收藏 分享(赏)

2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc

上传人:a**** 文档编号:424096 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:21 大小:2.36MB
下载 相关 举报
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第1页
第1页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第2页
第2页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第3页
第3页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第4页
第4页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第5页
第5页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第6页
第6页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第7页
第7页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第8页
第8页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第9页
第9页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第10页
第10页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第11页
第11页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第12页
第12页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第13页
第13页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第14页
第14页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第15页
第15页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第16页
第16页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第17页
第17页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第18页
第18页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第19页
第19页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第20页
第20页 / 共21页
2019_2020学年高中英语单元质量评估检测卷五外研版必修4.doc_第21页
第21页 / 共21页
亲,该文档总共21页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元质量评估检测卷(五)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What do the speakers think of the music?ATerrible.BAcceptable.CUnusual.2What kind of car does the woman want to take?AThe expensive one.BThe chea

2、per one.CNeither of them.3What does the woman want to do now?AGo to Melbourne.BAsk for advice.CMeet a businessman.4Where can the man park his car?AIn Pete Street.BIn the parking lot.CIn the WalMart.5What was the woman doing this morning?AWorking in the office.BHaving a meeting.CInterviewing applican

3、ts.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6How much money does the man have?A2.B2.50.C5.50.7Where does the conversation most probably take place?AIn a bookstore.BIn a library.CIn a classroom.

4、听第7段材料,回答第8至10题。8When does the man start traveling by himself?AAt junior school.BAfter secondary school.CAfter college.9Where are the speakers probably having their conversation?AAt a tour agency.BAt a tour spot.COn a plane.10What does the man advise the woman to get?AIndian food.BSali clothing.CSal

5、ty food.听第8段材料,回答第11至13题。11Where does the dialogue take place?AOn a bus.BIn a street.CIn a park.12What is Mr.Hunt going to do?ATo shop with his wife.BTo take his kids to the zoo.CTo have lunch with a friend.13What will the two speakers do?AGo to the park.BWait for Mrs.Hunt.CGo to the zoo.听第9段材料,回答第1

6、4至16题。14What have the speakers been doing?ALooking for jobs.BDoing exercise.CWorking hard.15How do the speakers feel?AVery tired.BVery disappointed.CVery confident.16According to the man, which is an advantage of studying at college?AMaking more friends.BGetting more knowledge.CHaving more free time

7、.听第10段材料,回答第17至20题。17Why did the old man use his stick?AIt was dark.BHe was blind.CHe was old.18What may be the reason for no lights?AThe film was being shown on.BThey wanted the cheaper seats.CThey wanted to save money.19How did the mans wife feel at the beginning?AImpatient.BTired.CAngry.20What di

8、d the couple want to see?AThe film shown first.BThe film shown later.CAll the films shown there.录音材料:Text 1M: I wish someone would have turned down the music.W: Im so happy you said that. I thought I was the only one who didnt like it.M: But I think its a little strange and a little loud, too.Text 2

9、M: Which car do you prefer, the expensive one or cheaper one?W: Id like to take the dear one.M: I cant agree more. You get what you pay for.Text 3W: Mr.Green, come into my office and Ill have a word with you.M: Of course.What is it?W: I will go to Melbourne for business this Friday. Would you like t

10、o offer me some advice?Text 4M: Excuse me, where can I park my car in this community?W: Just in the parking lot beside the WalMart on the left of Pete Street.Text 5M: Kate. I phoned you this morning, but you werent at office. Where were you?W: Oh, Im sorry, Miller. I had an interview with some appli

11、cants in the meeting room.Text 6W: Have you got any money on you, Tom?M: Let me see.Yes, I have two pounds.and heres another 50 pence.W: Thats not enough. The dictionary costs five pounds fifty.M: Im sorry.Thats all I have.W: It doesnt matter. Ill come again tomorrow.Text 7W: Is this your first time

12、 traveling by yourself?M: No, this is my fourth time. I began to take long trips by myself after I finished high school. I like traveling, though I dont like the pressure in the plane when we first take off.W: Yes, I dont like that either, but dont worry. It doesnt last long, just at the starting of

13、 the flight and then again at the end.M: Yeah, its not too bad. So how did you like India?W: Oh, India is a very beautiful country.Ive discovered Indian food very much.M: Yes, and its surprising that all Indians have their meals only with hands.W: Yeah, I found it strange when I first arrived in Ind

14、ia.M: Did you get any Indian traditional sali?W: I saw some beautiful pieces of sali clothing, but I didnt buy any.M: You should go and get some if you cansali is really cool and comfortable to wear.W: Yes, Ill have to get some next time Im in India.Text 8W: Jane and Simon walked here with me.But th

15、ey have gone to the zoo.M: When did they leave?W: A few minutes ago.M: And what about Mr.and Mrs.Hunt?Where did they go?W: Mr.Hunt had to go downtown.M: Why did he have to go there?W: To meet a business friend for lunch.M: Did Mrs.Hunt go with him?W: No, he couldnt ask her to go. She went to shop to

16、day. Its a good day for shopping, isnt it?M: Yes, and its a good day for sitting in the park.W: I see. Its a good day indeed.M: Why dont we go inside the park?W: What a wonderful idea!Text 9W: Hello, Bob. Long time no see. How are you getting along with your preparations for the entrance exam?M: Wel

17、l, I really cant tell. Anyhow, Im doing my best, working night and day.W: So am ISometimes, I feel very tired, both physically and mentally.M: I feel the same. I often suffer from headaches and general weakness.Not enough time for sleeping. I dont know what will become of me if it goes on like this

18、for long.W: And no time for sports, even music, not to mention films and TV programs. All we can see is exercises, exam papers and that sort of thing.M: It seems that to go to college is the only future we have.W: Certainly not. Even if we cant go to college, we can take up many other jobs and do ou

19、r bits for the society as well.M: Quite right. But well get more knowledge after studying for several years at college. That means we can work better for our country and people after graduation. In addition, our parents place great hope on us; we shouldnt let them feel disappointed.Text 10M: The cin

20、ema was in total darkness when we went in.There was an old man who went in ahead of us. He had a stick to help him find his way, like a blind man.“Its very funny not to have any lights on before the film starts,” I said.“Well, perhaps they are saving money,” said my wife.We were in one of the rows n

21、earest the entrance. “It must be two oclock already,” my wife said, getting impatient.“Can you see your watch?”Bringing my watch close to my eyes, I could just make out that it was a little after two.Just then the movie started. But we were so disappointed.The second of the two films was being shown

22、. But we were not interested in seeing it. We missed the first one.参考答案:1.C2.A3.B4.B5.C6.B7.A8.B9.C10.B11.B12.C13.A14.C15.A16.B17.A18.C19.A20.A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019江西宁都师范中学高一月考)Peyto Lake, CanadaLocated in Banff National Park, Canadas first

23、national park, Peyto Lake is one of the most wonderful lakes in the world. What makes it truly beautiful is its unique greenishblue color, and placement in the Canadian Rockies. Named after Bill Peyto, a trail guide, this lake is located at an elevation of 1,860 m.Entry Details:$9.80 adult, $8.30 se

24、nior,$4.90 youth, and $19.60 familyBest Time to Visit: July, August, and September Lake Argentino, ArgentinaLocated in the Patagonian province in Argentina, the lake is truly beautiful. Surrounded by glaciers and snowcovered mountains, the lake presents visual delights like none other. With a maximu

25、m depth of 500 meters, its the biggest freshwater lake in Argentina. The lake is famous for fishing.Entry Details:$15$20, changes as per season, but entry, for tourists above 70 years of age is always freeBest Time to Visit: December to March,and late NovemberLake Baikal, RussiaBeing the worlds olde

26、st and deepest lake, Lake Baikal is about 395 meters long, 49 meters wide and 1,637 meters deep. It holds more water than the Five Great Lakes of America combined, and is thus the largest freshwater lake globally. Located in southern Siberia,Russia, a trip to view this lake is a trip of a lifetime!E

27、ntry Details: No Entrance fee hereBest Time to Visit: March to AprilLake Como, ItalyConsidered one of the most beautiful lakes in Europe,Lake Como has attracted tourists since Roman times.Located in Lombardy, Lake Como is one of the deepest lakes in Europe. Surrounded by villas and palaces, this lak

28、e has attracted some of the wealthiest. Today, many celebrities (名人)have houses around it.You can enjoy water sports,take a flight over the lake, or try skiing during the wintersevery tourist has something hes going to like!Entry Details: FreeBest Time to Visit:July and September【语篇解读】本文介绍了世界上四个湖泊及最

29、佳游览时间等信息。21The main purpose of the passage is _Ato call on people to travel around the worldBto introduce some beautiful lakes around the worldCto explain how some worldfamous lakes formedDto tell us what tourist can do around the worldfamous lakes解析:选B推理判断题。纵观全文可知,作者的目的是向人们介绍世界上一些美丽的湖泊。故选B项。22In wh

30、ich place does the entrance fee have to be paid by an 80yearold visitor?AIn Lake Como, Italy.BIn Lake Baikal, Russia.CIn Peyto Lake, Canada.DIn Lake Argentino, Argentina.解析:选C推理判断题。根据Peyto Lake,Canada中的“Entry Details:$9.80 adult,$8.30 senior,$4.90 youth,and $19.60 family”可知,一位80岁的老人到Lake Pevto来旅游是要付

31、费的。故选C项。23What can be inferred from the passage?AThe worlds second largest freshwater lake is in Russia.BA trail guide gave the name to Pevto Lake of Canada.CLake Como is well known for its color and location.DLake Argentino is surrounded by glaciers and snowcovered mountains.解析:选D推理判断题。根据Lake Argen

32、tino,Argentina中“Located in the Patagonian province in Argentina,the lake is truly beautiful.Surrounded by glaciers and snowcovered mountains.”可知,Lake Argentino被冰川和冰雪覆盖的山脉所包围。故选D项。BBusan,the largest port and fisheries city located on the southeast coast of the Korean Peninsula (半岛),attracts more tour

33、ists to go sightseeing every year.With a population of four million, R. O. K second largest metropolis (大都市) grew into a modern port city between 1906 and 1944. It first opened its ports as the first international port in R. O. K in 1876.As a frequently visited coastal city for Korean and foreign va

34、cationers alike, Busan offers precious natural resources including mountains, rivers and the sea, all to be enjoyed in a year round comfortable climate. Busan, with its four distinct seasons, is reinventing itself into an international tourist sea resort(名胜). Aquariums let visitors go on undersea jo

35、urneys and sea resorts are equipped with amusement parks bringing tourists the best service and hot springs that could be offered in a special tourist zone.All the year round,_.At the Busan Sea Festival, the summers heat and the clean white sands, along with the fresh sea winds mix with youthful vit

36、ality (活力). Furthermore, the biggest seafood market at the Busan Jagalchi Festival offers fresh seafood and the Busan International Film Festival has world famous topquality films. In January, the winter North Polar Bear Swimming Contest and the Greeting Sunrise Festival are held as a bless of good

37、health and happiness after one years tiredness.Busan is also a city of sports. It has successfully hosted international sporting events such as the 1986 Asian Games and the 1988 Olympic Games, football and yacht competitions and the 1997 East Asian Games. Because of its hosting experience and world

38、class facilities,Busan hosted the 2002 FIFA World Cup and the 14th Asian Games.All in all, Busan is a fantasy world. If you want to get as much as information about Busan, you can log on the following site: http:/tour.busan.go.kr/eng/【语篇解读】本文是一篇说明文。文章分别从自然资源、节日和体育运动三个方面介绍了旅游城市釜山的具体情况,以此吸引更多的游客前来游玩。2

39、4Which of the following about Busan is NOT mentioned in the passage?ASports.BFestivals.CNatural resources.DWelfare service.解析:选D细节理解题。文章第三、四、五段分别介绍了釜山的自然资源、节日和体育运动,D项文中没有谈到。25Of the precious natural resources, which is making Busan form its own special quality?AMountains.BRivers.CHot springs.DSea.解析

40、:选D细节理解题。根据第三段中的“Busan,with its four distinct seasons,is reinventing itself into an international tourist sea resort(名胜)”可知,答案为D项。26Which of the following can be used to complete the sentence in the fourth paragraph?Aexciting festivals await visitors at BusanBthe city is full of exciting entertainme

41、ntsCyou can enjoy the beauty of the cityDyou can taste a variety of seafood解析:选A段落大意题。通读第四段可知,本段介绍了釜山海洋主题节、国际电影节,北极熊冬泳比赛和迎日出庆典等节日,答案A为最佳选择。27What would be the best title for the text?AThe History of BusanBWelcome to Busan Metropolitan CityCFamous Festivals in R. O. KDThe Striking Beauty解析:选B主旨大意题。本文

42、介绍了旅游城市釜山的风土人情,其目的是让更多的人了解釜山,吸引更多的游客来旅游,文中的首段和最后一段更能体现这一点,故答案为B项。CIf you see a group of people dancing and singing on the street or in the railway station, you dont need to feel surprised. They are a flash mob (快闪族), which is a group of people who come together suddenly in a public place, do somethi

43、ng unusual for a brief period of time, and then quickly break up. They are usually organised with the help of the Internet or other digital communication network. At a predetermined time, they gather and perform some distractions (消遣) such as waving their hands and exchanging books. Then, they quick

44、ly break up before the police arrive. Using mobile phones, the flash mob can change its location if the first one has been replaced for any reason.Bill Lasik, senior editor of Harpers Magazine,organised the first flash mob in Manhattan in May 2003 and the first successful flash mob came together on

45、June 17, 2003after the first attempt was foiled at Macys department store. Lasik claimed that the activity was designed to make fun of hipsters (赶时髦的人),and call attention to the cultural atmosphere.Flash mob gatherings can sometimes shock people. Such an activity might seem amusing and untrue, but i

46、t also might frighten people who are not aware of what is happening. Undoubtedly, flash mobs can serve as good political tools in any direction. They also have great economic potential, such as using flash mobs to advertise a product.The flash mob is now becoming more and more popular. People use it

47、 to do many things. For example,in 2009, Michael Jacksons fans took part in a flash mob to remember him. Hundreds of his fans gathered singing and dancing Michaels famous song Beat It together. Flash mobs give people from all walks of life an opportunity to come together to create a memory.【语篇解读】本文主

48、要介绍快闪族,快闪族是一个在公共场所突然聚集,做一些不同寻常的事情,然后快速解散的群体。28What can the underlined word “foiled” in Paragraph 2 be replaced by?AForgotten.BPrevented.CAnnounced.DConfirmed.解析:选B词义猜测题。根据第二段中的“the first successful flash mob came together on June 17, 2003after the first attempt was foiled at Macys department store”中

49、破折号可知,后句用来解释说明前句,由此判断他们在成功集会之前曾经被阻止过,故B项正确。29What can we learn about the flash mob from the passage?AThe flash mob usually breaks up quickly for lacking enough time.BOnce the place for the activity is determined, it cant be changed.CThe flash mob can be made use of in many fields just for fun.DIt gi

50、ves people the chance to come together to do something unusual.解析:选D细节理解题。从文章首段中的“They are a flash mob(快闪族),which is a group of people who come together suddenly in a public place,do something unusual for a brief period of time,and then quick break up.”可知D项正确。30What is the main purpose of the passag

51、e?ATo entertain.BTo encourage.CTo inform.DTo persuade.解析:选C推理判断题。本文主要介绍了快闪族的形成、活动方式以及特点,由此可知本文属于说明文,故选C项。31What is the writers attitude towards the flash mob?ANegative.BFavourable.CObjective.DDoubtful.解析:选C推理判断题。根据文章第三段作者的用词“shock”,“frighten”以及“Undoubtedly,flash mobs can serve as good political tool

52、s in any direction.They also have great economic potential.”可知,作者持客观的态度,故选C项。DThese days, with the wide use of computers and smartphones, more and more people choose to shop online. But young people still seem to like going to physical stores. A recent study shows that 67 percent of people between a

53、ges 13 to 21 shop in physical stores most of the time. Nowadays, businesses are trying to use the new technologies, such as 3D printing and augmented reality (增强现实) to attract more customers to do more mobile shopping and return to physical stores in the future.At the recent show in New York City, t

54、he computer company Intel is experimenting (试验)with 3D printing. It is using the Mach 2XS commercial printer. Instead of printing words on paper, the Mach 2XS prints clothes.For example, it uses thread to print out a sweater. It prints the sweater out row by row, until it is fully formed. Ryan Parke

55、r, the general manager of Responsive Retail at Intel, says,“ The 3D printers print out clothing, made just for different people in size and style, in about 45 minutes. ”A Londonbased company, Ads Reality, is trying to use augmented reality, or AR technology in stores. Augmented reality is a technolo

56、gy, that creates computergenerated images and projects (投射) them in a way that they look real.The New York company Autonomous is experimenting with customer service robots. Autonomous chief Duy Huynh says, “With our technology,when you walk into a store, one of our robots will move toward you and be

57、hind the robot, its going to bring someone who knows your shopping habits, who has been helping you for the past six months and who knows what you need, to talk to you. So to us thats really, really important and thats the very first time you can actually do personally offline.”【语篇解读】网购很流行,但是最近有公司利用

58、3D打印技术和增强现实等技术来尝试吸引更多的顾客回到实体店中。32What is the purpose of businesses using the new technologies?ATo increase their business abroad.BTo make the technologies known.CTo bring customers back to stores.DTo offer customers ways to go shopping.解析:选C细节理解题。根据第一段中的“young people still seem to like going to phys

59、ical stores”可知,年轻人似乎还是喜欢到实体店;再根据“to attract more customers to do more mobile shopping and return to physical stores in the future”可知,新技术的运用是为了吸引更多的顾客回到实体店中来。33How does Intel use the Mach 2XS commercial printer?ABy printing clothes as an experiment.BBy creating a public image perfectly.CBy making clo

60、thes much more attractive.DBy printing words on clothes.解析:选A细节理解题。根据第二段中的“Instead of printing words on paper,the Mach 2XS prints clothes.”可知,Intel利用Mach 2XS商业打印机来打印衣服作为试验。故选A。34What do customer service robots bring customers?AThe best online service.BA personal shopping experience.CThe latest produ

61、cts.DA detailed shopping list.解析:选B推理判断题。根据最后一段中Duy Huynh所说的话,尤其是最后一句话中的“thats the very first time you can actually do personally offline”可推知,这种机器人可以给顾客带来个人的购物体验。35What is the text mainly about?AThe 3D printing technology.BThe future of shopping.CThe new way of shopping.DThe disadvantage of shopping

62、 online.解析:选B主旨大意题。根据第一段中的主题句“.to attract more customers to do more mobile shopping and return to physical stores in the future.”并结合下面列举的两个事例可知,他们在尝试运用技术来促进未来购物。由此可知,本文主要讲述了未来购物的相关情况,故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ever since blue jeans were first made for miners i

63、n the 1870s, America has had a love affair with them. 36 1Those Rivets (铆钉) Had a Purpose.It wasnt just for style that Levis jeans have had copper rivets on the pockets since the beginning. They were originally designed to make the seams(线缝) of these miners pants more lasting. The small fifth pocket

64、 on a pair of Levis, by the way, is called a watch pocket. 37 2. Dude Ranches(观光牧场) Made Jeans Popular with Everyday Americans.By the 1930s, jeans had become popular with eyeryday Americans, thanks to the dude ranch craze. During the Great Depression, ranchers made extra money by allowing paying cus

65、tomers to visit and play at being cowboys. Many an American bought their first pair of jeans from their dude ranch visit.3 38 In 1955, James Dean made the classic film Rebel Without a Cause, showing his rebellious(反叛的) ways with his uniform of blue jeans, white Tshirt and leather jacket. Marion Bran

66、do wore the same look in the 1953 film The Wild One and Marilyn Monroe popularized the outfit for women in The Misfits. 39 And as these teens became adults, they continued wearing jeans everywhere.4. They May Be on Their Way Out. 40 But could that love affair be cooling down? After recent years of p

67、oor company earnings, media reports found that Americans now tend to buy “athleisure” wear like yoga pants and leggings. Will jeans be out of date?Time will tell.AFilms made advertisements for jeans.BPeople often associate jeans with cowboys.CJeans have always been loved by Americans.DMovie Stars Ma

68、de Them Popular with Teens.EIt was originally meant for placing a pocket watch inside.FHere are four things you may not know about the popular pants.GFrom 1950s to 1960s, jeans became firmly associated with youth culture.【语篇解读】本文是一篇说明文,分别列出关于牛仔裤的四个鲜为人知的事实:裤子上的铆钉都是有目的的;观光牧场使得牛仔裤在广大美国人中流行;电影明星使得牛仔裤在年轻

69、人中大受欢迎;它们可能会逐渐变得过时。36解析:选F设空处为第一段最后一句,下文接着分了四点进行具体阐述,因此此处F项作为承上启下句进行衔接,故选F项。37解析:选E设空处上文是“The small fifth pocket on a pair of Levis,by the way,is called a watch pocket.”E项说明了为什么牛仔裤的第五个小口袋叫作a watch pocket,故选E项。38解析:选D设空处统领下一段内容,该段列举了牛仔裤代表着年轻人反叛精神的几部电影,D项“电影明星使得牛仔裤在年轻人中大受欢迎”可以概括本段主旨,故选D项。39解析:选G设空处前文列

70、举几个电影明星在电影中穿牛仔裤的例子,反映了当时年轻人的反叛精神,下文中有关键词these teens,都与G项有关,故选G项。40解析:选C设空处为最后一段的第一句,下句意为“但是这种对牛仔裤的热爱会不会冷却下来呢?”所以C项“牛仔裤一直以来受到美国人的喜爱”符合下文的转折语境,故选C项。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2019湖南永州第二中学高一下期中)I went to Beijing during this National Day hol

71、iday, and it was an interesting experience in my life.My friends told us that taking the “hard 41 ” to Beijing would be really terrible. So we didnt know what would 42 . But we were pleasantly surprised when we finally boarded the 43 , which was relatively modern and 44 . During the 14hour ride we a

72、te peanuts and talked. It was not 45 at all. It was morning when we arrived. We stepped out of the railway station, having sat in hard seats and got little 46 . However, we had energy. First we tried to get return tickets to Shanghai.We asked a man to buy our tickets online for us, but he 47 us that

73、 tickets had been 48 out. We were a little worried about getting 49 , but we made up our minds to 50 for the hotel to put our bags down. After fighting our way 51 the taxi drivers that tried to 52 us one hundred yuan for the ride, we found a taxi and it 53 cost us thirty yuan to get 54 we had planne

74、d to go. When we reached the hotel, there was a window for airplane and train tickets. 55 the man behind the counter got tickets that day, which we 56 . The most important lesson I ever 57 is to check the information all the time, which makes it much 58 to buy tickets. While in Beijing we saw a lot

75、of places of interest, most of which were very 59 . It was 60 to be with thousands of people in one place. There arent any words to describe it.【语篇解读】本文讲述了作者去北京旅游时遇到的事情,如坐硬座车、买火车票等并有所收获的故事。41A.chairBbedCseatDbench解析:选CAchair“椅子”;B.bed“床”;C.seat“座位”;D.bench“长板凳”。根据第二段第六句中的“in hard seats”可知此处填seat。故选C

76、。42A.provideBexpectChappenDthink解析:选CAprovide“提供”;B.expect“期盼”;C.happen“发生”;D.think“想,认为”。句意:我们不知道会发生什么。故选C。43A.planeBbusCshipDtrain解析:选DAplane“飞机”;B.bus“公共汽车”;C.ship“轮船”;D.train“火车”。根据上下文可知是乘坐的是火车。故选D。44A.quickBcleanCsimpleDlong解析:选BAquick“迅速的”;B.clean“干净的”;C.simple“简单的”;D.long“长的”。根据modern可知,这里所填之

77、词是与modern一样描述车况的褒义词。故选B。45A.badBgoodCeasyDhard解析:选AAbad“坏的”;B.good“好的”;C.easy“容易的”;D.hard“困难的”。由本段中的terrible可知选A。46A.troubleBfoodCsleepDhelp解析:选CAtrouble“麻烦”;B.food“食物”;C.sleep“睡眠”;D.help“帮助”。根据上文可知坐的是硬座,而且他们在途中“吃花生,交谈”,那么睡眠不足是正常的事情。故选C。47A.promisedBinformedCadvisedDpersuaded解析:选BApromised“许诺”;B.inf

78、ormed“告知”;C.advised“建议”;D.persuaded“劝说”。这里是指他告诉我们票卖完了。故选B。48A.timedBshowedCputDsold解析:选Dsell out“卖完”,符合句意。put out“扑灭”。49A.behindBoutCthroughDback解析:选DAbehind“在后面”;B.out“在外面”;C.through“通过”;D.back“回原处”。根据上文买返程票可知,“我们”有点担心回去的问题。故选D。50A.startBaskClookDpay解析:选AAstart“开始”;B.ask“问”;C.look“看”;D.pay“付款”。star

79、t for“动身去某地”。句意:我们决定先去宾馆把包放下。故选A。51A.towardsBintoCacrossDpast解析:选DAtowards“朝着”;B.into“进入”;C.across“横穿”;D.past“经过”。文中暗含“我们没有乘坐那位要价过高的司机的车”之意。故选D。52A.offerBchargeCbargainDshare解析:选BAoffer“提供”;B.charge“要价”;C.bargain“交易”;D.share“分享”。由语境“出租车司机试图向我们要100元”可知,charge符合句意。故选B。53A.evenBstillCalsoDonly解析:选DAeve

80、n“甚至”;B.still“仍然”;C.also“也”;D.only“仅仅”。和100元相比,30元太少了,所以此处用only,表示“仅仅”。故选D。54A.whatBwhichCwhereDhow解析:选C句意:到了我们原计划去的地方。故选C。55A.SomehowBHoweverCThereforeDOtherwise解析:选AASomehow“不知怎么地”;B.However“然而”;C.Therefore“因此”;D.Otherwise“否则”。根据上下文可知,这里表示转折,句意:刚刚买不到票,不知怎么地现在这个人却说有票了。而However后面应该有逗号。故选A。56A.wouldn

81、tBhadntCshouldntDneednt解析:选BAwouldnt“不愿意”;C.shouldnt“不应该”;D.neednt“不必”。句意:他买到了我们没买到的票。应填hadnt,故选B。57A.learnedBtaughtCofferedDheard解析:选AAlearned“学习”;B.taught“教”;C.offered“提供”;D.heard“听见”。learn a lesson“吸取教训”。故选A。58A.harderBearlierClaterDeasier解析:选DAharder“更难”;B.earlier“更早”;C.later“更晚”;D.easier“更容易”。上

82、文提到的时时查询信息使买票更加容易。故选D。59A.interestingBcrowdedCfamousDnoisy解析:选BAinteresting“有趣的”;B.crowded“拥挤的”;C.famous“著名的”;D.noisy“吵闹的”。根据下文的“with thousands of people”可知处处都很拥挤。故选B。60A.wonderBcuriosityCfunDsurprise解析:选CAwonder“奇迹”;B.curiosity“好奇”;C.fun“有趣”;D.surprise“惊奇”。句意:成千上万的人聚在一个地方很有意思。故选C。第二节(共10小题;每小题1.5分,

83、满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Many years ago, my mom started a tradition like this. My mom, my brother, my sister and I all went to the cancer treatment center with some 61._(flower). Each patient, doctor,and nurse received 62._ flower from us. “Why do you send us flowers?” They would ask an

84、d our answer was “Its just because youre special. ” 63._ this went on, we often sent even more flowers.One day, I accidentally found a boy was making 64._(beauty) cards in the street, with the words “ Just Because Youre Special” on them. Out of curiosity, I chatted with the boy and this reminded me

85、to make some cards to send together 65._ flowers.Today, after our mom passed away from cancer,66._ still take flowers to the patients, doctors and nurses with our own “Just Because Youre Special” cards 67._ (tie) to them.Even though the cancer treatment center has moved to a different location, we s

86、till pass this on. One patient told us 68._ (excited) that it was the first rose that he 69._ (receive) over ten years and that the rose made his life energetic during his stay in hospital. We plan to continue to do this and I will encourage more people to do this.70._ (give) a flower to others migh

87、t make their day special.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了在母亲的带领下,作者一家人关爱癌症患者的故事。61解析:考查名词复数。flower为可数名词,且前面有some修饰,故应用复数形式。答案:flowers62解析:考查冠词。上文提到了一家人带着一些花,因此这里指给每个人一朵花。答案:a63解析:考查连词。此处As表示“随着”,引导时间状语从句。答案:As64解析:考查形容词。分析句子结构可知,该空在句中修饰名词cards,因此用形容词。答案:beautiful65解析:考查介词。together with在该语境中表示“和,同一起”。答案:with66解析:考

88、查代词。根据前面的our可知此处应用we。句意:母亲去世后,我们依然给病人、医生及护士送去带有卡片的花。答案:we67解析:考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处所填词在此处作后置定语,修饰card;tie与card之间是逻辑上的动宾关系,因此用过去分词。答案:tied68解析:考查副词。该空修饰动词told,因此用副词。答案:excitedly69解析:考查时态。根据后面的over ten years可知,此处应用完成时态,结合前面的was可知用过去完成时。答案:had received70解析:考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处在句中作主语,因此应用v.ing形式。答案:Giving第

89、四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Because learn English can bring me into a bigger world, so I love

90、English class very much. It is helpful of me to see more about the world. This term, our school has invited foreign teacher, which makes me so exciting about English class and I enjoy every lesson. The foreign teachers name is Jane and she is from America. When New Year came, she gives us a surprise

91、. She brought the cakes what were made by her to us. We ate her homemade food happy and listened to the stories she told us. It was a special festival for me, and that was the first time I had spent this day with friend and my foreign teacher. It is such an amazing moment and so unforgettable for he

92、r.答案:Because English can bring me into a bigger world, I love English class very much. It is helpful me to see more about the world. This term, our school has invited foreign teacher, which makes me so about English class and I enjoy every lesson. The foreign teachers name is Jane and she is from Am

93、erica. When New Year came, she us a surprise. She brought the cakes were made by her to us. We ate her homemade food and listened to the stories she told us. It was a special festival for me, and that was the first time I had spent this day with and my foreign teacher. It is such an amazing moment a

94、nd so unforgettable for .第二节书面表达(满分25分)(2018辽宁实验中学等五校联考高三期末)假如你是高中生李华,你的美国笔友Peter打算春节期间到北京旅游,请你给他写封邮件。内容包括:1表示欢迎;2介绍北京,比如名胜和美食;3介绍春节期间的特色活动。注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Peter,_Yours,Li HuaOne possible version:Dear Peter,Im glad to hear that you are coming! Welcome to Beijing!Beijing, our capita

95、l city, is a city with a long history. It has many historical attractions, such as the Great Wall, the Summer Palace and the Forbidden City.They attract millions of tourists all over the world. You may also find various local delicacies, of which the most famous is the Beijing roast duck. You will e

96、njoy it.During the Spring Festival, you will experience traditional celebration. On New Years Eve, we will watch the Spring Festival Gala, which is very popular.There will be a land boat dancing in the temple fairs,expressing the delight of a new year.The activities will make you have a good time!Waiting for your coming!Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1