1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 5Canada“The True North”课时作业17.阅读词汇预习Reading部分的词汇,完成下列小短文。写出画线部分的汉语意思。Canada is in North America, which is a beautiful continent 1._. Last month we went to Canada and enjoyed the nice scenery 2._. When we arrived in Canada with our baggage 3._, I caught sight of an eagle 4._ that
2、 was a lovely bird. The bird was flying westward 5._.答案1洲;大陆2.景色;风景3.行李4.鹰5.向西.阅读课文A TRIP ON “THE TRUE NORTH”并回答下列问题1According to the text, the route of Li Daiyu and Liu Qians journey is _.AVancouverCalgaryThunder BayTorontoMontrealBCalgaryVancouverThunder BayTorontoMontrealCTorontoCalgaryThunder Ba
3、yVancouverMontrealDThunder BayCalgaryTorontoVancouverMontreal2Why are the cousins not flying direct to Montreal on the Atlantic coast?ABecause they have not got so much money.BBecause they want to take the train to have a good view of Canada.CThe aeroplane is too fast.DThe distance from the west coa
4、st to the east isnt so long.3What is “The True North” according to the text?AThe northern part of Canada.BThe name of a part of Canada.CThe name that they call the whole country.DThe name of the train that goes across Canada.4What does the word “slightly” in Paragraph 4 mean?AA bit. BA lot. CGreatly
5、.DLightly.答案1A2.B3.D4.A.下面一段文章是课文原文的浓缩,仔细阅读,根据课文内容将其补充完整Li Daiyu and Liu Qian were on a trip to Canada. _1_ take the aeroplane all the way, they decided to fly to Vancouver and then take the train from west to east across Canada.On the way to the station, their friend, Danny Lin _2_ their trip. He s
6、aid they were going to see some great scenery. Vancouver is Canadas warmest part and Canadas most beautiful city, which is _3_ mountains and the Pacific Ocean. Skiing in the Rocky Mountains and sailing in the _4_ make Vancouver one of Canadas most popular cities to live in. It is so wet on the coast
7、 that the trees are extremely tall, some _5_ over 90 metres.That afternoon aboard the train, the cousins _6_ in their seats. When crossing the Rocky Mountains, they managed to _7_ some wild animals. Their next stop was Calgary, where cowboys from all over the world come to compete. Many of them _8_
8、riding wild horses.After two days travel, they began to realize that Canada is quite _9_, with a population of only _10_ over thirty million, but rich in fresh water because of the Great Lakes.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._答案1Rather than2.chatted about3.surrounded by4harbour5.measuring6.settled down7.
9、catch sight of8have a gift for9.empty10.slightly阅读理解AThere is no doubt that to study abroad gives you an excellent opportunity to learn things which are very helpful in your career building. Today Canada has earned a good name in providing quality education and safe and healthy environment for its s
10、tudents. That is why more than 130,000 international students enrol (登记入学) every year in famous Canadian universities. It is an ideal education destination and gives students a unique experience of education and its versatile (多样的) arts and culture. Canada spends a lot on education and is ranked the
11、 highest in G8 countries.To study in Canada is very costeffective. These universities are affordable compared to other universities in the world such as in the US, New Zealand and the UK where cost of education and living is very high. According to a survey in 2006, “Canada offered the lowest tuitio
12、n fees (学费) for foreign students compared to the UK and Australia.”The low rate of crimes and the peaceful and safe environment of the country also attract a lot of international students to Canadian universities. Canada has 92 universities and 175 community colleges and university degrees have thre
13、e levelsBachelors degree, Masters degree and Doctorate.A Bachelors degree in Canada is for three or four years fulltime study depending on the nature of the programme you are doing. On the other hand, a Masters degree consists of two years of study. For a Doctoral programme in Canadian universities,
14、 you require a minimum (最低/小的) of three to four or sometimes five years of research and study.You can also find many diploma and certification (认证) programmes in Canadian universities where the time is generally one year. Some of the Canadian universities are well regarded worldwide and the degree a
15、nd diploma obtained from these Canadian universities are recognized globally and promise a bright future. After the completion of studies, a person could also find great job offers in Canada itself. International students require a work permit to work on campus.1We can learn from the passage that _.
16、ACanada has 92 community collegesBto study in Canada is cheaper than in AustraliaCCanada spends the least on education among G8 countriesD130,000 Chinese students enrol in Canadian universities every year2How long will you spend at least in total if you want to finish your Bachelors degree, Masters
17、degree and Doctorate in Canada?A11 years.B9 years.C8 years.D7 years.3What advantages does Canada have to attract foreign students according to the passage?(1)Quality education. (2)Safe environment.(3)Versatile culture. (4)Bright job future.(5)High scholarships. (6)Low tuition fees.A(1) (2) (4) (5) (
18、6)B(1) (2) (3) (5) (6)C(1) (3) (4) (5) (6)D(1) (2) (3) (4) (6)4Whats the best title for the passage?ACanadian CultureBThe Life in CanadaCBenefits of Studying AbroadDStudy in Canadaa Unique Experience答案与解析本文介绍了在加拿大留学的好处,如教学质量高、环境安全、工作前景好等。1B推理判断题。结合文章第二段最后一句话可知在加拿大留学的费用比在澳大利亚要少,故选B。2C推理判断题。结合文章第四段内容可
19、知完成学士学位最少需要3年时间,硕士学位2年,博士学位最少需要3年,加起来一共8年。故选C。3D细节理解题。文章介绍了去加拿大留学的许多好处:教学质量高、环境安全、工作前景好等,但没有提到奖学金的情况。故选D。4D主旨大意题。本文主要介绍了一些在加拿大留学的好处,以吸引人们去加拿大学习。故选D。BIn the winter months the temperature in most of Canada usually stays below 0. However, in some parts of Canada, such as southern British Columbia, the
20、temperature rarely goes below 0. In most areas where people live, snow will be on the ground from midDecember to midMarch. Though Canadas winter may be much colder and longer than you are used to, it can be very enjoyable. For many Canadians, being active in winter is an important part of enjoying l
21、ife. There are many outdoor winter activities, including skiing, ice fishing, walking, and skating. Joining in one of these activities may help you appreciate winter and enjoy your time outside in the snow.Dressing for winterDuring the winter in Canada, you will need warm clothing. If possible, arri
22、ve with these items or be prepared to buy them soon after your arrival. You will need:warm waterproof bootsa scarf for your necka hat that covers your earsgloves for your handsthick winter coats, pants and sweatersLayers keep you warmIts a good idea to layer your clothing by, for example, wearing a
23、Tshirt and a sweater underneath a jacket. If you become too hot, its always easier to remove a piece of clothing than to add another. On the West Coast, prepare to dress for cool rainy or snowy weather. You will need:a warm waterproof coatwaterproof hatsan umbrellarain boots or snow bootsLearn more
24、about weather and seasons across Canada. You can also contact related links, for example, an immigrantserving organization in the community where you live for more information about dressing for winter.5What is the main purpose of the first paragraph?ATo tell about the details about Canada.BTo show
25、many outdoor winter activities.CTo introduce the daily life of Canadians.DTo encourage you to enjoy winter in Canada.6What is the important part for many Canadians in winter?AIce fishing.BJoining a group.CLeading an active life.DStaying in the snow.7If you spend a winter in Canada, youll prepare the
26、 following EXCEPT _.Aan umbrella and sunglassesBthick winter coats and pantsCwaterproof hats and coatsDsnow boots and gloves8The author suggests layering your clothing probably because _.Ait is cool to dress like thatBit is a rule to dress like thatCthe weather there is changeableDthe weather is usu
27、ally very hot答案与解析本文是一篇应用文。作者主要介绍了冬季去加拿大旅行可以参加的活动,以及游客在穿戴方面应注意的事项。5D写作意图题。结合文章第一段的整体理解可知此段的目的是鼓励人们享受加拿大的冬天。6C细节理解题。结合文章第一段中的“For many Canadians, being active in winter is an important part of enjoying life.”可知选C。7A细节理解题。根据Dressing for winter和Layers keep you warm中“”部分的内容可知,A项中的“太阳镜”不是需要准备的户外装备。故选A。8C推理判断题。根据第一段内容以及“If you become too hot, its always easier to remove a piece of clothing than to add another.”可知选C。高考资源网版权所有,侵权必究!