收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语外研版选修6单元素能自测1 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:424352 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:9 大小:58.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语外研版选修6单元素能自测1 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共9页
2020-2021学年高中英语外研版选修6单元素能自测1 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共9页
2020-2021学年高中英语外研版选修6单元素能自测1 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共9页
2020-2021学年高中英语外研版选修6单元素能自测1 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共9页
2020-2021学年高中英语外研版选修6单元素能自测1 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共9页
2020-2021学年高中英语外研版选修6单元素能自测1 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.DOC_第6页
第6页 / 共9页
2020-2021学年高中英语外研版选修6单元素能自测1 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.DOC_第7页
第7页 / 共9页
2020-2021学年高中英语外研版选修6单元素能自测1 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.DOC_第8页
第8页 / 共9页
2020-2021学年高中英语外研版选修6单元素能自测1 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.DOC_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元素能自测.完形填空Every country has its own dining customs.Americans feel that the first rule of being a _1_ guest is to be on time.If a person is invited to dinner at six thirty, the hostess_2_ him to be there at six thirty or _3_ a few minutes late.Because she usually does the cooking, she has to time th

2、e meal_4_ the hot rolls and the coffee and the meat can be at their best when the guests come.If they are late, the food will not be so _5_, and the hostess will be _6_._7_ the guest cannot come on time, he should call his host or hostess on the phone, give the reason, and tell _8_ what time he can

3、come._9_ the situations, guests sometimes bring a box of candy, a bottle of wine or a bunch of flowers to give to the hostess as a _10_ of appreciation.As guests continue to arrive, it is usually considered polite for the _11_ in the group to _12_ when a woman enters the room and continue to stand u

4、ntil she is seated._13_,most young people and some groups of elder people _14_ stress equality of the sexes no longer observe the custom.A visitor should be _15_ to each situation and follow the lead of the Americans present.When the guests sit down at a dinner table, it is a _16_ for the men to hel

5、p the ladies by pushing their chairs under them.However,some Americans _17_ do this, so the visitors must notice what others do and do the _18_._19_the meal is underway and if the dinner is in a private home,a guest _20_ avoid embarrassment by having a talk to someone else.本文主要介绍了美国人到别人家做客的用餐习俗,包括客人

6、到达的时间、客人应该给主人携带什么样的礼物等。1A.polite Belegant Chonored Dserious答案:A解析:根据常识及下文“If they are late,the food will not be so _5_”可知,准时是礼貌的,故选A项。2A.tells Bexpects Casks Dhopes答案:B解析:根据上文“Americans feel that the first rule of being a _1_guest is to be on time.”可知,主人期望他在六点半或稍后几分钟到。3A.at most Bless than Cat least

7、 Dmore than答案:A解析:上文“Americans feel that the first rule of being a _1_ guest is to be on time.”暗示主人期望客人准时到或者迟到几分钟,故选A项。4A.in case Bas long as Cso that Don condition that答案:C解析:分析上下文语境可知,主人必须安排做饭的时间以便当客人到时饭菜是最可口的时候,故选C项。5A.tender Bnutritious Cgood Denough答案:C解析:结合上句的“.the hot rolls and the coffee and

8、 the meat can be at their best when the guests come.”可知,如果客人晚到,食物就不会那么可口了,故选C项。6A.angry Bnervous Cshameful Ddisappointed答案:D解析:上文的“.she has to time the meal _4_ the hot rolls and the coffee and the meat can be at their best when the guests come.”暗示,如果客人晚到,主人就达不到预期的目的,当然就会失望,故选D项。7A.If BUnless CWheth

9、er DAlthough答案:A解析:从下文的“.he should call his host or hostess on the phone, give the reason,and tell _8_ what time he can come.”可看出,从句句意为如果客人不能按时到达。8A.at Bin Con Dabout答案:A解析:在什么时间应用介词at。9A.Looking at BCombined with CDepending on DRelated to答案:C解析:根据下文的“bring a box of candy, a bottle of wine or a bunc

10、h of flowers”可知,此处意为依情形而定,depend on“取决于,依而定”。10A.matter Bheart Csense Dsign答案:D解析:客人带礼物到主人家是表示感谢,故选D项,sign“符号,标记,信号”。11A.host Bmen Chostess Dwomen答案:B解析:根据下文的“when a woman enters the room”及常识可知选B项。12A.smile Bstand Capplaud Dnod答案:B解析:下文的“continue to stand”表明此空选B项。13A.As a result BMoreover CIn additi

11、on DHowever答案:D解析:结合上文语境及下文的“stress equality of the sexes”可知,上下文为转折关系,故选D项。14A.whose Bwhat Cwho Dwhich答案:C解析:此处为定语从句,从句缺少主语且指人,故选C项。15A.aware Bsimilar Cactive Dsensitive答案:D解析:结合下文的“follow the lead of the Americans present”可推知,来访者应对不同的情况做出及时的反应,即要敏感些。aware后接介词of,可排除;similar“相似,相仿”,不合语境;active后接介词in,

12、故选D项。16A.custom Bregulation Chabit Dprinciple答案:A解析:根据常识可知这种做法是他们的习俗,故选A项。17A.even Bno longer Cstill Dno more答案:B解析:However转折词,暗示下文为转折意,故选B项。18A.following Bsame Cdeed Dexample答案:B解析:结合常识“入乡随俗”可知选B项。19A.Unless BUntil CWhile DAfter答案:C解析:结合上文的“When the guests sit down at a dinner table”及该空后的“the meal

13、is underway”可知是在吃饭时,故选C项。20A.should Bmust Cneed Dmay答案:D解析:客人可能会用和其他人谈话的方式避免尴尬。.阅读理解Small talk is a very short conversation used by individual to kill time and make the other person feel comfortable in his presence.However, sometimes you should be careful of your topics. There are certain “safe” top

14、ics that people usually discuss. The weather is probably the first thing that people who do not know each other well discuss.Sometimes even friends and family members discuss the weather when they meet or start a conversation. Another topic that is generally safe is current events.As long as you are

15、 not discussing a controversial_issue ,such as a recent law concerning equal rights, it is usually safe to discuss that.Sports news is a very common topic, especially if a local team or player is doing extremely well or badly.Entertainment news, such as a celebrity who is in town, is another good to

16、pic.If there is something that you and another person have in common, that may also be acceptable to talk about.For example, if the bus is extremely full and there are no seats available, you might talk about the reasons why.Similarly,people in an office might casually discuss the new paint or furni

17、ture. There are also some subjects that are not considered acceptable when making small talk. Discussing personal information such as salaries or a recent divorce is unacceptable between people who do not know each other well.Compliments on clothing or hair are acceptable;however, you should never s

18、ay something (good or bad) about a persons body. Negative comments about another person not involved in the conversation are also not acceptable.When you do not know a person well, you cannot be sure who their friends are.You do not talk about private issues either,because you do not know if you can

19、 trust the other person with your secrets or personal information.Lastly, it is not wise to continue talking about an issue that the other person does not seem comfortable with or interested in.1What does the passage mainly tell us?AWhy do people make small talk?BWhat topics do people choose when ma

20、king small talk?CWhat is small talk?DIn which situations do people make small talk?答案:B解析:主旨大意题。文章谈到人们进行闲聊时安全的和不被接受的话题。故选B项。 2.Which of the following is NOT the best topic when you make small talk?ABeautiful day,isnt it?BDid you watch the news today?CHave you got a boyfriend?DWhat do you think of th

21、e new computers?答案:C解析:细节理解题。根据文章第六段第一句在不太熟悉的人们之间不要谈论有关私人问题的话题。故选C项。3The underlined part “controversial issue” in the fourth paragraph most probably means “_”Adebatable question Bacceptable questionCprivate question Dinteresting question答案:A解析:词义猜测题。从该词后面所给的例子:比如关于人权的法律方面的问题,可知其意为“有争议的问题”。故选A项。4Whic

22、h of the following belongs to small talk that most probably takes place at a bus stop?AThe buses are very slow these days,arent they?BExcuse me, which bus should I take to get to the park?CIt looks as if it will rain.I should have taken my umbrella.DCan you lend me some money for a ticket?答案:A解析:推理判

23、断题。这四句话虽然都有可能发生在车站。但根据small talk的定义,B、C、D三项不属于开始交流所进行的small talk。在车站最有可能进行的small talk是谈论公交服务,所以A项正确。.读后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Stacey Lee who spent eight years desperately searching for her mother has finally found her after a selfie of her wearing a large Find My Mummessage board went viral

24、 on Facebook.She had become separated from Brenda Drake in 1993 when she was just two years old after a family breakdown and she went to live with her father and two brothers.Aged 15, the schoolgirl desperately wanted to find her mother and started searching through the electoral roll(选民名册), Faceboo

25、k and the Internet in a bid to find her. After eight years of meeting with dead ends, 23yearold Stacey felt that she would never see her mother again.However, Staceys boyfriend Martin encouraged her to create a message_board made out of cardboard with her mothers name on it along with details such a

26、s her birth date and the hospital where she was born. Staceys friend then took a photograph of her holding the message board and posted it on her Facebook page.Ten hours after posting the picture on her Facebook profile (个人资料), the image had been shared 100,000 times, and the next day Stacey was con

27、tacted by Kerianne Davies, a friend she had known in her teenage years.Stacey was told her mother had changed her surname and after a quick search, found her mothers Facebook page and sent her a message. Within an hour Brenda had replied and the pair exchanged phone numbers.Brenda said she was delig

28、hted to finally have been able to see Stacey again.“I regret losing contact with my daughter,” said Brenda. “I thought about her a lot, particularly at times like Christmas. I tried looking for her but I always came to a dead end. When I received the Facebook message from Stacey, I just couldnt beli

29、eve it. She was so beautiful and I just couldnt wait to meet her. My other children were so pleased to find out they had an older sister.”注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Talking about meeting her mother,Stacey was very excited. “I ar

30、ranged to go and meet my mum the following day in Blackpool. My legs felt like jelly for the whole journey.I went to meet her in a pub and when I saw her I just hugged her and we both cried. It was very emotional.We look a lot like each other and I am quite shy and quite like her.”Paragraph 2:“Growi

31、ng up I had always wondered about my mum,”said Stacey. “My friends had good relationships with their mums and I often wondered what it would be like to have a motherdaughter relationship. Occasions like Mothers Day and Christmas Day were particularly difficult and when I reached the age of 15 I started looking for my mum on Facebook and the electoral roll.I was lucky that I finally found my mother.”

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1