收藏 分享(赏)

2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx

上传人:a**** 文档编号:419841 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:15 大小:53.09KB
下载 相关 举报
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第1页
第1页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第2页
第2页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第3页
第3页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第4页
第4页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第5页
第5页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第6页
第6页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第7页
第7页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第8页
第8页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第9页
第9页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第10页
第10页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第11页
第11页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第12页
第12页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第13页
第13页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第14页
第14页 / 共15页
2020-2021学年七年级英语上册 Unit 4 Where’s my schoolbag(基础过关)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4 Wheres my schoolbag?基础过关卷班级_ 姓名_ 学号_ 分数_一、单项选择1. This is _ clock. And _ clock is on the desk.A. the; theB. the; aC. a; theD. an; the【答案】C 【解析】考查冠词用法。第一空clock首次出现且以辅音音素开头,其前用a表示泛指;第二空clock再次出现,其前用the表示特指。2. Look at those _. They are _.A. photoes; hersB. photos; hisC. photo; herD. photoes; mine

2、【答案】B 【解析】考查名词的数和物主代词。由those可知用photo的复数形式photos,第二空应用名词性物主代词。3.Are _ Jack and Tony?Yes. And this is _ friend, Linda. A. they; they B. their; theirC. their; theyD. they; their【答案】D 【解析】考查人称代词和物主代词。第一个空作主语,用人称代词的主格形式;第二空用形容词性物主代词,后跟名词。4._ is your sister?In her room.A. WhereB. WhatC. HowD. Who【答案】A 【解析

3、】考查疑问词辨析。由答语可知问句是对地点进行提问,故选A。5.Are your CDs in the bookcase?_. Theyre under the bed.A. No, they areB. Yes, they arentC. I dont knowD. No, they arent【答案】D【解析】考查一般疑问句的答语。由“它们在床下面。”可知应该做否定回答。故选D。6.The boy is new here. We dont _ his name.A. KnowB. haveC. thinkD. help【答案】A【解析】考查动词词义辨析。know“知道”;have“有”;th

4、ink“认为”;help“帮助”。由“这个男孩刚来这儿。”可推知下句为“我们不知道他的名字。”A项符合句意。7._ under the table?No, they arent.A. Where areB. WhatsC. Is the backpackD. Are those keys【答案】D【解析】考查情景交际。根据答语No一词,可知问句是一般疑问句。又有they arent可知用复数形式。8.Our room is very _. You cant find any rubbish(垃圾) in it.A. TidyB. middleC. nextD. big【答案】A【解析】考查形容

5、词辨析。由第二句“在里面你找不到任何垃圾。”可知上一句应该是“我们的房间很干净”。tidy“干净的”。故选A。9.This is my _ room and that is my _ room.A. brother; parentsB. brother; parentssC. brothers; parentsD. brothers; parentss【答案】C 【解析】考查名词所有格。单数名词的所有格直接加“-s”,以-s结尾的复数名词的所有格加“”而不加“-s”。10.Your hat is very good._.A. Yes, it isB. SorryC. Thank youD. N

6、o, it isnt【答案】C 【解析】考查交际用语。当对方夸奖你或你的物品时,应该表示感谢。二、完形填空Look! This is 1 bedroom. These 2 his books. They are on the desk. His dictionary 3 on the chair. Look! Whats that 4 the wall? Its a clock. What color is 5 ?Do you know? 6 green. His schoolbag is 7 the chair. His jacket is on the chair, too. Where

7、is 8 baseball? It is 9 the desk. Whats that? Oh, 10 a cat(猫)! It looks like a hat.1. A. Jim B. Jims C. Jims D.Jims2. A. is B. am C. are D. be3. A. am B. is C. are D. be4. A. at B. onC. of D. for5. A. these B. those C. it D. they6. A. Its B. ShesC. HesD. Theyre7. A. on B. in C. under D. out8. A. a B.

8、 the C. an D. /9. A. of B. for C. under D. at10. A. thats B. itC. itsD. its【答案】1. D 此处表示所属关系,故用Jims。2. C 主语是these,故用are。3. B 主语his dictionary 为第三人称单数,故用is。4. B “在墙上”介词用on。5. C 根据is 可知用it。6. A 根据上文且分析本句成分可知用its。it指代clock。7. A 由下文可知是在椅子上。on the chair“在椅子上”。8. B 表示特指用the。9. C 根据句意及选项可知,只有介词under合适。unde

9、r the desk“在书桌下”。10. D “Whats that?”的答语为“Its . ”。Its为 It is 的缩写形式。三、阅读理解AThis is a picture of Annas room. You can see some things in it. A nice picture is on the wall. A white desk and a red bed are on the floor. Her schoolbag and pencil box are on the desk. You can see three English books on the de

10、sk, too. What is that under the desk? Its a baseball. Where is Annas computer game? Oh, i ts on the bed. You can see a red hat on the chair. Its not Annas. Its her sisters. Where is Annas sister? She is on the sofa.1.What color is Annas desk?_A. Blue.B. Yellow.C. Green.D. White.2.Annas pencil box is

11、 _.A. on the deskB. next to the deskC. under the bedD. on the chair3.Where is Annas computer game?_A. On the bed.B. On the floor.C. Under the table.D. Under the desk.4. What is that under the desk?_A. Three English books.B. A computer game.C. A baseball.D. A schoolbag.5.Is the red hat Annas?_A. Yes,

12、 it is.B. We dont know.C. No, it isnt.D. No, its her friends.【答案】1. D 细节理解题。根据“A white desk and a red bed are on the floor.”可知。2. A 细节理解题。根据“Her schoolbag and pencil box are on the desk.”可知。3. A 细节理解题。根据“Where is Annas computer game? Oh, its on the bed.”可知。4. C 细节理解题。根据“What is that under the desk?

13、Its a baseball.”可知。5. C 细节理解题。根据“You can see a red hat on the chair. Its not Annas.”可知。BJohn is a middle school student. He is sixteen years old now. One day he had a terrible cold and a fever. He felt bad and couldnt eat anything. So he went to see a doctor. The doctor gave him a bottle of medicine

14、. These are the words on the bottle of the medicine.Cold medicineYou must shake(摇晃)it before you take it. Take it three times a day after meals.Dose(剂量):Age: over 15 2 teaspoons(茶匙)a day814 1 teaspoon a day57 1/2 teaspoon a dayThe children under 4 years old cant take this medicine.Please put it in a

15、 cold place. Use it before December 1st,2008.6、John should take _a day.A. 1 teaspoonB. 2 teaspoonsC. 1/2 teaspoonD. 4 teaspoons7、John should keep the medicine in _.A. any placeB. hot waterC. a cold placeD. the sun8、When children are_years old, they cant take this medicine.A. eightB. thirteenC. twelv

16、eD. two9、John will _ the rest of the medicine after December is, 2008.A. have to throw awayB. begin to takeC. take two times a dayD. take three times more10、How many times a day should you take the medicine after meals?_A. OneB. TwoC. ThreeD. Four【答案】大意:本文介绍了约翰患感冒发烧看医生。医生给了他一瓶药,药瓶上介绍了药的使用说明和注意事项。6、B

17、 细节题。根据 He is sixteen years old now. over 15 2 teaspoons(茶匙)a day 可知,约翰16岁,应该每天吃两茶匙药,故选B。7、C 细节题。根据Please put it in a cold place.可知,此药应放在阴凉的地方冷藏,故选C。8、D细节题。根据The children under 4 years old cant take this medicine.可知,此药4岁以下不能吃,故选D。9、A细节题。根据Use it before December 1st,2008.可知,药有效期到2008年12月1日,2008年121日以

18、后此药过期,应扔掉,故选A。10、C细节题。根据Take it three times a day after meals.可知,此药患者应该一天吃三次,故选C。CMany children like collecting stamps. Stamps collecting didnt begin until 1854. As time goes on, there are more and more kinds of stamps. These stamps are very beautiful and interesting. There are many wonderful pictur

19、es on them. And there are more stamp collectors. Not only children but also men and women collect stamps. In 1921, America began selling all kinds of stamps to the collectors. In some countries, there are even lessons on stampcollecting in school. People all over the world are becoming more and more

20、 interested in stamps. Each picture on a stamp has its meaning in it. It may be the head of a great leader, a famous scientist or a writer. It may be a beautiful bird or fish. It may be an interesting place. Every stamp tells us a story.11、Stampcollecting started _.A. in 1845B. in 1921C. in 1854D. i

21、n 191212、Stampcollectors are _.A. childrenB. menC. womenD. all the above13、People can have lessons on stampcollecting _.A. in a few countriesB. in our countryC. in few countriesD. only in America 14、Every picture on a stamp _.A. is the head of a stampcollectorB. tells us something interestingC. has

22、nothing to do with AmericaD. tells us a story about some schools【答案】短文大意:很多孩子喜欢集邮,集邮这种活动直到1854年才开始兴起。随着时间的推移,邮票的种类越来越多,这些邮票非常漂亮也非常有趣。11、C根据文章第二句 Stamps collecting didnt begin until 1854. 可知集邮兴起于 1854年,故选C。12、D根据文章内容 Not only children but also men and women collect stamps. 可知集邮的人群有孩子,男人和女人,故选D。13、A根据

23、文章内容 In some countries, there are even lessons on stampcollecting in school. 可知在一些国家开设集邮课程,some=a few,几个,一些,故选A。14、B根据文章内容 Each picture on a stamp has its meaning in it. 可知邮票上的每一幅图图片都有它的意义,故选B。D“Which meal do we all need most, breakfast, lunch or dinner?” Miss Baker asks. Boys and girls wave their h

24、ands in the air. They know the answer.“What do you think, Jim?” Miss Baker asks.“Dinner,” Jim answers.“Dinner is the big meal of the day,” says Miss Baker. “But I dont think we need it most.” Tom puts up his hands. “Do we need lunch most?”“No.” says Miss Baker. “We need breakfast most. Why is this s

25、o?”“From night to morning is a long time to go without food,” says Ann.“Thats right.” says Miss Baker. “We need food every morning. What may happen to us if we have no breakfast?The students have many answers to give.“We may feel hungry.”“We may not feel like working.”“We may feel sick.”“Yes, you ar

26、e right,” says Miss Baker. “Now lets talk about what makes a good breakfast. Give me your answers. I will write them on the blackboard.”The first word Miss Baker puts on the list is milk. What else do you think she puts on the list? Write your answers.15、_ are discussing eating.A. The mother and chi

27、ldrenB. Some of the boys and girlsC. The teacher and her studentsD. A group of friends16、Miss Baker thinks _ is a big meal of the day.A. breakfastB. lunchC. dinnerD. picnic17、Why is breakfast the most important meal?_A. Because it is the last meal.B. Because there are usually a lot of nice things to

28、 eat at breakfast.C. Because people like to enjoy food before going to work.D. Because from night to morning is a long time to go without food.18、Miss Baker teaches by _.A. writing words on the blackboardB. asking the children to eat applesC. telling the children storiesD. asking questions and discu

29、ssing them【答案】本文讲述了老师和学生在课堂上讨论一日三餐,哪餐最重要的话题。15、C根据文章第一段内容“Which meal do we all need most, breakfast, lunch or dinner?” Miss Baker asks. Boys and girls wave their hands in the air. They know the answer.可知是老师和学生正在讨论一日三餐的话题,故选C。16、C根据文章的细节“Dinner is the big meal of the day,” says Miss Baker. “可知布莱克老师认为

30、晚餐是一日中的大餐,故选C。17、D根据文章细节“From night to morning is a long time to go without food,” says Ann.可知答案为D。18、D根据整篇文章可知布莱克老师是通过提问和讨论的方式来教学的,故选D。四、用所给词的适当形式填空1. In _(we) room, a model plane is on the table.2. Seven _(desk) are in my sisters classroom.3.Where is _(she) tape player? Its on the bookcase.4. Wher

31、e _(be) my video tapes?5. That is _(Amy) photo.【答案】1. our 2. desks 3. her 4. are 5. Amys五、句型转换1. My books are on the bed. (改为否定句)My books _ on the bed.2. On the bed is a red jacket. (变成同义句)A red jacket _ _ the bed.3. Our pens are in the pencil boxes. (改为单数句)_ _ _ in the pencil box.4. His books are h

32、ere and there. (改为同义句) His books _ _.5. My_hat is on the sofa.(对画线部分提问)_ _ on the sofa?【答案】1. arent 2. is on 3. My pen is4. are everywhere5. What is六、书面表达假设图片中是你的房间。请根据图片,描述一下你房间中物品的位置。要求语句通顺,不少于40词。 参考词语:football(足球)This is my room._ _【范文】I love my room.This is my room. A picture is on the wall. My quilt and hat are on the bed. A book and a clock are on the table. Some books and a pencil box are on the desk. A pen and a pencil are in the pencil box. Where is my football? Its under the chair. My schoolbag and a light are on the floor. I love my room.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1