收藏 分享(赏)

人教版高一英语必修二练习:Unit2The Olympic Games.doc

上传人:a**** 文档编号:413818 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:5 大小:98.50KB
下载 相关 举报
人教版高一英语必修二练习:Unit2The Olympic Games.doc_第1页
第1页 / 共5页
人教版高一英语必修二练习:Unit2The Olympic Games.doc_第2页
第2页 / 共5页
人教版高一英语必修二练习:Unit2The Olympic Games.doc_第3页
第3页 / 共5页
人教版高一英语必修二练习:Unit2The Olympic Games.doc_第4页
第4页 / 共5页
人教版高一英语必修二练习:Unit2The Olympic Games.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2-2基础巩固组. 单句语法填空1About 5,000 singers competed with/against each other for six medals in the National Singing Competition.2Children under six are not admitted to/into school except those who are quite clever.3You seemed to be deeply struck by his skill.Not exactly.It was his courage as well as his sk

2、ill that really struck me most.4Mr Smith never does any reading in the evening,nor/neither does Mrs Smith.5The boy can speak English as well as his elder brother,and his written work is just as excellent.6Look,the red flag stands out brightly against the blue sky.I have never seen a better view.7The

3、 leader,as well as his team,was(be) interviewed the moment they announced their discovery.8Eating properly and exercising regularly(regular) can make one enjoy a healthier and longer life.9I regret to inform you that your brother is just the one well get someone to_replace(replace)10We invited her t

4、o join us in the discussion,but she would not take part11Beijing is the first city to_host(host) the Summer and Winter Olympic Games.12I hope to take the computer course.Good idea.To_find(find) out more about it,visit this website.13What China and South Korea planned is to speed up the free Trade Ar

5、ea talks as soon as possible.14How often do you visit your parents?Every five or six days.完成句子1As a matter of fact,they dont_deserve_to_know_(不应该得知)the truth.来源:Z|xx|k.Com2All the children in_the_charge_of(在的掌握下)the nurse are taken good care of.3Will someone replace_the_broken_lock_with_(把这个坏锁换成) a

6、new one?4What does WHO stand_for(代表)?5Because of his enormous efforts,he was_admitted_to/into(被录取) his dream university.6Youve got a_good_bargain(一件便宜货) there.7Many small clubs have suffered financial losses recently,as they cannot compete_with_big_clubs(与大俱乐部竞争)8You cant cancel the contract,neither

7、/nor_can_I(我也不能)能力提升组阅读理解AIn the absence of three key players,including the former captain,how 55yearold Lang Ping and her girls spent the 20 days before winning against Japan with 31 and getting the world title at the 2019 FIVB Womens World Cup is unimaginable.Head coach Lang Ping and her girls met

8、 first challenge after failing to beat US womens volleyball team on Aug.24,2019,two days after the start of the 2019 FIVB Womens World Cup.The girls couldnt help crying in the face of the failure,but Lang Ping encouraged them and said,“Calm down,girls,its still too far to see who will win,since we c

9、an learn lessons from this failure,”after analyzing Chinese teams problems during the game and thinking about the solution.Behind encouraging words and smiles,the head coach watched the video of that game until late night and just had a twohour light sleep.Its the teams fighting spirits that helped

10、the oncefrustrated group get the first world title.China has made up mind to get it since its gold at the 2019 Athens Olympics.This world title was gained by beating Japan,which had beaten the Chinese national womens volleyball team 32 at the quarterfinal of 2019 London Olympics.Now with eight victo

11、ries and two losses at the games against Japan under Lang Pings guidance since 2019,the Chinese girls beat Japan at all the four games this year.1What is the main idea of the passage?ALang Ping and her girls won the championship.BLang Ping is devoted to the Chinese volleyball team.CWinning Japan is

12、unimaginable.DThe team spirit is the most important.【解析】 本篇文章为新闻题材,首段介绍了文章的主题女排夺冠。【答案】 A2From the passage,we can conclude that_ALang Ping is strict with her girlsBLang Ping is devotedCthe Chinese team failed to beat the team of AmericaDthe Chinese team won the first title in 2019 London Olympics【解析】

13、 由原文第四段“the head coach watched the video of that game until late night and just had a twohour light sleep”可以推出B项正确。【答案】 B3What does the underlined word in the fifth paragraph mean?ALosing confidence.BGaining confidence after losing it.CFull of confidence.DLacking confidence.【解析】 根据上下文可知oncefrustrate

14、d应翻译成“曾一度沮丧的”。【答案】 BB(2019湖北三校联考)Filmmaker Jennifer Nelson had to pay $1,500 to have Happy Birthday to You sung in the movie shes making.The money went to Warner Music Group,a company that claims to own the copyright on the song.A copyright is the legal right to use or sell a creative product such a

15、s a song,a TV show,a book,or a work of art.Warner has claimed the copyright for Happy Birthday to You since 1988.“I never thought the song was owned by anyone,”Nelson said in an email to The New York Times.“I thought it belonged to everyone.”Nelsons movie is a documentary(纪录片)a film that uses pictur

16、es and/or interviews with people to create a factual report of reallife eventsand is actually about the history of the Happy Birthday song itself.Two sisters named Mildred and Patty Hill wrote a song called Good Morning to All in 1893.Over a short period of time, people began to sing the words “happ

17、y birthday to you” in place of the original lyrics (歌词) to the tune of the Hill sisters song.来源:学*科*网A number of history experts say that there is no record of who actually wrote the Happy Birthday to You lyrics.Historians also say there is no way to know when the general public began singing the Ha

18、ppy Birthday song, but they believe it was being sung by the public long before it was printed and owned by a company.Nelsons lawyers say this piece of musics history proves that Happy Birthday to You belongs to everyone in the general public.That would mean Warner Music Group has no right to charge

19、 anyone a fee to sing the song in any setting.Experts estimate that Warner/Chappell, the publishing division of the Warner Music Group,has made about $2 million a year from licensing fees for Happy Birthday to You.Nelsons lawyers are asking a court in New York City to order Warner/Chappell to return

20、 fees they have collected over the past four years for use of the Happy Birthday song.来源:学。科。网Z。X。X。K4Jennifer Nelson had to pay Warner Music Group to_Aown the copyright on a songBhave it write a song for her movieChave it play a song in her movieDhave a song sung in her movie【解析】 根据第一段可知,因为Nelson在电

21、影中用了这首歌,所以要付钱。【答案】 D5The history experts statement can prove that the “Happy Birthday” song_Adoes not belong to Warner Music GroupBhas more than 200 years history来源:Zxxk.ComCwas initially owned by another companyDhas always been very popular来源:Zxxk.Com【解析】 根据第五段历史学家的陈述可知,没有记录表明Happy Birthday歌的歌词是谁写的

22、,并且也不知道什么时候开始唱Happy Birthday歌的。所有这些都表明,这首歌的版权不应该属于Warner Music Group。【答案】 A6According to Nelsons lawyers,to sing the Happy Birthday song, people_Ashould pay the Hill sistersBshould pay Warner Music GroupCneed not pay for any purposeDneed not pay except for commercial use【解析】 根据第六段可知,Happy Birthday t

23、o You这首歌属于所有人,人们在任何环境中都可以免费使用这首歌。【答案】 C7If the court supports Nelsons lawyers claim,_Ashe can obtain the copyright on the songBWarner will return about $8 millionCWarner will have to pay her for her damagesDshe only needs to pay a little money to use the song【解析】 根据最后两段可知,Warner Music Group每年获利$2 million,并且已经收费4年,所以应该归还$8 million。【答案】 B

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1