to all, its of vital importance to remain focused in class whether it is interesting or not. Some students, however, are always daydreaming, yawnin
91、g or attracted by something else, thus contributing to the later time-consuming homework.Forming better learning habit requires time, energy, determination and self-discipline. As for me, making a plan for your study is beneficial, and the plan should be updated according to the progress of your stu
92、dy from time to time. Secondly, you are expected to make full use of the time in the class and dont do anything irrelevant to the class.Maybe its easier said than done, but please never give up and keep practicing. Only in this way can better results be brought about.作文 2When it was finally time for
93、 Dj to sing, the music played on, and he froze. Facing such a large group of audience was a first in his whole life. Lowering his head, he stood in the middle of the stage, not knowing what to do. The pianist started the music again but still nothing came out. The entire audience stared at the littl
94、e boy and whispered, hoping he would cheer up and act out his part, which made the situation worse. Then the pianist started over again. Then came a beautiful melody from the dead silence, low but clear and powerful.Everyone turned to see who was singing, while I knew it was my brother. Surprised at
95、 the unexpected melody, Dj lifted his head slowly and when he encountered his fathers eyes, his eyes began to sparkle as well. After a while, he opened his mouth and began to sing along. With time going by, the little voice from somewhere deep down inside this little boy grew stronger and stronger, echoing and lingering in the hall. All people were immersed in the beautiful melody. When the show was over, thunderous applause exploded. Everyone cheered for this little boys brilliant performance and his efforts to overcome his fears.