收藏 分享(赏)

2019年英语新同步译林选修十(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪检测(四) WELCOME TO THE UNIT .doc

上传人:a**** 文档编号:404792 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:6 大小:61.50KB
下载 相关 举报
2019年英语新同步译林选修十(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪检测(四) WELCOME TO THE UNIT .doc_第1页
第1页 / 共6页
2019年英语新同步译林选修十(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪检测(四) WELCOME TO THE UNIT .doc_第2页
第2页 / 共6页
2019年英语新同步译林选修十(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪检测(四) WELCOME TO THE UNIT .doc_第3页
第3页 / 共6页
2019年英语新同步译林选修十(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪检测(四) WELCOME TO THE UNIT .doc_第4页
第4页 / 共6页
2019年英语新同步译林选修十(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪检测(四) WELCOME TO THE UNIT .doc_第5页
第5页 / 共6页
2019年英语新同步译林选修十(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪检测(四) WELCOME TO THE UNIT .doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2 课时跟踪检测(四) Welcome to the unit & Reading Language Points.单词拼写1The letter appeared in the Sunday edition (一期) of the local newspaper.2He retired(退休) as chairman of the historical society in May.3She started drawing his pension (养老金) last year.4Tom slipped (滑倒) and broke his arm.5Every nation sh

2、ould have a right to elect (选举) their own government.6A gymnast has to be flexible (柔韧的) above all else.7If you like this one better, Ill swap (交换) with you.8Cheap air travel is one of the privileges (特别优待) of working for the airline.单项填空1(2011山东高考)Mothers holding jobs outside the home should have _

3、 schedules to make it easier to care for their children.AheavyBsmoothCflexible Dcomplex解析:选C。考查形容词。句意:外出工作的母亲们应具有灵活的时间表以使她们照顾孩子们更容易些。smooth“平稳的”;flexible“灵活的”;complex“复杂的”。2One of the benefits of the new model is that it is easier _ than the old one.Aoperating Bto be operatedCto operate Doperated解析:

4、选C。在“主语beadj.不定式”结构中,不定式常用主动形式表示被动含义。句意:这种新模型的益处之一就是它比旧模型更容易操作。3In my opinion, the answer to the question you gave us just now doesnt make any _.Aidea BmeaningCsense Dpoint解析:选C。句意:在我看来,你刚才给我们的那个问题的答案讲不通。make sense“讲得通”。由题意知选C。4Dont be too _ on him he was only trying to help.Astrict BtoughCprecise D

5、tentative解析:选B。句意:别对他要求过严,他只是想帮忙。be tough on/with sb.“对严厉”。strict“严厉的”,常用于be strict with sb.; precise “准确的”;tentative“不确定的”。5Consider getting a mobile phone if your job requires you to be _ the move.Ain BonCfor Dtowards解析:选B。句意:当你的工作需要你到处奔走时,你可以考虑带上手机。on the move“在迁移中,(经常)变换地点”。6Increasing numbers o

6、f people elect _ at home nowadays.Aworking Bto have workedCto work Dhaving work解析:选C。句意:现在越来越多的人选择在家工作。elect to do sth.“选择做某事”。7The gym instructor created all kinds of exercise which _ various special interests of groups of people.Areferred to Bcatered toCgot to Dtook to解析:选B。句意:那个体操教练创造出多种锻炼方法来迎合人们

7、的各种特别的兴趣。cater to“迎合”。8We each are likely to develop a personal _ for certain types of entertainment.Acomparison BprivilegeCpreference Dadvantage解析:选C。句意:我们每个人都有可能偏爱某些娱乐活动。preference“偏爱,偏好”,符合句意。9Thousands of people _ to watch yesterdays match against Ireland.Aturned into Bturned inCturned around Dt

8、urned out解析:选D。考查动词词组辨析。turn into“变成”; turn in“上交,归还”; turn around“转身,转换方向”;turn out“出席(某项活动),在场”。句意:成千上万的人到现场观看昨天与爱尔兰的那场比赛。根据语意选D项。10Where did you pick up the wallet?It was on the beach _ we were taking a walk.Awhere BthatCwhen Dwhich解析:选A。“你在哪儿捡的钱包?”“就在我们散步的海边。”答语是强调句的省略结构,省略了that I picked up the

9、wallet,该强调句中包含一个定语从句,先行词为the beach,从句缺少地点状语,故选A。.阅读理解AWhen I received a recent invitation to visit Thailand, I immediately thought of the lovely, helpful elephant in Bangkok. I recalled learning its story from an article entitled “Bangkoks Little Elephant” that I read in one of my primary school tex

10、tbooks. The article told about a smart elephant that not only dragged a car out of the mud, but also cleaned the vehicle with water it had fetched with its long trunk. From then on, the very mention of Thailand has reminded me of images of elephants.We arrived at Bangkok at 9 pm. We could find lots

11、of elephant sculptures and other souvenirs featuring the animal Thailands national symbol in shops and roadside stalls.The only place I saw real elephants in the Thai capital was at Siam Niramit. In this show of Thailands history and cultural diversity, actors rode two elephants onto the stage. But

12、I didnt have enough time for a picture with them before leaving the theater.It wasnt until two days later that we were able to take a closer look at Thai elephants. During our stay in Chiang Mai in the north, we visited the Measa Elephant Camp, some 20 minutes drive from the city center. The camp is

13、 home to 78 elephants. When we arrived there in early morning, many black elephants, some with creamy white tusks, were enjoying their daily bath in the river.In the Thai Buddhist culture, rare white elephants are believed to be sacred animals. Whenever a white elephant is captured, it must be prese

14、nted to the king.In the past, elephants served as weapons in north Thailand. Later, elephants were employed to transport logs from the mountains. At last, the local people started to train the elephants to perform for tourists.At Measa, we were amazed by the elephants skills. They could not only pla

15、y football, but also paint wonderful pictures with their trunks.At the end of the Thailand tour, everybody in the group rushed to purchase elephant sculptures, toys, ornaments and Tshirts. I was no exception. The elephantpendant key chains I bought turned out to be popular gifts for my colleagues.语篇

16、解读:自从作者在小学课本上学到了曼谷小象这篇文章后,每当提到泰国,作者必然会联想到大象。1What is the purpose of the first paragraph?ATo tell us the story of the writers childhood.BTo describe a lovely and helpful elephant.CTo explain why the writer linked elephants with Thailand.DTo explain why the writer went to Thailand.解析:选C。推理判断题。通读文章第一段再

17、结合下文的内容可知,作者写第一段意在交代为什么自己会把泰国和大象联系到一起,以展开下文的叙述,故答案为C。2There are many elephant sculptures in Bangkok in that _.ABangkok is the capital cityBpeople like elephantsCthe elephant is the symbol of Thailand Dthey can attract tourists解析:选C。细节理解题。根据第二段第二句中的“Thailands national symbol”可知,曼谷之所以有很多大象雕塑是因为大象是泰国的象

18、征。3The writer took a closer look at Thai elephants in _.ABangkok BSiam NiramitCsouth Thailand DMeasa Elephant Camp解析:选D。细节理解题。根据第四段可知,作者近距离地看大象是在距市中心20分钟车程的Measa Elephant Camp这个地方。4Which of the following statements is true according to the passage?AThe writer saw real elephants when he was in primar

19、y school.BThe writer could often see elephants on Bangkoks busy streets.CBlack elephants are considered sacred animals.DElephants can be trained to do something skillfully.解析:选D。细节理解题。此题可采用排除法来做。根据第一段可知,A项与作者儿时只是在书中读到有关大象的故事的事实不符。根据第三段的“The only place I saw real elephants in the Thai capital was at

20、Siam Niramit”可知B项错误。根据第五段可知在泰国应该是白象代表着神圣,C项也错误。故答案为D。根据倒数第二段也可以得出答案。5From the passage, we can infer that _.Atourists are fond of things related to elephantsBelephants are no longer important in Thailand nowadaysCthe writer finally saw the Bangkoks little elephantDelephants are believed to be sacred

21、animals解析:选A。推理判断题。通读全文尤其是文章的最后一段的“泰国之游结束后人们都争相购买大象纪念品,我也不例外”可推知,游客很喜欢与大象有关的物品。BSydney has a huge bus system that covers the whole Sydney. None of the buses accept cash and a prepaid ticket needs to be bought in town. The buses run frequently at peak hours and regularly during the day.The Sydney Exp

22、lorer bus is an airconditioned bus that stops at 27 tourist attractions. Its partner, the Bondi Explorer stops at 19 attractions. One ticket allows the holder to jump on and off as they please and is valid (有效的) for one or two days. It is an easy way to see the city and surrounds.Sydney has a train

23、service that runs throughout the central city area and surrounding suburbs. Tickets can be bought from machines that operate 24 hours a day or from ticket offices. The monorail (单轨列车) winds through central Sydney. It is an excellent way to gain a good view of the entire city and day tickets are avai

24、lable. The monorail runs every 3 to 5 minutes and it takes 15 minutes to complete its run.Sydney is built around a harbor and the Parramatta River and has a large ferry system that serves waterfront areas. These include Taronga Zoo, Darling Harbor, Rose Bay, the North Shore, Cockatoo Island, and Syd

25、ney Olympic Park. Most ferries leave from Circular Quay, which is close to Sydney Opera House. The ferries have been operated for over 135 years and carry over 14 million passengers each year.Water taxis can transport passengers to specific locations and also offer guided tours of the waterways. The

26、y offer a more personalized service that some visitors may enjoy. Multipass tickets are available that allow unlimited travel on the ferries, trains and buses. These cost DS| 20 Australian dollars for a day or DS| 57 for one week.Sydney is a vast city but is easy to access through the excellent publ

27、ic transport network. The cost is reasonable.语篇解读:悉尼有庞大的公共交通网,在悉尼有多种旅游交通方式,本文向我们介绍了几种。6We know from the passage that in Sydney _.Athere are not enough buses at peak hoursBa person has to prepare some cash in order to take a busCthe Bondi Explorer takes tourists to 27 tourist attractionsDone can trav

28、el to 27 tourist attractions on a Sydney Explorer bus with one ticket解析:选D。根据第二段的“The Sydney Explorer bus is an airconditioned bus that stops at 27 tourist attractions . One ticket allows the holder to jump on and off as they please” 可知应选D。7Why is the monorail an excellent way to get a good view of

29、Sydney?ABecause it stops at all of Sydneys tourist attractions.BBecause tourists can stay in the train as long as they like.CBecause tourists dont have to buy a ticket for it.DBecause it winds through central Sydney.解析:选D。根据第三段的“The monorail winds through central Sydney. It is an excellent way to ga

30、in .”可知应选D。8If you pay 57 dollars for a multipass ticket, you can take _.Awater taxis in Australia for a dayBtrains in Sydney for weeksCbuses and trains in Australia for a dayDferries, trains and buses in Sydney for a week解析:选D。根据第五段的“Multipass tickets are available that allow unlimited travel on th

31、e ferries, trains and buses. These cost DS| 20 Australian dollars for a day or DS| 57 for one week.”可知应选D。9This passage is most probably written for _.Alocal residents in SydneyBpeople who want to travel to SydneyCpeople who have been to Sydney beforeDpeople who will settle down in Sydney解析:选B。本文主要是讲悉尼的交通运输,目的是帮助游客做出更好的选择,以便能更好地在悉尼观光,故选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1