收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Module 2 Traffic Jam Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills&Cultural Corner)课时作业(含解析)外研版必修4.doc

上传人:a**** 文档编号:408064 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:6 大小:328KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Module 2 Traffic Jam Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills&Cultural Corner)课时作业(含解析)外研版必修4.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Module 2 Traffic Jam Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills&Cultural Corner)课时作业(含解析)外研版必修4.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Module 2 Traffic Jam Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills&Cultural Corner)课时作业(含解析)外研版必修4.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Module 2 Traffic Jam Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills&Cultural Corner)课时作业(含解析)外研版必修4.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Module 2 Traffic Jam Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills&Cultural Corner)课时作业(含解析)外研版必修4.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Module 2 Traffic Jam Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills&Cultural Corner)课时作业(含解析)外研版必修4.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 2 Traffic Jam课时分层作业(四)语言知识练习固基础.单句语法填空1Dont leave her waiting(wait) outside in the rain.2Would you like to have your writing published (publish) in this magazine?3The school advisers help you talk through your problems but they dont give you any direct solution (solve)4Remember to switch off

2、the TV before you leave home.5The registration(register) of the university shows an increase of 10 percent over last year.6He is lazy and doesnt work hard,so there is no way that he can pass the exam.7Why not take(take) a taxi to get there a little earlier?8The telephone wires were blown(blow) down

3、by the strong wind last night.9If you want help money or anything, let me know, will you?10It is difficult to predict his reaction because he is so moody(mood).单句改错1The boss is not in good mood now; youd better not ask for trouble.in后加a2I wanted to know how the students reacted with my words. withto

4、3Choose to be happy, you can have a lot of good and happy days continually. ChooseChoosing或逗号后加and4Its a waste to leave the water run while you brush your teeth. runrunning5Not tell anyone your password.NotNever高考题型练习提能力.阅读理解AIt is quite reasonable to blame traffic jams,the cost of gas and the great

5、 speed of modern life,but manners on the road are becoming horrible.Everybody knows that the nicest men would become fierce tigers behind the wheel.It is all right to have a tiger in a cage,but to have one in the drivers seat is another matter.Road politeness is not only good manners,but a good sens

6、e.It takes the most coolheaded drivers great patience to give up the desire to beat back when forced to face rude driving.On the other hand,a little politeness goes a long way towards reducing the possibility of quarrelling and fighting.A friendly nod or a wave of thanks in answer to an act of polit

7、eness helps to create an atmosphere of good will and becomes so necessary in modern traffic conditions.But such behavior of politeness is by no means enough.Many drivers nowadays dont even seem able to recognize politeness when they see it.However,misplaced politeness can also be dangerous.A typical

8、 example is the driver who waves a child crossing the street at a wrong place into the path of oncoming cars that may not be able to stop in time.The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they want to.An experienced driver,whose manners are faultless,told me it

9、 would help if drivers learnt to correctly join in a traffic stream without causing total blockages that give rise to unpleasant feelings.Unfortunately,modern drivers cant even learn to drive,let alone master the roadmanship (公路驾车技能)Years ago,experts warned us that the fast increase of the car owner

10、ship would demand more giveandtake (互谅互让) from all road users.It is high time for all of us to take this message to heart.【语篇解读】本文是一篇议论文。主要讨论了驾驶员行车礼貌的问题。1The passage mainly talks about Atraffic jamsBgood mannersCroad politeness Dmodern driversC主旨大意题。根据全文的整体内容可知,本文主要讨论了驾驶员行车礼貌的问题,故选C项。2Troubles on th

11、e road are often caused by Atraffic jamsBthe behavior of the driversCthe great speed of modern lifeDterrible road conditionsB推理判断题。根据第一段的第一句“It is quite reasonable to blame traffic jams,the cost of gas and the great speed of modern life,but manners on the road are becoming horrible.”可推知,路上的麻烦大多是由驾驶员

12、的不良行为引起的,行车礼貌问题正变得可怕,故选B项。3According to the writer,a good driver should Aencourage children to cross the road whenever they want toBbeat back when forced to face rude drivingCbe able to recognize politeness when he sees itDjoin in a traffic stream quickly however other people feelC推理判断题。根据第二段的最后两句“B

13、ut such behavior of politeness is by no means enough.Many drivers nowadays dont even seem able to recognize politeness when they see it.”可推知,一个好的驾驶员应该能够认可道路礼貌行为,故选C项。4It is not always right for drivers to Amaster the roadmanshipBneglect politeness when they see itCgive a friendly nod in answer to an

14、 act of politenessDencourage old ladies to cross the road whenever and wherever they want toD细节理解题。根据第三段的第一句“However,misplaced politeness can also be dangerous.”和第三段的最后一句“The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they want to.”可知,鼓动老妇人随时随地穿马路并不总是正确的,故选D项。BSAN F

15、RANCISCO Riding a motorcycle can be fun,but being in an accident is not.Driving a car is safer,but traffic and parking can be annoying.What if you got rid of the disadvantages of both? You might try the C1,an electric motorcycle.For protection,the bike has a metal shell and is controlled like a car.

16、Two big gyroscopes (陀螺仪) under the floor are designed to keep it upright,even when a car hits it from the side.Its top speed is 120 miles an hour.Lit Motors is developing the C1.Its 33yearold chief executive,Daniel Kim,was repairing a car eight years ago when a 500pound chassis (底盘) nearly crushed (

17、压碎) him.The experience got him considering making a smaller and lighter car.Although it is welcomed by environmentalists,companies have found it hard to massproduce affordable and practical fullyelectric vehicles.But Lit Motors with just 10 people on staff thinks it can bring the benefits of an elec

18、tric vehicle even to those poor.Mr.Kim says his motorcycle will be moneysaving,safe to drive and simple to build.“The main culprit (罪魁祸首) in the high price of electric vehicles is the battery,whose technology has made slow progress,so vehicle batteries are still expensive,” said Dan Sperling,a profe

19、ssor of civil engineering and environmental science and policy at the University of California.He thinks another challenge is that most people are not ready to embrace electric vehicles yet.“Unlike an iPhone,it cant crash but perform with high reliability all the time.” said Dan Sperling.Mr.Kim has

20、plans to overcome those obstacles.The motorcycle is lighter than a car so its batteries can be smaller and cheaper.To improve reliability,the system is equipped with more components than it actually needs.The C1s secret weapons are the gyroscopes that allow it to balance itself.Only one gyroscope is

21、 needed to maintain balance,but there are always two running.Each gyroscope has redundant computer chips,controllers and sensors,so if any one of those fails,the extras will back it up.【语篇解读】文章介绍了Daniel Kim正在研制的一种经济适用、安全舒适的电动摩托车。5To make the C1 acceptable,Lit Motors is trying to Amake it stronger Bm

22、ake it simplerCmake it smaller Dmake it cheaperD细节理解题。由第五段的“The main culprit (罪魁祸首) in the high price of electric vehicles is the battery,whose technology has made slow progress,so vehicle batteries are still expensive .”及第六段的“The motorcycle is lighter than a car so its batteries can be smaller and

23、cheaper.”可知,C1能够被大众接受主要是因为它价格更低,更安全可靠。6Whats the purpose of the first paragraph?ATo introduce an electric motorcycle.BTo compare motorcycles with cars.CTo show driving a car can be inconvenient.DTo show it is dangerous to ride a motorcycle.A推理判断题。在第一段中,作者提到骑摩托车有趣但不安全,开车较安全但(拥挤的)交通及停车很让人心烦。接下来便介绍了一种安

24、全又方便的电动摩托车。由此可知选A。“What if .both?”起承上启下的作用。7What can we learn about the C1 according to the text?AIt has a top speed of 100 mph.BIt is moneysaving and safe to ride.CIt has been produced in large quantities.DIt needs two gyroscopes to keep balance.B推理判断题。由第二段的“.keep it upright,even when a car hits it

25、 from the side.”以及第四段的“.it can bring the benefits of an electric vehicle even to those poor.”可知,C1电动摩托车具有安全、省钱的特点。8What do we know about fully electric vehicles?ATheir batteries run out quickly.BIt takes a long time to produce them.CThey are heavy and hard to balance.DThey are popular with environme

26、ntalists.D细节理解题。根据第四段首句可知这种车很受环保人士的青睐,故选D项。.短文改错This afternoon I went to see my grandfather by a bus.It was very crowded and I had to stand.Besides me,there was a woman hold a little boy in her arms.In front of her,a young man occupies two seats,pretending to be sleeping.I heard the little boy curio

27、us asking his mother,“Whats wrong with the uncle?” I had thought if perhaps the woman would blame the man.Beyond her expectations,the woman answered with a smile.“Be quiet.This uncle must very tired because of hard work.” The young man must have heard the word.His face turned red but offered one sea

28、t to the woman at once.【答案】This afternoon I went to see my grandfather by bus.It was very crowded and I had to stand. me,there was a woman a little boy in her arms.In front of her,a young man two seats,pretending to be sleeping.I heard the little boy asking his mother,“Whats wrong with the uncle?” I had thought / perhaps the woman would blame the man.Beyond expectations,the woman answered with a smile.“Be quiet.This uncle must very tired because of hard work.” The young man must have heard the . His face turned red offered one seat to the woman at once.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1