收藏 分享(赏)

2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx

上传人:a**** 文档编号:420618 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:9 大小:23.08KB
下载 相关 举报
2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx_第1页
第1页 / 共9页
2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx_第2页
第2页 / 共9页
2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx_第3页
第3页 / 共9页
2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx_第4页
第4页 / 共9页
2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx_第5页
第5页 / 共9页
2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx_第6页
第6页 / 共9页
2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx_第7页
第7页 / 共9页
2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx_第8页
第8页 / 共9页
2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Reading and Thinking基础达标练. 单句填空1.They invited the world to participate in an international exposition.2.Polish your presentations (presentation) and deliver them enthusiastically (热情的)to the right market.3.Try to find humour in life and engage in activities that make

2、 you laugh.4.He had been in two minds about whether to involve (involve) himself in that business.5.Ill talk to them, but I wont feel comfortable (comfort) with it.6.We currently have six tutors (tutor) available to help students with their homework.7.I had some difficulty at first recalling (recall

3、) why we were there.8.There will soon be a shortfall in supply of qualified (qualify) young people.9.Bakker cited (cite) two main arguments to support his theory at that time.10.The book described the adaptation (adapt) of desert species to the hot conditions. 同义替换complex; overwhelming; motivate; fi

4、rm; expose; be drawn into; recall; messenger; advisor; departure; reasonable; ambition1.George took out a bunch of keys and went to work on the complicated lock. complex 2.She could not remember his name for the moment. recall 3.The spokesman refused to disclose details of the takeover to the press.

5、 expose 4.She was intelligent but suffered from a lack of a big dream. ambition 5.You get a good meal for a price which is neither too high nor too low. reasonable 6.If you need help, you can call your academic teacher. advisor 7.You have first got to inspire the children and then to teach them. mot

6、ivate 8.The advantages of a good education are very great. overwhelming 9.I hope to be a person who brings a message when I grow up. messenger 10.If you get involved in the controversy, you may burn your fingers. are drawn into . 完成句子1. 这是我第二次吃这种食物。This is the second time that I have eaten this kind

7、 of food.2.我第一次在外国人面前讲英语是在高中的时候。The first time I spoke English before foreigners, I was a student of high school.3.她一看到蛇就叫了起来。She let out a cry the moment she saw the snake .4.这是我一年半以来第一次观察夜晚。It was the first time in a year and a half that Id observed the night .5.你随时都可以给我打电话。You can call me any tim

8、e you want to .素养综合练. 阅读理解(2020天津静海区瀛海学校高二四校联考)Paris is the city of dreams. If you plan to head for Paris for a study period, perhaps a little reality check is in order. But my experience was a romantic one.I paved(铺路) my path to Paris through an exchange program. On arrival in Paris, I was constant

9、ly reminded of the official processes I had to complete-forms to fill in and meetings to attend-the list seemed endless.Then the real work began. Once classes were underway, I found myself volunteering to do oral presentations and assignments first rather than last. This method proved to be very hel

10、pful.Once I had finished classes for the week, I had an ever-increasing list of museums to visit, neighborhoods to explore, and cafs to sit in. Maybe you can read books about Paris and talk to locals and other foreigners living there. But the one thing that reading a book or talking to someone canno

11、t do is provide you with the experience of wandering(闲逛) Paris on foot. The people watching, the sounds of the city, and the colors as the seasons change, they all add to the ecstasy that I experienced in Paris as an exchange student.After spending five months wandering through the charming neighbor

12、hoods, I fell in love with the atmosphere that came out from every open door and every spoken word. There is something comforting about walking to the market each Sunday to enjoy the beautiful display of fruits, vegetables and dairy products. There is warmth in saying Bonjour to the passers-by.On my

13、 last day in Paris, I confidently said “Bonjour Monsieur” as I passed the little store down the street. I guess the best part about going on exchange in Paris is falling in love with the city in your own way. And I know mine is unique and special to me-my own little pieces of Paris.1.What does the u

14、nderlined word “ecstasy” in Paragraph 4 probably mean?A.Courage.B.Imagination.C.Happiness.D.Depression.2.Why did the author like walking to the market?A.Because of the romantic locals.B.Because of the pleasant weather.C.Because of the fresh vegetables.D.Because of the warm atmosphere.3.According to

15、the passage, what left the author the deepest impression?A.The friendly people he met in Paris.B.The special culture he experienced in the city.C.The academic achievement he made in his study.D.The presentations and assignments he did in class.4.What does the passage mainly tell us?A.An exchange stu

16、dents life.B.Charming neighborhoods.C.An exchange program.D.A traveling experience. 答案:1.C 解析:1.语篇解读本文是一篇记叙文,作者讲述了自己在巴黎留学的经历和体验。【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据前文The people watching, the sounds of the city, and the colors as the seasons change以及下一段中描述的“我”爱上了这里的氛围可以推测作者认为闲逛增加了他作为留学生的幸福感,故C项正确。答案:2.D 解析:2.【命题立意】推

17、理判断题。【解题思路】根据第五段第二句中的There is something comforting about walking to the market和第三句There is warmth in saying Bonjour to the passers-by. 可知作者喜欢步行去集市是因为那里温暖的气氛, 所以D项正确。答案:3.B 解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据最后一段中的I guess the best part about going on exchange in Paris is falling in love with the city in your o

18、wn way. And I know mine is unique and special to me-my own little pieces of Paris. 可知给作者印象最深的是以自己独有的方式体验这座城市,再结合全文其他内容可知,作者在游览这座城市时,接触到的声音、颜色、人都是这座城市独特文化的象征。故B项正确。答案:4.A 解析:4.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】作者讲述了自己留学巴黎的经历,故A项正确。. 完形填空It is now my senior year, and it is quickly coming to an end. I am always very f

19、ond of 1 and I am proud to be a member of our 2 . However, I once almost gave up last year because of my 3 of playing solos (单人表演).Two months ago my director 4 me that he wanted me to be the featured soloist in a piece of music. Of course I was 5 , but he told me that everything would be okay. Up un

20、til four days before the performance, I could not 6 it through the solo. I would always seem to get discouraged before I played it, and 7 every morning thinking “I wonder how I can mess things up today”. I decided to ask my 8 for help thinking that he would tell me that I didnt have to do it and tha

21、t he was still proud of me. 9 , all he said was “You just have to have 10 in yourself. I thought what he said was a clich (老生常谈) so I didnt really 11 it. But, I figured trying his advice wouldnt 12 , so I started the next morning 13 . Instead of wondering how I could mess up, I 14 myself playing thr

22、ough my solo with confidence and I kept on telling myself that I could do it.The 15 thing wasit worked! Every single day after that I played the solo without any mistakes.1.A.dancingB.musicC.paintingsD.poems2.A.bandB.familyC.societyD.homeland3.A.reliefB.wishC.fearD.goal4.A.educatedB.suggestedC.persu

23、adedD.told5.A.frightenedB.excitedC.puzzledD.surprised6.A.takeB.makeC.bringD.break7.A.went throughB.took off C.woke upD.calmed down8.A.directorB.parentC.friendD.partner9.A.BesidesB.Otherwise C.InsteadD.Therefore10.A.interestB.confidence C.responsibilityD.hope11.A.dream ofB.rely on C.think aboutD.work

24、 on12.A.hurtB.deserveC.succeedD.perform13.A.usuallyB.newlyC.informallyD.differently14.A.enjoyedB.imagined C.devotedD.appreciated15.A.terribleB.regular C.strangeD.familiar 答案:1.B 解析:1.语篇解读本文是一篇记叙文。作者有一次被告知要进行独奏,他有些恐惧,想放弃音乐,但是指挥告诉他要自信,最终他尝试了这种方法,终于克服了恐惧。【解题思路】结合下文中的“playing solos”可知,作者非常喜欢音乐(music)。答案

25、:2.A 解析:2.【解题思路】由上文可知,作者喜欢音乐,故此处指作者为自己是乐队(band)的成员之一而感到骄傲。答案:3.C 解析:3.【解题思路】与上文的gave up呼应,此处指作者由于害怕演奏独奏曲而差点放弃音乐。fear“害怕,恐惧”,符合语境。答案:4.D解析:4.【解题思路】结合空后的“that he wanted me to be the featured soloist in a piece of music”可知,这里是说指挥告诉(told)作者他想要作者在一段音乐中成为重要的独奏者。答案:5.A 解析:5.【解题思路】根据后面的“but he told me that

26、everything would be okay”可知,作者听到自己要表演独奏曲,感到害怕(frightened)。答案:6.B解析:6.【解题思路】根据语境可知,这里指在表演的前四天,作者仍然无法熟练演奏独奏曲。make it through“渡过难关,熬过”,符合语境。答案:7.C 解析:7.【解题思路】结合空后的“every morning thinking”可知,这里指作者每天早上醒来(woke up)时想着。答案:8.A 解析:8.【解题思路】上文提到是指挥让作者演奏独奏曲,因此这里表示作者去向指挥(director)寻求帮助。答案:9.C解析:9.【解题思路】根据空后的“You j

27、ust have to have 10 in yourself.”可知,指挥说的话与作者的预期相反,故选Instead。答案:10.B 解析:10.【解题思路】根据语境可知,此处表示指挥并没有像作者想象的那样说,而是让作者对自己有信心(confidence)。14空后的“with confidence”是提示。答案:11.C解析:11.【解题思路】此处指作者认为指挥说的都是老生常谈,所以没有考虑(think about)。答案:12.A 解析:12.【解题思路】根据语境可知,此处表示作者认为试一试指挥的建议也不会有什么损害(hurt)。答案:13.D 解析:13.【解题思路】根据下文的叙述可知

28、,这里指作者以不同的方式开启第二天早晨。答案:14.B 解析:14.【解题思路】根据语境和空前的“wondering how I could mess up”可知,此处指作者想象自己带着自信来进行独奏。答案:15.C 解析:15.【解题思路】根据后面的it worked可知,指挥的方法竟然发挥了作用,所以这是奇怪的(strange)事情。. 语法填空(2021浙江宁波中学模拟)Each year, on the 15th day of 1 seventh month in the Chinese lunar calendar, the Ghost Festival 2 (celebrate)

29、all over Asia. On this day, it is believed that the gates of Heaven and Hell open up, 3 allows the spirits of the dead people to visit Earth. During this time, people will burn offerings and prepare fancy meals to show respect 4 the dead.This holiday may seem strange and even a bit 5 (scare) to some

30、. But in fact, similar 6 (holiday) are observed all around the world. In the Western world, people celebrate Halloween on October 31 every year. This festival is 7 (main) celebrated by lighting pumpkin lanterns and dressing up in costumes. 8 is considered as a time to remember and honor the dead.Hol

31、idays like these can help us to better understand death as a natural part of life. And 9 (understand) death can remind us to value our own time on Earth. It doesnt hurt to be mindful of death. Rather, it can encourage us 10 (live)our best lives.1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 答案:1.the解析:1.语篇解读本文是一篇说明

32、文,主题语境为人与社会。文章以东方的七月十五和西方的万圣节为例介绍了世界各地的鬼节及其庆祝方式。考查定冠词。句意:每年农历七月十五, 亚洲各地都会庆祝鬼节。序数词seventh前要用定冠词修饰,表示“第七个”,故填the。答案:2.is celebrated 解析:2.考查时态语态。句意见上题。所填单词在句中作谓语,陈述的是客观事实,主语the Ghost Festival为单数,且与celebrate之间是被动关系,因此应该用一般现在时的被动语态,故填is celebrated。答案:3.which 解析:3.考查非限制性定语从句。句意:在这一天, 人们相信天堂和地狱之门会打开,从而允许死者

33、的灵魂造访地球。此处所填单词引导非限制性定语从句,关系词指代整个主句内容并在从句中作主语,故填which。答案:4.for 解析:4.考查介词。句意:在此期间,人们会焚烧祭品,准备精美的饭菜,以表示对死者的尊敬。show respect for sb. 表示“向某人表示尊敬”,故填for。答案:5.scary 解析:5.考查形容词。句意:这个节日对一些人来说可能看起来很奇怪,甚至有点吓人。此处缺少形容词作系动词seem的表语,表示“吓人的”,用来修饰物。故填scary。答案:6.holidays 解析:6.考查名词的数。句意:但事实上,世界各地都庆祝类似的节日。空后的are表明此处用可数名词复

34、数形式,故填holidays。答案:7.mainly 解析:7.考查副词。句意:这个节日主要是通过点亮南瓜灯和穿上盛装来庆祝的。所填单词修饰动词,应用副词,故填mainly。答案:8.It解析:8.考查代词。句意:它被认为是一个纪念和尊敬死者的日子。此处所填单词指代前面的Halloween,并在句中作主语, 故填It。答案:9.understanding 解析:9.考查动名词。句意:理解死亡可以提醒我们珍惜活着的时间。此处所填单词作主语,应该用动名词,故填understanding。答案:10.to live 解析:10.考查非谓语动词。句意:相反,它可以鼓励我们过最好的生活。encourage sb. to do sth. 表示“鼓励某人做某事”,故填to live。9

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1