收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 3 A taste of English humour Section Ⅲ Grammar习题(含解析)新人教版必修4.docx

上传人:a**** 文档编号:408428 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:5 大小:20.45KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 3 A taste of English humour Section Ⅲ Grammar习题(含解析)新人教版必修4.docx_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 Unit 3 A taste of English humour Section Ⅲ Grammar习题(含解析)新人教版必修4.docx_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 Unit 3 A taste of English humour Section Ⅲ Grammar习题(含解析)新人教版必修4.docx_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 Unit 3 A taste of English humour Section Ⅲ Grammar习题(含解析)新人教版必修4.docx_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 Unit 3 A taste of English humour Section Ⅲ Grammar习题(含解析)新人教版必修4.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3 A taste of English humourSectionGrammar课后篇巩固提升一、用动词-ing形式完成句子1.When I heard the good news,I could feel my heart (狂跳).答案beating wildly2.The lady said she would buy a gift for her daughter with (剩下的20美元).答案the remaining 20 dollars3.The headmaster caught a student (在考试中作弊) when he passed by the

2、classroom.答案cheating in the exam4.He was such (一个令人失望的学生) that he didnt pass the simple test.So his parents were disappointed.答案a disappointing student5.The owner was too excited to speak when the (丢失的钱包) was returned.答案missing wallet二、单句填空1.There are still many problems (solve) before we are ready

3、for a long stay on the Moon.答案to be solved2.The girl saw the thief (steal) her friends cellphone.答案stealing3.The flowers(smell)sweet in the botanic garden attract visitors to admire the beauty of nature.答案smelling4.It was so cold that they had the fire (burn) all night long.答案burning5.My hobbies are

4、 (read),(listen) to music and so on.答案reading;listening6.He promised that he wouldnt be caught (do) that again.答案doing7.When I got back home I saw a message pinned to the door (read) “Sorry to miss you and I will call later.”答案reading8.The words from the naughty student during class set others (laug

5、h).答案laughing9.The camera is out of order,so Ill have it (repair).答案repaired10.What do you think of the story I told you just now?It sounds (interest).I like it very much.答案interesting11.The teacher went into the classroom,(leave) the boy (stand) outside.答案leaving;standing12.The next thing he saw wa

6、s smoke (rise) from behind the house.答案rising13.Look over there theres a very long,winding path (lead) up to the house.答案leading14.The traffic rule says young children under the age of four and (weigh) less than 40 pounds must be in a child safety seat.答案weighing15.Listen!Do you hear someone (call)

7、for help?答案calling三、阅读理解AYou have probably heard the saying,“When life gives you lemons,make lemonade.” Since lemons are considered bitter and lemonade is considered sweet,the saying tells you to make the best out of a bad situation.Unfortunately,when something bad happens,its not uncommon for most

8、people to talk about it to anyone wholl listen,and complain about life,“Why me?”Thats like getting a bag of lemons,putting them down,and thinking,“Lemons taste bad!Id rather have chocolate!” If you dont make anything with the lemons,they will go bad.But what if you did something with them?What if yo

9、u made lemonade?Isnt it possible to do something similar with a bad situation?Heres an example.Lets say youre about to go to the movies,but you discover you have a flat tire.You consider this a terrible thing.After all,you are really looking forward to spending some time with Ryan Gosling and Emma S

10、tone.Now youre all stressed out,hating the tire,the car,and your life.But what if you called AAA,got your tire fixed or got caught up on things that youd been meaning to do?What if you did some reading,or had coffee with a friend instead?A negative experience can be turned into something positive.Al

11、most anything can work itself out into something better.You cant change what has happened,right?So make the best of it.Im not saying it will be easy.The easy thing to do is complain about your bad situation and not consider what it could be turned into.Next time when some unfortunate things happen,s

12、top and think,“How can I turn this around?How can I make it a positive experience?”You neednt fear difficulties.As long as you keep on changing it,you will see the benefits at last.1.What do we know about the saying in Paragraph 1?A.It is encouraging.B.It is funny.C.It is easy to do.D.It is negative

13、.答案A解析推理判断题。根据第一段中的“thesayingtellsyoutomakethebestoutofabadsituation”可知,要从不好的处境中获得最好的。这是令人鼓舞的,故选A项。2.What do most people usually do when something bad happens?A.Accept it.B.Find out the reasons.C.Complain about it.D.Ask others for help.答案C解析细节理解题。根据第二段“Unfortunately,whensomethingbadhappens,itsnotunc

14、ommonformostpeopletotalkaboutittoanyonewholllisten,andcomplainaboutlife.”可知,当不好的事情发生时,大多数人会对那些倾听的人抱怨生活的不易。故选C项。3.The author uses the example of seeing a movie to tell us .A.a flat tire happens sometimesB.it doesnt matter to make mistakesC.meeting film stars is a very exciting thingD.how to turn some

15、thing bad into something good答案D解析推理判断题。根据第三段中的“Anegativeexperiencecanbeturnedinto.couldbeturnedinto.”可知,消极的经历可以变成积极的事情。几乎任何事情都能把自己变成更好的东西。你无法改变所发生的一切,对吧?所以要好好利用它。我并不是说这很容易。最简单的事情就是抱怨你的糟糕处境,而不考虑它会变成什么样子。由此可知,作者告诉我们如何把不好的事情变成好的事情,故选D项。4.According to the author,what is the best way to deal with a bad

16、situation?A.Trying hard to solve it.B.Laughing your way through it.C.Thinking more about its benefits.D.Turning it into a positive experience actively.答案D解析主旨大意题。文章告诉我们,面对不好的处境时要积极地把它变成好的体验。故选D项。BA large advertisement appeared on the financial page of a New York newspaper calling for a person with u

17、nusual ability and experience.Charles T.Cubellis answered the advertisement,sending his reply to a box number.A few days later,he was invited by letter to call for an interview.Before he called,he spent hours in Wall Street finding out everything possible about the person who had founded the busines

18、s.During the interview,he remarked: “I should be very proud to be associated with an organization with a record like yours.I understand you started twenty-eight years ago with nothing but a desk room and one assistant.Is that true?”Almost every successful person likes to recall his early struggles.A

19、lice,the boss was no exception.She talked with smile about how she had started with $ 450 in cash and an original idea.She told how she had fought against discouragement,working on Sundays and holidays,twelve to sixteen hours a day;how she had finally won and until now,the most important executives

20、on Wall Street were coming to her for information and guidance.She was proud of such a record.She had a right to be,and she had a wonderful time telling about it.Finally,Alice questioned Mr.Cubellis about his experience,then called in her assistant and said,“I think this is the person we are looking

21、 for.”Mr.Cubellis had taken the trouble to find out about the past of his future employer.He showed an interest in the other person and his problems.He encouraged the other person to do most of the talking and made a favorable impression.Most people trying to win others in their own way of thinking

22、do too much talking themselves.Let the other people talk themselves out.They know more about their business and problems than you do.5.What did Charles T.Cubellis do before the interview?A.He telephoned the top leader of the company.B.He searched for information about the boss of the company.C.He pr

23、epared for some questions that might be asked.D.He got detailed information about the companys plan.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“Beforehecalled,hespenthoursinWallStreetfindingouteverythingpossibleaboutthepersonwhohadfoundedthebusiness.”可知,在面试之前,他去搜寻了该公司老板的尽可能多的信息。故选B项。6.How did Alice feel when Charles T.Cubel

24、lis mentioned her past experience?A.Moved.B.Shocked.C.Pleased.D.Disappointed.答案C解析细节理解题。根据第三段中的“Almosteverysuccessfulpersonlikestorecallhisearlystruggles.Alice,thebosswasnoexception.”可知,几乎每一个成功的人都喜欢回忆起他早期的奋斗。Alice老板也不例外。所以可以推断出当CharlesT.Cubellis提到她的过去时,Alice很高兴。7.What do we know about Alices road to

25、 success?A.It was full of difficulties.B.It was full of opportunities.C.It was smooth and pleasant.D.It was lucky and interesting.答案A解析推理判断题。根据第三段所讲她如何以450美元现金和创意起家的;是如何战胜困难的;在周日和假日工作,每天工作12至16个小时;她又是如何最终获胜的。直到现在,华尔街最重要的高管都来找她寻求信息和指导。可知,她通往成功的路是很艰辛的。故选A项。8.What was Charles T.Cubelliss key to success

26、 of the interview?A.Letting others talk more.B.Talking a lot about himself.C.Focusing on his advantages.D.Answering questions wisely.答案A解析细节理解题。根据第四段中的“Heencouragedtheotherpersontodomostofthetalkingandmadeafavorableimpression.”可知,CharlesT.Cubellis面试成功的关键在于他让别人谈得更多。故选A项。四、七选五阅读理解根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空

27、白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Children whose parents divorce(离婚) or separate are more likely to develop health problems over the next three years than others.1. And they are three times more likely to need help from grown-ups.Time alone wont heal (治愈) these wounds.2. Here is a basic rule to follow when proble

28、ms strike the family.Healthy families should always look ahead and rebuild.3. In this way,they feel they,like adults,can do something for the family as well.In 2017,after fourteen years as a single parent,I remarried.This didnt put much stress on my three sons,who were now grown,but it was a big cha

29、nge.I waited patiently for a sign that they felt completely comfortable with this important change.One night my boys were going out together after dinner.In turn,they kissed me good-night.When they came near to my husband,Marty,I expected the usual round of handshakes.4. That simple action showed th

30、eir full acceptance of their stepfather and our new family life.Suddenly I remembered the evening when the three children were frightened when they knew we were divorced.They had gone through a lot in facing such a sudden change.5. I smiled proudly.They had done well.They could deal with whatever ca

31、me their way.And thats the most that any parent can ask.A.Adult help is also needed.B.Encourage children to share their feelings but dont force them if they are not ready.C.They are also twice as likely to repeat a grade or even leave school.D.And more importantly,it is better for parents to allow c

32、hildren to take part in the decision-making.E.Later,they were happy to be on the decision-making.F.Gradually,they had learned some basic rules for dealing with lifes many changes and challenges.G.Instead,Michael,then Tom and Tim walked up to Marty and hugged him for the first time.答案15 CADGF五、选词创境运用

33、下列写作词汇,自己创设一个语境,形成一个小语段。(35句)slide,whisper,badly off,actress,convince答案Alice slid into my room and told me a secret in a whisper.When she was young,her family was badlyoff.But after she became an actress,her life became better.Her story convinced me of the truth:where there is a will there is a way.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1