收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:UNIT 5 单元综合 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:424277 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:6 大小:113.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:UNIT 5 单元综合 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:UNIT 5 单元综合 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:UNIT 5 单元综合 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:UNIT 5 单元综合 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:UNIT 5 单元综合 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语人教版(2019)必修第三册随堂小练:UNIT 5 单元综合 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家1、Days later, my brother called to say he was all right, but _ say where he was.A. mustnt B. shouldnt C. wouldnt D. mightnt2、The manager was concerned to hear that two of his trusted workers.A.will leave B.are leaving C.have left D.were leaving 3、At college,Barack Obama didnt know th

2、at he_(become) the first black president of the United States of America.4、Samuel,the tallest boy in our class,_easily reach the books on the top shelf.5、Cant you stay a little longer?Its getting late. I really _ go now. My daughter is home alone.6、In the beginning, I cant understand the rules at al

3、l. But little by little, I remembered it and learned how to speak Czech properly.7、In my opinion, by doing part-time jobs, college students must gain some social experience and broaden their horizons.8、I would rather to eat a nice piece of fruit.9、 Cities usually have a good reason for being where t

4、hey are, like a nearby port or river.People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited tocommunications and trade.New York City,for example,is near a large harbour at the mouthof the Hudson River.Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8millio

5、n.But not all cities develop slowly over a long period of time.Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness(荒野). But gold was discovered there in 1897,and two years later,it was one of the largest cities in theWest,with a population of 30,000. Dawso

6、n did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold.They travelled over snow-covered mountains and sailed hundredsof miles up icy rivers.The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩)

7、 once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson,however,the rewards were worth the difficult trip.Of the first20,000 people who dug for gold,4,000 got rich. About100 of these stayed rich men for therest of their lives. But no matter how rich they were,Dawson was never comfor

8、table.Necessities like foodand wood were very expensive.But soon,the gold that Dawson depended on had all beenfound.The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down,andwhen they heard there were new gold discoveries in Alaska,they left Dawson City as quicklyas they had

9、 come.Today,people still come and go to see where the Canadian gold rushhappened.Tourism is now the chief industry of Dawson Cityits present population is 762.1.What attracted the early settlers to New York City?A.Its business culture. B.Its small population.C.Its geographical position. D.Its favour

10、able climate.2.What do we know about those who first dug for gold in Dawson?A.Two-thirds of them stayed there. B.One out of five people got rich.C.Almost everyone gave up. D.Half of them died.3.What was the main reason for many people to leave Dawson?A.They found the city too crowded. B.They wanted

11、to try their luck elsewhere.C.They were unable to stand the winter. D.They were short of food.4.What is the text mainly about?A.The rise and fall of a city. B.The gold rush in Canada.C.Journeys into the wilderness. D.Tourism in Dawson.10、_The answer is that the government needs money for many things

12、, for example to pay its army, to build public facilities(设施) and to buy goods from abroad, and only the people of the country can supply the money._That is, a person pays according to the amount of his income. Whether he is a merchant, a doctor, a lawyer, a shopkeeper, a miner, or anything else, he

13、 must pay tax(税) if his income is more than a certain amount. This is called a “direct” tax, because it is paid in money direct to the government.Another tax is paid on goods such as watches, jewelry, tobacco, wine, etc. When they are brought into a country, such a tax is paid as part of the price o

14、f these goods if they are later sold in shops._People usually complain about having to pay taxes, but they forget that the money is spent on things that they and their families need. We need policemen to catch thieves, and they must be paid what they earn; children need education and there must be s

15、chools and teachers; we want our streets to be kept clean, and the wages of men who do this kind of work have to be paid. _And we cannot have an army without paying for it._We have no real cause to complain when we are asked to pay taxes for the good of ourselves and for our fellow citizens.A. Why m

16、ust we pay taxes?B. Why do people often complain?C. Taxes, therefore, cannot be avoided.D. Taxes, however, should be cancelled.E. One of the most important taxes is income tax.F. We call it“indirect”tax, because it is paid indirectly through the shopkeeper.G. Above all, the country must always be re

17、ady to defend itself against attacking enemies. 答案以及解析1答案及解析:答案:C解析:句意:几天后,我哥哥打电话说他一切都好,但不愿意说他在哪儿。mustnt意为“禁止”; shouldnt意为“不应该”;wouldnt意为“不愿意”; mightnt意为“或许不”。 2答案及解析:答案: D解析: 句意:听说他信任的员工中有两名要离开,经理很是担忧。令人担忧的事应该是已发生或将要发生,故时态应该用完成时或将来时。由题干中的was concerned可知空格处应该用过去完成时或过去将来时,故排除A、B、C三项;leave为表示位移的动词,可用进

18、行时表将来。 3答案及解析:答案:was to become/would become解析:考查动词时态。句意:上大学的时候,奥巴马不知道他要成为美国的第一位黑人总统。主句是一般过去时,从句根据句意用过去将来时。表示“注定成为,需要用was to/would become。 4答案及解析:答案:can解析:句意:Samuel是我们班里最高的男孩,他可以轻松地够到书架顶层的书。考査情态动词。can意为“可以,能够”,表示能力,符合语境。 5答案及解析:答案:must/have to解析:句意为: 你不能再呆一会儿吗? 天色晚了。我现在真的必须得走了。我女儿一个人在家。根据语境中的“天色晚了” 和

19、“女儿一个人在家”可知,这里表示必须得走。must意为“必须”,have to意为“不得不”,均符合语境。 6答案及解析:答案:In the beginning, I understand the rules at all. But little by little, I remembered it and learned how to speak Czech properly.解析: 由第二句中的谓语动词remembered和 learned可知,“一开始,我完全不理解规则”也是对过去情况的陈述,故将 cant改为 couldnt. 7答案及解析:答案:In my opinion, by d

20、oing part-time jobs, college students gain some social experience and broaden their horizons.解析:句意:依我看,通过做兼职,大学生们能够积累一些社会经验,并拓宽视野.根据句意可知,这里指“能够”,而非“必须,一定”。 8答案及解析:答案:I would rather to eat a nice piece of fruit.解析:d rather的全称是would rather,是情态动词,后接动词原形。所以去掉to。 9答案及解析:答案:1.C; 2.B; 3.B; 4.A解析:这是一篇说明文。文章

21、主要介绍了Dawson这座城市的发展原因、过程与现状。 1. 细节理解题。根据文章第一段中Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at

22、 the mouth of the Hudson River.可知,人们选择在河边或港口设城是因为交通方便,便于做生意。而纽约就是在哈德森河口附近的一个大港口,故纽约吸引早期移民的原因是它的地理位置,故C正确。 2. 细节理解题。根据文章第二段最后一句Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.可知,在最初挖黄金的两万人中有4000人变富有,所以是五分之一的人变富了,故B正确。 3. 细节理解

23、题。根据文章最后一段中and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come.可知,人们离开Dawson的主要原因是听说在Alaska发现了黄金,也就是他们要去别的地方寻找发财的机会。故B正确。 4. 主旨大意题。第一段简要介绍城市发展的原因,引出Dawson这一城市的兴起,第二段介绍了该城市兴起的原因,第三段介绍人们选择离开该城市的原因及现在的状况,所以全文围绕Dawson这个城市的发展起伏。故A正确。 10答案及解析:答案:1. A2. E3. F4. G5. C解析: 1. 由the answer is that可推知,空格处应是一个问句,再结合下文可知正确答案。2. 第二段主要讲个人所得税,空格处应填一句具有总结性的话,由此可知答案。3. 第三段主要讲另一种纳税:货物在商店被卖出时,店主需要交税,由此可知答案。4. 由空格后的如果我们不纳税,我们将不会有军队,再结合空格前讲的我们纳税的钱的用途,可知答案。5. 最后一段是对全文的总结,我们没有理由抱怨纳税,可知,纳税不能避免的。 - 6 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1