1、Unit5 单元测试题(一)第卷第二部分: 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWhen I was just 16, my father decided to turn an old guesthouse into a hotel, and he experimented with everything. None of us had ever worked in a hotel before, but my dad was sure of what guests would li
2、ke to see. For a month that summer, I served as a waitress (女服务员) at breakfast and dinner, which gave me the middle of the day free for studying. Like all the others, I did what the instructions said and treated the guests as though they were special visitors in my own home. I soon learned how to de
3、al with the most daunting person in the kitchen: the cook, Gordon. He had a great ability to become very angry for no clear reason. I avoided him as much as possible and always took the dishes with a frozen expression on my face which was turned into a sweet smile in the space between kitchen and di
4、ning room.Breakfast waitressing was, I found, more enjoyable than the dinner service. The guests came wandering into the dining room, looking with appreciation at the view of the sea and islands through the dining room window. It was funny how differently people behaved in the evenings, dressed up a
5、nd talking with louder, colder voices, not always returning my smile. However, that all changed when Dad created a special role for me.It began with a few common cakes for the guests packed lunches and progressed to fancy cakes for afternoon teas. This led to the climax (高潮): a nightly show known as
6、 Lucys Sweet Trolley. Every evening, I carried the most amazing collection of cakes and other desserts. Most were things I had invented myself and I had cooked all of them. Some Jacobite Grenades, Mocha Genghis Khan and Goats Milk Bavarios to name a few were really strange. It was Dads idea that I s
7、hould dress smartly and stop at each table and recite the name of each dish.21. What did the people working at the hotel have in common?A. They all understood the guests expectations. B. They all studied at the middle of the day.C. They all had enough experience.D. They all followed the rules.22. Wh
8、at does the underlined word “daunting” in Paragraph 3 mean?A. Careful. B. Nervous. C. Interesting. D. Frightening.23. Why did Lucy enjoy serving breakfasts more than dinners?A. The guests were friendlier.B. There were more types of food to satisfy the guests.C. The dining room was quieter.D. The gue
9、sts dressed up for the beginning of a new day.24. What was special about the food on Lucys Sweet Trolley?A. It was based on traditional dishes.B. It contained a number of new creations.C. It was made following her fathers instructions.D. It was prepared along with the food for lunches.BEDMONTON, CAN
10、ADA The Etzio is one of the oldest buildings in one of the citys oldest neighbourhoods, but its set to be knocked down. Edmontonians are hoping more can be done to preserve (保留) more of the citys history. “The reason the area is popular in the first place is because its a historic neighbourhood. And
11、 I think its important that we preserve that history,” said Mark Wilson, owner of Vivid Print, a shop on Whyte Avenue at 103 Street. Wilsons business is located in a building two doors down from the Etzio, a building that is more than a century old. But after 117 years on Whyte Avenue, the building
12、is coming down to make way for a new three-floor development. “It has become acceptable to simply pull down old buildings and put up new buildings that look old,” said Wilson. “The words on the sidewalks here say historic area. Well, its not historic if all the buildings are 10 years old.” Its a mov
13、e that disappoints Wilson and others on the street who believe more should be done to keep the character of Edmonton. “I think in this area its important because it keeps the flavour of Edmonton, and Edmonton is known for Whyte Ave.,” said a woman on Saturday afternoon.“Some of the old culture shoul
14、d still be there, I think,” added a man who was walking along the street. “It makes Edmonton unique (独一无二的). Without it, it just becomes another mall or it could be any other city in the world.”Wilson looking fondly at the old building believes a little piece of history is lost with every building t
15、hats torn down.After the Etzio building is torn down, the Old Strathcona Hotel and the Ross building will be the only two buildings left from the 1800s.25. Why does Wilson consider the Etzio important?A. It helps him develop his business.B. His neighbours live there.C. Its a symbol of history.D. His
16、 shop is inside it.26. In Wilsons eyes, what will be done to the city is _.A. acceptable B. popular C. unpleasant D. strange27. What does the underlined word “it” in the text refer to?A. The Etzio building.B. The old culture.C. Edmonton.D. The street.28. What can be the best title for the text?A. 11
17、7-year-old building to be torn down B. New development being met with disagreementsC. Edmonton business owner makes a moveD. Old buildings in Edmonton face an uncertain futureCFC Barcelonas football academy (专门学校), La Masia, has trained some of the best footballers in Europe, such as Pep Guardiola,
18、Lionel Messi and Gerard Pique. Many people believe that Barcelona is the best football team in Europe because of the training programme at the school. Now, FC Barcelona has opened similar academies all around the world, including in Egypt, Japan, America and Dubai.It is difficult to join the Barcelo
19、na academy. Every year, over 1,000 students apply (申请), but only 70 students can live and study at the school. They are aged between 11 and 18. Seventy coaches, teachers, doctors and cooks look after the students. The academy costs about 5 million a year to run. But the students all have scholarship
20、s (奖学金), so they dont pay any money. FC Barcelona pays for everything: the students rooms, teachers, books and food.However, the students dont only learn football. FC Barcelona also wants to give their students a good academic education. It is important to the club that their students can still get
21、good jobs if they dont become professional (职业的) footballers. Students travel by bus to local schools each morning for four hours of study. The footballers return to La Masia after lunch and do football training in the afternoons.But is the students academic education good enough? All the football t
22、raining must make the students very tired and they spend less time at school than other children. That doesnt matter if you are one of the students who are good enough to become a professional footballer. But what happens to all the children who dont make it onto the team? La Masia produces excellen
23、t football players, but it is important to ask what happens to all the other children who train there.29. As a training academy, La Masia _.A. is considered as the best in Europe B. receives nationwide professional footballersC. has produced some top-class playersD. has borrowed ideas from similar a
24、cademies30. What do we know about La Masia?A. It is well supplied.B. It is short of teachers.C. It is operated with difficulty.D. It offers scholarships to excellent students.31. The students of La Masia _.A. play football in the morning B. fall behind other local studentsC. get football training af
25、ter schoolD. have academic education at La Masia32. The author seems to _.A. worry about some childrens futureB. think badly of professional footballers C. care too much about students feelingsD. doubt the football training of La MasiaDAre you looking for a large vehicle to take your family out for
26、long drives and trips? Do you want a nice little car that can be driven through the thickest traffic with ease? Here, at The Clean Machine, our range (种类) of used vehicles has something for everyone. Over the years, we have realized that used car businesses always go for big sales but seldom offer a
27、n acceptable level of customer service. We decided to be different from that and put customers interests first. Here are some of our attractive offers.Low on credit (信用)? No problem!If you want a used car but your credit score is in a bad state, we can make it easier for you! We know just how diffic
28、ult times can get. That is why we do not do a credit check. We know that a customers credit score is not the only measure of his / her ability to buy a car.In-house financingWe offer 100 percent in-house financing to our customers and do not rely on third-party lenders. With this, customers also get
29、 a Buy Here Pay Here offer. For example, if we have a $5,000 used vehicle, we would typically require half the cost as a down payment. The remaining would be paid at $200 or so per month.Low down payment dealsBased on the number of used cars we have at the time, we even offer low down payment deals
30、for some cars less than $5,000, allowing customers to pay as little as $1,000 as a down payment. Call us today to find out just how close you are to owning your own car! 360-423-705433. What does The Clean Machine provide?A. Regular trips. B. Driving lessons.C. Traffic information. D. Second-hand ve
31、hicles. 34. A credit check is unnecessary at The Clean Machine because _. A. people are losing their jobs B. there is less trade than usualC. a credit score is not so important D. peoples credit scores keep changing35. How much will a customer pay immediately for a $5,000 car? A. $2,700. B. $2,500.
32、C. $2,300. D. $1,000.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。One of Sri Lankas most incredible (难以置信的) places to visit is the rock fortress (要塞) of Sigiriya, which is in the northern part of the island. 36 On its top are the ruins of a fifth-century palace.This is a very popula
33、r tourist destination (目的地) and can be quite busy sometimes. 37 However, it is such a great place that its worth the effort. 38 There is a bus service from the town of Polonnaruwa. You can do the visit in a morning or an afternoon. You should take a sun hat and some water for the heat, but you shoul
34、dnt need food, because there is lots available when youre there.When you arrive, first climb the stairs to the wall paintings. 39 Then, you continue climbing the iron stairs to the top of the rock. However, it can be very windy. So do take care. From the top you can see the ruins of the fortress, th
35、e water pools, and wonderful views of the island. 40 Finally, its time to go back down the stairs, and catch another bus back to the town.A. They are about 1,500 years old.B. The easiest way to get there is by bus.C. Its a huge rock about 350 metres high.D. It contains the ruins of an ancient palace
36、.E. And unfortunately the weather can also make life difficult.F. Take your time to appreciate the building work that happened here.G. Theres a stairway leading from the base to the top of the mountain.第三部分: 语言知识运用 (共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项
37、。 Hollys dad kept homing pigeons (信鸽) in the back garden. She loved the pigeons 41 her favourite was Charlie.Dads homing pigeon club was to hold its first race, and all of his birds were in training. On the day of the 42 , Dad had to drive 100 kilometres to the starting point. Dad whistled (吹口哨) as
38、he 43 along the road. 44 , a dog ran out in front of the car! Dad changed direction to 45 it, but the car skidded (打滑) across the road and ran into a large tree.Dad tried to 46 , but his legs were stuck. He had to get 47 as soon as possible. No one had seen the accident, so it might have been hours
39、before he was 48 . He felt around for his phone, but it had been thrown out of reach.Dad 49 to turn around to check that the pigeons hadnt been 50 . They seemed all right. Then a great 51 came to him. One of the pigeons could carry a message home to Mum and Holly! 52 , Dad had a pen and a notebook i
40、n his pocket. He 53 Charlie, lifted him out and tied the message to Charlies leg. “Fly home, Charlie,” he called. Charlie set off towards his home and reached the 54 at last. “Mum!” Holly called. “Charlies home! And hes carrying a 55 !” Mum came out to the backyard. As she read the note, she cried,
41、“Oh no! Dads had a(n) 56 !” Mum ran into the house, phoned the emergency (紧急事件) number and 57 what had happened. Soon, Mum came out to the backyard 58 and called, “Theyve 59 Dad, Holly, and hes going to be all right.”“You 60 Dad!” Holly told Charlie. “Youre the best pigeon in the world!”41. A. or B.
42、 so C. and D. for42. A. race B. training C. trade D. meeting43. A. walked B. ran C. drove D. flew44. A. Immediately B. Suddenly C. Finally D. Lately45. A. stop B. control C. keep D. miss46. A. cry B. call C. move D. talk47. A. advice B. help C. sleep D. money48. A. remembered B. protected C. discove
43、red D. understood49. A. learned B. agreed C. continued D. managed50. A. caught B. hurt C. shot D. followed51. A. idea B. dog C. deal D. pigeon52. A. Strangely B. Naturally C. Honestly D. Luckily53. A. depended on B. reached for C. waited for D. thought of54. A. back garden B. club C. starting point
44、D. hospital55. A. pen B. notebook C. message D. leaf56. A. car B. accident C. competition D. phone57. A. realised B. imagined C. explained D. wondered58. A. once B. then C. again D. first59. A. found B. described C. taught D. warned60. A. corrected B. trusted C. recognised D. saved第卷第三部分: 语言知识运用(共两节
45、,满分45分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Mr. Smith: Could you help me make a plane reservation (预订)? Laura: Id be pleased 61. _ (help) you. Where do you plan on going?Mr. Smith: We are going to Hawaii. This is the first time that I 62. _ (travel) abroad with my family.Laur
46、a: Great! My friend told me that her trip to Hawaii was 63. _ (impress) and that Hawaii is 64. _ (real) a beautiful place. Mr. Smith: Yes. The thought 65. _ I can get together with my family in such a beautiful place is exciting. Laura: You have a choice of 66. _ (leave) from Los Angeles or Burbank
47、Airport. Which would you prefer?Mr. Smith: I live closer 67. _ Los Angeles Airport, so that would be the best choice.Laura: Does 68. _ matter to you if you leave in the morning or afternoon?Mr. Smith: I can leave at either time.Laura: Fine. When you return, would you prefer morning or afternoon?Mr.
48、Smith: I can only take a flight 69. _ leaves in the afternoon. Laura: OK, I have booked you on your flight. Here 70. _ (be) your tickets. Have a great trip!第四部分: 写作 (共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并
49、在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Our class recently went on the school trip to an adventure centre. It is locating not too far away from the school. It only took us two hours get there by bus. There were twenty of ourselves and w
50、e spend five days there on a sailing course. The activities were good organised but safety standards were high. We enjoyed the courses although the weather was bad. Each student was given a lot of personal attention, who helped them to develop their confidence. I believe this course was good for all
51、 the students, and I think the school should organise a more similar trip next year.第二节:书面表达(满分25分) 假设你是李华,你班同学打算本周日骑行去游览长城。请你写一封电子邮件邀请你们的外教布鲁斯一同前往。要点包括:1. 出发时间及地点;2. 出行方式及需要携带的物品;3. 希望得到回复。注意:1. 词数100左右(开头和结尾已给出,但不计入总词数);2. 可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Bruce,Our class are going to visit the Great Wall this
52、Sunday. _Yours, Li Hua参考答案21-25 DDABC 26-30 CBACA31-35 CADCB 36-40 CEBAF 41-45 CACBD46-50 CBCDB 51-55 ADBAC 56-60 BCCAD61. to help 62. have travelled 63. impressive64. really 65. that 66. leaving67. to 68. it 69. that / which 70. are短文改错:71. . on the school . the a72. It is locating . locating locat
53、ed73. . hours get there . get前加to74. . twenty of ourselves . ourselves us75. . we spend five . spend spent76. . were good organised . good well77. . but safety standards . but and78. . enjoyed the courses . courses course79. . who helped them . who which80. . a more similar . 去掉moreOne possible vers
54、ion:Dear Bruce,Our class are going to visit the Great Wall this Sunday. Wed like to invite you to go with us.You know, spring is the best time of the year to visit the Great Wall as the weather gets warmer and the trees begin to turn green. So well surely get a good view from the Great Wall. Were se
55、tting off from our school at eight in the morning. Then well go there by bike. Wed better take some food and water with us. Moreover, plastic bags are necessary as we need put the rubbish into them. In addition, please take your camera to take photos. If you can come, please let us know.Looking forw
56、ard to your reply. Yours,Li Hua部分解析阅读理解:A篇 (日常活动) 本文是记叙文。文章主要介绍了作者第一次在自家餐馆工作的情况。21. D。细节理解题。根据第二段中的Like all the others, I did what the instructions said可知,在餐馆上班的工作人员都听从指示、遵守规则。22. D。词义猜测题。根据划线单词后的He had a great ability to become very angry for no clear reason. I avoided him as much as possible可推测,这位
57、名叫Gordon的厨师令人望而生畏。23. A。推理判断题。第四段中具体描述了客人早晚用餐的差别:The guests came wandering into the dining room, looking with appreciation和talking with louder, colder voices, not always returning my smile。由此可以推测,Lucy喜欢早上当服务员是因为顾客在早上显得更友好。24. B。细节理解题。根据最后一段中的Most were things I had invented myself and I had cooked al
58、l of them可知,Lucys Sweet Trolley包含Lucy自创的一些新菜式。B篇 (周围的环境)本文是一则新闻报道。古建筑面临拆除,市民多有不舍。25. C。细节理解题。根据第二段中的because its a historic neighbourhood可知,Wilson认为Etzio重要是因为它是有着100多年悠久历史的古建筑,是历史的见证。26. C。推理判断题。根据第四段Wilson说的话和第五段中的Its a move that disappoints Wilson可以推测,Wilson对于拆除Etzio这一做法感到不愉快。27. B。篇章结构题。倒数第三段中连续出现
59、了四个指代词it;我们先来分析第一个it:It makes Edmonton unique,这句中的It指代上一句中的Some of the old culture;接着的这句Without it, it just becomes another mall or it could be any other city in the world中的第一个it指代的也是the old culture,第二、三个it均指代Edmonton。该段的大意为:古老的文化应该保留下来,这些古老的文化使得Edmonton很独特;如果没有这些古老的文化,那么Edmonton这个地方就会变成另一个商场,或者和世界上
60、的任何一座城市没什么区别。28. A。标题归纳题。本文是一则新闻报道,文章首段就点明了主旨,即:The Etzio is one of the oldest buildings in one of the citys oldest neighbourhoods, but its set to be knocked down。由此可知,A项作标题统领了全文。C篇 (体育)本文是说明文。拉玛西亚青训学校由西班牙的巴塞罗那俱乐部创建,培养了不少诸如佩普、梅西这样的足球巨星。29. C。细节理解题。根据第一段中的La Masia, has trained some of the best footba
61、llers in Europe, such as Pep Guardiola, Lionel Messi and Gerard Pique可知,拉玛西亚青训营已经训练出一些顶尖的球员。30. A。推理判断题。根据第二段中的Seventy coaches, teachers, doctors and cooks look after the students可推测,拉玛西亚装备完善、设施齐全。31. C。细节理解题。根据第三段中的Students travel by bus to local schools each morning for four hours of study. The fo
62、otballers return to La Masia after lunch and do football training in the afternoons可知,拉玛西亚的学生要在上午上完文化课后才进行足球训练。32. A。推理判断题。根据最后一段中的But what happens to all the children who dont make it onto the team和it is important to ask what happens to all the other children who train there可推测,作者为那些在拉玛西亚接受训练但最终没能成
63、为职业球员的孩子感到担心。D篇 (购物)本文是应用文。文章是一则关于二手汽车销售的广告。33. D。细节理解题。根据第三段Here, at The Clean Machine, our range of used vehicles has something for everyone可知,The Clean Machine销售二手车辆。34. C。推理判断题。根据Low on credit? No problem!部分中的We know that a customers credit score is not the only measure of his / her ability to b
64、uy a car可推测,这家汽车销售公司认为一个人的信用积分并不是衡量他们是否有能力买车的唯一标准,言外之意,这个信用其实也说明不了太大问题,并不是很重要的依据。35. B。细节理解题。根据In-house financing部分中的if we have a $5,000 used vehicle, we would typically require half the cost as a down payment. The remaining would be paid at $200 or so per month可知,如果买一辆5000美元的二手车,首付需要一半的价格,即2500美元。七
65、选五:话题:旅游 本文是说明文。文章主要介绍了位于斯里兰卡境内的斯基里亚狮子岩。36. C。根据上一句中的the rock fortress和下一句中的On its top are . 可知,C项“它是一块高达350米的巨石”符合语境。37. E。根据上一句中的can be quite busy sometimes和下一句However, it is such a great place that its worth the effort可知,E项与上一句构成并列,与下一句形成转折,符合语境。38. B。根据下一句There is a bus service from the town of
66、Polonnaruwa可知,B项中的by bus与之相呼应。39. A。根据上一句中的the wall paintings可知,A项“它们有着1500年的悠久历史”符合此处语境。其中的They指代上一句中的the wall paintings。40. F。根据上一句From the top you can see the ruins of the fortress, the water pools, and wonderful views of the island和下一句中的Finally, its time to go back . 可知,空格处是到达巨石之顶后、下梯级返回小镇前的活动,故
67、F项“花时间好好欣赏这些建筑”符合语境。完形填空:话题:兴趣与爱好 本文是记叙文。信鸽查理在关键时刻救了父亲一命。41. C。“Holly喜欢鸽子”和“她最喜欢的鸽子是查理”之间是并列关系,故填and。42. A。根据上一句中的Dads homing pigeon club was to hold its first race和该空后的Dad had to drive 100 kilometres to the starting point可知,此处描述“比赛(race)”当天的情况。43. C。根据上一句中的Dad had to drive 100 kilometres可知,该空填drove
68、。44. B。空格后的a dog ran out in front of the car是“突发(Suddenly)”状况。45. D。根据该空前的Dad changed direction可知,父亲改变方向是为了“躲避(miss)”突然冲上马路的狗。46. C。根据后半句but his legs were stuck可知,父亲想“挪动(move)”身子。47. B。根据上文讲述父亲被卡在车中可知,他急需“帮助(help)”。48. C。根据前半句No one had seen the accident可知,由于没有人目睹车祸,因此父亲可能得等好几个小时才会被人“发现(discovered)”
69、。49. D。50. B。根据下一句They seemed all right可知,父亲“设法(managed)”转过身看看鸽子是否“受伤(hurt)”。51. A。根据下一句One of the pigeons could carry a message home to Mum and Holly可知,父亲想到一个好“主意(idea)”。52. D。根据该空后的Dad had a pen and a notebook in his pocket可知,父亲被困车内,身边有笔和本子实属“幸运(Luckily)”。53. B。根据该空后的lifted him out and tied the me
70、ssage to Charlies leg可知,父亲“伸手够(reached for)”查理。54. A。根据下文中的Charlies home和Mum came out to the backyard可知,查理最终到达了家里的“后花园(back garden)”。55. C。根据下文中的As she read the note可知,查理身上携带有“消息(message)”。56. B。根据上文描述父亲在路上的遭遇可知,他出了“车祸(accident)”。上文中的No one had seen the accident为提示。57. C。根据前半句Mum ran into the house,
71、 phoned the emergency number可知,母亲拨打了急救热线并“解释了(explained)”所发生的事情。58. C。根据上文中的Mum came out to the backyard和该空前的Mum came out to the backyard可知,母亲“又一次(again)”来到后院。59. A。根据后半句hes going to be all right可知,救援人员“找到了(found)”父亲。60. D。联系全文的故事可知,查理“救了(saved)”父亲。语法填空:61. to help。考查不定式作宾语的用法。be pleased to do sth.
72、意为“乐于做某事”。62. have travelled。考查现在完成时。This is the first / second / third / . time that . 句型中从句用现在完成时。63. impressive。考查形容词作表语的用法。设空处作表语,说明主语trip的特征,故填impressive (给人深刻印象的)。64. really。考查副词。设空处修饰动词is,故填副词really。65. that。考查连接词。 设空处引导同位语从句,解释说明thought,又因从句成分及意义均完整,故填that。66. leaving。考查动词-ing形式作宾语的用法。设空处作介词of的宾语,故填leaving。67. to。考查介词。close to 意为“接近,靠近”。68. it。考查it的用法。设空处作形式主语,真正的主语是if you leave in the morning or afternoon,故填it。69. that / which。考查关系词。 设空处引导定语从句,修饰flight且在从句中作主语,故填that / which。70. are。考查时态及主谓一致。 此处表示现在,即说话时刻的状态,又因主语是your tickets,故填are。