1、选择性必修第三册Unit 4阅读理解题组练速度.阅读理解AOnline Book ShopThe books listed here are reasonably cheap and also after discount they are even cheaper.Once Upon a TimeIt is a collection of short stories written by a young and imaginative mind.The stories cover the experiences,lived and imagined,of a nine-year-old.Th
2、is is an ideal return gift for all your childs friends on his or her birthday.You can also gift this book to inspire a young friend or child.Price:$6.5Word Power Made EasyWord Power Made Easy is a comprehensive vocabulary-building system created by legendary grammarian Norman Lewis that provides a s
3、imple,step-by-step method to increase your knowledge and mastery of the English language.Price:$7.2General Knowledge 2015This General Knowledge 2015 covers all the sections like History,Geography,Economy,General Science with Theory,Figures,Graphics and Tables.It can be used for preparation of compet
4、itive exams.Here in this section you can buy this book online in a discounted rate and avail at your doorstep,and the easiest payment options are available here.Price:$8.4Life Is What You Make ItLife Is What You Make It is a story of a young girl Ankita Sharma who is smart and lives her life as she
5、likes.Ankita was born in a middle class family in a time when Doordarshan was the only source of entertainment and writing love letters was a general trend,with every youth dreaming of living a college life.Price:$6.81.What do we know about Once Upon a Time?A.It describes a nine-year-olds real life
6、experiences.B.It can serve as an ideal present chosen for children.C.It has inspired many children to write short stories.D.It was written by the young writer at the age of nine.2.Which book can help people prepare for competitive exams?A.Once Upon a Time.B.Word Power Made Easy.C.General Knowledge 2
7、015.D.Life Is What You Make It.3.What do the four books have in common?A.They share the same theme.B.They are of a writing style.C.They win popularity with girls.D.They are sold at low prices.BIt was a day in late December.The Christmas tree had been taken down.The lights and decorations had been bo
8、xed up and put in the closet until next year.And I was feeling a little empty.Surely I wasnt looking forward to the long,cold,dark winter to come.I had always been a light lover on the inside.I tried to take comfort in knowing that a few more minutes of daylight was being added each day,but it hardl
9、y worked.I was both surprised and delighted when I looked out of my window and saw that a spring-like day had suddenly arrived.I could hear the neighborhood children outside playing in the warm air.I smiled when I saw them and my inner little girl longed to be out there riding bikes and playing game
10、s as well.I tied my dogs for their afternoon walk hoping to enjoy some of the sunshine myself.As I was about to head out the door,however,I decided to do something a little different.I reached down and pulled my shoes and socks off.I hadnt been barefoot outside since the summer.I slowly stepped out
11、on the cool damp grass.It felt so alive under my feet.I laughed as I walked along.I remembered something I once read too,“Walk as if you were kissing the earth with your feet.” And with each step I did so.My walk felt sacred and holy.I felt a oneness with the world and the love of Heaven all around
12、me.With love in my heart,I thanked for the gift of this day and no longer dreaded the coming of the winter.I thought I had gathered enough energy and courage to welcome it.All of us are walking through this life.But it is up to each of us how we do so.Are you going to trip and walk with heavy steps
13、and complain with each step you take?Or are you going to kiss the earth with your feet and Heaven with your heart?The choice is yours.4.How did the author feel shortly after Christmas at first?A.Surprised.B.Delighted.C.Unhappy.D.Relaxed.5.Why did the author want to go out?A.She was inspired by delig
14、hted children.B.She had to walk her dogs in the afternoon.C.She intended to give the neighbors warmth.D.She was touched by her childhood memories.6.What a different thing did the author do?A.She kissed the earth lovingly.B.She walked barefoot outside.C.She read a book on the grass.D.She dried her fe
15、et in the sun.7.What does the underlined word “dreaded” mean in Paragraph 3?A.Forgot.B.Judged.C.Desired.D.Feared.CVoters in Colorado narrowly approved an initiative (新方案),setting the stage for the return of gray wolves,which were wiped out in this area by the 1940s.This is the first time that a stat
16、e has reintroduced an animal like this.The Colorado Parks and Wildlife department will lead the effort to establish a sustainable population of gray wolves in the western part of the state,beginning in 2022 or 2023.The Southern Rocky Mountains,where there used to be a lot of them,contain millions of
17、 acres of suitable habitat that could support several hundred wolves or more.However,some say its unwise to leave the question to voters.“State biologists have previously declined to introduce wolves.Theres a reason why its never been done before,” says Shawn Martini,spokesperson for Coloradans for
18、Protecting Wildlife,noting that most supporters are from urban areas and they dont have to live alongside the animal,unlike people living in the countryside.Farmers and hunters dont favor the initiative,either.Farmers worry wolves will kill their cattle while hunters worry they will lose elk (驼鹿) to
19、 the predators.On the other hand,according to Jonathan Proctor,a conservationist with the Defenders of Wildlife,reintroducing wolves will restore Colorados natural balance.They help thin out sick animals,maintaining healthy populations of deer and elk.The remains of wolf kills also provide food for
20、“eaters of the dead”,including wolverines,eagles,and bears.He also emphasizes the experience of living with wolves in other places,like the Northern Rockies,has shown that wolves are not the threat people sometimes make them out to be.Biologists of the reintroduction program promise to make it a pri
21、ority to work with people living alongside wolves,providing training and resources to keep the wolves out of the farms in the first place.And a program will be funded to pay farmers for their lost cattle.8.What can we learn about the Southern Rocky Mountains from the text?A.They are heavily populate
22、d.B.They were inhabited by wolves.C.They are in the east of Colorado.D.They are home to small animals.9.Whats Shawn Martinis opinion about the return of the gray wolves?A.Its unfair to make it happen by voting.B.Its welcomed by urban and rural people.C.State biologists shouldnt have opposed it.D.The
23、 wolves should be put somewhere else.10.What will the program biologists probably do first?A.Buy more cattle.B.Reach out to the locals.C.Relocate the wolves.D.Clear the site for wolves.11.What can be a suitable title for the text?A.Wolves Are Coming HomeB.No Worries About WolvesC.Always Vote for Wha
24、t Is RightD.Wolves Help Local EcosystemDTheyre not the worlds tallest or longest bridges,but a string of river crossings made from tree roots are engineering wonders that contain lessons for modern architects.The town of Cherrapunji in the Khasi Hills is credited with the world record for annual rai
25、nfall of over 75 feet!And in this rainy and wet climate,the rubber fig tree grows with abandon.The tree has a secondary root system that grows up above the ground floor and lets the tree easily grow on top of big stones and even out in the middle of streams.Long ago,the Khasis,a tribe in Meghalaya r
26、egion,realized they could make use of these roots to their own advantage.By controlling and directing the secondary roots,they have created strong living bridges with which to cross streams and rivers by themselves.To make a tree grow in a certain direction,the tribes people use the trunk of a betel
27、 nut tree,whose middle is got rid of,as a guidance system.The thin,tender roots of the rubber tree are placed so they grow in the direction of the tree trunk rather than fanning out.Eventually,the roots reach the other side of the river and grow into the soil.This process can take well over a decade
28、 before the bridge is fully functional and then over time the bridge grows and strengthens.Rocks are placed along the bridges sides to improve the footpaths.Some of these bridges are over 100 feet long and can even support the weight of fifty or more people at a time.These bridges are used daily by
29、the people of the villages around Cherrapunji and a few are thought to be more than 500 years old.There is even a double-decker bridge,known as the “Umshiang Double-Decker Root Bridge”,which features two bridges grown right on top of each other.It is thought to be the only bridge of its kind.12.What
30、 do we know about the bridges in Meghalaya?A.They resemble the fig tree roots.B.Theyre works of modern architects.C.They take a very short time to build.D.Theyre constructed by the villagers.13.How is a betel nut tree used in building the bridges?A.It plays the role of a guide.B.It bears the weight
31、of the bridge.C.It protects the surface of the bridge.D.It delivers materials across the river.14.What does the third paragraph mainly describe?A.A complex system.B.A construction process.C.A scientific theory.D.A natural landscape.15.What makes the “Umshiang Double-Decker Root Bridge” unusual?A.Its
32、 history.B.Its material.C.Its shape.D.Its length.阅读七选五How to Create a Close-Knit(紧密的) FamilyIn the era of video games and text messaging,having a close-knit family can seem like an impossible task.Close-knit families offer each other support and encouragement through all the phases of life.Here is a
33、dvice on how to create a close-knit family.Enjoy the simple things in life with your children.1 Avoid filling each afternoon with endless activities and classes,and allow your kids to have plenty of downtime to go outside or play a game around the kitchen table.2 Let your kids hang out with you on o
34、ccasion when you are talking to your friends.Teach your children the art of conversation and the joy of sitting around a restaurant table to discuss life.Create a family culture where everyone has value.3 Eating meals together as a family lowers your childs risk of getting involved with drugs,alcoho
35、l at an early age.Make sure to give your kids plenty of attention,include everyone in the conversation and laugh together.Show affection to your children to create feelings of attachment,from bear hugs to high fives.Play together and participate in enjoyable activities,such as going to the movies,bo
36、wling or camping.4Encourage open communication between family members and discourage secrets.5 Show your children how to support and stand up for each other.A.Close-knit families often put others first.B.Include your children in your daily activities.C.Connect with your kids on a daily basis by eati
37、ng dinner together.D.Take a walk,go to an art museum and taste new foods at cultural fairs.E.Realize that a playful family cures stressful days and relationship tension.F.Spending time with kids can create a tight bond that makes kids feel connected.G.Allow each family member to express his or her o
38、pinion and talk through difficult emotional times.答案:.【语篇导读】本文是一则广告。文章介绍了网上书店的折扣书。1.B解析 细节理解题。根据Once Upon a Time部分中的 “This is an ideal return gift for all your childs friends on his or her birthday.”可知,这本书可以作为孩子们的理想礼物。2.C解析 细节理解题。根据General Knowledge 2015部分中的“It can be used for preparation of competi
39、tive exams.”可知,General Knowledge 2015可以帮助人们准备竞争性考试。3.D解析 推理判断题。根据文章第一句“The books listed here are reasonably cheap and also after discount they are even cheaper.”可知,这四本书的共同点是低价出售,故选D项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。圣诞节过后,作者感到不开心,因而决定外出走走。后来,作者感到自己与世界融为一体,不再害怕冬天的到来了。4.C解析 推理判断题。根据第一段中的“And I was feeling a little empt
40、y.Surely I wasnt looking forward to the long,cold,dark winter to come.”可知,圣诞节过后的作者起初感到不开心。5.A解析 推理判断题。根据第二段中的“I could hear the neighborhood children outside playing in the warm air.I smiled when I saw them and my inner little girl longed to be out there riding bikes and playing games as well.”可知,作者想
41、要走到外面是受到了那些开心玩耍的孩子们的影响。6.B解析 细节理解题。根据第三段中的“I reached down and pulled my shoes and socks off.I hadnt been barefoot outside since the summer.”可知,作者做的一件不一样的事情是在外面赤脚走。7.D解析 词义猜测题。根据画线词后文“I thought I had gathered enough energy and courage to welcome it.”可知,作者不再害怕冬天的到来,故画线词意思是“害怕”。【语篇导读】本文是一篇新闻报道。科罗拉多州通过投
42、票的方式决定重新引进灰狼,不同的人对此有不同的看法。8.B解析 细节理解题。根据第二段中的“The Southern Rocky Mountains,where there used to be a lot of them,contain millions of acres of suitable habitat that could support several hundred wolves or more.”可知,狼曾经居住在落基山脉南部。9.A解析 推理判断题。根据第三段中的“.noting that most supporters are from urban areas and t
43、hey dont have to live alongside the animal,unlike people living in the countryside”可知,Shawn Martini认为通过投票来让灰狼回归是不公平的。10.B解析 细节理解题。根据最后一段中的“Biologists of the reintroduction program promise to make it a priority to work with people living alongside wolves,providing training and resources to keep the w
44、olves out of the farms in the first place.”可知,该计划的生物学家首先会和与狼一起生活的当地人接触合作。11.A解析 主旨大意题。通读全文可知,本报道主要是围绕科罗拉多州通过投票的方式重新引入灰狼这一事件展开,也就是狼要重新回到他们之前的居住地了。所以A项“狼要回家了”概括文章大意,是最合适的标题。【长难句分析】The Southern Rocky Mountains,where there used to be a lot of them,contain millions of acres of suitable habitat that could
45、 support several hundred wolves or more.【分析】The Southern Rocky Mountains.contain millions of acres of suitable habitat.是主句;where引导的是非限制性定语从句;that引导的是限制性定语从句。【译文】落基山脉南部曾经有很多狼群,那里有数百万英亩的适宜栖息地,可以养活几百只甚至更多的狼。【语篇导读】本文是一篇说明文。印度的乞拉朋齐镇是地球上最潮湿的地方之一。因为气候极端,建造传统的桥梁几乎是不可行的。但乞拉朋齐的卡西族部落找到了一个解决办法,让桥自己“长出来”。12.D解析
46、细节理解题。根据第二段中的“By controlling and directing the secondary roots,they have created strong living bridges with which to cross streams and rivers by themselves.”可知,这些桥都是在部落里的村民们的帮助下“长出来”的。13.A解析 细节理解题。根据第三段中的“the tribes people use the trunk of a betel nut tree,whose middle is got rid of,as a guidance sy
47、stem”可知,在这些桥的形成过程中,槟榔树的树干起到了导向系统的作用。14.B解析 主旨大意题。根据第三段的首句“To make a tree grow in a certain direction,the tribes people use the trunk of a betel nut tree,whose middle is got rid of,as a guidance system.”并结合本段的内容可知,该段主要叙述了这些树根桥的形成过程。15.C解析 细节理解题。根据最后一段中的“There is even a double-decker bridge,known as t
48、he Umshiang Double-Decker Root Bridge,which features two bridges grown right on top of each other.It is thought to be the only bridge of its kind.”可知,这座桥的奇特之处在于它的“形状”与众不同,是一座双层桥。【长难句分析】To make a tree grow in a certain direction,the tribes people use the trunk of a betel nut tree,whose middle is got
49、rid of,as a guidance system.【分析】To make.短语作目的状语;the tribes people use.是主句;whose引导的是非限制性定语从句。【译文】为了让树朝着一个特定的方向生长,该部落的人用一棵中间被去掉的槟榔树的树干作为导向系统。.【语篇导读】本文是一篇说明文。关系紧密的家庭可以在各个方面给家庭成员提供支持和鼓励,但是在电脑游戏和手机短信的时代,有一个关系紧密的家庭似乎是不可能的。本文就如何创造这样的家庭关系提供了建议。1.D解析 本段的主题句为“Enjoy the simple things in life with your children
50、.”,D项中的“Take a walk,go to an art museum.”指的就是“the simple things”。2.B解析 根据下文句意“当你和朋友交谈时偶尔也让你的孩子和你一起去”可知,本部分谈论的是“让孩子参与你的日常活动”,所以选B项。3.C解析 根据下文的“Eating meals together as a family.”可知,本部分是建议家人一起吃饭,所以选C项。4.E解析 通读本段可知,所填部分前面讲述的是和孩子一起玩耍。所填的是最后一句,应为本段的总结,也就是和孩子一起玩耍的好处,E项符合语境。5.G解析 根据上文的“Encourage open communication between family members and discourage secrets.”可知,鼓励家庭成员之间公开交流,让每个人都发表自己的见解,所以选G项。9