收藏 分享(赏)

2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第四册 UNITS 1-2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:409512 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:9 大小:40.79KB
下载 相关 举报
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第四册 UNITS 1-2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第四册 UNITS 1-2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第四册 UNITS 1-2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第四册 UNITS 1-2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第四册 UNITS 1-2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第四册 UNITS 1-2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第四册 UNITS 1-2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第四册 UNITS 1-2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第四册 UNITS 1-2 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选择性必修第四册Units 1-2阅读理解题组练速度.阅读理解AFamily-Friendly WalksPADLEY GORGENext to Grindleford Station,eight miles north of Bakewell,lies Padley Gorge.Trails are kept as natural as possibleits more a case of finding the gaps in the woods than following a path.LONGSHAW ESTATEThe 1.7-mile walking route around t

2、his National Trust estate skirts the upper end of Padley Gorge.People love the stepping stones,but Longshaw is mostly all about the giant fallen trees,left in place for little hands and feet to delightfully climb over.HIGGER TORA pile of giant rocks dominates Higger Tor,the best of several lookouts

3、along the Ringinglow Road between Hathersage and Sheffield.Walk through the nearby fields,and then let the kids climb over hundreds of strangely smooth grey stones.The views out over the Hope Valley are great and impressive,and the rock pools in Burbage Brook are perfect for rowing in.STANAGE EDGEPo

4、pular with rock climbers,this stone cliff marks the boundary of the mysterious land of the Dark Peak cliff and the grass-covered flat land of White Peak.Its a six mile circular walk from Hathersage.Alternatively,park at the Hollin Bank Car Park and climb half a mile to the top,out of breath.CHATSWOR

5、TH ESTATEA three-mile circle from Calton Lees Car Park takes in a ruined factory,the pretty village of Edensor and views of Chatsworth House.Appreciate the stretch along the River Derwentdeer often hang out there.1.Whom is the text intended for?A.Friends.B.Farmers.C.Families.D.Climbers.2.Which walks

6、 are most suitable for children?A.HIGGER TOR and STANAGE EDGE.B.LONGSHAW ESTATE and HIGGER TOR.C.PADLEY GORGE and LONGSHAW ESTATE.D.STANAGE EDGE and CHATSWORTH ESTATE.3.During which walk are you likely to meet with big animals?A.PADLEY GORGE.B.LONGSHAW ESTATE.C.STANAGE EDGE.D.CHATSWORTH ESTATE.BI fi

7、rst discovered Ruskin Bond on a hot afternoon in Agartala.My mother,sister and I were spending the summer with my father,an army officer,who was stationed there.There wasnt much to do for a young teen in the army cantonment,so I spent most of my days at the library,which housed a variousif modestcol

8、lection of books.I casually picked up Bonds Delhi Is Not Far on one such day and was immediately drawn into his gentle,unassuming,non-judgmental world.Since that day,Ive searched for and read quickly with great enthusiasm every one of Ruskin Bonds works.I think my affinity came from the fact that I

9、identified on some level with him.Like me,he was shy and dreamy and enjoyed the company of the written word above that of people.A particularly painful theme that runs through Ruskin Bonds work is his relationship with his father.The two were extremely close,more so perhaps because they were each ot

10、hers sole emotional support system.Bonds parents divorced when he was little,and so it was just him and his father,and the latter comes across as a sensitive,gentle man who adored his son.Bonds father died suddenly of malaria at 46,when Bond was just 10a cruel blow for the young boy.Its remarkable h

11、ow Bond writes about his fathers untimely death with a quiet dignity:It is deeply touching but never maudlin.Moved as I was by Bonds memories of his father,little did I know that I would soon be experiencing his pain first-hand.When I was 21,my father too suddenly passed away after a brief illness.L

12、ooking back at the time immediately after my fathers passing,all I remember is a feeling of utter disbelief,of thinking.I sought refuge in my beloved books,and no other author gave me as much assistance and relief as did my beloved Ruskin Bond.4.Why did the author go to the library?A.To read Bonds n

13、ovel.B.To review his lessons.C.To broaden his horizons.D.To kill his time.5.Which can best explain the underlined part in the third paragraph?A.Passion.B.Sympathy.C.Relief.D.Inspiration.6.What does the author think of Bonds father?A.Determined.B.Considerate.C.Wealthy.D.Intelligent.7.Which would be t

14、he best title for the text?A.My Father:an Army OfficerB.Unforgettable Time After My Fathers DeathC.Ruskin Bonds Works:My Beloved BooksD.My Experience in the Army CantonmentCBecoming a parent brings out the best in many animals.Although parenting is usually left to the females,males from many species

15、 go above and beyond to care for the offspring.Take anemone fish (海葵鱼) for example.In Finding Nemo,Marlin swims over 1,000 miles from the Great Barrier Reef to Sydney to rescue his son Nemo,who has been caught by divers.In reality,anemone fish rarely move so far away from their home.Despite their sm

16、aller size,the males help the females defend the nest,but only the male anemone fish take care of it.They use their fins as fans to provide a constant flow of oxygen and keep the surroundings clean.They also put a lot of effort in building the nest.The eggs take about five days to hatch.During this

17、important period,dads fan them to provide oxygen and remove the rubbish.They also pick up the eggs in their mouths and move them around to remove any bacteria.One of the biggest threats comes from female sticklebacks (刺鱼),who form organized groups and attack the nests to eat all the eggs.Males defen

18、d the newborn fish and bring back the ones who move too far from the nest.Once the fish grow up,they become a little bit more independent and start to swim away.The dad swims after them,picks them up in his mouth,and spits them back into his nest.Eventually,he gets to the point where he cant keep tr

19、ack of them and thats when they separate.Doting (溺爱的) fathers are not restricted to the world of fish.In some poison frog species,the dads also warn the moms when the young ones are hungry and need to be fed.Its generally believed that moms are the caregivers.In fish and frogs,its actually more comm

20、on for the dads to provide care.8.What does the underlined word “offspring” in Paragraph 1 probably mean?A.Children.B.Relatives.C.Friends.D.Colleagues.9.What can we infer about male anemone fish?A.They take full responsibility for building the nest.B.They are much larger than female anemone fish.C.T

21、hey are actually extremely excellent fathers.D.They frequently make attacks on other fishes.10.What does it mean when the dad cant track its young fish?A.The dad cant tend to the young fish.B.The young fish are already independent.C.The living environment is worse.D.The dad is in a state of aging.11

22、.What can be the best title for the text?A.The Model Father in the Animal KingdomB.The New Role of the Male Anemone FishC.The Really Caring Caregivers in LifeD.A Strange Phenomenon in NatureDOnline education has grown fast over the past ten years.The explosion of technology has made teaching outside

23、 the traditional classroom possible for teachers and has provided learners with easy access to course materials.Its attractiveness,benefits,and challenges are addressed.In April,2005,I was approached by a student who was interested in our doctoral program.However,the first question out of her mouth

24、was,“Do you offer any online courses?” Later that day,as I was reading the conference program guide trying for interesting presentations,I noticed many workshops on web-based learning and online education.I later attended two of those workshops and met several professors from different universities

25、who had either taught online courses for quite some time or who were discovering the best practice for teaching online.These experiences helped me realize at least to some extent the degree of growth in online education.My responsibilities for the term included gaining more understanding of online e

26、ducation.Consequently,I made several attempts to enrich my knowledge of distance learning and online teaching.I consulted with my colleagues who were teaching online courses.This helped me recognize the importance of getting materials prepared even before the start of a term.I also learned that onli

27、ne courses may consume more time than regular classroom teaching.And I attended several workshops regarding online education and established a network with those who were involved in online programs at other universities.I would consider these people as my consultants as I began to design my own onl

28、ine course.Also,I conducted a brief survey with 15 students and two staff members who had taken or taught an online course before to understand their experience.Eventually I completed a literature review which gave me the foundation and the background of understanding the need for online education.1

29、2.What benefits the development of online education?A.Teachers good teaching ability.B.Lack of traditional classrooms.C.Learners access to free courses.D.The rapid advance of technology.13.Why did the author take a student for example?A.To show students love for the doctoral program.B.To persuade le

30、arners of traditional education.C.To explain the growing trend of online education.D.To predict the future of the teaching career.14.What caused the author to know more about online education?A.The appetite for knowledge.B.The professional responsibilities.C.The requirement of research.D.The colleag

31、ues encouragement.15.What is the authors attitude to online education?A.Carefree.B.Doubtful.C.Supportive.D.Unwilling.阅读七选五Choosing a career can be a difficult task.Since most people spend the majority of their days working,your chosen career should help you lead a fulfilling life.So research the kin

32、ds of jobs available to get started on finding that perfect fit.Identify your talents.1 These might include strong writing skills,excellent math skills,good coordination and physical strength.Supplement your skill list with things you enjoy doing.You may enjoy building furniture on the weekends,or l

33、andscaping at your home.2 Take online career quizzes to help you determine how your personality matches with different job options.If youre a student,contact the Career Service Office of your school to speak with a counselor about choosing a career path.3 It will be particularly helpful to seek the

34、advice of a professional who is well-established in a career that you are considering.Ask her what she considers to be a strong personality fit for her profession based on her experience.If you do not know any candidates personally for this kind of discussion,ask your schools Career Service Office i

35、f they can link you with a mentor(指导者).4Try out a potential career by completing a co-op term or internship.5 Apply for co-op work terms related to your schooling.You may discover that you want to switch to something else immediately,or that its exactly the career for you.A.Research different career

36、s.B.Make a list of things youre good at.C.Talk to others you respect about their career choices.D.Identify the moral and monetary aspects of your career goals.E.You would be happy spending the majority of your time working.F.Sometimes the best way to find a career that is a good match for you is to

37、try it out.G.If you are not a student,network at events attended by such people and see if you can strike up a conversation.答案:.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了适合家庭外出散步的几个场所。1.C解析 推理判断题。根据文章标题“Family-Friendly Walks”并结合全文介绍的几个场所可知,这篇文章主要是为家庭成员写的。2.B解析 细节理解题。根据LONGSHAW ESTATE部分中的“left in place for little hands

38、and feet to delightfully climb over”以及HIGGER TOR部分中的“Walk through the nearby fields,and then let the kids climb over hundreds of strangely smooth grey stones.”可知,LONGSHAW ESTATE 和 HIGGER TOR最适合孩子。3.D解析 细节理解题。根据CHATSWORTH ESTATE部分中的“Appreciate the stretch along the River Derwentdeer often hang out th

39、ere.”可知,在CHATSWORTH ESTATE有可能会见到大的动物。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者喜欢阅读Ruskin Bond(拉斯金邦德)作品的原因及其对作者的影响。4.D解析 细节理解题。根据第二段中的“There wasnt much to do for a young teen in the army cantonment,so I spent most of my days at the library.”可知,作者去图书馆是因为没事可做,去打发时间的。5.A解析 词义猜测题。根据第三段中的“Since that day,Ive searched for a

40、nd read quickly with great enthusiasm every one of Ruskin Bonds works.(从那天开始,我搜寻并且带着极大热情快速阅读了拉斯金邦德的每一部作品)”可知,画线的词指的是对读书的那种热爱和热情,所以选A项。6.B解析 细节理解题。根据第四段中的“Bonds parents divorced when he was little,and so it was just him and his father,and the latter comes across as a sensitive,gentle man who adored h

41、is son.”可知,作者认为邦德的父亲很体贴。7.C解析 主旨大意题。结合全文尤其是第一段中的“I first discovered Ruskin Bond on a hot afternoon in Agartala.”可知,本文主要是围绕拉斯金邦德的作品展开的,并讲述了作者喜欢阅读拉斯金邦德的作品的原因及其对作者的影响,C项可作本文的标题。【长难句分析】Moved as I was by Bonds memories of his father,little did I know that I would soon be experiencing his pain first-hand.

42、【分析】Moved as I was.是让步状语从句;主句little did I know是一个倒装句;that引导的是宾语从句。【译文】虽然邦德对他父亲的回忆让我深受触动,但我不知道我很快就会亲身经历他的痛苦。【语篇导读】 本文是一篇说明文。文章讲述了为人父母后,雄性动物也会不遗余力地照顾后代,并且以雄性海葵鱼为例,说明它是动物王国里的模范父亲。8.A解析 词义猜测题。根据画线词所在的句子“Although parenting is usually left to the females,males from many species go above and beyond to care

43、 for the offspring.”尤其是“parenting”和“care for”可推测,许多物种的雄性也会不遗余力地照顾后代,因此offspring意为“后代,孩子”。9.C解析 推理判断题。第二段说明雄性海葵鱼花很多精力筑巢,保护巢穴,给巢穴提供源源不断的氧气,保持周围环境的清洁;第三段说明了雄性海葵鱼在卵孵化期间保持卵蛋的清洁,保护它们不被吃掉;第四段说明雄性保护新生的鱼,并把那些离巢太远的鱼宝宝带回来。由以上推测出,雄性海葵鱼实际上是非常优秀的父亲。10.B解析 细节理解题。根据第四段中的“Eventually,he gets to the point where he can

44、t keep track of them and thats when they separate.”可知,雄性海葵鱼找不到小鱼,这意味着小鱼长大,独立了。11.A解析 主旨大意题。根据全文以及第一段中的“Becoming a parent brings out the best in many animals.Although parenting is usually left to the females,males from many species go above and beyond to care for the offspring.”可知,文章讲述了为人父母后,雄性动物也会不遗

45、余力地照顾后代,并且以雄性海葵鱼为例,说明它是动物王国里的模范父亲。所以短文的最佳标题为“动物王国里的模范父亲”。【长难句分析】In Finding Nemo,Marlin swims over 1,000 miles from the Great Barrier Reef to Sydney to rescue his son Nemo,who has been caught by divers.【分析】In Finding Nemo是状语;Marlin swims over.是主句;to rescue his son Nemo是目的状语;who引导非限制性定语从句。【译文】在海底总动员中,

46、为了营救他那被潜水员抓走的儿子尼莫,玛林从大堡礁到悉尼游了1 000多英里。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者接触、研究、学习以及实施在线教育的故事。12.D解析 细节理解题。由第一段中的“The explosion of technology has made teaching outside the traditional classroom possible for teachers and has provided learners with easy access to course materials.”可知,技术的发展让教师们可以在传统课堂以外教学,也让学习者能够很

47、容易获得课程材料。由此可知,技术的快速发展让在线教育的发展从中受益。故选D项。13.D解析 推理判断题。由第二段中的“在线教育在教师中流行”这一信息可知,作者以一个学生为例是想表明他开始接触在线教育,这些经历帮助他认识到在线教育已成为教育大势。由此推知,提及学生是为了预测教学生涯的未来。故答案为D项。14.A解析 推理判断题。由第三段中的“My responsibilities for the term included gaining more understanding of online education.Consequently,I made several attempts to

48、enrich my knowledge of distance learning and online teaching.”可推知,作者尝试远程学习和在线教学是因为对知识的渴望,故答案为A项。15.C解析 推理判断题。由第三段中的“I would consider these people as my consultants as I began to design my own online course.Eventually I completed a literature review which gave me the foundation and the background of

49、understanding the need for online education.”这些信息可推知,作者对在线教育的态度是支持的(supportive),故答案为C项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章就如何选择合适的职业提出了建议。了解自己的才能,列出自己擅长做的事情等。1.B解析 根据下文提到的“strong writing skills,excellent math skills,good coordination and physical strength”可知,这些是个人擅长的事情,所以B项可引出下文。2.A解析 下文讲到,可以做网上的职业测试题目来帮助你决定你的个性和不同职业选择的适配度。故A项符合语境。3.C解析 根据下文“It will be particularly helpful to seek the advice of a professional”可知,C项的“Talk to others”与此相符。4.G解析 根据第三段中的“If youre a student.”和本段中的“ask your schools.”可知,上面的内容是针对学生的。G项是对上文的补充。5.F解析 本段开头的主题句中提到“Try out.”,F项“有时选择适合自己的职业的最好办法就是尝试一下”符合语境。9

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1