收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc

上传人:a**** 文档编号:417908 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:14 大小:2.70MB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第1页
第1页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第2页
第2页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第3页
第3页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第4页
第4页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第5页
第5页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第6页
第6页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第7页
第7页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第8页
第8页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第9页
第9页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第10页
第10页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第11页
第11页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第12页
第12页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第13页
第13页 / 共14页
2019-2020学年高中英语 Unit 7 The Sea Section Ⅳ Lesson 4 Communication Workshop .doc_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Lesson 4 Communication Workshop & Culture Corner 品句填词1What is the _(反义词) of heavy?答案:opposite2When I was sleeping last night a _(可怕的) noise woke me up答案:horrible3The empty boat was _(漂,浮) on the sea答案:floating4The thunderstorm _(令人感到恐惧) the child just now答案:terrified5The soldier _(逃跑) from t

2、he enemys prison答案:escaped6Some customs have _(幸存) from earlier times答案:survived7Jennie made a great effort to _(恢复) herself答案:recover8The child knocked into a table and started _(尖声大叫)答案:screaming9The sun was _(下沉) in the west答案:sinking10I _(辨认出) her by her red hair yesterday答案:recognised 单句改错1We w

3、ere both terrifying that the bridge would fall down_答案:terrifyingterrified2The thief tried to escape punished, but failed_答案:escape后加being3Most women will survive their husbands for years_答案:forby4The conditions here disagreed to the young girl, so she left_答案:towith5The driver, rather than the pass

4、engers, are responsible for it_答案:areis 完成句子1我们队在加拿大赢了的消息使我们很高兴。The news that our team had won in Canada _答案:made us very happy2我们的老师使我们感觉更加自信。Our teacher makes us _答案:feel more confident3他正在街上走着,这时天开始下雨了。He _ it began to rain答案:was walking in the street when4由于是星期天,我们今天不必上学。_,we neednt go to school

5、 today答案:It being Sunday5他妻子病了,他不得不待在家里照看她。_,he has to stay at home to take care of her答案:His wife being ill 课文语篇改错When we were on the edge of the whirlpool, I felt calm than when we were moving towards itWe approach the whirlpool Suddenly, we went over the edge I thought my life was over But I was

6、still safely The boat was on the inside of the huge whirlpool and we were going round on circles at great speedI noticed that the heavy objects in the whirlpool went down more quickly than the lighter ones I tried to make my brother to understand, but he terrified and stayed in the heavy boat Withou

7、t wait, I dived into the sea to try and escape Some times after I left the boat, with my brother in it, it sank into the bottom of the whirlpool Then the sky was clear, the wind calmer and the moon was shining At the end, a boat picked me up I got safe答案:When we were on the edge of the whirlpool, I

8、felt than when we were moving towards itWe the whirlpool Suddenly, we went over the edge I thought my life was over But I was still The boat was on the inside of the huge whirlpool and we were going round circles at great speedI noticed that the objects in the whirlpool went down more quickly than t

9、he lighter ones I tried to make my brother understand, but he terrified and stayed in the heavy boat Without , I dived into the sea to try and escape Some after I left the boat, with my brother in it, it sank into the bottom of the whirlpool Then the sky was clear, the wind calmer and the moon was s

10、hining the end, a boat picked me up I got safeA卷 单句语法填空1He spoke so loudly as to make himself _(understand)答案:understood2The boy _(be) late, his teacher was very angry答案:being3In addition _ these books,there are many desks in the room答案:to4The ship calls at each port on this coast to pick _ passenge

11、rs and mail答案:up5The enemy troops were fleeing _ all directions答案:in6Can you make sense _ what this writer is saying?答案:of7I am bound to say I disagree _ you on this point答案:with8He is recognised _ a movie star in Hong Kong答案:as9The doctors hold out little hope of his _(recover)答案:recovery10Man was

12、responsible for the _(survive) of his family答案:survival 阅读理解Honey from the African forest is not only a kind of natural sugar, it is also delicious Most people, and many animals, like eating it However, the only way for them to get that honey is to find a wild bees nest and take the honey from it Of

13、ten, these nests are high up in trees, and it is difficult to find them In parts of Africa, though, people and animals looking for honey have a strange and unexpected helpera little bird called a honey guideThe honey guide does not actually like honey, but it does like the wax(蜂蜡) in the beehives(蜂房

14、) The little bird cannot reach this wax, which is deep inside the beesnest So, when it finds a suitable nest, it looks for someone to help it The honey guide gives a loud cry that attracts the attention of both passing animals and people Once it has their attention, it flies through the forest, wait

15、ing from time to time for the curious animal or person as it leads them to the nest When they finally arrive at the nest, the follower reaches in to get at the delicious honey as the bird patiently waits and watches Some of the honey, and the wax, always falls to the ground, and this is when the hon

16、ey guide takes its shareScientists do not know why the honey guide likes eating the wax, but it is very determined in its efforts to get it The birds seem to be able to smell wax from a long distance away They will quickly arrive whenever a beekeeper is taking honey from his beehives, and will even

17、enter churches when beeswax candles are being lit【解题导语】本文介绍了一种帮助寻找蜂蜜的鸟。1Why is it difficult to find a wild bees nest?AIts small in sizeBIts hidden in treesCIts covered with wax DIts hard to recognizeB解析:细节理解题。根据文中的Often, these nests are high up in trees, and it is difficult to find them可知,蜂窝都在树上,所以很

18、难找到。2What do the words “the follower” in paragraph 2 refer to?AA bee BA birdCA honey seeker DA beekeeperC解析:词义猜测题。根据句中的reaches in to get at the delicious honey as the bird patiently waits and watches(伸手去拿到美味的蜂蜜,而那只鸟耐心地等待和注视着)可知选C项。3The honey guide is special in the way _Ait gets its foodBit goes to

19、churchCit sings in the forestDit reaches into bees nestsA解析:细节理解题。根据文中的Some of the honey, and the wax, always falls to the ground, and this is when the honey guide takes its share可知,这种导蜜鸟得到食物的方式很特别。4What can be the best title for the text?AWild BeesBWax and HoneyCBeekeeping in Africa DHoneyLovers He

20、lperD解析:标题归纳题。根据本文在第一段的In parts of Africa, though, people and animals looking for honey have a strange and unexpected helpera little bird called a honey guide可知为导蜜鸟,随后提出主题,下文对这种鸟进行了具体介绍。 完形填空I was said to be the worst student in my class, and my family thought I was hopeless I had to_1_grade six At

21、that time a new teacher, Miss Sadia, came to our school One day after class, she_2_that I was staying alone during the lunch break She came to me and began to talk to me It was just a_3_conversation After that day, she gave me particular_4_and it made me feel special(特别的)I started to work hard becau

22、se she gave me the feeling that_5_believed me, and my_6_started to improve(提高) in her subject Months later, she moved into a house near my_7_ We would walk home together after school Her constant support helped me,_8_in my studies, as I knew she would_9_my grades both in her subject and the other su

23、bjects I finally_10_second in my class Then, after grade six, she started to slowly drift away(疏远)_11_still kept a constant check on me By the time I was in grade seven, we_12_spoke, but by then I had become the_13_in my class When I left my school, I was_14_with her, as she never answered the_15_wh

24、en I called her Then I graduated and went to a good university One fine day, our paths(路)_16_again I met her at a wedding I could not_17_asking her, “Why did you stop talking to me? ”“You are a clever boy I wanted you to be a tree_18_on your own roots, not depending on(依靠) others Now here you are an

25、d I feel_19_of you You are your inspiration and do not need to_20_a shoulder,” she saidI could not say anything, but I smiledIll always thank her【解题导语】作者在小学时老师和家长认为他是个差等生,要他留级。这时遇到了Sadia老师,在她的帮助和鼓励下,作者取得很大进步。但是从此以后,Miss Sadia不再给他很多关注,直到毕业后的一次偶遇,他才知道了老师这样做的真正原因。1Ajump BattendCcopy DrepeatD解析:根据“I was

26、 said to be the worst student in my class, and my family thought I was hopeless”可知老师和家长都认为“我”是差生,所以不得不留级,选D。2Aheard BnoticedClearned DsensedB解析:根据下文可知一天下课后, 她注意到“我”一个人孤独地待着, 选B。notice注意到。3Astupid BuselessCnormal DsecretC解析:从上下文可知这只是很平常的谈话, 但是后来老师却格外注意“我”。normal正常的。4Aattention BattractionCexplanation

27、 DexaminationA解析:根据空后内容可知“我”有一种不同的感觉, 由此判断老师对“我”特别关注, 故选A。attention注意; attraction吸引人的物; explanation解释; examination考试。5Aeveryone BsomeoneCanyone DnobodyB解析:从上文可知老师对“我”特别关注, 所以作者感受到了来自别人的信任,选B。6Awords BobjectsCclasses DgradesD解析:根据文意可以推断作者在老师教的那科的成绩开始提高了,选D。7Ahome BschoolChotel DcompanyA解析:根据“We would

28、 walk home together after school”可知老师搬到了离“我”家很近的一所房子里。选A。8Agenerally BactuallyCespecially DusuallyC解析:她不断鼓励“我”, 尤其在学业方面, 由此推断选C。especially特别, 尤其。9Achange BlookCimprove DcheckD解析:根据语境判断老师会检查他的学习情况,会查他各科的成绩,而且根据下文“still kept a constant check on me”内容也可以判断选D。change改变;look看;improve提高;check核实,检查。10Arecei

29、ved BcameCcaught DheldB解析:固定短语: come second获得第二名, 句意: 最后我获得班级第二名。选B。11Abut BasCor DsoA解析:从前后句内容可知此处表示转折关系, 句意: 老师开始慢慢地疏远我, 但是还是经常检查我的学习成绩, 选A。12Aever BoftenConce DhardlyD解析:从上文内容可知老师对作者渐渐疏远, 由此判断当“我”上七年级时,“我们”几乎就不交谈了, 故选D。13Aoldest BstrongestCbest DcleverestC解析:到那时,“我”已经成为班级最好的学生了, 故选C。14Aout of tou

30、ch Bin commonCout of reach Din touchA解析:out of touch失去联系; in common共同的; out of reach够不着; in touch联系。根据情况的发展可知等“我”毕业以后, 我们再也没有联系, 故选A。15Aroad BschoolyardCphone DmachineC解析:根据空后“when I called her”可知当“我”给她打电话时, 她从不接“我”的电话, 故选C。16Aseparated BformedCadded DcrossedD解析:separate分离; form形成; add增加; cross交叉。根据

31、作者的讲述可知作者和老师渐渐不再联系, 但是后来又在一次婚礼上相遇了, 两人相遇, 也就是两条路有了交叉, 由此判断选D。17Afinish BhelpCprevent DkeepB解析:根据作者说的话可知“我”是情不自禁地问她“为什么不再和我说话”,选B。18Astanding BflyingCgrowing DsittingA解析:从下文内容可知老师希望作者独立,要像一棵树一样,靠着自己的根站立着,而不是依赖于别人的帮助,故选A。19Asad BproudCgood DashamedB解析:sad伤心的;proud自豪的;good好的;ashamed惭愧的。从上文内容可知作者成绩优秀,所以

32、老师应该是为他自豪,故选B。20Agive up Bget onClook for Dtake upC解析:give up放弃; get on进展; look for寻找; take up拿起。从老师说的话可知老师不希望他去依赖别人, 要靠自己的力量。look for a shoulder“依靠别人”, 故选C。B卷 阅读理解AIf you move to a new school, youll have to worry whether or not youll make friends Here are some simple suggestions which help you make

33、 new friends a lot easierTry speaking to the people next to you in class As theyre close by, it makes sense to communicate with them firstHave courage to speak to everyone in your class You will probably stay with that class through your years at the new school, so it helps if you get on with themIf

34、 you dont have many friends in your class, try and make new friends in your subject lessons You can also talk with them at lunchtime and after schoolJoin a lunchtime or afterschool club Youll get to meet kids of all years that wayAsk your teacher to pair you with another pupilUse your celebrity stat

35、us! Since youre the new person, youll have gained celebrity status, which you can use for a couple of weeks Talk to people, remember to smile and always be open and friendly Listen carefully to what others have to say so as to make them feel importantAs you grow older, its natural to make new friend

36、s and sometimes that means you grow apart from your old friends So try and make time for all your friends Why not introduce your different sets of friends so you can all go to the cinema or bowling together?But what if a friendship group is pushing you out? If this is happening to you, try and ask s

37、omeone youre friendly with what is happening If the whole group is leaving you out, try to find new people to spend time with at lunchtime【解题导语】本文介绍了如果转到一个新学校,如何更容易地交到好朋友。1According to the passage, moving to a new school is _AinterestingBexcitingCworrying DboringC解析:推理判断题。根据文中的If you move to a new s

38、chool, youll have to worry whether or not youll make friends可知,到一个新学校,可能会感到担心。2To make our classmates feel that they are important to us, we should _Alisten to them carefullyBbe friendly and open to themCsmile while talking with themDmake use of our celebrity statusA解析:细节理解题。根据文中的Listen carefully to

39、 what others have to say so as to make them feel important可知,认真听同学说话会让同学感到自己很重要。3What should we do if a friendship group is pushing us out?ATry to find out the reasonBTurn to the teacher for helpCForget them at once and make new friendsDMake our different sets of friends know each otherA解析:细节理解题。根据文

40、中的If this is happening to you, try and ask someone youre friendly with what is happening If the whole group is leaving you out, try to find new people to spend time with at lunchtime可知,如果被一个友情群体孤立,要分清情况进行处理。4What is the authors purpose of writing the passage?ATo show how to get used to new school li

41、feBTo explain how to make new friends easilyCTo encourage people to make new friendsDTo introduce how to communicate with friendsB解析:写作意图题。本文在第二句话点出主题:Here are some simple suggestions which help you make new friends a lot easier下文具体介绍了做法。故选B项。BNow many young people are traveling around the world on

42、their own, not because they have no one to travel with, but because they prefer to go aloneKristina Wegscheider from California first traveled alone when she was at college and believes that it is something everyone should do at least once in their life“It opens up your mind to new things and pushes

43、 you out of your comfort zone” Wegscheider has visited 46 countries covering all seven continents In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you money if your wallet is stolen, it is challenging This is what makes young people travel alone It is

44、seen as character building and a chance to prove that they can succeed on their ownChris Richardson decided to leave his sales job in Australia to go traveling last year He set up a website, The Aussie Nomad, to document his adventures He says he wished he had traveled alone earlier “The people you

45、meet, the places you visit, or the things you do, everything is up to you and it forces you to grow as a person,” said the 30yearold man Richardson describes traveling alone like “a shot in the arm”, which “makes you a more confident person that is ready to deal with anything” He said,“The feeling o

46、f having conquered (战胜) something on my own is a major part of what drives me each day when I am dealing with a difficult task I walk around with my head up because I know deep down inside that nothing is impossible if you try”The great 19th century explorer John Muir once said,“Only by going alone

47、in silence can one truly get into the heart of the wildness”【解题导语】本文介绍了独自旅行的好处。5Which of the following will Kristina Wegscheider agree with?ATraveling alone is a necessary experience for everyoneBIt is more meaningful to travel in foreign countriesCIt is comfortable to travel around without a friend

48、DTraveling abroad helps people to find new thingsA解析:细节理解题。根据文中的Kristina Wegscheider from California first traveled alone when she was at college and believes that it is something everyone should do at least once in their life可知,Kristina Wegscheider认为,独自旅行是每个人在一生中必须经历的事情。6Traveling alone is challeng

49、ing because _Ayou have to make things on your ownBit is hard for you to prove yourself to othersCit will finally build your characterDyou can only depend on yourself whatever happensD解析:推理判断题。根据文中的In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you mo

50、ney if your wallet is stolen, it is challenging可知,独自旅行是很具有挑战性的,因为事情都是由自己完成。7What can we infer about Chris Richardson?AHe started traveling alone at an early ageBHe was once shot in the armCHe used to work as a salesmanDHis website inspires others a lotC解析:推理判断题。根据文中的Chris Richardson decided to leave

51、 his sales job in Australia to go traveling last year可知,Chris Richardson曾经是一个售货员。8What is the best title for the passage?ATravel AbroadBTravel AloneCTravel Light DTravel Wide and FarB解析:标题归纳题。本文在第一段点出主题:Now many young people are traveling around the world on their own, not because they have no one t

52、o travel with, but because they prefer to go alone下文介绍了几个独自旅行的例子。故选B项。 语法填空Having lost my job, I was feeling a little blue While walking on the street one day, I heard piano music and a song 1_(rise) above the noise of people I walked up to find out 2_it came from Then I saw a young lady sitting at

53、a pianoShe was singing songs about love, having 3_(confident) in ourselves and keeping on trying, 4_made me a little comfortable I stood there 5_(quiet), watching her playing in such a crowded New York square I thought she must be brave enough 6_(perform) before so many peopleI walked over and told

54、her how good her music sounded“Ive been going through a hard time recently, but youve made me 7_(hope) again,” I said to her “Thank you,” she said“Im glad that I can help Ive seen lots of unhappy people around and I wish to cheer 8_ up by playing music” “You should smile more and lift your head up,”

55、 she added“Chances come in different 9_(way) and if your head is down, you might not see them”I 10_(smile) at her, realizing that no difficulties could stop me from going on1rising解析:hear后的宾语补足语可以是动词原形,也可以是动词ing形式,此处表示听到一个正在进行的动作,故用动词ing形式,且宾语和动词ing形式之间是主动关系,故填rising。2where解析:作者想知道歌声是从哪里传来的,故用where引

56、导宾语从句。3confidence解析:空格中所填单词在句中作have的宾语,需用confident的名词形式。4which解析:关系代词which指代先行词songs,引导非限制性定语从句,在从句中作主语。5quietly解析:空格中所填单词在句中修饰谓语动词stood,需用quiet的副词形式。6to perform解析:enough后常接不定式作状语。7hopeful解析:空格中所填单词在句中作宾语补足语,需用hope的形容词形式。8them解析:空格中所填单词在句中作cheer的宾语,由people可知需填them。9ways解析:根据该空前的different可知,此处应用way的复

57、数形式。10smiled解析:本文叙述的是发生在过去的事,故此处应用smile的过去式。 短文改错I went shopping with my wife last week We have a lot of things to buy them We drove to the center of the city and stopped our car on front of the shop An hour late, we came back to the car It was strange that they couldnt open the door We asked police

58、man for help He was glad to help us A few minute later, he got the door open Just then a man came up and shouted angrily “How are you doing with my car?” We were surprising and went to see the number of the car What you think we did then? We had to spoke sorry to the man again and again答案:I went sho

59、pping with my wife last week We a lot of things to buy We drove to the center of the city and stopped our car front of the shop An hour , we came back to the car It was strange that couldnt open the door We asked policeman for help He was glad to help us A few later, he got the door open Just then a man came up and shouted angrily “ are you doing with my car?” We were and went to see the number of the car What you think we did then? We had to sorry to the man again and again

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1