1、Unit 3 Life in the future reading. 阅读理解AThe first newspaper was written by hand and put up on walls in public places. The earliest daily newspaper was started in Rome in 59 B. C. In the 700s the worlds first printed newspaper was published. Europe didnt have a regularly published newspaper until 160
2、9, when one was started in Germany. The first regularly published newspaper in English was printed in Amsterdam in 1620. In 1621, an English newspaper was started in London and was published once a week. The first daily English newspaper was the Daily Courtant, which came out in March 1702. In 1690,
3、 Benjamin Harris printed the first American newspaper in Boston. But not long after it was first published, the government stopped the paper. In 1704, John Campbell started the Boston Newspaper, the first newspaper published daily in the American Colonies(殖民地). By 1760, the colonies had had more tha
4、n thirty daily newspapers. There are now about 1, 800 daily papers in the United States. Today, as a group, English language newspapers have the largest circulation in the world. But the largest circulation for a newspaper is that of the Japanese newspaper Asahi Shimbun. It sells more than eleven mi
5、llion copies every year. 【语篇概述】报纸的发展可谓日新月异, 你了解报纸的发展历史吗? 1. The first regularly published European newspaper started in. A. Rome in 59 B. C. B. Germany in 1609C. Amsterdam in 1620D. England in 1621【解析】选B。细节理解题。从第一段倒数第一句Europe didnt have a regularly published newspaper until 1609, when one was starte
6、d in Germany. 可知答案。2. From the article, we know that. A. newspapers have the longest history in the United StatesB. one English language newspaper has the largest circulation in the worldC. the first English newspaper was printed in Rome in 59 B. C. D. there are all kinds of newspapers all over the
7、world today【解析】选D。推理判断题。从最后两段的内容可知: 如今不仅仅是英文报纸和日文报纸发行量惊人, 仅美国就约有1 800种日报, 而且其他各国的报纸也都在发展, 故选D。3. The daily newspaper has a history ofnow. A. less than 19 centuriesB. nearly 1, 900 yearsC. about 21 centuriesD. only 200 years【解析】选C。推理判断题。从第一段第二句话The earliest daily newspaper was started in Rome in 59 B
8、. C. 可知报纸的历史大约有21个世纪, 故选C。4. What does the underlined word “regularly” mean in the first paragraph? A. 规则地B. 正式地; 定期地C. 非法地D. 时尚地【解析】选B。词义猜测题。由第一段可知: 报纸开始是用手写的, 而且是墙报; 后来到了八世纪开始印刷; 到了1609年, 才在德国正式出版, 故可猜知regularly词义应选B。BWhen TV news programs report wars or disasters, the editors rarely use the most
9、horrifying pictures of dead or wounded victims because they dont want to upset their viewers. Even so, viewers are usually warned in advance that they may find some of these scenes disturbing, so they can look away if they choose. But the men and women whose job is to record those scenes-the TV came
10、ramen-have no such choice. It is their duty to witness the horrors of the world and record them, no matter how terrible and unpleasant they may be. Consequently, it is one of the most dangerous, exposed and emotionally taxing jobs the world has to offer. Today, the demand for their work is rising. T
11、he explosion of satellite broadcasting and 24-hour news in recent years has created an almost insatiable(贪得无厌的)demand for TV information. But major broadcasters and the TV news agenciessuch as Reuters and WTN-have never had enough staff to meet the worldwide demand for up-to-date pictures, so increa
12、singly they turn to “freelance” cameramen(自由摄影师). These freelance cameramen are independent operators tied to no particular organization. They will work for any company which hires them, for just a few hours or for several weeks in a war zone. But if the freelance cameraman is injured in the course
13、of the job, the TV company is not responsible for him. The freelance cameraman must survive on his own. TV will always need hard, vivid moving pictures which are fresh, but these companies feel uncomfortable with large numbers of employees on their books, explains Nick Growing, once foreign editor f
14、or Britain Channel 4 News and now a BBC news presenter. By hiring freelance cameramen, they can buy in the skills they need only when they need them. It also enables them to contract out the risk. 【语篇概述】本文主要介绍了自由摄影师的工作任务和工作特点。5. The freelance cameramen. A. have better skills than other cameramenB. a
15、re tied to many TV news agenciesC. have to be responsible for their own securityD. need to contract out risks of work for TV companies【解析】选C。细节理解题。由第三段But if the freelance cameraman is injured in the course of the job, the TV company is not responsible for him. The freelance cameraman must survive o
16、n his own可知自由摄影师需要对自己的安全负责。6. It is implied in the passage that. A. TV cameramen have to witness disasters and killing whether they like them or notB. TV cameramen are a special group of people who enjoy horrifying picturesC. TV cameramen should be given greater choice of workD. the development of T
17、V resulted in the growing demand for TV cameramens work【解析】选D。推理判断题。由第二段The explosion of satellite broadcasting and 24-hour news in recent years has created an almost insatiable demand for TV information. 可推知是电视的发展促使了摄影师工作的发展。7. According to this passage, some major broadcasters and TV news agencies
18、. A. have employed enough cameramenB. are not willing to employ many cameramenC. are very mean to freelance cameramenD. are responsible for the freelance cameraman if he is injured【解析】选B。推理判断题。根据文章最后两段可推知很多主要的广播公司和电视新闻机构不愿意雇用太多的摄影师。8. The author of this passage shows histhe freelance cameramen. A. r
19、espect forB. sympathy toC. anger toD. admiration to【解析】选B。推理判断题。本文主要介绍了自由摄影师工作的危险和艰难, 可以推知作者对自由摄影师持同情态度。CThe MinionsThese yellow creatures become a big hit for their cuteness of loving bananas, nonsense words and silly movements. When you watched Despicable Me(2010), did you predict the Minions woul
20、d later become the main attraction? From background characters and then main characters, their success proves good animated creations can take on a life of their own spin-offs(续集). The PenguinsThe penguins were originally just sidekicks in Madagascar(2005). But in 2008 they took leading roles in the
21、ir own TV series, and in 2014 starred in the film Penguins of Madagascar. The penguins wit, sarcasm and crafty composure not only adds attraction to the kid-friendly franchise, but also serves adult audiences well. So its not surprising that they got their own movie. ScratA small and furry squirrel
22、with a long tail from animated movie Ice Age(2002), Scrat has won peoples hearts with its persistence in acorns. It is a big part of its(Ice Ages)enduring appeal. He demands a lot of nuts, but he is a superstar, and he does his own stunts. Scrat now has his own animated shorts, extended scenes and m
23、ini-movies. Puss in BootsOriginally a fairy tale written by French author Charles Perraut, Puss in Boots features a cat that helps his low-born master gain wealth and power through trickery. The cat later appeared in the Shrek franchise. In 2011, he had his own movie fittingly titled Puss in Boots.
24、【语篇概述】文章介绍了几部受到人们喜欢的卡通电影中的主要角色。9. According to the text, an adult is more likely to enjoy the character. A. the MinionsB. the PenguinsC. ScratD. Puss in Boots【解析】选B。细节理解题。根据第二部分中的“The penguins wit, sarcasm and crafty composure not only adds attraction to the kid-friendly franchise, but also serves a
25、dult audiences well. ”可知, 电影中企鹅的机智、幽默和沉着, 不仅吸引孩子, 也吸引了成年人观众。10. Which is close in meaning to the underlined word “sidekicks” in the second part? A. assistantsB. leading playersC. standers-byD. minor roles【解析】选D。词义猜测题。根据后一句话可知, 在2008年电视剧和2014年马达加斯加企鹅电影中企鹅成了主角。由此推知, 在2005年马达加斯加电影中它只是一个配角, 一个小角色。assist
26、ant“助手”; leading player“主演”; stander-by“旁观者”; minor role“小角色”; sidekick“跟班”, 故选D。11. What do the four characters have in common? A. They have contributed most to the success of their original films. B. They have proved that the audiences usually favor cute animals. C. They have completely stolen the
27、 show with their own series. D. They have shown their shared qualities of honesty, loyalty and unselfishness. 【解析】选C。推理判断题。文章主要介绍了几部大受人们欢迎的卡通电影, 其中的主人公都非常有特点, 非常抢镜, 受到人们的喜欢。“steal the show”为“抢镜”之意, 故选C。. 七选五根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Companionship of BooksA man may usually be known b
28、y the books he reads as well as by the company he keeps; for there is a companionship of books as well as of men; and one should always live in the best company, whether it is of books or of men. 1It is the same today that it always was, and it will never change. It is the most patient and cheerful
29、of companions. It does not turn its back upon us in times of adversity or distress. It always receives us with the same kindness; amusing and instructing us in youth, and comforting and consoling us in age. Men often discover their affinity to each other by the mutual love they have for a book just
30、as two persons sometimes discover a friend by the admiration which both entertain for a third. 2But there is more wisdom in this: “Love me, love my book. ”The book is a truer and higher bond of union. Men can think, feel, and sympathize with each other through their favorite author. They live in him
31、 together, and he in them. A good book is often the best urn of a life enshrining the best that life could think out, for the world of a mans life is, for the most part, but the world of his thoughts. 3They become our constant companions and comforters. 4And they bring us into the presence of the gr
32、eatest minds that have ever lived. We hear what they said and did; we see them as if they were really alive; we sympathize with them, enjoy with them, grieve with them; their experience becomes ours, and we feel as if we were in a measure actors with them in the scenes which they describe. The great
33、 and good do not die, even in this world. Embalmed in books, their spirits walk abroad. 5It is an intellect to which one still listens. A. The book is a living voice. B. Good books are like wise friends. C. A good book may be the best of friends. D. Books introduce us into the best society. E. There
34、 is an old saying, “love me, love my dog. ”F. One should read as many books as possible. G. Thus the best books are treasuries of good words the golden thoughts. 【语篇概述】书籍是我们人类宝贵的精神财富, 书的作用不容忽视。1. 【解析】选C。根据本段都是在描述好书的作用, 结合各个选项意思, 可知选C。2. 【解析】选E。由本题后的一句“Love me, love my book. ”得到提示, 结合各个选项意思, 可知选E。3. 【解析】选G。根据本题前面所出现的一个关键词thoughts, 并结合各个选项意思, 可知选G。4. 【解析】选D。根据本句后一句所讲的“它们把我们带到曾经是最伟大的智者面前”, 结合各个选项意思, 应选D。5. 【解析】选A。根据本句后一句出现的关键词listens, 分析文意并结合各个选项的意思, 可知选A。