1、Section Learning about Language & Using Language随堂巩固.单词拼写1.He said that the journey would take_(大约) seven hours.2.Turning left, youll see a_(宽广的) river.3.Can you_(证实) what has happened?4.The beach is within walking_(距离) of my house.5.They will go to a_(市中心的) store to buy something.6.Her words_(给留下深刻
2、印象) themselves on my memory.7.They were_(满意的) at what their son had done.8.The company has a long_(传统) of fine service.9.They live in a_(富有的) village in Chicago.10.The article covered different kinds of_(主题).答案1.approximately2.broad3.confirm4.distance5.downtown6.impressed7.pleased8.tradition9.wealth
3、y10.topics.短语选填rather than; settle down; catch sight of; be surrounded by; go through; have a gift for; be bordered on; compare.with; manage to; take measures to1.We should help him_he should help us.2.We must_reduce crime in the area.3.I must_and do my homework.4.The country has_too many wars.5.The
4、 little girl_music and promises to be a musician.6.If you_her work_his, youll find hers is much better.7.The house_high walls.8.Our garden_one side by a stream.9.Though we left home very late, we_catch the last bus.10.Finally he_the young mans light overcoat in the distance.答案1.rather than2.take mea
5、sures to3.settle down4.gone through5.has a gift forpare;with7.is surrounded by8.is bordered on9.managed to10.caught sight of.完成句子1.The children_(被吓坏) the terrifying stories.2.We saw lights_(在远处).3.In recent decades, China is_(变成最富有之一) countries in the world.4.I_(印象深刻) her performance.5._(是传统) women
6、shouldnt eat with important guests here.答案1.were terrified by2.in the distance3.becoming one of the most wealthy4.was impressed by/with5.It is a tradition that.微写作假定你是李华,寒假你去了加拿大第三大城市温哥华(Vancouver)旅行。请以“A Trip to Vancouver”为题,写一篇游记,内容包括以下几点:1.城市年轻,只有一百多年的建城历史;2.群山环绕、气候宜人,被誉为世界上最美丽的城市之一;3.公园众多,其中,中山公
7、园给你的印象最深,它是为了纪念孙中山先生而建的;4.温哥华之行令你回味无穷,你希望以后再次去那里旅游。注意:1.词数80个左右;2.文章开头已给出,可以适当增加细节,以使行文连贯。核心要点提示:surrounded by many high mountains and next to the Pacific Oceanis very suitable for people to live init was built in memory of Sun ZhongshanA Trip to VancouverCanada has many beautiful and large cities,
8、such as Toronto, Montreal and Vancouver, among which Vancouver ranks the third and impresses me greatly with its natural beauty._答案A Trip to VancouverCanada has many beautiful and large cities, such as Toronto, Montreal and Vancouver, among which Vancouver ranks the third and impresses me greatly wi
9、th its natural beauty.Vancouver is a young city with a history just over 100 years, surrounded by many high mountains and next to the Pacific Ocean.The city has a very pleasant climate and is very suitable for people to live in.Whats more, it is considered as one of the most beautiful cities in the
10、world.During my trip, I visited many parks, among which Zhongshan Park impressed me most, for it was built in memory of Sun Zhongshan.Ill always remember the beauty of Vancouver.I hope that I can go there again one day.限时训练限时30分钟.完形填空When I was a college student,I did a lot of traveling abroad.That
11、was because a professor_1_me to do so.She said,“Now is the time for you to travel around the world, _2_your knowledge through actual experiences and have fun!”I_3_her.Since I started to work for a_4_company, however, I have done most of my traveling through the Internet.By using the Internet, I have
12、 seen the_5_of many cities on my computer screen.And I have really made business_6_, too.With the help of the Internet, I have also got_7_about food in different countries.Therefore, I was beginning to feel that actual trips were_8_necessary when I happened to read a famous chefs(厨师) comment on the
13、Internet.He said,“It is very difficult to have real Italian food in a foreign country, because we enjoy food and the_9_around us at the same time.So why dont you fly over to Italy and enjoy real Italian_10_?” Those words reminded me of my_11_advice.As information technology_12_, you might be able to
14、 do without making some real trips.But this also means that you will miss the various_13_you can get from traveling.Today there are people who_14_direct communication with others and spend much of their time on the Internet.It is not surprising to see a group of people_15_not with each other but int
15、o their microphones.It seems as if such people are_16_by an invisible wall.They seem to be losing out on a good chance to_17_and talk with other people.I do not think that they are taking good advantage of information technology.We should use information technology as a tool to make our daily_18_mor
16、e fruitful.However, we should never let it_19_our time for facetoface communication.Lets make use of information technology more_20_, and have great fun in experiencing the actual world.语篇解读作者的经历告诉大家:让我们更加明智地利用信息科技,在体验现实世界中享受真正的乐趣。1.A.promisedB.allowedC.hurried D.encouraged解析我出国旅行的原因为一位教授鼓励我这么做。enco
17、urage sb. to do sth.鼓励某人干某事。答案D2.A.build up B.useC.practice D.exchange解析老师的话:现在到你环游世界,通过实际经历来增长知识,玩得高兴的时候了!build up使增长,增大,符合语境。答案A3.A.agreed with B.learned fromC.followed D.obeyed解析由语境可知,我同意了老师的观点。agree with sb.同意某人的观点。答案A4.A.computer B.foodC.clothing D.machine解析由下文信息about food in different countrie
18、s可知,我在一家食品公司工作。答案B5.A.life B.riversC.sights D.houses解析在网上,我看到了许多不同城市的景色。答案C6.A.plans B.bargainC.progress D.trips解析当然,我也会因公出差旅行。答案D7.A.information B.tasteC.cooks D.feelings解析在网络的帮助下,我能够获得不同国家有关食品的信息。答案A8.A.even more B.no longerC.much D.actually解析习惯了网络,我开始觉得真正的旅行不再有必要了。no longer不再。答案B9.A.people B.drin
19、kC.atmosphere D.environment解析这位厨师的话:在别的国家很难有真正的意大利菜,因为我们享受食物,与此同时,我们也享受周围的氛围。atmosphere气氛,氛围。答案C10.A.shoes B.dishesC.customers D.situations解析为什么不飞到意大利来品尝真正的意大利菜呢?答案B11.A.friends B.parentsC.professors D.boss解析这些话使我想起了教授的建议。文章刚开始就提到教授鼓励我环球旅行。答案C12.A.produces B.advertisesC.forms D.advances解析随着科技的进步,adv
20、ance此处为动词,意为“进步”。答案D13.A.news B.pleasuresC.troubles D.places解析随着科技的进步,有些事情不用亲自旅行也能办到,但你却失去了旅行的真正乐趣。答案B14.A.avoid B.keepC.lose D.enjoy解析现在,有些人避免跟别人直接交流,而把时间花在网络上。avoid避免。答案A15.A.meeting B.talkingC.communicating D.traveling解析现在看到一群人不互相交谈而是戴着耳机,一点也不让人奇怪。答案B16.A.stopped B.metC.surrounded D.hurt解析这些人周围好像
21、环绕着一堵看不见的墙。be surrounded by被环绕。答案C17.A.look at B.employC.travel D.meet解析他们失去了跟别人相见并交谈的机会。答案D18.A.communication B.studyC.work D.action解析我们应该利用信息科技作为一种使我们的日常交流更富有成果的工具。答案A19.A.spare B.increaseC.reduce D.make use of解析不应该让它减少我们面对面的交流。答案C20.A.wisely B.correctlyC.or less D.slowly解析文章最后点题:让我们更加明智地利用信息科技,在体
22、验现实世界中享受到真正的乐趣。答案A.阅读理解Lady Bird Johnson is best known for being the wife of President Lyndon Baines Johnson who led the nation during the 1960s.But Mrs Johnson was also an influential environmental activist.Her work to make America beautiful can still be seen today in flowering fields, roads, and p
23、arks across the country.As first lady, Mrs Johnson became an energetic activist for educational and environmental issues.She helped support Head Start, a public program aimed at giving educational and health services to young children from poor families.She started the Society for a More Beautiful N
24、ational Capital.Its aim was to improve the beauty of Washington by planting trees and flowers in public areas and parks.Mrs Johnson understood that these improvements were also linked to important issues such as pollution, public transportation, mental health, and crime(犯罪) rates.But she is most wel
25、l known for helping to create The Beautification Act of 1965.It aimed to protect Americas natural beauty by limiting advertising signs and cleaning up waste areas on the countrys roads and highways.The law also supported the planting of local flowers and trees.Lyndon Johnson and Lady Bird Johnson ha
26、d a difficult fouryear term.The president faced strong opposition(反对) about the United States joining in the war in Vietnam.In 1968, President Johnson surprised the nation by announcing that he would not seek reelection(重新当选) as president.The Johnsons left politics and returned home to Texas.Mr John
27、son died of a heart attack in 1973.Lady Bird Johnson didnt stop her work.She created the National Wildflower Research Center in 1982.The center helps to educate people about the environmental importance and value of native plants.Mrs Johnson died in 2007 at the age of 94.Her memory lives in the many
28、 fields of wildflowers that color the roads of America.语篇解读文章主要是讲前美国第一夫人Lady Bird Johnson在环境保护方面所做出的努力和贡献。1.What is this passage mainly about?A.Lady Bird Johnson as first lady of America.B.Lady Bird Johnson as a great female leader.C.Lady Bird Johnson as an environmental activist.D.Lady Bird Johnson
29、 as a great American educator.解析主旨大意题。通读全文,可知本文主要是讲前美国第一夫人Lady Bird Johnson在环境保护方面所做出的努力和贡献,故选C。答案C2.Head Start was a program that was aimed at_.A.solving environmental issuesB.helping children from poor familiesC.improving Americas public educationD.making American schools more beautiful解析细节理解题。根据第
30、二段的Head Start, a public program aimed at giving educational and health services to young children from poor families可知应选B。答案B3.In Lady Bird Johnsons opinion,planting trees and flowers in public areas and parks in Washington_.A.would help her husband become presidentB.would bring a lot of attention t
31、o the capital of AmericaC.would help the public notice the improvement all over the countryD.would bring more benefits besides making the city more beautiful解析推理判断题。根据第三段的Mrs Johnson understood that these improvements were also linked to important issues such as pollution, public transportation, men
32、tal health, and crime rates.可推断Lady Bird Johnson认为植树除了能让环境变得更优美外,还有别的很多好处。答案D4.After her husbands death, Lady Bird Johnson _.A.lost interest in everythingB.no longer wanted to serve the publicC.became more interested in public servicesD.continued her efforts to improve the natural environment解析细节理解题
33、。根据末段的Lady Bird Johnson didnt stop her work.She created.可知Lady Bird Johnson在丈夫死后,依然为美化环境贡献着自己的力量。答案D.阅读填句Why Do We Get Angry?(2018北京)Anger seems simple when we are feeling it, but the causes of anger are various.Knowing these causes can make us examine our behavior, and correct bad habits.The main r
34、easons we get angry are triggering(触发) events, personality traits(特征), and our assessment of situations._1_Triggering events for anger are so many that to describe them all would take hundreds of pages.However, here are some examples:being cut off in traffic, a deadline approaching, experiencing phy
35、sical pain, and much more._2_The reason why someone is triggered by something and others are not is often due to ones personal history and psychological traits.Each person, no matter who they are, has psychological imbalances.People who have personality traits that connect with competitiveness and l
36、ow upset tolerance are much more likely to get angry._3_Also, sometimes preanger does not have to do with a lasting condition, but rather a temporary state before a triggering event has occurred._4_Sometimes even routine occurrences become sources of preanger, or anger itself.Sometimes ignorance and
37、 negative(消极的) outlooks on situations can create anger._5_However, anger can easily turn violent, and it is best to know the reasons for anger to appear in order to prevent its presence.With these main reasons in mind, we can evaluate our level of anger throughout the day and prevent cases of outbur
38、sts by comprehending the reasons for our feelings.A.Our attitude and viewpoint on situations can create anger within us as well.B.But some types of situations can help us to get rid of the occurrence of anger.C.Anger is rarely looked upon as a beneficial character trait, and is usually advised to re
39、duce it.D.Anger is a particularly strong feeling and maybe people think that they have reasons to feel angry.E.Having these personality traits implies the preanger state, where anger is in the background of your mind.F.Understanding these reasons will control our own anger if we are willing to evaluate ourselves with a critical eye.G.Not everyone acts the same in response to events, and that is why what triggers one person may or may not trigger another.答案15FGEAD