收藏 分享(赏)

2019大一轮高考总复习英语(外研版)习题:选修7 MODULE 5 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:424817 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:5 大小:56KB
下载 相关 举报
2019大一轮高考总复习英语(外研版)习题:选修7 MODULE 5 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共5页
2019大一轮高考总复习英语(外研版)习题:选修7 MODULE 5 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共5页
2019大一轮高考总复习英语(外研版)习题:选修7 MODULE 5 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共5页
2019大一轮高考总复习英语(外研版)习题:选修7 MODULE 5 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共5页
2019大一轮高考总复习英语(外研版)习题:选修7 MODULE 5 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 5Ethnic Culture(建议用时25分钟).阅读理解A(2018开封五校联考)The TV sciencefiction series Star Trek no longer looked farfetched(牵强的)as four men and four women in black spacesuits locked themselves into a giant hiech greenhouse,known as abiosphere,in the Arizona desert yesterday for a twoyear study of the envir

2、onment.As dawn broke over the Santa Catalina mountains,the eight waved goodbye to television cameras.Edward Ross,their multibillionaire sponsor from a Texas oil family,closed the door of the $150 million structure,with its miniocean,marsh,desert,savanna,rainforest and 3,800 plant and animal species

3、designed to allow the team to recreate Earth and its ecosystems.The socalled Biosphere 2 is the latest of a dozen environmental projects started by the selftitledecopreneurThe projects main aim is to set up a selfsustaining community for possible use in a spaceship or on another planet.The crew memb

4、ers must plant,harvest and process their food on a halfacre farm in the sevenstorey glass and metal structure,while conducting a series of experiments.We will be custodians(监护人)of our new little world,said Abigail Mayer,aged 31,a US marine biologist on the team,her voice choking with emotion.It is a

5、 brave new step.Many scientists,however,are more than skeptical.They point out that the largest closed ecosystem which survived more than a few days was smaller than a football.It was developed at the University of Miami and contained only shrimp,algae and other microorganisms.Critics have also accu

6、sed Mr.Ross of being more interested in producing a profitable theme park than in carrying out serious scientific research.Hundreds of tourists visited the site daily in the summer before it was occupied by the team.They paid $9.95 to enter and all stopped at the souvenir shop.语篇解读本文介绍了一个八人的团队进行的一项科

7、学实验,这项实验建立了一个模拟的封闭的生物圈,在这里面进行与环境有关的一些实验。对此不同的人发表了不同的观点。1Whats the location of the project?ATexas.BUniversity of Miami.CArizona desert.DThe space.解析:选C细节理解题。根据第一段in the Arizona desert yesterday for a twoyear study of the environment.可知,这项实验的地点是在亚利桑那州的沙漠里,故答案C正确。2What can we infer from the passage?ATh

8、ere is a scene in Star Trek where four men and four women locked themselves into giant greenhouse.BAll the species of plants and animals on the Earth were brought into the greenhouse.CMr.Ross made tourists stop at the souvenir shop to gain profits.DMany scientists are doubtful whether this system ca

9、n last long enough.解析:选D推理判断题。根据倒数第二段Many scientists,however,are more than skeptical.They point out that the largest closed ecosystem which survived more than a few days was smaller than a football.可知,许多科学家对此持怀疑态度,他们指出这个最大的封闭式的生态系统只能生存几天,故答案D项是对的。3Whats the authors attitude towards the project?ACrit

10、ical.BNeutral.CSkeptical.DSupportive.解析:选B推理判断题。文中没有明显的句子来说作者是支持还是反对,只是简单陈述这件事以及各方的态度,但没有说明自己的观点,故选“中立的”,答案为B。B(2018哈尔滨月考)The valuepacked,allinclusive sightseeing package that combines the best of Sydneys harbor,city,bay and beach highlights.A Sydney Pass gives you unlimited and flexible travel on t

11、he Explore Buses: thered Sydney Explorer shows you around our exciting city sights while theblueBondi Explorer visits Sydney Harbor bays and famous beaches.Take to the water on one of three magnificent daily harbor cruises(游船)You can also travel free on regular Sydney Buses,Sydney Ferries or City Ra

12、il services(limited area),so you can go to every corner of this beautiful city.Imagine browsing at Darling Harbor,tasting the famous seafood at Watsons Bay or enjoying the lights on an evening ferry cruise.The possibilities and plans are endless with a Sydney Pass.Wherever you decide to go,remember

13、that bookings are not required on any of our services so tickets are treated on a first in,first seated basis.Sydney Passes are available for 3,5 or 7 days for use over a 7calendar period.With a 3 or 5day pass you choose on which days out of the 7 you want to use it.All Sydney Passes include a free

14、Airport Express inward trip before starting your 3,5 or 7 days,and the return trip is valid(有效的)for 2 months from the first day your ticket was usedSydney Pass FaresAdultChild*Family*3day ticket$90$45$2255day ticket$120$60$3507day ticket$140$70$350*A child is defined as anyone from the ages of 4 yea

15、rs to under 16 years.Children under 4 years travel free.*A family is defined as 3 adults and any number of children from 4 to under 16 years of age from the same family.语篇解读文章介绍了如何使用悉尼公交的一种乘车证。Sydney Pass提供3,5,7天不等的悉尼的海港城市,海湾和海滩等地旅游路线。4A Sydney Pass doesnt offer unlimited rides on_.Athe Explorer Bus

16、esBthe harbor cruisesCregular Sydney BusesDCity Rail services解析:选D细节推理题。根据第二段最后一句City Rail services(limited area),so you can go to every corner of this beautiful city可判断,故选D。5With a Sydney Pass,a traveler can_.Asave fares from and to the airportBtake the Sydney Explorer to beachesCenjoy the famous s

17、eafood for freeDreserve seats easily in a restaurant解析:选A细节推理题。根据All Sydney Passes include a free Airport Express inward trip可知有乘车卡可以节省来往机场的费用,故选A。6If 5day tickets were to be recommended(推荐)to a mother who travelled with her colleague and her children,aged 3,6 and 10,what would the lowest cost be?A$

18、225B$300C$360D$420解析:选C推理判断题。根据图表和下面的说明可知:Children under 4 years travel free,说明三岁的孩子免费,所以两个成年人是240元加上两个小孩120元,共360元。故选C。.阅读填句(2018郑州一中月考)For people with thousands of pages to read,speed reading seems like manna (甘露) from heaven.In addition,speed reading helps lighten the load of information you have

19、 to absorb since it provides a filter that you can use in screening all bits of information before you approach it._1_ Examining how much information you need will help you identify how you should read a certain document to maximize your learning and comprehension.Thorough reading may no longer be n

20、ecessary in some cases,such as when you only need an outline of a certain document.Another skill that can ease the burden of a reader is the ability to read words in blocks.Make sure you do not spend too long on a certain block._2_ This will also make reading less tiresome and boring.To master this

21、important skill,you have to practice reading more and more words in a certain block at a time.A suggestion shared by some experts regarding this step is to increase the distance between you and the document you are reading.If you can read more and more words in one block,you can cut down on the time

22、 it usually takes you to read a certain text and you will be able to read more in a shorter period.Readers should also practice reducing the number of times they go back to previous sections or blocks.Using a pointer such as the tip of a pencil or pen can also help to make the flow of your reading s

23、moother and faster._3_ Thus,your speed in reading will largely depend on the speed of the movement of your pointer.If you still find yourself confused about the topic even after you have finished reading the document,do not reread right away.Rereading immediately will just lead to slower speed in re

24、ading._4_ Getting your own reading corner will also help._5_ Continue practicing and practicing the techniques aforementioned and soon,youll achieve the reading speed that will work best for you.AIn this technique,your eyes will follow the tip of the pointer.BThis saves time and reduces the effort t

25、hat you have to make.CTaking a short break first is recommended before reading the material again.DAs a final note,the most important point is consistent and deliberate practice.EYour invaluable time can be saved if you can have your reading speed doubled.FThe first step to increase your reading spe

26、ed is to identify the specific information you need.GReducing the time you spend on a specific number of words in a block will make no big difference.语篇解读阅读大量文字让人头痛,作者给我们介绍了几种提高阅读速度省时省力的方法。1解析:选F考查对上下文的理解和推理判断能力。本段是第一条,主要讲要先通过了解你需要多少信息来鉴别你怎样阅读,F项:提高阅读速度的第一步就是鉴别你所需要的特定信息,符合本段意思,故选F。2解析:选B考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲减轻阅读负担的第二种方法就是读词块,B项说明了这样做的好处既省时又省力,与时间衔接,故选B。3解析:选A考查对上下文的理解和推断判断能力。本段讲利用指示器减少回读的次数来节省时间,A项:用这种方法你的眼睛就会跟随指示器尖端往下看。符合本段内容,故选A。4解析:选C考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲如果读完之后还不懂不要马上再读这样浪费时间,C项:推荐再读之前先稍作休息与上句连接,故选C。5解析:选D考查对上下文的理解和推理判断能力。D项:最后一条最重要的一点是一致性和刻意训练。放在文章最后起总结作用,故选D。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1