1、 Section Integrating Skills & Cultural Corner课时作业.单句语法填空1His speech was so inspiring (inspire)that his students were inspired to work (work) harder than ever before.2Suspected(suspect) of carrying drugs, the traveler was stopped by the customs officer.3In the early 1920s, thousands of people went to
2、 Australia to seek (seek) their fortune.4You may depend on it that they will look after your daughter when you are away for the meeting.5(2019天津耀华中学月考)Its up to the travel companies to warn (warn) customers of any possible dangers.6As science and technology develops steadily, so does the education s
3、tyle of China.7Tom, rather than his teammates, was to blame (blame) for the failure of the volleyball match yesterday.8Mike worked very hard all the time because he didnt want to be left behind in his lessons.9After retirement, Mr.Smith took up painting, which he had always loved but had not had tim
4、e for.10His wonderful performances appeal to all ages and social groups in China.单句改错1The boy was tiring of this game, and he began to watch TV. tiringtired2You will end up in the debt if you keep on spending money like that.去掉the3The discovery of new evidence led to the thief be caught.bebeing4I ha
5、ve made it clear whether tomorrows meeting will be put off till the day after tomorrow because of the bad weather. whetherthat5Im very glad to put on a performance here on the behalf of our school.去掉the.阅读理解ALeonardo da Vinci, the son of a local lawyer, was born on 15 April 1452 near the Tuscan town
6、 of Vinci. He was apprenticed (做学徒) to the sculptor and painter Andrea del Verrocchio in Florence and in 1478 became an independent master. In about 1483, he moved to Milan to work for the ruling (统治的) Sforza family as an engineer, sculptor, painter and architect. Leonardo was in Milan until the cit
7、y was invaded by the French in 1499 and the Sforza family was forced to flee. He may have visited Venice before returning to Florence. During his time in Florence, he painted several portraits, but the only one that survives is the famous portraitthe Mona Lisa(15031506). In 1506, Leonardo returned t
8、o Milan, staying there until 1513.This was followed by three years living in Rome. In 1517, at the invitation of the French King Francis , Leonardo moved to the Chateau of Cloux, near Amboise in France, where he died on 2 May, 1519.The fame of Leonardos surviving paintings means that he has been reg
9、arded primarily as an artist, but the thousands of surviving pages of his notebooks show the most brilliant mind. He wrote and drew on subjects including geology, anatomy (解剖学), which he studied in order to paint the human form more exactly. He “invented” the bicycle, airplane, helicopter, and parac
10、hute some 500 years ahead of their time. If all these works had been published in an understandable form, Leonardos place as a pioneering scientist would have been beyond debate. Yet his true genius was not as a scientist or an artist, but as a combination of the two: an artistengineer. His painting
11、 was scientific, based on a deep understanding of the workings of the human body and the physics of light and shade. His science was expressed through art, and his drawings and diagrams showed what he meant, and how he understood the world worked. 【解题导语】本文介绍了达芬奇的生平以及其在绘画、科学等方面的成就。1Leonardos career r
12、eached its peak probably during his stay in .AMilanBVenice CFlorence DRome解析:选C推理判断题。从文章第二段最后一句可知,达芬奇在Florence(佛罗伦萨)期间创作了很多绘画,其中留下来的只有蒙娜丽莎,由此推断,这个时期是他事业的巅峰。2Why did Leonardo study anatomy?AHe wanted to be a doctor.BHe had strong interest in it.CHe wanted to invent other objects.DHe wanted to paint t
13、he human form exactly.解析:选D细节理解题。从文章倒数第二段可知,达芬奇研究解剖学的目的是为了更加精确地描绘人体。3What does the last paragraph intend to tell us?ALeonardo had a special way of painting.BLeonardo was both an artist and a scientist.CLeonardo was an artist instead of a scientist.DLeonardo was more of a scientist than an artist.解析:
14、选B段落大意题。综合文章最后一段,本段主要强调达芬奇是画家和科学家的融合,既是画家也是科学家。BIt is the ideal way for travellers to ensure they wake up with the perfect viewa portable Ecocapsule that can be set up anywhere in the world. The innovative, eggshaped pods ensure travellers can camp in the most extreme corners of the world, with all
15、the luxury of a hotel room.Looking like something in a scifi movie, the pod is equipped with solar panels, and a retractable wind turbine, which guarantee solar and wind energy as its power. In this way, the tiny home can let you live comfortably wherever you travel. It even has its own shower and t
16、oilet, sleeping area for two, and a small kitchen. It may look like a camp, but at least with the Ecocapsule you can look forward to a hot shower and running water on your travels.The 3,306 lb pods can be transported on your travels in a seacontainer or can be towed on a trailer, meaning the possibi
17、lities are endless.Bratislavabased Nice Architects are behind the extraordinary Ecocapsules and said they initially designed them for people who stay in the nature for a long time. However, it quickly became apparent that they could be opened up to the wider public and even used in urban areas to co
18、mbat high rent, and placed on roofs for studio space or living quarters. The Ecocapsule can serve as a cottage, a popup hotel or even as a charging station for electric cars.The Ecocapsules could even be quickly imported for housing for emergency teams who have been quickly deployed to help with nat
19、ural disasters that have destroyed nearby infrastructure. Described by the website as a “Swiss Army knife”it packs everything you need, the selfcontained unit can sustain long periods of time without external resources.The 86 sqft pods are able to sleep two people for up to a year and for those worr
20、ied about a cold nights sleep, the Ecocapsule has a thick layer of efficient heat isolation and energy restoration which significantly reduce heat loss.The pod is designed to withstand harsh weather conditions due to its innovative design and materials used. No wonder the Nice Architects are so conf
21、ident about its prospect and the producers are receiving heavy orders.【解题导语】本文是一篇产品说明文。主要介绍了一种便携式产品Ecocapsule的功能、设计原理、大小、技术构造等情况。该产品配有太阳能电池板和可伸缩的风力发电涡轮机为其提供太阳能和风能,可以让两人同时入住,有良好的保暖效果。4Where does the Ecocapsule get power?AFrom solar panels and a retractable wind turbine.BFrom a portable battery.CFrom
22、an electric generator.DFrom its shower.解析:选A细节理解题。根据第二段第一句可知,看起来就如科幻电影中的某种东西一样,该产品里装着太阳能电池板和可伸缩的风力发电涡轮机,它们能为其提供太阳能和风能。据此可知,该产品由太阳能电池板和风力发电涡轮机提供能源,故A项正确。5Whom may be the Ecocapsule initially designed for?ACampers. BOffice ladies.CField biologists. DHomeless people.解析:选C细节理解题。根据第四段第一句中的“they initially
23、 designed them for people who stay in the nature for a long time”可知,该产品是为长期待在野外的人设计的,C项意为“野外生物学家”,故C项正确。6Why dont the Ecocapsules users worry about coldness during their nights sleep?ABecause there is a retractable wind turbine in it.BBecause it has an air conditioner in it.CBecause it is a selfcont
24、ained unit.DBecause it is equipped with a thick layer to reduce heat loss.解析:选D细节理解题。根据第六段中的“for those worried about a cold nights sleep, the Ecocapsule has a thick layer of efficient heat isolation and energy restoration which significantly reduce heat loss”可知,对于那些担心夜晚寒冷的人来说,该产品有一层厚的高效隔热和能量恢复层,可以有效
25、减少热量损失,故D项正确。7How do the designers view the Ecocapsules future market?ANegative. BOptimistic.CWorried. DDoubtful.解析:选B观点态度题。根据文章最后一句“No wonder the Nice Architects are so confident about its prospect and the producers are receiving heavy orders.”可知,优秀的设计师们对该产品很自信,生产商也收到了大量的订单;结合本文描述的该产品的功能和高科技特点等可以判断
26、,该产品设计者对此产品的市场前景持积极的态度,故B项正确。.七选五Two biggest wealth in lifeyour talent and your time. Talent increases and time decreases. Our life, in a way, is trading time with talents. Wasting time means our time decreases while our talents do not increase. 1 .Get to know how you use your usual time and make im
27、provementsTake a week and write down what you do every 30 minutes every day and make it into categories. After a weeks recording, youll see which part consumes most of the time. 2 .And you could come up with a revised timetable for your next week.Use fragment(碎片) times and “dead times”By time record
28、ing, youll be amazed how much time youve wasted in waiting for the bus, queuing, walking, etc.You could really put that time to better use. 3 . Use your fragment times for insignificant matters so that you could have more time for things that really matter. 4 Therere always things to be done every d
29、ay, and the thing we could do is to identify whether its urgent or important. The things you need to do for the day rest only on the urgent as well as important things. Dont become slaves to urgent but unimportant things.Use the 20%80% principle At the most efficient time, 20% of time could generate
30、 80% of efficiency and on the contrary, at the least efficient time, 80% of the time could only generate 20% of efficiency. We should be doing important works at the most efficient time. That time period differs from person to person, 5 . Yet, generally speaking, its round 10 in the morning and 3 in
31、 the afternoon.After being familiar with those tips, the next thing would be to implement and hold on to it. Do the right thing at the right time, and we shall make our time to its fullest!Abut everyone has a peak effect timeBMake an analysis about the ways you could improve your efficiencyCLike mem
32、orizing English words or making necessary phone callsDdepending on your mentality and physical conditionEThat is why we shall save every second and make it countFPick three things you must finish todayGFinish as many tasks as possible【解题导语】时间是人生最大的财富之一,那么该如何充分利用时间呢?本文为我们提供了几个充分利用时间的方法。1解析:选E根据上文中的“W
33、asting time means our time decreases while our talents do not increase.”可知,我们不能浪费时间,应节约每一秒,让它过得有意义。故选E。2解析:选B根据上下文可知,通过记录一周的时间分配情况,找出大部分时间用于做什么,进行分析后确定如何更有效地利用时间,从而制订出合理的时间表。故选B。3解析:选C根据上文可知,应将等公交、排队等时间利用起来,C项给出了两个利用这些时间的例子。故选C。4解析:选F此处为小标题,各小标题的格式应保持一致,该空应为祈使句;根据本段内容可知,做事要分主次,不能成为紧急却不重要的事情的奴隶。故选F。5解析:选D根据上文的“That time period differs from person to person”可知,高效时间段因人而异,要看个人的身体和精神状况。故选D。