1、Section Project & Self-assessment.品句填词1Finally we convinced him to go to work on foot.2They found the fox by following its tracks in the snow.3Be quiet!The doctors are examining him now.4There are still many people who believe the existence of ghosts.5To our joy,the beggar survived another winter wi
2、th the help of many kindhearted people.6Tired and hungry,we had no strength to walk on.7The villagers (村民) in the small village still live a hard life.8He drew a line which was ten centimetres (厘米) long on the wall.9Do you believe the link (联系) between smoking and lung cancer?10At that time wolves a
3、lways attacked (袭击) the sheep and horses at night.完成句子1Look!The chimpanzee is walking on two feet like a human being (人类)2The tracks in the snow were about 30 centimetres in length (长)3The house belongs to (属于)my uncle,but he doesnt live here any longer.4There have been dozens of (许多的) reports about
4、 the global warming.5Do you have strength (有力气) to climb up the mountain?6How can I convince him to stop smoking (说服他戒烟)?7His disease is linked to (与有关) smoking.8After lunch,they made their way to (前往)the airport.9The old man only survived his wife (比他妻子活得长) by one year.10. In my opinion (在我看来),he h
5、as more strengths than weaknesses.单句语法填空1Im convinced (convince) of his guilt.2It tracks (track) where hungry people live and identifies what causes their hunger.3The two parties were linked (link) together by common interest.4They are battling for their existence (exist)5He survived (survive) the s
6、hipwreck.6At the appearance of the enemy,we attacked (attack)7In fact,this is the limit of time belonging (belong) not to this era.8No man equals him in strength (strengthen)9But it is still unclear exactly how the images made their way to the web.10. In my opinion,all this is of secondary importanc
7、e.阅读理解Everyone has good days and bad days.Sometimes,you feel as if youre on top of the world.But occasionally you feel horrible,and you lose things and you cannot focus on your schoolwork.For more than 20 years,scientists have suggested that high selfesteem (自尊)is the key to success.Now,new research
8、 shows that focusing just on building selfesteem may not be helpful.In some cases,having high selfesteem can bring bad results if it makes you less likeable or more upset when you fail at something.“Forget about selfesteem,”says Jennifer Crocker,a psychologist (心理学家) at the University of Michigan,US
9、.“Its not the important thing.”Feeling goodCrockers advice may sound a bit strange because it is good to feel good about yourself.Studies show that people with high selfesteem are less likely to be depressed,anxious,shy,or lonely than those with low selfesteem.But,after reviewing about 18,000 studie
10、s on selfesteem,Roy Baumeister,a psychologist at Florida State University,has found that building up your selfesteem will not necessarily make you a better person.He believes that violent and wicked (邪恶的) people often have the highest selfesteem of all.He also said,“Theres no evidence that kids with
11、 high selfesteem do better in school.”ProblemsAll types of people have problems.People with high selfesteem can have big egos (自我) that can make them less likeable to their peers (同龄人),said Kathleen Vohs,a psychology professor at Columbia University.People with high selfesteem tend to think more of
12、themselves,Vohs says.People with low selfesteem are more likely to rely on their friends when they need help.What to doResearchers say it is best to listen to and support other people.Find positive ways to contribute to society.If you fail at something,try to learn from the experience.“The best ther
13、apy (药方)is to recognize your faults,” Vohs says.“Its OK to sayIm not so good at that and then move on.”语篇解读本文是一篇记叙文。主要讲了自尊心强的人与自尊心弱的人的区别。1The new research comes to the conclusion that high selfesteem .Ais not important at allBhas taken on a different meaningCmay not be the key to successDdoes not he
14、lp you do better at school解析:细节理解题。根据第三段第一句“二十多年来,科学家们认为自尊心强是成功的关键”,但从下一句“Now,new research shows that focusing just on building selfesteem may not be helpful.”可知“新的研究表明,自尊心强可能不是成功的关键”。答案:C2One of the conclusions of the new research is that .Afeeling good about oneself doesnt mean you lead a happier
15、lifeBpeople with high selfesteem usually do not seek others helpCpeople with high selfesteem tend to be proudDpeople with low selfesteem are often more popular解析:细节理解题。根据Problems部分中的“People with high selfesteem can have big egos.”和“People with high selfesteem tend to think more of themselves.”两句分析可知
16、。答案:C3The underlined part “a better person” in the passage probably means a person who is .Ahelpful and supportiveBgentle and modestClikable and successful Dfriendly and kind解析:词义猜测题。从下文“He believes that violent and wicked people often have the highest selfesteem of all.”一句推断,句中的better表示的意思应该是同viole
17、nt and wicked的意思相反。答案:D4From the text,we can infer the best therapy mentioned in the last paragraph is mainly for people .Awith high selfesteemBwith low selfesteemCof all kindsDwho are focusing on building selfesteem解析:推理判断题。从“药方”的内容上分析,建议人们放下架子,敢于承认错误,由此可推断此“良方”是为自尊心强的人所开的。答案:A.完形填空A rich merchant
18、invited Sheikh,a famous poet,along with other big businessmen on the occasion of his daughters marriage.Sheikh 1 the invitation and decided to attend.On the day of the 2 ,the host was receiving the guests at the gate.Sheikh wore 3 clothes which were not expensive.He waited in a corner for someone to
19、 4 him but nobody gave him a second 5 .Seeing all this,Sheikh 6 left the party and went to a shop where he could hire clothes.As he put on the hired dress,he found himself a 7 person.With this,Sheikh 8 .On seeing Sheikh,the host said,“Here comes our favorite poet.What 9 you so long,friend?We have be
20、en waiting for you for ages!The gathering surely would be 10 without your presence!”Sheikh didnt say a word and allowed the host to lead him to the dining room.Sheikh was 11 a seat with a soft cushion.Tasty dishes on silver plates were 12 to him.After this,something strange happened.Sheikh 13 the co
21、rner of his coat in the soup.He said,“This is a(n) 14 for you.You should enjoy it.”All the guests were now 15 at him in surprise.The host said,“Sir,what are you doing?How can your clothes 16 ?” Sheikh replied very calmly,“My dear friend,Im indeed surprised with the 17 coming from you.Arent you the s
22、ame person who didnt even throw a look at me 18 I came dressed in simple clothes?I can guess it is my clothes and appearance that 19 to you,not my individual worth.Now that I have put on expensive clothes,I see a world of 20 in reception.All I can say now is that this feast is meant for my clothes,n
23、ot for me”语篇解读本文是一篇记叙文。一位著名的诗人参加一位商人的女儿的婚礼时,因为穿着一般受到了歧视,于是他就租了一身华丽的衣服再次回到了婚礼现场。在婚宴上,诗人做出了令人奇怪的举动。1. AtoreBsentCaccepted Drefused解析:由本空后他决定参加婚礼可知,他接受了主人的邀请。答案:C2A.meeting BweddingCexhibition Dfestival解析:由上文中的marriage可知,这里指在商人女儿举行婚礼的那一天。答案:B3A.simple BwarmCclean Dbeautiful解析:由本空后的“not expensive”可知,他穿着
24、非常“朴素的(simple)”衣服。答案:A4A.pull BchooseCreceive Damuse解析:诗人在角落里等人来“迎接(receive)”他,上文中的receiving也给出了提示。答案:C5A.invitation BchanceCpresent Dlook解析:由下文诗人的离开可知此时没人愿意多看他一眼。答案:D6A.proudly BquietlyCnervously Dcuriously解析:遇到这种情况,他马上想到了应对的办法,所以他不是紧张地走了,而是“悄悄地(quietly)”离开了。答案:B7. Arespected BterrifiedClearned Dch
25、anged解析:穿上了租来的衣服,自然就像换了一个人一样。答案:D8A.returned BfledCsettled Dstayed解析:他换上租来的衣服,“返回了(returned)”婚礼现场。答案:A9A.loved BtookCprotected Dimpressed解析:由后面所说的“我们等候很久了(We have been waiting for you for ages)”可知,这里是问“什么事情让你花费了这么长时间?”答案:B10A.perfect BsmallCincomplete Dsuccessful解析:主人在奉承诗人,由此可以推断他的意思是:要是没有你出席的话,这个婚礼
26、将是不完整的。答案:C11A.booked BofferedCmade Dbought解析:自从诗人换了衣服后,主人对他格外尊敬,由此可知这里是指主动给他提供座位。答案:B12. Athrown BawardedCdonated Dserved解析:仆人们给他“端上了(served)”用银盘装的美味佳肴。答案:D13. Acolored BboiledCdipped Dwashed解析:他把衣服角儿“蘸进了(dipped)”汤里。答案:C14A.feast BdisasterCopportunity Dfight解析:由后面的“You should enjoy it”可知,这里指的是“这是为你
27、准备的盛宴(feast)”。答案:A15. Ashouting BstaringClaughing Dpointing解析:由本空后的surprise可知,其他客人不知道事情的缘由,所以都吃惊地盯着他。答案:B16A.move BshakeCswim Deat解析:主人看到诗人的动作,吃惊地问:“你的衣服怎么能吃东西呢?”答案:D17A.question BmealChonor Dsadness解析:诗人对主人所问的问题感到惊奇。答案:A18. Aso BbutCif Dwhen解析:当诗人穿着朴素的衣服第一次来的时候,没人理会他。这里诗人在反问宴会的主人。答案:D19A.apply BoccurCmatter Dturn解析:你以貌取人,那么在你看来,重要的是我的衣服和外表。答案:C 20.A.difference BwarmthCpatience Dmodesty解析:诗人要表达的意思是:同样一位客人,仅仅因为衣着不同而受到了截然不同的待遇。答案:A