1、课时分层作业 三Module 1Period 3. 完成句子1. Seldom have they played (他们玩) video games ever since they entered college. 2. We have been busy preparing (忙于准备) for the final examination recently. 3. He has finished(做完)his homework and now is listening to music. 4. Will you tell us something about Change 2? I am c
2、oming to (正要谈到) that. 5. Look! Somebody has cleaned(清理) the sofa. Well, it wasnt me. I didnt do it. 6. Great changes have taken place (已发生)in the last ten years. 7. No one is allowed (被允许)to leave the office before six oclock. 8. If it doesnt rain (不下雨)tomorrow, we will go for a picnic. 9. This pair
3、 of shoes wears (穿起来)comfortably. 【知识拓展】主动形式表示被动含义的动词英语中有些动词在形式上是主动的, 含义上却是被动的, 这些动词这样用时是不及物动词。常见的这类动词有: sell, wash, cook, wear, look, open, shut, translate, read, last, cut等。The door wont shut. 这门就是关不上。(这句话说明“门”本身有内在的毛病使“关门”这一动作难以实现。)This kind of cloth sells well. 这种布料卖得很好。值得注意的是: (1)这种句子的主语只能是物, 而
4、不是人。常用一般现在时表示事物的内在特性。(2)这类句子中常用well, easily, badly, smoothly等来作状语。10. Mothers always send their children to (送她们的孩子去)all kinds of after-school classes. . 根据语境用所给词的适当形式填空Our English teacher, Ms Wang, 1. _(be) in our school since 2000 and 2. _(work) as an English teacher till now. She 3. _ (work) hard
5、 and 4. _(elect)a model teacher many times. She 5. _ (be) rather strict with us in class, good at teaching and always 6. _(make) every lesson lively and interesting. Besides, she always 7. _(encourage) us to speak out and practice English more. She is kind and friendly to us after class and sometime
6、s 8. _(play) games or competes in some sports with us, which 9. _(give) us a deep impression. In our heart, she is not only our excellent teacher but also our good friend. We all 10. _(respect) and love her. 【语篇概述】本文主要讲述了我们的英语老师王老师的事情。1. 【解析】has been。根据since 2000可知, 此处用现在完成时。2. 【解析】has worked。根据till
7、 now可知, 此处用现在完成时。3. 【解析】works。根据上下文可知此处用一般现在时。4. 【解析】has been elected。根据many times可知用现在完成时, 根据意思应为被动语态。5. 【解析】is。描述现在的情况用一般现在时。6. 【解析】makes。描述现在的情况用一般现在时。7. 【解析】encourages。根据always可知此处用一般现在时。8. 【解析】plays。根据上文She is kind and friendly可知, 此处用一般现在时。9. 【解析】gives。此处为which引导的非限制性定语从句, 且which代指整句话, 可知从句谓语动词
8、应用一般现在时, 且为单数。10. 【解析】respect。联系上文和下文的love可知应用一般现在时。. 语法填空Tibet is among 1most popular places for Chinese tourists. The number of travellers to Tibet has grown 210% every year for several years. Since July 1, 2006, when the first train ran 1, 956 kilometers from Xining to Lhasa, more and more people
9、 3(go) to Tibet. The train stops at several famous places along the way. Passengers can also enjoy many 4(service) during the journey. On the train, passengers can have tea, eggs and noodles for breakfast and 5(fry) chicken and green vegetables for lunch and dinner. Unlike most Chinese trains which
10、have openhole toilets, this one has special toilets 6can collect the waste. The special rubbish system keeps the environment clean. All the windows can protect people from the sun 7(shine)brightly. Computers and mobile phones can be charged. Because there isnt much oxygen in Tibet, the train provide
11、s oxygen masks for those who need them. Passengers will feel 8(comfort) when they have enough oxygen on the famous “roof of the world”. There 9(be) also doctors on the train to make sure 10all of the travellers are safe. 【语篇概述】越来越多的游客去西藏旅游, 这主要得益于驶往西藏火车的开通, 和该火车提供各种便利人性的服务。1. 【解析】the。考查定冠词。形容词最高级前需加
12、定冠词the。2. 【解析】by。考查介词。“grow by+百分数”意为“增长了”, by表示变化或差异的程度。3. 【解析】have gone/have been going。考查完成时。由句中的Since July 1, 2006可知, 应用现在完成(进行)时。4. 【解析】services。考查名词。many后需跟可数名词的复数形式, 故填services。5. 【解析】fried。考查过去分词作定语的用法。fry与chicken之间是逻辑上的动宾关系, 故填fried。fried chicken意为“炸鸡”6. 【解析】which/that。考查关系词。设空处引导定语从句修饰spec
13、ial toilets, 故填which/that。7. 【解析】shining。考查动词-ing形式作定语的用法。sun与shine之间是逻辑上的主谓关系, 且shine所表示的动作正在发生, 故填shining。8. 【解析】comfortable。考查形容词作表语的用法。feel后跟形容词, 故填comfortable。9. 【解析】are。考查一般现在时和主谓一致。此处描述客观事实且由doctors可知应填are。10. 【解析】that。考查连接词。设空处引导宾语从句且从句意义及成分均完整, 故填that。阅读理解A(2018全国卷)Languages have been comin
14、g and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going. When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit (联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10, 00
15、0 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12, 000 languages between them. Soon afterwards, many of those people started settling down to become farmers, and their languages too became more settled and fewer in number. In recent centuries, trade, industrialis
16、ation, the development of the nation-state and the spread of universal compulsory education, especially globalisation and better communications in the past few decades, all have caused many languages to disappear, and dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking ov
17、er. At present, the world has about 6, 800 languages. The distribution of these languages is hugely uneven. The general rule is that mild zones have relatively few languages, often spoken by many people, while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200 langua
18、ges; the Americas about 1, 000; Africa 2, 400; and Asia and the Pacific perhaps 3, 200, of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800. The median number (中位数) of speakers is a mere 6, 000, which means that half the worlds languages are spoken by fewer people than that. Already well over
19、 400 of the total of 6, 800 languages are close to extinction (消亡), with only a few elderly speakers left. Pick, at random, Busuu in Cameroon (eight remaining speakers), Chiapaneco in Mexico (150), Lipan Apache in the United States (two or three) or Wadjigu in Australia (one, with a question-mark):
20、none of these seems to have much chance of survival. 【语篇概述】本文是一篇说明文, 主要讲述了随着人类社会的发展, 很多语言逐渐消失。1. What can we infer about languages in hunter-gatherer times? A. They developed very fast. B. They were large in number. C. They had similar patterns. D. They were closely connected. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段中的Wh
21、en the world was still populated by hunter-gatherers . . . they spoke perhaps 12, 000 languages between them. 可知, 在狩猎时代虽然人口很少, 但语言种类很多。2. Which of the following best explains “dominant” underlined in paragraph 2? A. Complex. B. Advanced. C. Powerful. D. Modern. 【解析】选C。词义猜测题。根据第二段最后一句中的increasingly t
22、aking over, 意为“越来越占据统治地位”, 可知dominant意为“占优势的; 占支配地位的”, 与C项同义。3. How many languages are spoken by less than 6, 000 people at present? A. About 6, 800. B. About 3, 400. C. About 2, 400. D. About 1, 200. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段最后一句The median number of speakers is a mere 6, 000, which means that half the wor
23、lds languages are spoken by fewer people than that. 以及第四段第一句中的the total of 6, 800 languages可知答案为B。4. What is the main idea of the text? A. New languages will be created. B. Peoples lifestyles are reflected in languages. C. Human development results in fewer languages. D. Geography determines languag
24、e evolution. 【解析】选 C。主旨大意题。通读全文可知, 文章主要讲述随着人类社会的发展, 语言的种类越来越少, 故C项为正确答案。BIn Asia, there are many places for people to go to teach English. Most of the teachers are young and sociable, and there are a lot of parties there. Korea is usually the place where most people go, because they have the most be
25、nefits and highest salaries by working only twenty hours a week. Japan is also a good choice, but only if you stay there for a long time will you save some money. China is a new rising star and lots of people are going there. Like Japan, the pay is quite good, but the cost of living in China is much
26、 cheaper. You can save a sizable amount and complete all your loans back home. Besides, Chinese people are enterprising(有进取心的) and you can learn a lot from them. The Middle East offers very high salaries and great packages for teachers, all of which is tax free. However, you must be a certified teac
27、her and have a few years experience if you want to teach there. Most of the people who tend to teach there are older and more conservative, so they dont expect a party scene. Italy and Spain are two beautiful countries where you can try your fortune. Fashion industry in Milan would love to hire well
28、-known English-speaking people to work with international models and designers. Tourism is another industry in these countries, where English knowledge is useful. Moreover, by teaching in Europe you have the ability to travel every weekend to a new country and visit a new culture besides a good sala
29、ry. Europe has a lot to offer. Teaching English overseas is a really rewarding experience. It is a great way for people to see a new place, and these countries and places are great places for you to go if you are interested. 【语篇概述】文章介绍了在亚洲或欧洲各国教英语的优势和不足之处。5. Why does saving money in Japan take more
30、time? A. It offers a lower salary. B. Its cost of living is higher. C. It offers fewer English classes. D. You have to pay a lot of tax. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段中的“Like Japan, the pay is quite good, but the cost of living in China is much cheaper. ”可推知在日本教英语, 需要较长的时间才能积攒很多钱的原因是那里的生活成本太高。6. What does the u
31、nderlined word “conservative” (in Para. 3) probably mean? A. Knowledgeable. B. Unfriendly. C. Unsociable. D. Boring. 【解析】选C。词义猜测题。根据第三段最后一句中的“. . . so they dont expect a party scene. ”这一因果关系可知年纪大的人不太爱交际, 所以不愿意参加一些社交活动。故C项符合题意。7. The common thing among the countries and areas mentioned is that _. A.
32、they all offer a good salaryB. English teachers only work 20 hours a weekC. teaching experience is not quite necessaryD. they offer chances to meet with famous models【解析】选A。细节理解题。文章介绍到的每一个国家或地区都提到给予很高的报酬, 因此答案为A; 选项B中涉及到的是韩国; 选项C的错误在于中东地区对老师的学位和教学经验有要求; 选项D的错误在于只有在提到米兰时才有机会与著名模特见面, 因为其服装业发达, 才需要懂英语的
33、人和国际模特或服装设计师共事。8. What is the purpose of the passage? A. To explain the benefits of teaching English abroad. B. To teach how to enjoy yourself when you teach English abroad. C. To compare the places where English teaching is popular. D. To recommend some places to those who want to teach English abr
34、oad. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第一句话“In Asia, there are many places for people to go to teach English. ”以及每一段中提到的适合教英语的国家或地区可知答案为D。阅读理解(2017合肥高二检测)One of the greatest contributions to the first Oxford English Dictionary was also one of its most unusual. In 1879, Oxford University in England asked Prof. James
35、Murray to serve as editor for what was to be the most ambitious dictionary in the history of the English language. It would include every English word possible and would give not only the definition but also the history of the word and quotations(引文) showing how it was used. This was a huge task so
36、Murray had to find volunteers from Britain, the United States, and the British colonies to search every newspaper, magazine, and book ever written in English. Hundreds of volunteers responded, including William Chester Minor. Dr. Minor was an American surgeon who had served in the Civil War and was
37、now living in England. He gave his address as “Broadmoor, Crowthorne, Berkshire”, 50 miles from Oxford. Minor joined the army of volunteers sending words and quotations to Murray. Over the next 17 years, he became one of the staffs most valued contributors. But he was also a mystery. In spite of man
38、y invitations, he would always decline to visit Oxford. So in 1897, Murray finally decided to travel to Crowthorne himself. When he arrived, he found Minor locked in a book-lined cell at the Broadmoor Asylum(精神病院) for the Criminally Insane. Murray and Minor became friends, sharing their love of word
39、s. Minor continued contributing to the dictionary, sending in more than 10, 000 submissions in 20 years. Murray continued to visit Minor regularly, sometimes taking walks with him around the asylum grounds. In 1910, Minor left Broadmoor for an asylum in his native America. Murray was at the port to
40、wave goodbye to his remarkable friend. Minor died in 1920, seven years before the first edition of the Oxford English Dictionary was completed. The 12 volumes defined 414 825 words, and thousands of them were contributions from a very scholarly and devoted asylum patient. 【语篇概述】本文讲述了Minor与第一本牛津英语词典的
41、故事。在编写第一本牛津英语词典的时候, Minor作为志愿者之一, 提供了大量的资料。他也因此与主编Murray成了好朋友。1. According to the text, the first Oxford English Dictionary _. A. came out before Minor diedB. was edited by an American volunteerC. included the English words invented by MurrayD. was intended to be the most ambitious English dictionar
42、y【解析】选D。细节理解题。根据第一段“what was to be the most ambitious dictionary in the history of the English language”可知, the first Oxford English Dictionary在当时是规模最大的一次英语字典编纂。2. How did Dr. Minor contribute to the dictionary? A. He helped Murray to find hundreds of volunteers. B. He sent newspapers, magazines and
43、 books to Murray. C. He provided a great number of words and quotations. D. He went to England to work with Murray. 【解析】选C。细节理解题。根据“Minor joined the army of volunteers sending words and quotations to Murray. ”可知, Minor加入了志愿者大军, 提供了words and quotations。3. Which of the following best describes Dr. Min
44、or? A. Brave and determined. B. Unusual and scholarly. C. Considerate and optimistic. D. Cautious and friendly. 【解析】选B。推理判断题。由第三、四段可知, Minor因犯罪倾向精神病而住进了精神病院, 词典中有成千上万的词语是Minor贡献的, 最后一段提到他是一个有学问的精神病患者。4. What does the text mainly talk about? A. Minor and the first Oxford English Dictionary. B. The friendship between Murray and Minor. C. The history of the English language. D. Broadmoor Asylum and its patients. 【解析】选A。主旨大意题。文章开始介绍了第一本牛津英语词典的编纂, 接着介绍了Minor作为一个志愿者为词典的编纂做出的贡献, 后来讲述的是Minor的生活, 他在第一版牛津英语词典完成前几年去世了。