1、课时作业5Unit 2Section Discovering Useful Structures .单句语法填空1To our delight, many endangered species are_being_protected (protect) by the government now.2Daisy has found that a lot of antelopes are_being_hunted (hunt) and killed for the wool beneath their stomachs now.3Would you please keep silent? The
2、weather report is_being_broadcasted (broadcast) and I want to listen.4Someone lends you his car while yours is_being_repaired (repair) at the garage.5New Years Day is coming and Childrens Park is_being_prepared (prepare) for it.6More than one patient is_being_taken (take) care of by the nurse at the
3、 moment.7The meeting which is_being_held (hold) now is of great importance.8She is one of the girls in our class who are_being_trained (train) for the coming match now.阅读理解APassenger pigeons (旅鸽) were the most common birds in all of North America in the 1800s. It was common to see large groups of pa
4、ssenger pigeons groups that made a sound like a storm. But today, they are extinct because of human behavior. Now, some scientists want to bring passenger pigeons back to life by using new technology and scientific ideas. They call this process deextinction.Deextinction has not happened yet. It is s
5、till just an idea. The process of deextinction is not easy. First, scientists must collect DNA from the bodies of extinct animals. Then they will put it in the eggs of similar animal species. When these animals become adults, they will have babies. And these baby animals will have the DNA of the ext
6、inct animals.Scientists believe it is possible to bring back passenger pigeons and many other animals. However, not everyone thinks this is a good idea.Stuart Primm is the worlds leading expert on modern animal extinction. He believes that bringing extinct animals back to life is bad for the earth.
7、On one hand, these animals no longer have a safe place to live. On the other hand, they could cause other animals to die.Many other scientists do not agree with Stuart Primm. Stuart Brand, a writer and scientist, is one of them. He believes deextinction is good for many reasons.“The current generati
8、on (当代) of children will experience the return of some unusual animals in their lifetime. It may be part of what defines their generation and their attitude to the natural world. They will take their parents to zoos to see the growing populations of passenger pigeons, and maybe even dodo birds. This
9、 will provide a good deal of money for zoos busy with extinct species restoration (恢复). Humans killed off a lot of species over the last 10,000 years. So, its right to bring some back to life,” he said.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章主要讨论了灭绝物种复活这一新技术。1In the 19th century, passenger pigeons _.Awere common sightings
10、Bsuffered a lot from stormsClived mainly in North AmericaDwere the largest in American history答案与解析:A细节理解题。根据第一段中的“Passenger pigeons (旅鸽) were the most common birds in all of North America in the 1800s. It was common to see large groups of passenger pigeons groups that made a sound like a storm.”可知,
11、19世纪时的旅鸽数目众多。2What do we know about deextinction?AIt will change the DNA of the extinct animals.BIt was first used in passenger pigeons.CIt is difficult to carry out.DIt proved to be useful.答案与解析:C细节理解题。根据第二段中的“The process of deextinction is not easy.”以及接下来具体介绍灭绝物种复活的复杂过程可知,复活灭绝物种绝非易事。3Why is Stuart
12、 Primm against bringing back extinct animals?AThey will die very soon.BThey will create other problems.CThey will do great harm to humans.DThey will replace the similar species.答案与解析:B推理判断题。根据第四段中的“He believes that bringing extinct animals back to life is bad for the earth. these animals no longer h
13、ave a safe place to live.”和“they could cause other animals to die”可知,Stuart Primm反对灭绝物种复活是因为他认为这些复活的动物会造成一些其他的问题。4How does Stuart Brand feel about deextinction?AWrong.BDifficult.CImportant. DWasteful.答案与解析:C推理判断题。根据倒数第二段中的He believes deextinction is good for many reasons.以及Stuart Brand在最后一段具体陈述灭绝物种复
14、活的好处可知,他认为复活灭绝物种很重要。BOne night in April, Corey Simmons got on the New York City subway, heading from Manhattan to Brooklyn to pick up his son from his grandmother. Simmons knew he needed to open the green folder (文件夹) on his legs, because inside lay his sons math worksheets that father and son were
15、supposed to complete together.His son, who was in third grade, had just failed a test on fractions (分数). Simmons, 40, was never great at math. He wasnt sure he remembered much about fractions. He opened the folder and started on a problem, but wasnt sure if he was doing it correctly.Just then, a man
16、 got on the train and sat next to him.“He looked like a professor or something,” Simmons said. “He looked kind of smart. like he knew something about math.”Like most New Yorkers, Simmons did not often talk to other people on the subway. This time, he shared his problem with the stranger. To his surp
17、rise, the man offered to help.The two men worked through the math problems. The stranger helped Simmons understand how to do the math, so he could later teach his son.The moment was captured (捕获) by Denise Wilson, who was heading home from her job and saw the pair doing homework. She posted the phot
18、o on Facebook. “I really love seeing things like this especially in New York,” she wrote. “To be a dad. and put his pride aside and learn from a complete stranger. it was so cool.”Simmons said he wasnt afraid to ask for help so he could help his son. “You have to ask questions to get information. Im
19、 not shy to ask,” he said. “I was letting him know I need help, you know, your assistance would be great here on the train.”The 20minute subway lesson gave Simmons high hopes that his son would pass the next test. “Hes going to knock it out of the park,” Simmons said.【语篇解读】本文是记叙文。四十岁的Corey Simmons并不
20、擅长数学,但为了与儿子一起完成数学作业,他在地铁上向陌生人求教。5What did Simmons plan to do when he got on the subway one night in April?ATake a selftest in math.BGive his son a phone call.CDo his sons math homework.DComplete his remaining work.答案与解析:C细节理解题。由第一段中的“Simmons knew he needed to open the green folder. inside lay his so
21、ns math worksheets that father and son were supposed to complete together”和第二段中的“He opened the folder and started on a problem”可知,那晚Simmons准备在地铁上做一遍儿子的数学作业。6What did Simmons usually do on the subway?AHe took photos of others.BHe offered help to others.CHe solved math problems.DHe avoided speaking wi
22、th others.答案与解析:D细节理解题。由第五段中的“Simmons did not often talk to other people on the subway”可知,Simmons乘坐地铁时一般都不与其他人交谈。7How did Denise Wilson feel about what Simmons and the stranger did on the subway?AMoved. BSatisfied.CSurprised. DProud.答案与解析:A推理判断题。由倒数第三段Denise Wilson说的“I really love seeing things like
23、 this. To be a dad. and put his pride aside and learn from a complete stranger. it was so cool”可知,她被Simmons虚心向陌生人请教的行为所感动。8What did Simmons think of the 20minute subway lesson?ABoring. BHelpful.CShameful. DExpensive.答案与解析:B推理判断题。由最后一段中的“The 20minute subway lesson gave Simmons high hopes that his son
24、 would pass the next test”可知,Simmons认为这二十分钟的请教很有用。.完形填空Do you remember the last time you spoke to your mother? And do you remember the last time you _1_ how much you love her?I _2_ say the most used three words “I Love You” to my parents because saying that to them face to face always makes me _3_.
25、However, the situation _4_ the moment I learned about my mothers _5_. In November 2016, it was confirmed (证实) that my mother had stage 3 breast cancer. I knew there was little _6_ of beating this illness.However, we didnt stop. We _7_ all her doctors advice. She _8_ the process of the chemical treat
26、ment. But the cancer isnt _9_ to beat. It took all of my mothers will and desire to get well.For two years, she continued to _10_ against the disease. All through her journey, different people were there to _11_ her in any way they could financially, mentally, and even materially. Ive seen _12_ thes
27、e people became part of her life. Whenever my mom _13_ giving up, they would try to uplift her spiritually. Im really _14_ for their generosity.A few days ago, my mother lost her _15_. Her body had given up and became _16_. It wasnt easy to accept the fact. But I know it wasnt too late to _17_ all t
28、he things a mother had done to her _18_. Most of us cant notice their love until they arent around us anymore.I will _19_ my mom forever. It has only been less than nine days since she left us, _20_ Im sure that she knows my feelings all the time.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者的母亲由于乳腺癌去世了,只有在母亲去世之后,作者才更深刻地体会到母亲
29、对他的爱,以及他对母亲无限的思念。1A.discovered BexpressedCdiscussed Dproved答案与解析:B根据语境可知,此处表达你还记得上一次你对母亲说你爱她是什么时候吗?2A.seldom BfrequentlyCformally Dslightly答案与解析:A根据下文可知,作者很少对父母说“我爱你”。3A.disappointed BproudCexcited Dshy答案与解析:D根据语境可推测,作者不说这三个字的原因是面对面对父母说“我爱你”,会让他很害羞。4A.appeared BexistedCchanged Ddeveloped答案与解析:C但是在母亲
30、被诊断患有乳腺癌之后,这个状况改变了。5A.disease BstoryCexperience Dexpectation答案与解析:A根据后文可知,母亲患病了,所以可推测,此处表达在知道了母亲的病之后,他做出了改变。6A.chance BevidenceCnews Dtime答案与解析:A根据上文“my mother had stage 3 breast cancer”可推测,战胜这种疾病的几率小。7A.misunderstood BfollowedCignored Dcompared答案与解析:Bfollow the doctors advice“听从医生的建议”。8A.searched f
31、or Bdealt withCworked out Dwent through答案与解析:D此处意为:母亲经历了化疗的过程。go through,经历。9A.easy BcheapCconvenient Dnecessary答案与解析:A由But可知,此处表达癌症是不容易打败的。10A.compete BknockCfight Dgo答案与解析:C根据语境可知,此处意为:在两年的时间里,母亲继续和疾病斗争。11A.educate BsupportCjudge Dpity答案与解析:B根据语境可知,此处意为:在母亲和疾病斗争的过程中,许多人给予了支持。12A.how BwhyCwhen Dwhe
32、re答案与解析:A根据语境可知,此处意为:我亲眼见证了人们是如何成为她生活中的一部分。13A.felt like Bkept onCput off Dobjected to答案与解析:A根据语境可知,此处意为:每当母亲想要放弃的时候,他们都会在精神上鼓舞她。14A.anxious BthankfulCshameful Dsorry答案与解析:B根据上文可知,人们给予母亲各种各样的帮助,对此我非常感激。15A.balance BcourageCbattle Dheart答案与解析:C根据下文“Her body had given up”可知,此处意为:母亲在这场战争中输掉了,没有战胜病魔。16A
33、.weaker BrelaxedCtired Dhealthier答案与解析:A根据“Her body had given up”可推测,母亲的身体变得虚弱。17A.admire BforgiveCcelebrate Dappreciate答案与解析:D母亲的身体在变得虚弱,大家很难接受这个事实,但是作者知道感激母亲为他们所做的一切还不是太晚。18A.neighbors BchildrenCfriends Dparents答案与解析:B根据前面的“a mother had done to”可知,此处是表达母亲为孩子们所做的事。19A.worry BpromiseCremind Dmiss答案与
34、解析:D根据语境可知,此处意为:我会永远想念我的母亲。20A.although BbecauseCbut Dif答案与解析:C根据语境可知,此处意为:虽然母亲永远地离开了我们,但是我确定母亲知道我的感情。空格前后存在逻辑上的转折关系,所以用连词but连接。.语法填空Working with elephants is one of the most popular volunteer activities in Thailand. And for good reason, these 1._ (amaze) creatures are huge, cute, and very intellige
35、nt. Often elephants 2._ (look) on as gentle animals, but its good to remember that this isnt always the case. 3._ (sad), many elephants have faced terrible treatment, beaten into 4._ (give) performances or overworked at moneyhungry tourist attractions. A terriblytreated elephant can become angry and
36、 kill if it feels threatened.All that being said, volunteering for elephant 5._ (protect) can be a very rewarding experience. The important thing is to find the right opportunity. There are 6._ number of elephant sanctuaries (动物保护区) and parks, especially in Thailand. There you can do meaningful work
37、 7._ (improve) the lives of elephants. The key is to do your research and watch out for places 8._ promise you big money.If the volunteer organization seems to be paying more attention 9._ elephant rides and the elephants giving performances, be careful 10._ it is probably not a place with the eleph
38、ants best interests in mind.1答案与解析:amazing考查形容词作定语的用法。设空处作定语修饰creatures,表示“令人惊异的”,故填amazing。2答案与解析:are looked考查一般现在时的被动语态。由Often可知,此处描述的是一般情况,应用一般现在时,且elephants与look on之间是被动关系,故填are looked。3答案与解析:Sadly考查副词。设空处作状语,修饰整个句子,故填副词Sadly。4答案与解析:giving考查动词ing形式作宾语的用法。设空处作介词into的宾语,故填giving。5答案与解析:protection考
39、查名词。elephant与设空处一起作介词for的宾语,表示“大象保护”,故填名词protection。6答案与解析:a考查不定冠词。a number of意为“许多,大量”。7答案与解析:to improve考查不定式作状语的用法。在那里工作的目的是改善大象的生活。8答案与解析:that/which考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰places,且在从句中作主语,故填that/which。9答案与解析:to考查介词。pay attention to.意为“把注意力放在上”。10答案与解析:that考查连接词。设空处引导宾语从句,作careful的宾语,因从句结构和意义均完整,故填that。