1、Section Warm-up Lesson 1 Stories from History.单词拼写1We show much sympathy (同情) for the man who has been suffering hardships.2All of us donated money for the victims (受害者) of the earthquake.3The car was badly damaged, so they abandoned (丢弃) it.4The witness (目击者) was telling about the whole accident.5T
2、he restaurant is particularly popular with young people.6That plane crash occurred only minutes after takeoff.7Its the duty of the police to preserve the public order.8He was in deep sorrow when he heard that his dog died.选词填空on ones side,burst into,knock over,dig out,block out,live on,run out of,co
3、me in,to view1Our food was buried by the heavy snow and had to be dug out.2I caught two men trying to burst into my office.3As the captain watched,the ship came into view from behind the iceberg.4If we run out of money,we can sell some of the products in Guangzhou.5I was careless to knock over the i
4、nk bottle and the ink spilt all over the desk.6To protect your eyes,it is important to wear sunglasses that block out harmful light.7If you sleep on your side,you have usually got a wellbalanced personality.8The lucky man lives on after the two terrorist attacks,one in the USA in 2011 and the other
5、in France in 2018.完成句子1We feel sympathy for him for losing his good friend.我们对他失去好友表示同情。2Hearing the song Where is all the time,she abandoned herself to sadness.听着歌曲时间都去哪儿了,她沉浸于悲伤之中。3He speaks English as if he had studied it in England before.他说英语就好像以前在英国学习过似的。4It was not until the area was seriousl
6、y polluted that they realized that they should take action to stop pollution.直到这个地方被严重污染了他们才意识到该采取行动制止污染了。5In a way,it was one of our biggest mistakes.从某种程度上说,它是我们所犯的最大错误之一。.课文语法填空Around the end of the first century AD,a Roman writer 1.called(call) Pliny wrote about a volcanic eruption that he had w
7、itnessed 2.as a young man.The eruption had occurred on August 24th,79 AD.The tragedy even left a deep 3.impression(impress) on Pliny who had lost an uncle in the event.4.However,more than 1,600 years later,some scientists 5.started(start) uncovering the lost towns that 6.were buried(bury) under the
8、ashes of Mount Vesuvius.In a way,Pompeii is like a “time capsule” 7.preserving(preserve) a frozen moment in history.Before the eruption occurred,8.it had been a prosperous Roman city with temples,markets,restaurants and theatres.Today you can visit these buildings by 9.walking(walk) along the origin
9、al streets of the city.And more than 250 years after excavation started,thousands of tourists and hundreds of scientists visit Pompeii every year to learn 10.more(much) about the ancient world.阅读理解AEvery year thousands of tourists visit Pompeii,Italy.They see the sights that Pompeii is famous forits
10、 stadiums(运动场)and theatres,its shops and restaurants.The tourists do not,however,see Pompeiis people.They do not see them because Pompeii has no people.No one has lived in Pompeii for almost 2,000 years.Once,Pompeii was a busy city of 22,000 people.It lay at the foot of Mount Vesuvius,a grasscovered
11、 volcano.Mount Vesuvius had not erupted for centuries,so the people of Pompeii felt safe.But they were not.In August of AD 79,Mount Vesuvius erupted.The entire top of the mountain exploded,and a huge black cloud rose into the air.Soon stones and hot ashes began to fall on Pompeii.When the eruption e
12、nded two days later,Pompeii was buried under 20 feet of stones and ashes.Almost all of its people were dead.For centuries,Pompeii lay buried under stones and ashes.Then,in the year 1861,an Italian scientist named Ginseppe began to uncover Pompeii.Slowly,carefully,Ginseppe and his men dug.The city lo
13、oked almost the same as it had looked in AD 79.There were streets and fountains,houses and shops.There was a stadium with 20,000 seats.Perhaps the most important of all,there were everyday objects,which told us a great deal about the people who lived in Pompeii.Many glasses and jars had some dark bl
14、ue color in the bottom,so we know that the people of Pompeii liked wine.They liked bread,too;metal bread pans were in every bakery.In one bakery there were 81 round,flat loaves of breada type of bread that is still sold in Italy today.Tiny boxes filled with dark,shiny powder told us that women liked
15、 to wear eyemakeup.Ginseppe has died,but his work continues.Onefourth has not been uncovered yet.Scientists are still digging,still making discoveries that draw the tourists to Pompeii.语篇解读庞培是一座被火山吞没的城市。由于火山突然喷发,人们来不及逃避,从而保留了当时人们生活的遗迹。参观者的目的是看一看庞培人当时是如何生活的。 1Why do a large number of people come to P
16、ompeii each year?ATo visit the volcano.BTo shop and eat there.CTo watch sports and plays.DTo see how Pompeiians lived.解析:推理判断题。根据第一段第二句“They see the sights that Pompeii is famous forits stadiums(运动场)and theatres,its shops and restaurants.”可知,参观者的目的是看一看Pompeiians当时是如何生活的,故选D。答案:D2Why had so many Pomp
17、eiians been buried by volcanic Mount Vesuvius?AThe city nearby offered all kinds of fun.BThe area produced the finest wine in Italy.CFew people expected the volcano to erupt again.DThe mountain was beautiful and covered with grass.解析:细节理解题。根据第二段第三、四句“Mount Vesuvius had not erupted for centuries,so t
18、he people of Pompeii felt safe.But they were not.”可知几乎没有人想到火山会重新喷发。答案:C3Why did the city uncovered look almost the same as it had looked in AD 79?ABecause Ginseppe and his men dug it slowly and carefully.BBecause the city was buried alive and remained untouched.CBecause scientists successfully rebui
19、lt the city with everyday objects. DBecause nobody had lived in the city ever since the volcano erupted.解析:推理判断题。从第二、三段可知,Pompeii位于Mount Vesuvius山脚下,Mount Vesuvius是一座火山,但有多个世纪没有喷发了。人们以为它不会再喷发,但是,在公元79年8月,火山突然喷发,整个城市被埋葬在石头和灰尘下。由于火山突然喷发,人们在毫无思想准备的情况下被埋葬了,所以保留了当时全部的情景。答案:BBI sat down to read beneath an
20、 old maple tree in the park,disillusioned with life,for the world was getting me down.And if that wasnt enough to ruin my day,a young boy approached me,out of breath from running.He stood right before me with his head lowered down and said with great excitement,“See what I found!”In his hand was a f
21、lower.What a pitiful sight! Its petals(花瓣) were all worn.Wanting him to take his dead flower and go off to play,I faked a small smile and then turned away.But instead of leaving,he sat by my side,placed the flower to his nose and said with surprise,“It sure smells pretty and its beautiful,too.Thats
22、why I picked it;here,its for you.”The flower before me was dying or dead.But I knew I must take it,or he might never leave.So I reached for the flower and replied,“Just what I need.”But instead of him placing the flower in my hand,he held it in midair without reason.It was then that I noticed for th
23、e very first time that the boy was blind.I heard my voice tremble as I thanked him for picking the very best one.“Youre welcome,”he smiled,and then ran off to play.I sat there and wondered how he managed to see a selfpitying woman beneath an old maple tree.Perhaps from his heart hed been blessed wit
24、h true sight.Through the eyes of a blind child,at last I could see the problem was not with the world;the problem was me.And I determined to see beauty and appreciate every second thats mine.I held that flower up to my nose and smiled as that boy was about to change the life of an old man with anoth
25、er flower in his hand.语篇解读本文是一篇记叙文。作者在公园一棵枫树下读书,心情很糟糕。这时,一个双目失明的男孩给作者带来了一朵花,改变了她对生活的态度。4How did the author feel when she sat down to read under the maple tree?ASad and disappointed.BNervous and unhappy.CHungry and tired. DCalm and relaxed.解析:推理判断题。根据第一段中的disillusioned with life,for the world was get
26、ting me down和第四段中作者对自己的描述a selfpitying woman beneath an old maple tree可知,作者认为这个世界让她感到沮丧,由此推知她在枫树下坐下来准备读书的时候感到伤心失望。答案:A5Why did the author accept the flower?AShe wanted to please the boy.BShe wanted the boy to leave.CShe had pity on the boy.DShe liked it very much.解析:细节理解题。根据第三段第一句The flower before m
27、e was dying or dead.But I knew I must take it,or he might never leave.可知,作者接受了男孩枯萎的花是希望他快点离开。答案:B6What can we learn from the last paragraph?AThe author had behavioral problems.BThe boy knew the authors problem.CThe boy positively influenced the author.DThe author realized beauty exists everywhere.解析
28、:推理判断题。根据最后一段可知,作者通过这个男孩意识到问题出现在自己身上,她决定要发现美,欣赏属于自己的每一瞬间,可见男孩对作者产生了积极影响。答案:C7Which of the following could be the best title?AA blind happy boyBThe most beautiful flowerCMy friendship with a blind boyDA bad day in the park解析:标题归纳题。综合全文,文章主要介绍了一个双目失明的男孩把自己在公园采摘的一朵花送给了作者,并改变了作者对生活的态度。答案:B.阅读七选五Changing
29、 the world is a seemingly (看起来) impossible task.However,we believe change starts small,one person at a time.1Do the dirty work for someone else.Everyone has tasks that they dont like doing,but those tasks need to get done either way.2As you can imagine,theres nothing like having your bathroom unexpe
30、ctedly cleaned for you.Making the world a better place can be that easy.Make conversation with someone.Having a good conversation that connects you to someone feels great.So try to have a conversation with someone you normally wouldnt.It can be a volunteer,an elderly person,or someone who needs some
31、 support during a tough time.3Help a stranger.Usually we notice someone has dropped something and we simply keep walking.4Whether you hold the door for someone or treat a stranger to a cup of coffee,you will make a difference or at least make that persons day a little brighter.5Whether your talent i
32、s singing,giving good advice,or cooking,your talent is meant to be shared.You may not think your talent is that interesting,but remember that your talent makes the world a better place.AShare your talents.BThis time,help him out.CLose yourself in what you love.DHeres how you can change the world.ETr
33、y your best to change the world completely.FThink of a task that your loved one hates,and do it for him/her.GWhoever you choose,making conversation benefits you quite a lot.语篇解读本文是一篇说明文。改变世界,从小做起,从我做起。本文介绍了我们力所能及的改变世界的方法。1解析:联系上下文可知,本空承接上文改变世界看似不可能,但只要从小事做起,从我做起就能改变世界,提出了我们力所能及的改变世界的方法,故D项符合语境。答案:D2
34、解析:根据上文可知,每个人都有他们不愿做而又不得不做的事,因此F项承接上文提出为所爱之人做一件他不愿做的事符合语境,且F项符合本段主旨句Do the dirty work for someone else。答案:F3解析:根据空前It can be a volunteer,an elderly person,or someone who needs some support可推断,G项Whoever指代上文a volunteer,an elderly person,or someone who needs some support,且G项是对本段内容的总结。答案:G4解析:联系上下文可知,B项承上启下指出了过去我们对需要帮助的人视而不见,现在我们应伸出援手,从为别人开门或是请陌生人喝一杯咖啡这种小事做起。答案:B5解析:根据下文your talent is meant to be shared可知,本段鼓励人们分享自己的才艺去帮助他人,因此A项作为本段主旨句符合语境。答案:A