1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:May I see your ticket please?I think you are sitting in my seat.M:Oh,you are right.My seat is in the balcony.Im terribly sorry.1.Where are
2、the two speakers probably?A.In a cinema.B.In the street.C.At a park.答案AM:My wife wants to buy a washing machine,my son wants an iPad,and I want an iPhone very much.W:If you buy all of them today,well give you a television.2.What does the mans son want to buy?A.An iPhone.B.An iPad.C.A television.答案BW
3、:Toms father agrees with him to play football but the time is within an hour.M:Thats the best news I have heard today.We will have a best player in our team.3.What can we know from the conversation?A.Tom is a good football player.B.Toms father plays football well.C.Tom can play football for a whole
4、day.答案AM:Youve had your hands full and have been overworked during the last two weeks.I think you really need to go out and get some fresh air and sunshine.W:You are right.Thats just what Im thinking about.4.What advice does the man give the woman?A.Putting off her work.B.Having a rest at home.C.Enj
5、oying the outdoors.答案CW:You seem very confident about the job interview,dont you?M:Yes,I feel ready for it.I bought a good suit at clothing store and I had my hair cut.I have studied almost everything about finance and economics.5.What did the man do for the job interview?A.Bought a nice tie.B.Learn
6、ed about the company.C.Studied a lot about finance and economics.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。W:Hello.This is Bell Canada.How can I help you?M:Hi.This is Kimi Yang.Im
7、 calling for a home phone cancellation.Im moving out next month.W:Okay.What day would you want your home phone cancelled?M:The end of this month.W:All right.Ill do it for you by then.M:Anything else?W:No,thanks.6.When will the man move out?A.Next month.B.This month.C.Next week.答案A7.What does the man
8、 want to do?A.Cancel his home phone.B.Pay the phone bill.C.Pay off the rent of the house.答案A听第7段材料,回答第8、9题。M:Please open your books to Page 10.Can I help you,Mary?W:Im sorry that Im late.I couldnt find the room.M:Thats alright.Its the first day of school,after all.W:What are we doing?M:Im asking the
9、 class to read Page 10 themselves.Then Im going to ask some questions about the passage.W:May I have a text book?M:Here.Write your name inside the front cover.Remember that you must return the textbook to me at the end of the semester,so keep it in good condition.8.Whats the relationship between the
10、 two speakers?A.Bookstore clerk and customer.B.Classmates.C.Teacher and student.答案C9.What does the man remind the woman to do?A.Return the book to the library.B.Write the name on the cover.C.Keep the textbook in good condition.答案C听第8段材料,回答第10至12题。W:Hi,Mike!I cant believe youre watching Cars.Arent yo
11、u getting too old for Disney movies?M:Nah,sometimes its fun to be a kid again,and Ive always found cartoons really entertaining.When I was little,most of my time would revolve around watching Disney cartoons.W:Yeah,me too.I was a fan of cartoons.My all-time favourite is Beauty and the Beast. When I
12、was little,I wanted to be a princessgoing to Disneyland was like a dream coming true!I was so thrilled that I got to meet Cinderella,but I dont think my parents were too happythey ended up having to buy me lots of Disney products like Cinderella backpacks and toys.M:Cinderellas suitable for girls.10
13、.How did the man spend his most childhood?A.By watching Disney cartoons.B.By playing in Disneyland.C.By drawing kinds of cartoons.答案A11.Which is the womans favourite Disney movie?A.Cars.B.Beauty and the Beast.C.Cinderella.答案B12.Why were the womans parents unhappy?A.Because she was too crazy about Di
14、sneyland.B.Because they spent too much on Disney products.C.Because they were so tired.答案B听第9段材料,回答第13至16题。M:Oh,were looking at something very different from the last garden and its a sort of a Chinese-themed part of your garden.Can you tell us a little bit about it?W:Well,I decided Id put a Chinese
15、 area into my garden about 16 years ago.So I looked at pictures and tried to build a Chinese area and put it together.M:And I know that you actually bought some of these sort of Chinese elements in England,but some of them you bought in China,didnt you?W:Yes,I bought the pot from China.M:And can you
16、 tell me a little bit about this china here?W:Its made in Jingdezhen,Jiangxi Province.And one Chinese friend sent it to me as my birthday gift last year.13.When did the woman decide to put a Chinese area into her garden?A.14 years ago.B.15 years ago.C.16 years ago.答案C14.Where does this conversation
17、happen most possibly?A.In China.B.In the U.K.C.Not known.答案B15.What did the woman buy from China?A.A pot.B.A bowl.C.A plate.答案A16.What did she get the china for?A.A birthday gift.B.A Christmas gift.C.A friendship gift.答案A听第10段材料,回答第17至20题。M:Ma Xin,the owner of a shop selling outdoor sports equipment
18、 in Beijing,has witnessed rapid growth in the market in the recent years.He started the business in 2007 by opening his small shop in Shijingshan district,western Beijing.At first,there was a relatively small,niche market(小众市场)for his goods and he relied on his friends to help promote the store,but
19、these days finding customers is not difficult.According to a report released by outdoor activity information website in September this year,there are up to 60 million people in China who like outdoor sports,and about 150 million people who buy outdoor sporting clothes annually.The total retail sales
20、 of outdoor products in China in 2012 was 14.52 billion yuan($2.38 billion),up 34.94 percent year-on-year,according to a report released by China Outdoor Commerce Alliance(COCA)earlier this year.“In the past,it was hard to find professional outdoor equipment in Beijing,” said Ma.“But now,the market
21、has developed and more people are interested in hiking,riding,and rock climbing.”17.What does Ma Xins shop sell?A.Outdoor sports equipment.B.Outdoor sports shoes.C.Outdoor sports clothes.答案A18.What did Ma Xin find at first?A.Customers were difficult to treat.B.It was easy to get customers.C.It was d
22、ifficult to run his business.答案C19.How many people buy outdoor sporting clothes each year?A.60 million.B.140 million.C.150 million.答案C20.What are more people interested in according to Ma Xin?A.Hiking,riding and surfing.B.Jogging,hiking and rock climbing.C.Hiking,riding and rock climbing.答案C第二部分阅读(共
23、两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATwo travelling angels stopped to spend the night in the home of a wealthy family.The family were rude and refused to let the angels stay in the guest room.Instead the angels were given a space in the cold basement.As they made their
24、 bed on the hard floor,the older angel saw a hole in the wall and repaired it.When the younger angel asked why,the older angel replied:“Things arent always what they seem.”The next night the pair came to rest at the house of a very poor,but very hospitable(好客的)farmer and his wife.After sharing what
25、little food they had,the couple let the angels sleep in their bed where they could have a good nights rest.When the sun came up the next morning,the angels found the farmer and his wife in tears.Their only cow,whose milk had been their only income,lay dead in the field.The younger angel was very ang
26、ry and asked the older angel,“How could this happen?”“Why did you not watch out for the cow?The first man had everything,yet you watched over his house,” she accused.“The second family had little but was willing to share everything,and you did not help.”“Things arent always what they seem.” the olde
27、r angel replied.“When we stayed in the basement,I noticed there was gold stored in that hole in the wall.Since the owner was so greedy and unwilling to share his good fortune,I asked God if I could seal(封口)the wall so he wouldnt find it.Then last night as we slept in the farmers bed,the angel of dea
28、th came for his wife.I asked God if the angel of death could take the cow instead.Things arent always what they seem.”21.The younger angel was very angry because .A.the older angel treated the two families unfairlyB.the older angel killed the farmers cowC.the wealthy man gave them a bad place to liv
29、eD.the angel of death took the cow away答案A解析推理判断题。根据第三段的介绍可知,年轻的天使感到生气,是因为他认为,年长的天使对待这两个家庭不公平。22.Why did the older angel let the farmers cow die?A.Because she wanted to save the farmers wife.B.Because she wanted to teach the younger angel a lesson.C.Because she was sympathetic to the rich.D.Because
30、God wanted the older angel to take the cow.答案A解析推理判断题。根据文中的“Then last night as we slept in the farmers bed,the angel of death came for his wife.I asked God if the angel of death could take the cow instead.”可知,让农夫的奶牛死了是为了救农夫的妻子。23.The story tries to tell the reader that .A.the young should always lea
31、rn from the oldB.angels are always ready to help the poorC.angels are always ready to help the richD.sometimes things are not what they seem答案D解析推理判断题。根据本文对故事的介绍以及文中多次出现的“Things arent always what they seem.”可知答案。BMost of us would like to have glowing skin,especially as we get older.The good news is
32、that you dont have to wait until summer to catch some sun rays.Scientists have found eating plenty of fruit and vegetables is by far the best way to achieve a healthy,golden glow.Dr.Ian Stephen said,“Most people think that the best way to improve their skin color is to get a suntan(棕褐色).But our rese
33、arch shows that eating lots of fruit and vegetables is actually more effective.”The team first assessed the skin color of people in relation to their diet.Those who ate more fruit and vegetables a day were found to have a more golden,yellow skin color.Those with a healthy glow had a higher presence
34、of carotenoids(类胡萝卜素),which play a role in the immune system.Carotenoids are commonly found in fruit and vegetables such as yellow and red peppers,spinach,apricots and melons.The team then studied the relation between skin tone and attractiveness.They used specialist software to operate the skin col
35、or on the images of 51 faces to simulate(模拟)more or less carotenoids and suntans.Participants were then asked to adjust the skin color to make the faces look as healthy as possible.Given the choice between skin color enhanced by suntans and skin color enhanced by carotenoids,people preferred the car
36、otenoids skin color.The study shows that not only do people use skin color to judge how healthy other individuals are,but they are accurate when they make those judgments.While this study focus on Caucasian(白种人的)faces,it suggests this phenomenon may exist across cultures,since similar preferences fo
37、r skin yellowness are found in an African population.24.Which statement is TRUE according to the text?A.Carotenoids are important in the immune system.B.Carotenoids are only found in the fruit.C.Carotenoids can be improved by catching sun rays.D.Carotenoids are the only factor that affects the skin
38、color.答案A解析细节理解题。根据文中的“Those with a healthy glow had a higher presence of carotenoids(类胡萝卜素),which play a role in the immune system.”可知,类胡萝卜素在免疫系统中起着重要作用。25.According to the text,people preferred.A.the yellow skin colorB.the skin color as white as possibleC.the skin color enhanced by carotenoidsD.th
39、e skin color enhanced by suntans答案C解析细节理解题。根据文中的“Given the choice between skin color enhanced by suntans and skin color enhanced by carotenoids,people preferred the carotenoids skin color.”可知答案。26.What can we learn from the text?A.Young girls should not eat many melons.B.Theres no need to worry abou
40、t our skin color.C.We cannot judge a person from his appearance.D.Skin color is a clue to judge whether a person is healthy or not.答案D解析推理判断题。根据文中的“The study shows that not only do people use skin color to judge how healthy other individuals are”可知,皮肤颜色是判断一个人是否健康的线索。27.Whats the authors intention of
41、 writing this passage?A.To share his experience of improving the skin.B.To persuade us to get suntans every day.C.To explain different diets in different cultures.D.To show us how to get glowing skin.答案D解析写作意图题。本文在第一段点出主题:“The good news is that you dont have to wait until summer to catch some sun ra
42、ys.Scientists have found eating plenty of fruit and vegetables is by far the best way to achieve a healthy,golden glow.”,然后下文进行了具体介绍。故选D项。CEach time I see a balloon,my mind flies back to a memory of when I was a six-year-old girl.It was a rainy Sunday and my father had recently died.I asked my mom i
43、f Dad had gone to heaven.“Yes,honey.Of course,” she said.“Can we write him a letter?”She paused,the longest pause of my short life,and answered,“Yes.”My heart jumped.“How?Does the mailman go there?” I asked.“No,but I have an idea.” Mom drove to a party store and returned with a red balloon.I asked h
44、er what it was for.“Just wait,honey.Youll see.” Mom told me to write my letter.Eagerly,I got my favorite pen,and poured out my six-year-old heart in the form of blue ink.I wrote about my day,what I learned at school,how Mom was doing,and even about what happened in a story I had read.For a few minut
45、es it was as if Dad were still alive.I gave the letter to Mom.She read it over,and a smile crossed her face.She made a hole in the corner of the letter where she looped the balloon string.We went outside and she gave me the balloon.It was still raining.“Okay,on the count of three,let go.One,two,thre
46、e.”The balloon,carrying my letter,darted upward against the rain.We watched until it was swallowed by the mass of clouds.Later I realized,like the balloon,that Dad had never let his sickness get him down.He was strong.No matter what he suffered,hed persevere,dart up,and finally transcend this cold w
47、orld and his sick body.He rose into sky and became something beautiful.I watched until the balloon disappeared into the gray and white and I prayed that his strength was hereditary.I prayed to be a balloon.28.When the girl asked her mother if they could write to her father,her mother .A.felt it hard
48、 to answerB.thought her a creative girlC.believed it easy to do soD.found it easy to lie答案A解析推理判断题。根据作者的问题和文中的“She paused,the longest pause of my short life,and answered,Yes.”可知,作者的问题很难回答。29.When the girl was told that she could send a letter to her father,she .A.jumped with joyB.became excitedC.sta
49、rted writing immediatelyD.was worried that it couldnt be delivered答案B解析推理判断题。根据文中对作者的描述“My heart jumped.How?Does the mailman go there?I asked.”可知,此时作者很是兴奋。30.In the eyes of the author,what was the rain like?A.An incurable disease.B.An unforgettable memory.C.The hard time her father had.D.The failure
50、s her father experienced.答案C解析推理判断题。根据文中的“The balloon,carrying my letter,darted upward against the rain.”以及下一段的介绍可知,作者认为,气球搏击风雨,就像是父亲与生病的艰难日子作斗争,所以,在作者眼中,那场雨就像是父亲经历的艰难岁月。31.What would be the best title for the passage?A.An unforgettable experienceB.The strong red balloonC.Fly to paradiseD.A great fa
51、ther答案B解析主旨大意题。作者用红气球给天堂里的父亲寄信,看着红气球与风雨搏斗的情景,作者后来想起了父亲与困难作斗争的情形,在作者眼中,坚强的父亲就是那个坚强的红气球。故本题答案为B项。DWhen it comes to success in business and success in life,there are few qualities as important as confidence.People naturally have different levels of confidence.Some have a higher level of confidence than
52、 others do,but even those whose confidence is lacking can learn to build their level of confidence and reach their most important goals.Increasing self-confidence is one of the most common reasons people give for seeking the help of psychologists and other professionals.One of the many places where
53、a greater level of confidence is useful is in the workplace.We all know how difficult it can be,for instance,to ask the boss for a raise.This process can be extremely difficult for those who lack confidence in their own abilities.After all,if you are unsure about your own abilities,how will you ever
54、 convince your boss that you deserve more money for the work you do?Even if you are not asking for that big raise,having plenty of confidence in your abilities is important to success.If you are certain of your abilities,chances are that those around you,whether they are your coworkers,your colleagu
55、es or your superiors,will see that confidence,and that will help to assure them that you are the best at what you do.Being thought of as the person to go to,and being seen as an expert in your chosen field,is naturally very important to success on the job.If you can make yourself the person people g
56、o to for guidance and advice,you will help to protect yourself from the ever present danger of downsizing(裁员).After all,if you are a recognized expert at the office,you will be regarded as an indispensable member of the team.Having a high level of confidence,after all,does not mean overlooking the p
57、laces where you could improve.Knowing what you do well and where you need help will help you enjoy increased success and confidence.32.What is the passage mainly about?A.The influence of confidence on ones life.B.The difference of peoples confidence.C.The importance of confidence to success.D.The ju
58、dgment on ones confidence.答案C解析主旨大意题。本文在第一段点出主题:自信无论在生活中还是工作中都是非常重要的。下文进行了具体介绍。故选C项。33.Psychologists and other professionals can offer help to those .A.who dream to be recognized expertsB.who expect to give guidance to othersC.who want to ask the boss for a raiseD.who think their goals are hard to r
59、each答案D解析细节理解题。根据文中的“Increasing self-confidence is one of the most common reasons people give for seeking the help of psychologists and other professionals.”可知,心理学家和其他专家可以对认为自己目标很难实现的人提供帮助。34.What does the word “indispensable” in Paragraph 5 probably mean?A.Outgoing.B.Attractive.C.Important.D.Energe
60、tic.答案C解析词义猜测题。根据常识可知,如果你在办公室里被认为是专家,那你会被认为是团队里的重要人物。故选C项。35.What message does the author want to convey in the last paragraph?A.To overlook ones disadvantages.B.To make full use of ones advantages.C.To have great confidence in ones abilities.D.To make objective evaluations of ones abilities.答案D解析推理
61、判断题。根据文中的“Knowing what you do well and where you need help will help you enjoy increased success and confidence.”可知,客观评价自己可以帮助你获得成功和自信。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A garden thats just right for youHave you ever visited a garden that seemed just right for you,whe
62、re the atmosphere of the garden appeared to total more than the sum(总和) of its parts?36.But it doesnt happen by accident.It starts with looking inside yourself and understanding who you are with respect to the natural world and how you approach the gardening process.37Some people may think that a ga
63、rden is no more than plants,flowers,patterns and masses of color.Others are concerned about using gardening methods that require less water and fewer fertilizers(肥料).38.However,there are a number of other reasons that might explain why you want to garden.One of them comes from our earliest years.Rec
64、all(回忆) your childhood memoriesOur model of what a garden should be often goes back to childhood.Grandmas rose garden and Dads vegetable garden might be good or bad,but thats not whats important.39-how being in those gardens made us feel.If youd like to build a powerful bond with your garden,start b
65、y taking some time to recall the gardens of your youth.40.Then go outside and work out a plan to translate your childhood memories into your grown-up garden.Have fun.A.Know why you gardenB.Find a good place for your own gardenC.Its our experience of the garden that mattersD.Its delightful to see so
66、many beautiful flowersE.Still others may simply enjoy being outdoors and close to plantsF.You can produce that kind of magical quality in your own garden,tooG.For each of those gardens,write down the strongest memory you have答案3640 FAECG第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个
67、选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I was born legally blind.Of all the stories of my early childhood,the one about a41 is my mothers favourite.I was only two when the42 occurred.We had just arrived home from a trip.Mom lifted me out of the car and 43 to speak to the driver.I took advantage of my brief 44 to dash acr
68、oss the lawn (草坪) and hit a large maple tree!I was running so fast that I bounced off the trunk and 45 on my backside.Mom 46 me to start crying,but I just sat there for a minute.Then I 47 myself up and kept right on going.Mom always adds here that,as many times as I 48 across the lawn after that,I n
69、ever again 49 into that tree.Mom loves to use this story as an50.It reminds her that children dont enter life afraid to take risks or unwilling to 51 again when they fall down.She never wanted me to lose that 52 as I grew older.When I made my major life decisions,I was still that little girl tearing
70、 full-speed across the lawn.I studied abroad and later moved away from my parents home to look for a 53.Through years of 54,I have become a respected teacher in a school serving high-need students.We are almost certain to get55 at some point during the process of achieving our goal.When that happens
71、,dont sit in the grass and cry.Just get up and keep on going.It will all be worth it in the end.41.A.tripB.raceC.treeD.driver答案C解析根据第二段中的“hit a large maple tree”可知,作者主要讲述的是自己两岁时撞上一棵枫树的前后经过以及由此感悟到的人生哲理。42.A.incident B.changeC.illnessD.problem答案A解析 下文讲述的是整个事件(incident)的经过。43.A.feared B.refusedC.forgot
72、D.turned答案D解析根据此空前面的“Mom lifted me out of the car”和下文作者独自跑开可知,此处母亲应该是抱作者下车后转身 (turned)去和司机说话。44.A.delay B.absenceC.freedomD.rest答案C解析根据第一段首句“I was born legally blind.”可知,作者先天失明,身边应该总有人照顾;再结合文中的关键词took advantage of,dash和fast可知,作者当时应该是趁大人不注意时,获得短暂的自由(freedom),一溜烟就跑开了。45.A.landed B.sleptC.laughedD.wept
73、答案A解析 根据“I was running so fast that I bounced off the trunk”可知,作者跑得太快撞上树干后一屁股坐到地上。land on my backside意为“摔了个屁股蹲儿”。46.A.promisedB.encouragedC.allowedD.expected答案D解析根据“but I just sat there for a minute”可知,妈妈以为(expected)作者会哭,但是作者没哭。47.A.woke B.pickedC.warmedD.gave答案B解析根据上文“I just sat there for a minute”
74、和下文“kept right on going”,以及最后一段倒数第二句“Just get up and keep on going.”可知,此处应该是指从地上爬起来。pick oneself up 意为“(跌倒后)爬起来”。48.A.drove B.livedC.stoodD.ran答案D解析与第二段中的“dash across the lawn”呼应。49.A.crashedB.brokeC.climbedD.looked答案A解析 与第二段中的“hit a large maple tree”呼应。crash into sth意为“撞上某物”。50.A.answerB.exampleC.e
75、xcuse D.order答案B解析根据下文可知,妈妈在后来的孩子教育上一直拿此事举例(example)。51.A.askB.shareC.learn D.try答案D解析此处用“when they fall down”比喻失败或受挫后,害怕冒险或再次尝试 (try)。52.A.honestyB.toughnessC.kindnessD.curiosity答案B解析根据第二段中作者撞倒后继续坚强前行和本段上句中的“这件事提醒了妈妈,孩子们不会在失败、受到挫折后,就害怕或者不愿意再尝试了”可知,妈妈希望作者保持这种坚韧不拔(toughness)的精神。53.A.jobB.friendC.fort
76、uneD.house 答案A解析根据下一句可知,此处指作者出国留学、后来搬出父母家去找工作(job)。54.A.memoriesB.effortsC.research D.experience答案B解析根据本句后半部分中的“become a respected teacher”可知,作者后来成为一位备受尊敬的老师,这是需要多年的努力(efforts)才能做到的。55.A.mixed upB.fed upC.knocked downD.settled down答案C解析根据上文作者的故事和本段下文中的“When that happens,dont sit in the grass”可知,此处表示
77、在实现目标的过程中,总会有挫折。knock down意为“打/击/撞倒”,此处喻指受挫。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020全国)In ancient China lived an artist 56. paintings were almost lifelike.The artists reputation had made him proud.One day the emperor wanted to get his portrait(画像) done so he called all great art
78、ists to come and present their 57.(fine) work,so that he could choose the best.The artist was sure he would 58.(choose),but when he presented his masterpiece to the emperors chief minister,the old man laughed.The wise old man told him to travel to the Li Riverperhaps he could learn a little from the
79、 greatest artist in the world.Filled with 59.(curious),the artist packed his bags and left.60. he asked the villagers on the banks of the river where he could find the legendary(传奇的) artist,they smiled and 61.(point) down the river.The next morning he hired a boat and set out 62.(find) the well-know
80、n painter.As the small boat moved 63.(gentle) along the river he was left speechless by the mountains being silently reflected in the water.He passed milky white waterfalls and mountains in many shades of blue.And when he saw the mists rising from the river and the soft clouds 64.(surround) the moun
81、tain tops,he was reduced to tears.The artist was finally humbled(谦卑) by the greatest artist 65. earth,Mother Nature.答案与解析56.whose考查定语从句引导词。此处为限制性定语从句修饰先行词artist,且定语从句中缺少定语,故用whose引导。57.finest考查最高级。结合空前出现的all great artists可知,这里表示“呈现出他们最好的作品”,故用形容词的最高级。58.be chosen考查被动语态。would后需跟动词原形,主语he与谓语动词choose之间
82、是被动关系,故用be chosen。59.curiosity考查名词。with为介词,后面需要跟名词做宾语,filled with curiosity表示“充满好奇”之意。60.When/As考查状语从句。当他问漓江岸上的村民在哪里能找到这位传奇的艺术家时,他们微笑着指着河的下游。此处表示“当的时候”,故用When/As。61.pointed考查时态。根据空前的动词smiled可知,此处也应用一般过去时,表示当时的动作。62.to find考查动词不定式。第二天早晨,他租了一条船,出发去寻找那位著名的画家。这里用to find表示目的。63.gently考查副词。分析句子结构可知,这里需要用副
83、词gently来修饰动词moved。64.surrounding考查动词-ing形式。当他看到雾从漓江上升起,而山顶上乌云环绕,他不禁流下了眼泪。see sb./sth.doing sth.表示“看到某人/某物正在做某事”。65.on考查介词。on earth为固定搭配,意为“在世界上”。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)校园举行艺术节,但学生却没有表现出极大的兴趣和热情,因而有人提出艺术节还要不要举办的问题,这引起了同学们的讨论。请按下列要点,写一英语短文。观点支持给学生创造了展示自我才华的舞台有利于提高学习兴趣丰富校园文化,活跃校园气氛反对学习任务重,抽不出时间许多活动
84、和学习无关,没有多大意义你的看法(至少两点)注意:1.词数:80左右;2.开头已给出,不计入总词数。Some students believe that campus art festival can offer a wonderful stage for students to show their talents.参考范文Some students believe that campus art festival can offer a wonderful stage for students to show their talents. Apart from helping studen
85、ts promote their interest in study,a series of activities also enrich the campus culture and make campus atmosphere more active.Some students,however,hold different views,emphasizing that they have been kept busy with their study and have no time to spare for the activities of the campus art festiva
86、l.They also state that some activities have little to do with their study.In my opinion,holding the campus art festival is a must.On the one hand,more students will be motivated to develop their potential abilities which will make them qualified for their future positions.On the other hand,students
87、will find it a good chance to relax themselves as well as gain much knowledge that cant be found in the book.第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给的段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。As a sixth grader,I began noticing how other kids were separating into groups.I wasnt sure where I belonged.I found it hard to fit
88、 in.Our teacher had assigned“secret friends”for the coming week.She wrote each kids name on a piece of paper and threw them into a glass;then we each closed our eyes and drew the name of a classmate who we were to secretly befriend and support over the next five school days.By the middle of the week
89、,everyone,including me,had turned this assignment into a contest to see whose secret friend could leave the best gift.We left cards,pens and even money.It seemed that everyone was getting cool presents from their friend except me.On the last morning of our assignment,I walked into my classroom and n
90、oticed there was a package.I opened the wrapping paper and inside was a box of powder(胭脂粉).The girls sitting near me laughed the gift I had received.To make matters worse,the powder had already been opened.I tried to forget about the embarrassing gift,but when I was in the bathroom during the break,
91、the girls who had seen me open the powder started speaking ill of my secret friend of giving it to me.I quickly joined in“How terrible,”I heard myself saying“What could my friend be thinking by giving me such a stupid gift?My grandmother wouldnt even want it.”The girls laughed at my remarks and rush
92、ed out of the bathroom.I stayed to wash my hands and let the water run through my fingers as I thought about what I had just said.It wasnt normal like me to say mean things like that about someone.Paragraph 1:Then I saw my classmate Janet come out of a bathroom booth(厕所隔间),tears streaming down her f
93、ace.Paragraph 2:Along with my apologies,I explained the reason.参考范文Paragraph 1:Then I saw my classmate Janet come out of a bathroom booth(厕所隔间),tears streaming down her face.She shouted at me with anger,“If you dont want my gift,you can just leave it instead of laughing at it.This is the best powder
94、 from my mum!”Before I could say a word,Janet dashed out,leaving me dumb with deep regret.But soon I clenched my fingers and made up my mind to find Janet and say sorry to her.There she was,sitting in a tree shadow wiping her eyes.Paragraph 2:Along with my apologies,I explained the reason.I was not
95、a mean girl by judging peoples presents.The reason why I complained in front of the girls was that I wanted to fit in,having a sense of belonging in the group.Hearing my sincere words,Janet calmed herself down after constant sobs and said,“True friendship comes from genuine care and love for each other.I think thats our teachers intention of this secret friend assignment.”That day,I learned to cherish real friendship.