1、Section Introduction & Reading and VocabularyComprehending 阅读理解AThe roots of basketball are deep in Canada.In 1891 the game was invented by Dr.James Naismith, a Canadian who was from Almonte, Ontario.Having been given the task of creating a new indoor sports activity while conducting a physical educ
2、ation class at the international YMCA training school in Springfield, Massachusetts, Naismith designed what we now call basketball.The original game involved 13 rules and a peach basket hung ten feet above the floor.Even though it took place in the United States, at least ten of the players who loca
3、ted in the first game were university students from Quebec.Basketball played by school and local amateur teams has been part of the Canadian sports scene since the turn of the century.Hoops teams representing Canada have joined in Olympic Games since 1936 and in the World Championships since 1954.On
4、e of the most storied amateur teams in Canadian basketball history is the Edmonton Commercial Graduates (Grads), a group of Canadian women who dominated(占优势) the sport in the 1920s, 30s and 40s.Over 25 years, the Grads played 522 games at home and abroad, against both womens and mens teams.The Grads
5、 accomplished a recordbreaking winning streak(连胜场数) of 147 games and throughout their basketball tenure(任期) won remarkable(卓越的) 502 times.The National Basketball Association also has origins in Canada.The NBAs first game was played in Toronto nearly seventy years ago, on November 1, 1946 when the Ne
6、w York Knickerbockers defeated the Toronto Huskies 6866 at Maple Leaf Gardens.The teams were part of the Basketball Association of America, the forerunner to the NBA.The Toronto Raptors and Vancouver Grizzlies joined the NBA beginning in the 19951996 season, becoming the first nonUS cities to join t
7、he league since the Toronto Huskies were oneyear members of the BAA.In summer 2001, the Grizzlies relocated from Vancouver to Memphis, Tennessee.【解题导语】本文主要介绍了加拿大篮球的发展历史。1Basketball as a physical activity was created because _ACanada desired to be a forerunner in sportsBa new indoor activity was need
8、ed in MassachusettsCstudents from Quebec needed physical exercisesDJames Naismith was a teacher of physical educationB解析:细节理解题。从第二段的首句可以得知答案是B项。2Which basketball groups played an important role in the Canadian sports since the turn of the century?ALocal basketball fans.BProfessional school teams.CSc
9、hool and local amateur teams.DLocal basketball associations.C解析:细节理解题。根据文章第三段第一句可知,学校和当地业余篮球队成为很重要的一部分,故选C项。3What can be inferred about the Grads according to Paragraph 4?AGrads won 147 games.BGrads had men and women players.CGrads has a history of 30 years.DGrads had very few losses.D解析:推理判断题。第四段有“
10、Over 25 years, the Grads played 522 games at home and abroad.won remarkable(卓越的) 502 times.”的介绍,由此可见,该队赢的场数占绝大多数,522场中仅输过20场。4Which of the following might be the best title for the passage?ABAA and NBABThe Origin of NBACNBA and Olympic GamesDThe History of Basketball in CanadaD解析:标题归纳题。该篇介绍了加拿大篮球发展的
11、历史,故选D项。BDoes success make us happy?Or do happy people succeed?Both, obviously.But research suggests that while the former isnt guaranteed, the latter just might be.Happiness research shows while theres nothing wrong with getting happiness from ones success, happiness is an important part of achievi
12、ng success in the first place.And it all starts with attitude.It seems that positivity is more important than intelligence when it comes to success.A study concluded that high IQ could explain only about 25 percent of our success in our careers.And Shawn Achor, a former Harvard University psychology
13、 professor, says the other 75 percent comes from characters such as optimism and the ability to see stress as a challenge.So how can we stay positive in our job?According to Achor, its easier than what we might think.In December 2008, for example, he worked with a group of people at the firm KPMG.Ac
14、hor asked those KPMG employees to do one of five things every day for three weekswrite down three things they were grateful for;write in a journal for two minutes about the most positive experience theyd had in the last 24 hours;send a positive note to someone they knew; meditate(沉思) at their desks
15、for 2 minutes;or exercise for 10 minutes.At the end of the study period, those who had done even one of those five scored significantly higher on measures of engagement and optimism at work than a control group that had not taken part in the training.Its common sense that happier people should be be
16、tter able to deal with the challenges of the workplace than those negative ones.Achor points to a study that shows happy workers are 31 percent more productive than unhappy ones and have 23 percent fewer stressrelated diseases.Other research shows positive attitudes improve sales effectiveness by 37
17、 percent.【解题导语】本文是一篇议论文。究竟是成功让我们快乐,还是快乐的人更容易成功?本文告诉我们:成功未必带给我们快乐,而快乐却可以显著提高我们成功的概率。5What can we learn from Paragraph 2?AOur success largely depends on a positive attitude.BHigh IQ can greatly affect our professional success.COur work skills are more important than our attitude.DGeneral attitude has
18、nothing to do with our happiness.A解析:推理判断题。根据第二段内容可知,我们的成功,25%取决于智商,而另外75%取决于我们积极乐观的人生态度。6How did Shawn Achor help KPMG employees to stay positive?ABy offering them some plans.BBy giving them some lessons.CBy recommending some activities to them.DBy showing them some study results.C解析:推理判断题。根据第三段内容可
19、知,Shawn Achor给KPMG公司的员工提供了一些具体建议,让他们通过采取一些积极的行动来保持乐观的状态。7What does the author mainly stress in the last paragraph?AThe ways of handling challenges.BThe secrets of being productive.CThe science of positive thinking.DThe effect of being happy.D解析:推理判断题。最后一段主要讲述了保持快乐所带来的种种益处,比如更好地应对挑战、提高工作效率以及减少疾病等。8Wh
20、at would be the best title for the text?AWant to Be Happy?Achieve SuccessBWant to Be Successful?Get HappyCHow to Achieve SuccessDHow to Become HappyB解析:标题归纳题。文章第一段先提出问题:究竟是成功让我们快乐,还是快乐的人更容易成功?最后一段是对本文主题的总结:更大的成功未必带给我们更多的快乐,而更多的快乐却可以显著提高我们成功的概率。 完形填空When I was at my lowest point in life, I never woul
21、d have guessed that after all the unhappiness I faced, I would eventually be able to have a successful career and business.When I look 1 now, I can see clearly that there was 2 one, simple step that I failed to take.I 3 to craft (精巧地制作) a satisfying and successful career.Depressed and 4 , I thought
22、to myself, “Maybe its just me maybe Ill just never find 5 happiness.”Finally, after years 6 in that depression, I decided that I wouldnt allow it to 7 there.I decided to take a completely new kind of 8 I allowed myself this time to dream as 9 as possible.I committed(承诺) myself to the 10 that no matt
23、er how strange and crazy my dream 11 , or what Id have to give up, Id believe 12 it, and Id go for it with 13 Ive got.That was the simple step that turned everything 14 : to believe in what I was capable of and the impact I could 15 to focus not on what I had been, but on what I could be.Now, with e
24、very single training program I deliver, I emphasize this one key message:that you are capable of much more than you can even 16 at, but you cant bring into 17 that shining new identity(身份) until you allow yourself to believe in what you cant see.Im still shocked when I talk to professionals who cant
25、 _ 18 _ the simplest questions about what they really want.Heres a harsh reality you cant be happy or build great success and reward if you dont know yourself, or understand what you 19 want.Today, begin to build a much more intimate(亲密的;私人的) relationship with 20 and get to know yourself better than
26、 you know anyone else.【解题导语】作者在人生的低谷期时,决定采取全新的措施来改变现状,最终证明自己选择勇往直前是正确的。1A.behindBupCdownDbackD解析:前面提到了作者在人生低谷时期的情况,可见他是在回顾过去。look back在这里的意思是“回想,回顾”。2A.neverBalwaysCjustDeverC解析:本文介绍了作者总结在不得志时人们可以采取的一个步骤,这里作者强调当初只有一步没有走好。just“仅仅,只”,符合语境;never“从来不”,always“总是”,ever“曾经”,均不符合语境。3A.triedBfailedCsucceeded
27、DmanagedB解析:上一句中作者提到有一步没有走好,因此此处应表示没有做到的事是什么。fail to do sth.“没有做成某事”,符合语境。4A.frightenedBconfusedCsurprisedDshockedB解析:当初在人生的低谷期作者并不明白到底是什么使得他无法获得成功,对于这一点他很困惑。四个选项中只有confused“困惑的”,符合语境。5A.careerBlifeCrealityDtruthA解析:根据上一句的描述,作者没有成功地去营造满意和成功的事业,因此认为自己永远无法得到职业中的快乐。career“职业”,符合语境。6A.locatedBlostCaddic
28、tedDinterestedB解析:根据第一段最后一句可知,作者认为自己永远不能找到职业中的快乐,因此他长年迷失在了这种沮丧的情绪之中。be lost in“迷失于”,与语境相符;be located in“位于”;be interested in“对感兴趣”;be addicted后应为介词to。7A.endBstartCchangeDgetA解析:根据后面一句,作者决定采取全新的措施来改变现状,可见他不允许自己的人生结束于原先的沮丧之中。end意为“结束”。8A.kindBstepCtypeDlookB解析:根据第一段第二句中的step可知,作者认为自己有一步没有走好,所以决定重新走好这一
29、步。kind“种类”,type“类型”,look“面貌”,均不符合语境。9A.smallBmuchCbigDhardC解析:根据下一句中的crazy可知,此处表示作者让自己的梦想足够大。10A.ideaBrealityCdreamDfactA解析:后面的“无论梦想多古怪、多疯狂,无论放弃什么,都要勇往直前”是一种想法,因此选idea。11A.gotBseemedCtookDhadB解析:对于别人而言,作者的梦想也许看起来是古怪的、疯狂的。seem“看起来”;get“变得”;take“带走”;have“有”。12A.onBtoCinDdownC解析:根据前面的no matter how可知,作者
30、下定决心要对自己的梦想坚定信心。believe in“对有信心”,与语境相符。13A.nothingBanythingCsomethingDeverythingD解析:为了梦想,作者愿意付出一切。everything意为“一切”,符合语境。14A.upBoffCawayDaroundD解析:在坚定梦想以后,作者获得了巨大成功,可见这简单的一步使一切得以扭转。turn around“扭转”,符合语境。turn up“出现”,turn off“关闭”,turn away“不准入内”,均与语境不符。15A.makeBinventCcreateDbuildA解析:与前面的名词impact连用,应为ma
31、ke,意为“对产生影响”。16A.laughBguessCbelieveDmakeB解析:根据副词even可知,此处应表示你能够做甚至你想不到的事情。guess at“猜测”,符合语境。17A.beingBuseCeffectDformA解析:只有相信自己才能使梦想成为现实。此处bring into being为固定搭配,意为“使成为现实”,符合语境。18A.raiseBfindCputDanswerD解析:后面的“what they really want”应是需要回答的问题,因此应选表示回答的词,只有answer符合语境。19A.naturallyBfirstlyCreallyDlikelyC解析:此处表示他们真正想要的。really“真正地”,符合语境。naturally“自然地”,firstly“首先”,likely“可能”,均不符合语境。20A.himselfByourselfCmyselfDitselfB解析:后面作者提到要更好地了解自己,因此此处应表示与自己建立良好的关系。由后面的yourself可知应选B。