1、高考资源网() 您身边的高考专家课时作业(九)Unit 3Section Using Language &Assessing Your Progress阅读理解A My school appeared on the news last week because we had made an important change in our local area. Our class had planted a large garden in what was once only a vacant lot. It was a lot of work but it was all worth it.
2、 I got blisters (水泡) from digging, and we all got insect bites, too. I learned a lot about gardening and collaboration (合作), and then I learned about the media. Our teacher telephoned the TV station and informed them of what we had accomplished. She spoke with the producer. The producer checked with
3、 the directors, but they said there were plenty of stories similar to ours. They wanted to know what was special about our particular garden, since many schools plant them. The teacher explained that, after going on the Internet to learn about the prairie (大草原), we had made a prairie garden. We had
4、gone to a prairie and gotten seeds from the plants, and then we planted them. We did not water the garden, but we did weed it. We decided to let nature water it with rain, since that was how prairies grew in the past. We sent a picture of the garden to the news station. In the picture, the grass was
5、 so high that it stood taller than the fourth grade students. As a result, the producer sent a reporter to our school. He interviewed the headmaster and asked him many questions about the garden. After that, they interviewed us, and we explained to them what we had learned through this project. That
6、 night, we watched the news, and there we were. The news reporter told our story. It was only two minutes long, but it was us. We were famous. All that work, all those blisters, it was worth it. We knew that when we saw the garden every day, but now we knew that the whole city thought so, too.1What
7、seemed to be the TV directors initial reaction to the garden?AThey were excited.BThey were surprised. CThey were worried. DThey were uninterested.2What is special about the garden?AWeeds were allowed to spread naturally.BThe grass grew faster than common grass.CThe seeds came from the plants of a pr
8、airie.DUnderground water was used for the plants.3What does the underlined word “that” refer to in the last paragraph?AWe got blisters on our hands.BOur hard work was worthwhile.CThe garden would be famous.DThe project would be finished.4How did the author feel about the project?AAnnoyed. BCurious.C
9、Proud. DRegretful.B Fairs and theme parks never seem to lose their attraction. My kids love them as much as I do. Not everyone will agree with me though. My wife is terrified of anything more exciting than the merrygoround. So why do I love Blackpools Big One while she goes white on hearing the word
10、s “roller coaster (过山车)”? According to psychologists, it comes down to something called a “Type T” personality. Type Ts are thrillseekers who welcome the uncertainty of activities that most people would find hairraising. It seems some of us enjoy the physical sensations associated with fear:the adre
11、naline (肾上腺素) rush and the beating heart. Scary rides make us feel alive. Terrifying experiences encourage a sense of excitement once were back on solid ground though we only enjoy them when were within a “protective frame” that assures us that deep down, were still safe. Recent research has found c
12、ertain genes (基因) which may be responsible for those of us with Type T personalities. Biochemists have separated a gene called DRD4 which seems more common in rollercoaster lovers like me. New technologies have allowed engineers to design coasters that change speeds quickly, shoot up hundreds of fee
13、t into the air and make all sorts of twists. Research suggests that extreme fairground rides tend to appeal particularly to those of us who lead stressful, structured or controlled lives. Its certainly true that roller coasters are a way of breaking out of the humdrum (乏味的) expectations of everyday
14、life. Theme parks allow us to act like children again, to experience true excitement and behave a little wildly. Where else as an adult can you scream at the top of your lungs and throw your arms in the air without being sent for psychological evaluation? If youre looking for a great place this summ
15、er where you can get in touch with your inner risktaker, head for the nearest theme park. Its a scream!5What can we learn about the authors wife?AShe gets excited easily.BShe fears extreme rides.CShe loves Blackpools Big One.DShe rarely disagrees with the author.6What do people with Type T personali
16、ties tend to do?APut their lives at risk.BStay energetic all the time.CAvoid the “protective frame”DEnjoy adventurous experiences.7What has recent research revealed about the Type T personality?AIt is genetically determined.BIt is common among people.CIt is caused by living separately.DIt is a resul
17、t of a physical disorder.8Whats the main reason why the author appreciates extreme fairground rides?AThey help relieve stress.BThey are technologically designed.CThey contribute to parentkid relationships.DThey are a replacement for psychological evaluation.C An Arizona mom says none of her sons kin
18、dergarten friends showed up to his birthday party after she sent 32 invitations to his classmates. The boy, Teddy, held a birthday party on Sunday at Peter Piper Pizza in Tucson, where he and his mother, Sil Mazzini, had been expecting dozens of little girls and boysas well as the childrens parentst
19、o join them at the restaurant. Mazzini said a few people told her in advance that they couldnt make it, but she wasnt prepared for everyone to be noshows. Mazzini shared a photo of her son sitting alone in front of several pizzas on the Internet. That brought dozens and dozens of birthday wishes fro
20、m around the country, as well as other gifts and offers. “I live near Tampa, Florida, and heard about you via my local news,” one woman wrote. “I hope you have a wonderful year and Im sending you a big hug.” The biggest unexpected birthday present for Teddy came from the Phoenix Suns, who invited hi
21、m to watch Wednesday nights game at the Talking Stick Resort Arena against the Los Angeles Lakers and LeBron James. The citys professional soccer club, the Phoenix Rising, also invited Teddy to “join 7,000 of his closest friends” at a playoff game on Friday. But some on social media questioned Mazzi
22、nis decision to broadcast her sons humiliating day. “Quick!Someone call the news. Dont embarrass this kid even more than he already is,” one woman wrote. “Good lord. This is so wrong.”9How may Teddy feel about his birthday party?ARelaxed. BDisturbed.CDisappointed. DBored.10What did the Phoenix Suns
23、invite Teddy to do?APlay a playoff game on Friday.BWatch Wednesday nights game.CJoin the professional soccer club.DSpend a weekend with them.11What can we infer about Mazzini from the last paragraph?AShe is not supported by all the people.BShe cares little about her sons feelings.CShe regrets having
24、 posted her sons image.DShe has removed the comments on the Internet.课时作业 (九) 阅读理解A【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者与同学们在老师的带领下把从大草原带回来的植物种子种在当地曾经的一块空地上。虽然倍感辛苦,但他们的付出既改变了当地的环境,也让他们出了名。1答案与解析:D细节理解题。根据第二段中的 “The producer checked with the directors, but they said there were plenty of stories similar to ours.” 可以
25、看出,一开始时,电视台的制片人认为有很多和作者他们相似的故事,所以对他们的花园并不感兴趣。2答案与解析:C细节理解题。根据第三段中的 “We had gone to a prairie and gotten seeds from the plants, and then we planted them.”可知,这个花园的种子来自大草原的植物。根据 “We did not water the garden,but we did weed it.” 可知,“我们”给花园除草,而不是允许杂草自然蔓延,故A项错误;根据本段最后一句可知,草长得很高,但并未提及长得很快,故B项错误;根据本段中 We de
26、cided to let nature water it with rain 可知,作者和同学们打算让雨水浇灌他们的花园,而非使用地下水,故D项错误。3答案与解析:B代词指代题。由句式结构可知,画线词 that 作 knew 的宾语,指代前文所提的事物。又根据后文 but now we knew that the whole city thought so, too 可知,其中的 so 所指代的内容应与 that 一致。结合语境可以看出,that 和 so 均指代前文的 “All that work, all those blisters, it was worth it.”, 即“我们的辛苦
27、是值得的”。4答案与解析:C推理判断题。由文章第一段中的 “It was a lot of work but it was all worth it.” 以及最后一段中的 “All that work, all those blisters, it was worth it.”均可以看出,作者在辛勤付出之后对于劳动成果的自豪感。 B【语篇解读】本文是说明文。文章指出了游乐场那些刺激的项目很有吸引力的原因。5答案与解析:B细节理解题。根据第一段中的 “My wife is terrified of anything more exciting than the merrygoround.” 可知
28、,游乐场除旋转木马外,其他项目都让作者的妻子感到害怕。6答案与解析:D细节理解题。根据第二段中的 “Type Ts are thrillseekers who welcome the uncertainty of activities that most people would find hairraising.” 可知,T型人格的人喜欢寻求刺激。7答案与解析:A细节理解题。根据第三段的第一句 “Recent research has found certain genes which may be responsible for those of us with Type T person
29、alities.” 可知,T型人格由基因决定。8答案与解析:A推理判断题。根据倒数第二段第二、三句可知,研究表明,生活压力大、受生活束缚的人更喜欢游乐场比较刺激的项目,作者对此表示认同,认为这些项目的确可以帮助人们摆脱单调的生活,释放自我。C【语篇解读】这是一篇记叙文。Mazzini 的儿子邀请幼儿园的小伙伴来参加自己的生日聚会,但是没有人来。Mazzini 在网上分享了儿子独自坐在比萨饼前的照片,引起了网民的关注。9答案与解析:C推理判断题。根据第三段的第一句 “Mazzini shared a photo of her son sitting alone in front of sever
30、al pizzas on the Internet.” 可知,没有朋友来参加他的生日聚会,他一定感到很失望。10答案与解析:B细节理解题。根据第四段的第三句 “The biggest unexpected birthday present for Teddy came from the Phoenix Suns, who invited him to watch Wednesday nights game at the Talking Stick Resort Arena against the Los Angeles Lakers and LeBron James.” 可知,Phoenix Suns 邀请 Teddy 观看周三晚上的比赛。11答案与解析:A推理判断题。根据最后一段的第一句 “But some on social media questioned Mazzinis decision to broadcast her sons humiliating day.” 可知,并不是所有的人都支持 Mazzini 的做法。- 6 - 版权所有高考资源网