收藏 分享(赏)

2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:409532 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:17 大小:72.50KB
下载 相关 举报
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第14页
第14页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第15页
第15页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第16页
第16页 / 共17页
2020届高考二轮查漏补缺之英语题型专练(6)七选五---科教科普类 WORD版含答案.doc_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、1、根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Spot lights are not just for rock concerts and Broadway shows. There are many ways to use them around your homes exterior as well. You can use them to add safety to a stairwell, prevent intruders from entering your home or show off your favorite rose hus

2、h. _. Learning the advantages of this option will help you decide whether they are right for your home. Solar spot lights are highly energy efficient. Since they are operated solely using power from the sun, they will save you money and help the environment over time. _, so you do not need a large u

3、pfront investment prior to seeing savings once you are using them. _. Since they do not require direct electricity, there is no wiring to worry about and typically, no special tools required. You can install them virtually anywhere, staking them into the ground, hanging them from the eaves of your h

4、ome or even attaching them to siding, brick or trees in your yard. Solar spot lights are very safe to use, as well. _ when installing the lights. You can confidently place them near a swimming pool or other water source with no qualms, and you do not need to be concerned about wires being struck or

5、cut when pets dig, children play or you spend time gardening in your yard. _. You should wipe them regularly with a damp, soft cloth to remove dust and dirt that build up over time. They do require batteries, but they generally last a year or longer, and you can always buy a set of rechargeable batt

6、eries to make your lights even more frugal (节约的) and environmentally friendly.A.Finally, they are easy to maintainB.They are extremely easy to installC.lastly, they do not require direct electricityD.Solar energy is a free, inexhaustible resourceE.Again, they need no wiring, so there is no risk of e

7、lectrical shockF.In addition, they are not particularly expensive to purchase eitherG.If you should decide to use them, consider installing solar spot lights2、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Secret codes (密码)keep messages private. Banks, companies, and government agencies use secret codes i

8、n doing business, especially when information is sent by computer. People have used secret codes for thousands of years. Code breaking never lags (落后)far behind code making. The science of creating and reading coded messages is called cryptography. There are three main types of cryptography. For exa

9、mple, the first letters of “My elephant eats too many eels” spell out the hidden message “Meet me.” You might represent each letter with a number, for example. Lets number the letters of the alphabet, in order, from 1 to 26. If we substitute a number for each letter, the message “Meet me”, would rea

10、d 135 520 135. A code uses symbols to replace words, phrases, or sentences. To read the message of a real code, you must have a code hook. For example, “bridge” might stand for “meet” and , “out” might stand for f, me. M The message “Bridge out” would actually mean “Meet me.” However, it is also har

11、d to keep a code book secret for long. So codes must he changed frequently.A.It is very hard to break a code without the code book.B.In any language, some letters are used more than others.C.Only people who know the keyword can read the message.D.As long as there have been codes,people have tried to

12、 break them.E. You can hide a message by having the first letters of each word spell it out.F. With a code book, you might write down words that would stand for other words.G. Another way to hide a message is to use symbols to stand for specific letters of the alphabet.3、根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳

13、选项。选项中有两项为多余选项。_Scientists and experts have proved the uniqueness of finger-prints and discovered that no exactly similar pattern is passed on from parents to children, though nobody knows why this is the case.The ridge (隆起) structure on a persons fingers does not change with growth and is not affec

14、ted by surface injuries. Burns, cuts and other damage to the outer part of the skin will be replaced in time by a new one, which bears a reproduction of the original pattern. _Some criminals make use of this fact to remove their own finger-prints but this is a dangerous and rare step to take.Finger-

15、prints can be made very easily with printers ink. They can be recorded easily. _Because of the simplicity and economy of this system, finger-prints have often been used as a method of solving criminal case. A suspected man may deny a charge but this may be in vain. _. When a suspect leaves finger-pr

16、ints behind at the scene of a crime, they are difficult to detect with the naked eye. _Some of the marks found are incomplete but identification is possible if a print of a quarter of an inch square can be obtained.A.Specialtechniquesareusedto develop them.B.Afingerprintisanimpressionofthefrictionri

17、dgesofallpartofthefinger.C.Itisonlywhentheinnerskinisinjuredthatthearrangementwillbedestroyed.D.Withspecialmethods, identificationcanbeachievedsuccessfullywithinashorttime.E.Alatent(潜在的) print is the chance reproduction of the friction ridges deposited on the surface of an item.F.Hisfinger-printscan

18、provewhoheisevenifhisappearancehasbeenchangedbyageoraccident.G.Everyhumanbeinghasauniquearrangementoftheskinonhisfingersandthisarrangementisunchangeable.4、根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Every animal sleeps, but the reason for this has remained foggy. When lab rats are not allowed to sle

19、ep, they die within a month._ One idea is that sleep helps us strengthen new memories. _We know that, while awake, fresh memories are recorded by reinforcing(加强) connections between brain cells, but the memory processes that take place while we sleep have been unclear. Support is growing for a theor

20、y that sleep evolved so that connections between neurons(神经元) in the brain can be weakened overnight, making room for fresh memories to form the next day._ Now we have the most direct evidence yet that he is right._The synapses in the mice taken at the end of a period of sleep were 18 per cent small

21、er than those taken before sleep, showing that the connections between neurons weaken while sleeping. If Tononis theory is right, it would explain why, when we miss a nights, we find it harder the next day to concentrate and learn new information our brains may have smaller room for new experiences.

22、 Their research also suggests how we may build lasting memories over time even though the synapses become thinner. The team discovered that some synapses seem to be protected and stayed the same size._You keep what matters, Tononi says.A. We should also try to sleep well the night before.B. Its as i

23、f the brain is preserving its most important memories.C. Similarly, when people go for a few days without sleeping, they get sick.D. The processes take place to stop our brains becoming loaded with memories.E. Thats why students do better in tests if they get a chance to sleep after learning.F. Slee

24、p is the price we pay for learning, says Giulio Tononi, who developed the idea.G. Tononis team measured the size of these connections, or synapses, in the brains of 12 mice.5、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。As is known to all, many things can be measured in terms of data. Sometimes data can

25、 indeed tell the truth. With the help of data we can easily know the price of a can of Coke in the supermarket or the result of a football match. _What is more important, data seem to be fairer than words or statements. If the data are true, we don t have to worry about being cheated. Nowadays, as l

26、ies exist in the world, data are expected to tell the truth. Therefore, many of us would rather believe data.On the other hand, if we judge things only by data from the so -called specific research, arent we a little too narrow-minded? Many people often treat the so -called specific data unwisely ju

27、st to make sure that they are making the right decisions. _For example,how can you tell that somebody isnt a good student just because he or she doesnt get high marks in the final examination?_For example,the degree of your feeling happy in your life,the depth of love between you and your friends, a

28、nd the faith you have in your country. We can only feel them in our hearts but can never express them in data.There is no doubt that analyzing the exact data is important to assessment of an actual event. But data should be dealt with wisely. We often get wrong data which mislead us. _Remember, data

29、 have no feeling but we humans have. Data do not mean much to people if we do not have the abilities to analyze the data with the knowledge and confidence to judge whether they are true or false. _Data are data after all. Life is much more colorful than the pale data. So give the cold data a warm he

30、art and we 11 find that the world is far more wonderful than the pale data can describe.A. We should try our best to be wise thinkers.B. Data can make our life easier and more comfortable.C. But sometimes we may find that data arent everything.D. Sometimes our hearts and mind are more sensitive than

31、 data.E. Now and then the so-called specific data puzzle us very much.F. The exact data should come from assessment of an actual event.G. There are many things in our life which cannot be measured by data.6、根据课文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。Adogisknownasmansbestfriend because it canenrichits

32、ownerslifein many ways._Manyteenagerssufferfromperiodsofnoself-confidence astheytryto deal withadolescence(青春期).Ateenagerwithout self-confidencemay be unable to tellhisparentsabout problems.With a dog around, itcanbeahugecomfort. Adogoffersitsunconditional love._Alldogsneedexercise,sotakinghisdogfor

33、awalkistheperfectopportunityforateenagertogetoutdoorsandenjoyfreshairandphysicalactivity.Exerciseallowspeopletotakecontroloftheirbodies, whichisgood for theirlife. _Exercise releaseschemicals which improve self-confidence.Dogscanhelpteenagersmakenewfriends._Adogisagreatice-breaker, makingtheteenager

34、feel comfortable with people he meets.Themoreconfidentthey becomes whenoutandaboutwithhisdog, themorehisself-confidencewillimprove._Ifateenageris developingdangeroushabitssuchasdrinking, moreactionmayberequired.Inthesecases professionalhelpshouldbesought. Parents shouldaskahealthprofessional(专业人士) f

35、oradvice if they believe theres a sign of a far more serious problem.A. Petsofferanunconditionallovethatcanbeveryhelpful.B. Youdonthavetoworryabouthurtingyourpetsfeelings.C. Itsimplyacceptsitsownerforwhoheisanddoesntjudge or question.D. particularly,someonewithoutself-confidencemayfindapetdoghelpful

36、.E. Ateenmaymeetsomeone of the same agewhilewalkinghisdoginthepark.F. Insomecases,havingadogwillnothelpimprove a teenagers self-confidence.G. Manyformsofexercisebesideswalkingcanbeenjoyedwithadog,suchascycling.7、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 You need to dress warmly when you play in the

37、snow. And to get around in deep snow, you might need snowshoes. Animals need winter coats and snowshoes too. A musk ox(麝牛) wears two coats in winter._It keeps the inner coat of soft fur(皮毛) warm and dry. The furry undercoat falls off each spring and the ox grows a new one every winter. A snowshoe ra

38、bbit changes its coat to match the season._ In winter it grows white fur to match the snow. It even has fur on the bottoms of its feet._ A seal(海豹) has an extra layer under its fur coat too. This thick layer of fat lies under the seals skin and is great at holding in heat, especially in the water. T

39、he Arctic fox has fur on the bottoms of its feet and one of the warmest double coats of any animal. But on very cold and windy days, it adds something._ A polar bears big feet act like snowshoes._The bottom of each foot is protected by fur and the fur helps the bear walk on the snowy ground.A.It can

40、 run very quickly.B.Do you wear a sweater under your coat?C.They can move quickly across the snow.D.The outer coat reaches almost to the ground.E.It uses its thick tail like a scarf to cover its nose and face.F.In summer its brown fur helps it hide among dirt and rocks.G.They spread out the bears we

41、ight so it can walk easily on the snow.8、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Children start out as natural scientists, eager to look into the world around them. Helping them enjoy science can be easy, as theres no need for a lot of scientific terms or expensive lab equipment. _.Give them time t

42、o think. Studies over the past 30 years have shown that, after asking a question, adults typically wait only one second or less for an answer, no time for a child to think._, children can give more logical, complete and creative answers.Watch your language. Once you have a child involved in a scienc

43、e discussion, don t jump in with “Thats right or “Very good”. _. But in talking about science, quick praise can signal that discussion is over. Instead, keep things going by saying Thats interesting or I have never thought of it that way before”,or coming up with more questions or ideas. Never force

44、 a child to think._, as children are always thinking, without your telling them to.Whats more, giving them freedom to think can turn a conversation into a performance. The child will try to find the answer you want, in as few words as possible, so that he will be a smaller target for your disagreeme

45、nt._Real-life impressions of nature are far more impressive than any lesson children can learn from a book or a television program. Let children look at their fingertips through a magnifying glass (放大镜), and theyll understand why you want them to wash before dinner. Rather than saying that water eva

46、porates (蒸发), set a pot of water to boil and let them watch the water level drop.A. It doesnt make senseB. Listen to their questionsC. Teach them by examplesD. You only have to share your childrens curiosityE. It began with a set of questions that lasted nearly two hoursF. When adults increase their

47、 wait time” to three seconds or moreG.These words work well when it comes to encouraging good behavior9、根据短文内容,从短文后的七个选项中选出正确答案,。选项中有两项为多余选项 Much meaning can be expressed clearly with our eyes, so it is often said that eyes can speak. _.In a bus you may look at a stranger, but not for too long. And

48、if he sensed that you are staring at him, he may feel uncomfortable. The same is true in our daily life. If you are stared at for more than necessary, you will look at yourself up and down to see if there is anything wrong with you._. Eyes do speak, right? Looking too long at someone may seem to be

49、rude and aggressive._. If a man stares at a woman for more than 10 seconds and refuses to look away from her, his intentions are obvious. He wishes to attract her attention, and let her know that he is admiring her. However, when two persons are engaged in a conversation, the speaker will only look

50、into the listeners eyes from time to time to make sure that the listener does pay attention to what the former is speaking. _.If a speaker looks at you continuously when speaking as if he trying to control you, you will feel embarrassed(尴尬). A poor liar usually exposes himself by looking too long at

51、 the victim. He wrongly believes that looking straight in the eye is a sign of honest communication._.Actually, eye contact should be made based on specific relationship and situation.A. On the contrary, it will give him away.B. Do you have such a kind of experience?C. Thats what normal eye contact

52、is all about.D. Actually, continuous eye contact is limited to lovers only.E. After all, everybody likes to be stared at for quite a long time.F. But things are different when it comes to staring at the opposite sex.G. If nothing goes wrong, you will feel annoyed at being stared at that way.10、根据短文内

53、容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Lifelong Musicians Have Better HearingPlaying a musical instrument throughout your life protects your hearing, a Canadian study suggests. The study, which was published in Psychology and Aging, carried out hearing tests on 74 musicians and 89 non-musicians. _Act

54、ion on Hearing Loss said all peopleincluding musiciansshould try to prevent hearing damage. _By sixty, 10-30% of people have some hearing loss. By eighty, that goes up to as many as 60%. Problems are particularly seen in the central hearing processing system, which is associated with understanding s

55、peech, especially when there is background noise.Then a research, by a team at the Rotman Research Institute in Toronto, looked at how adults were affected as they aged. They chose both musicians and non-musicians from the age of 18 to 91 and divided them into different groups based on the age. Agai

56、n musicians were significantly better at picking out speech against noise in all the age ranges._Benjamin Zendel, who was part of the research team, said, “We found that being a musician may contribute to better hearing in old age, probably due to musicians using their hearing systems at a high leve

57、l on a regular basis. This advantage widened considerably for musicians as they got older when compared to similar-aged non-musicians.”This study suggests that musicians might be more able to deal with the consequences of hearing loss. _As Dr. Ralph Holme said, all peopleincluding musiciansshould tr

58、y to prevent hearing damage in the first place. Its necessary for everyone who plays a musical instrument or listens to loud music to wear hearing protection. _A. Hearing normally declines as people age.B. Previous studies explained the reasons for hearing loss.C. That can effectively reduce the ris

59、k of damaging their hearing permanently.D. Still, it is far better to minimize damage by using appropriate ear protection.E. They believed musicians are also likely to experience age-related hearing problems.F. The researchers concluded that lifelong musicianship delays age-related changes in hearin

60、g.G. It found a 70-year-old musicians hearing was as good as that of a 50-year-old who didnt play. 答案以及解析1答案及解析:答案:1-5 GFBEA解析:1. 考查承上启下句。根据空后的Learning the advantages of this option will help you decide whether they are right for your home可知,前一句话应该是关于一个选择。而空前谈了聚光灯的种种用途,故此处应该与一种聚光灯有关,且第二段中的Solar spot

61、 lights也是提示,答案为G项。2.考查承上启下句。空前谈到太阳能聚光灯可以省钱和改善环境,再根据空后的so you do not need a large upfront investment prior to seeing savings once you are using them可知,F项此外,购买太阳能聚光灯也不太贵符合题意,故答案为F项。3.考查段落主旨句。分析段落结构可知,设空处为本段的主旨句。本段主要讲太阳能聚光灯容易安装这一优点,选项B内容They are extremely easy to install符合要求,尤其是easy to install与下文内容对应,故

62、选B项。4.考查细节支撑句。分析段落结构可知,本段第一句为主旨句,主要讲的是太阳能聚光灯的安全性。设空处的时间状语when installing the lights表明本句谈的是装聚光灯时的安全性,同时下文的叙述也说明这里谈的是电线问题。选项E内容符合上述要求,故答案为E项。5.考查段落主旨句。根据空后内容可知,这一段谈的是这种灯容易维护。分析段落结构可知,设空处为主旨句,同时也是本文谈的这种灯的最后一个优点,选项A中Finally与前几段构成先后关系,easy to maintain与下文对应,故选A项。 2答案及解析:答案:DEGFA解析:D【解题思路】根据后面-句Code breaki

63、ng never lags(落后)far behind code making 可知,此空该选D(只要有密码的存在,人们就会试图去破解它们)。E 【解题思路】根据后一句 “For example, the first letters of My elephant eats too many eels spell out the hidden message Meet me.”可知,此空该选E(你可以拼写每个单词的第一个字母来隐藏信息)。G【解题思路】上一段介绍了第一种密码类型,本段介绍的是第二种类型,再根据空后的内容可知,空处选G(另外一种隐藏信息的方式是用符号来代表字母表中的特定字母)。F【

64、解题思路】由前一句中的a book和空后的 “bridgemight stand for. me. ”可知,此空该选F(有了密码书,你就可 以写下代表其他单词的单词)。A【解题思路】本段介绍的是密码书,根据空后的转折可知,此处该选A(没有密码书是很难破解密码的)。 3答案及解析:答案:1. G2. C3. D4. F5. A解析: 1.G.考查上下句的衔接.下文的意思是:科学家和专家已经证明了指纹的独特性,从父母到孩子他们的指纹是不可能完全相似的.所以G选项是正确的,Every human being has a unique arrangement of the skin on his fi

65、ngers and this arrangement is unchangeable.意思是:每一个人手指上的皮肤都有着独特的安排,这种安排是不可改变的,与下文的指纹的独特性就形成一致了.2.C.考查上下句的衔接.Some criminals make use of this fact to remove their own finger-prints but this is a dangerous and rare step to take.一些犯罪分子利用了这个事实去改变他们的指纹,但是这是很危险的,也没有措施去采取.所以上文应说明这个事实,故答案应为C.It is only when t

66、he inner skin is injured that the arrangement will be destroyed.只有在深层皮肤被伤的时候,这种指纹的安排才会改变,这是犯罪分子所知道的事实.3.D.考查上下句的衔接.Finger-prints can be made very easily with printers ink. They can be recorded easily.Because of the simplicity and economy of this system, finger-prints have often been used as a method

67、 of solving criminal case.指纹能够很容易的用墨水制作出来,也能够很容易的被记录下来,因为这种便捷而又经济的方法,指纹已经被经常用来解决犯罪问题了.所以答案为D,意思是:用独特的方法,鉴定在很短的时间内就能被成功的完成.与下文的破案形成衔接.4.F.考查上下句的衔接.A suspected man may deny a charge but this may be in vain.一个犯罪嫌疑人也许会否认对他的控诉,但这是徒劳的,下文的第四个空解释了徒劳的原因,故答案应为F,意思是:他的指纹能证明他是谁,尽管经过年龄或者是事故他们的面貌改变了.故答案应为F.5.A.考查

68、上下句的衔接.When a suspect leaves finger-prints behind at the scene of a crime, they are difficult to detect with the naked eye. Some of the marks found are incomplete but identification is possible if a print of a quarter of an inch square can be obtained.当一个犯罪嫌疑人在作案现场留下指纹时,他们是很难用肉眼看到的,第五个空之后的意思是:但是如果在一

69、个很小的地方,就算是有四分之一的指纹能被取得的话,鉴定身份也是有可能的.所以答案应为A.用肉眼看不到并且非常小的指纹通过特殊的手段也能把他们还原出来(发展出来)故答案应为A. 4答案及解析:答案:C; E; F; G; B解析:本文为说明文研究表明,睡眠期间脑细胞之间的关联会减弱,从而使大脑为新的记忆腾出空间,但是对于重要的记忆,大脑则会对其加以保护。C细节句。上句指出,当不允许实验室的老鼠睡觉时,它们在一个月之内就死去了。本句是上句的延伸,由动物转移到了人类。C项符合语境, 意为“同样,人几天不睡觉的话也会生病。E细节句。上句指出睡眠有助于加强新的记忆,下文对此进行了解释。本句应该是对这个观

70、点的回应,E项“那也就是为什么学生在学习之后如果有机会睡觉的话,他们就会考得更好”符合语境。F过渡句。下段首句指出“现在我们有最直接的证据证明他是正确的”,由此可知本句应指出某人的观点。结合本段提出的“睡觉期间神经元之间的关联减弱,从而为第二天要形成的新记忆腾出空间”,可以判断F项符合语境。G过渡句。下句的synapses以及the mice为关键线索。下文指出T 老鼠在睡完一觉后和睡觉前“synapses”的不同,所以本句应该指出本次试验的内容,故G项符合语境。B细节句。上句指出,研究团队发现某些神经突触似乎得到了保护,并未发生变化,这正是对某些重要记忆的保护,故B项正确: 5答案及解析:答

71、案:BCGDA解析:本文是一篇议论文。数据带给我们便利,但我们也要看到其局限性。很多东西不能单纯地用数据来衡量。我们要正确对待数据,不要过分依赖它们。1.B根据上下文可知,此段介绍的是数据带给我们的便利, 故B项符合语境。B项中的easier和“more comfortable 是关键信息。2.C根据语境可知,此段介绍的是数据的局限件,数据并不是万能的。故C项符合文意。3. G 根据下文中的We can only feel them in our hearts but can never express them in data可知,生活中很多事情是无法用数据来衡量的。C项是主题句,统领全段。

72、4.D上文说我们应该明智地对待数据,错误的数据往往会误导我们,下文说我们人类有感情而数据没有。因此D项符合文意,衔接上下文。5.A根据上下文内容可知A项正确,我们应该尽力成为睿智的思考者。 6答案及解析:答案:1. D2. C3. G4. E5. F解析: 1. D 考查语境理解。1空前的意思是:狗是人类最好的朋友,因为它能从很多方面丰富它主人的生活。1空后的意思是:很多青少年在青春期时都经历了没有自信心的痛苦。D选项的意思是:没有自信心的人特别能发现拥有宠物狗的好处。符合上下文的内容,故选D2. C 考查语境理解。2空前的意思是:狗能向他的主人提供无条件的爱。C选线的意思是:它就是它的主人,

73、从不评判或质疑他。符合此处的意思,所以选择C3. G 考查语境理解。3空前的意思是:出去遛狗是让青少年有到户外去呼吸新鲜空气、进行体育锻炼的机会。运动对青少年的生活很有帮助。38空后面的意思是:运动释放出一种能提高自信心的化学物质。G选项的意思是:除散步外,和宠物狗一起进行的运动还有很多,比如骑车。上下文意思完整,所以选G4.E 考查语境理解。4空前的意思是:宠物狗有助于青少年结交到朋友。4空后的意思是:宠物狗可以使得青少年和其他人相处时更自在。E选项的意思是:青少年在公园遛狗时可能遇到他的同龄人。符合此处意思,故答案为 E5. F 考查过渡句。5空后的意思是:如果青少年养成了非常危险的习惯,

74、家长应该找专业人士寻求帮助,F选项的意思是:在某些情况下,拥有宠物狗并不能帮助提升孩子的自信心。符合本段的意思,故选择F 7答案及解析:答案:DFBEG解析:文章介绍了动物如何抵御寒冷以及在冰天雪地里行走。1.D【解析】由空前一句中的two coats及下一句It keeps the inner coat of soft fur(皮毛) warm and dry. 可知,空处应是介绍麝牛外面的皮 毛,D项外面的皮毛几乎垂到地面符合语境。D项中的outer coat 与下一句中的inner coat相呼应。2.F【解析】由该空前的changes its coat tomatch the seas

75、on和该空后的In winter it grows white fur to match the snow. 可知,为了和不同的季节相配,雪兔的皮毛会发生相应的变化;冬天它会变成白色,故空处应是介绍在其他季节雪兔的皮毛会发生什么变化。F项介绍了雪兔的皮毛在夏天时的情况,因此F项符合语境。F项中的in summer和下一句中的in winter形成对比。3.B【解析】由该空后的an extra layer under its fur coat too可知,B项你在外套里面穿毛衣吗?符合语境。B项中的a sweater under your coat 与下一句中的 an extra layer u

76、nder its fur coat 相呼应。4.E【解析】由该空前的it adds something 可知,北极狐除了和其他动物一样有最温暖的双层皮毛,还增加了一些东西,空处应是与保暖相关的内容,故E项北极狐的尾巴还可肖作围巾使用,包裹鼻子和脸 符合语境。5.G 【解析】由该空前的A polar bears big feet act like snowshoes.可 知,空处应是介绍北极熊脚的用处,故G项北极熊宽大的脚可以分摊自身的重量并且保证它们在雪上轻松行走符合语境。本段主要介绍北极熊的情况,G项中的bear是关键信息。 8答案及解析:答案:1. D2. F3. G4. A5. C解析:

77、 1.D.细节理解题.根据前文Helping them enjoy science can be easy, as theres no need for a lot of scientific terms or expensive lab equipment帮助他们享受科学很容易,因为不需要很多科学术语或昂贵的实验室设备.可知此处应填你只需要分享你孩子的好奇心.故选D.2.F.细节理解题.根据下文children can give more logical, complete and creative answers孩子们可以给出更符合逻辑、更完整、更有创意的答案.可知此处应填当成年人把他们的

78、等待时间增加到3秒或更长.故选F.3.G.细节理解题.根据下文But in talking about science, quick praise can signal that discussion is over但是在谈论科学的时候,快速的赞扬可以表明讨论已经结束.可知此处应填当涉及到鼓励好的行为时,这些词很有用.故选G.4.A.推理判断题.根据前文Never force a child to think永远不要强迫孩子思考.可知此处应填这没有道理.故选A.5.C.推理判断题.根据下文Real-life impressions of nature are far more impressi

79、ve than any lesson children can learn from a book or a television program现实生活中对自然的印象比孩子们从书本或电视节目中学到的任何东西都要深刻得多.可知此处应填用例子来教他们.故选C. 9答案及解析:答案:B; G; F; C; A解析:本文是一篇说明文。我们的眼睛能清楚地表达很多意思,所以常说眼睛会说话。但实际上,目光接触应根据特定的关系和场合而定。1.B【解题思路】根据空后所举的在公交车上的例子可知,B项“Do you have such a kind of experience引出下文,符合语境,故选B。2. G【

80、解题思路】空前一句讲如果你被不必要地盯着,你就会上下打量自己,看看自己是不是有什么地方不对劲,G项如果(发现自己)没有什么问题的话,你会因为被那样盯着而感到生气与上文语意连贯。故选G。3.F【解题思路】空前的一句讲长时间看着某人可能是粗鲁的和具有侵略性的,但空后讲到当一个男士长时间盯着一位女士看时, 情况并非如此。故可知空处是表示一种转折:但是,当谈到盯着异性看时,情况就不同了。故选F。4. C【解题思路】空前讲说话者不时地看听者的眼睛就是为了确保听者确实在听自己说话,而空后则谈到如果一个说话者说话时一直看着你,好像是在试图控制你,你就会觉得不舒服。故可知空处应起到承上启下的作用,C项(这就是

81、正常的目光接触) 符合语境。故选C。5. A【解题思路】本段空前的一句说一个说谎的人错误地认为直视眼睹是真诚交流的一个标志,而此处则进一步说明其认识的错误性。故选A。 10答案及解析:答案:G; A; F; D; C解析:本文是一篇说明文。一项研究表明,听力会随着年龄的增长而下降,因此要正确地保护听力。1.G【解题思路】空前一句介绍了研究对象,这项研究对74名音乐家和89名非音乐家进行了听力测试。F项lt found a70-year-old musicians hearing was as good as that of a 50-year-old who didnt Play是研究结果。故

82、填G。2.A【解题思路】根据空后的“By sixty, 10% - 30% of people have some hearing loss. By eighty, that goes up to as much as 60% 可知,到60岁时,10% -30%的人听力有损耗。到80岁时,听力损耗的人上升到 60%。A 项“Hearing normally declines as people age是对空后两句话的总括,符合语境。故填A。3.F【解题思路】根据下文可知,研究发现,成为音乐家可能有助于老年时具备更好的听力,这可能是因为音乐家经常使用他们的听力。F项研究人员得出的结论是,毕生的音

83、乐演奏技巧会延迟与年龄相关的听力变化”符合语境。on a regular basis定期。4.D【解题思路】根据空前内容可知,这项研究表明,音乐家们可能更有能力处理听力损耗的后果;再根据空后内容可知,所有人包括音乐家应该尽力避免听力损耗。D项尽管如此,使用适当的耳朵保护把损害减少到最小是史好的符合语境。故填D。 5. C【解题思路】根据空前的Its necessary for everyone who plays a musical instrument or listens to loud music to wear hearing protection 可知,对于每个演奏乐器的或听吵闹音乐的人来说佩戴听力保护装置是必要的。C项表明佩戴听力保护装置的好处,符合语境。故填C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1