收藏 分享(赏)

2020届高考艺考英语复习作业:必修三UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:403763 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:5 大小:113.50KB
下载 相关 举报
2020届高考艺考英语复习作业:必修三UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共5页
2020届高考艺考英语复习作业:必修三UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共5页
2020届高考艺考英语复习作业:必修三UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共5页
2020届高考艺考英语复习作业:必修三UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共5页
2020届高考艺考英语复习作业:必修三UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、基础巩固单句语法填空1Look at the pictures and take turns to_tell (tell)the story.2If you want to succeed in the years to_come(come),you must study hard from now on.3It is uncertain whether hell succeed in passing the driving test or not.4Sometimes he found it very hard to fall asleep at night,so he went to se

2、e the doctor.5Now that the weather is fine,lets go for a picnic.6I had meant to call you,but was prevented from doing so.7Therefore,I couldnt spare enough time to write you back in time.8He failed the exam and I didnt know how to cheer him up.9After several years of practice,I think I will finally g

3、et the hang of spoken English.10Depending on their professional knowledge,they quickly put out the fire.能力提升 .阅读理解One way to clean space might be through a large space net,like a huge fishing net to catch all the litter floating around the Earth.Its not science fiction(科幻小说)A Japanese company is loo

4、king into developing a satellite that would then throw out a net made by Nitto Seimo Co,which makes fishing nets.It would form around the litter and draw it back towards the Earth,and the litter would burn up in the planets atmosphere.The idea of a net is because that would catch the smallest pieces

5、 of the space litter which could make holes in satellites,spacecrafts or other expensive equipment.Whats surprising is that there are so many people that dont think there is a problem with space litter,especially since billions and billions of dollars worth of valuable equipment has to travel around

6、 the litter clouds every day.Another similar net idea is being developed by the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA)Theyre developing a space garbage collecting vehicle that would be armed with 200 special nets to collect the space litter.Called the Electrodynamic Debris Eliminator,or E

7、DDE,it was created by Star Inc.It would fly in low Earth orbit and pick up litter as it traveled.Its said that it could pick up over 2,000 pieces of litter in seven years.Star says they could do a first test run of the EDDE as soon as 2013.All in all the main problem in getting rid of all space litt

8、er is likely money.Cleaning it all up will be very expensive for sure.However,something needs to be done and the sooner,the better.语篇导读面对日益严重的太空污染,日本的一家公司正在研制一种类似渔网的太空垃圾处理网。1Why does the author mention a fishing net in Paragraph 1?ATo introduce the topic.BTo explain the use of a fishing net.CTo help

9、 us understand how the space net works.DTo show the differences between a fishing net and a space net.解析:C推理判断题。根据第一段第一句中表示“像”的like以及下文中对太空垃圾处理网的介绍可推知,作者提到渔网是为了方便读者进行类比,从而帮助读者了解太空垃圾处理网是如何运作的。2The author thinks it is surprising that _.Athere is so much litter in spaceBsuch a net can be used to clean

10、spaceCspace litter can do damage to satellitesDmany people dont regard space litter as a problem解析:D细节理解题。根据第三段第一句可知,作者认为令人吃惊的是很多人并不觉得太空垃圾是个问题。3According to the passage,EDDE _.Acan collect 2,000 pieces of litter per yearBwill be sent into space in the near futureCis an organization that deals with s

11、pace litterDis the name of a net made by Nitto Seimo Co解析:B细节理解题。根据第四段最后一句可知,EDDE将会在2013年(不久的将来)进入太空收集垃圾。根据第四段倒数第二句可知,A项中的per year错误;根据第四段第二、三句可知,EDDE是一个收集太空垃圾的机器的名字,且它是由Star Inc研制的,故排除C、D两项。4What is the main problem concerned with cleaning space?AThe cleaning will be expensive.BWe havent found an e

12、xcellent method.CWe may damage the expensive equipment.DIt is not worth the huge cost to clean space.解析:A细节理解题。根据最后一段前两句可知,处理太空垃圾一个主要问题是费用问题,这一清理工作需要花很多钱。.阅读填句Have you ever told somebody about something that happened at work or school that day?If so,you were reporting the event.You may think being a

13、 reporter means simply getting the facts straight and telling a story._1_To be a good reporter,you need to be able to read,write,speak and listen effectively._2_So making your communication skills the best is quite important if you want to be a good reporter.Keep a notebook or a journal,and remember

14、 to practice noting down what happens,when and where it happens.In addition,you should obey the following rules._3_When an issue is debatable,do your best to cover both sides.Dont assume things,and never make up the details;reporters are supposed to seek and report the facts.Lying,making up stories

15、or quotes,or misquoting someone will damage your credibility(可信度)_4_As a reporter,your job is to report the facts so that others can form their own opinions.Make sure you present all the important details instead of twisting them with your own viewpoint.Generally,a story starts with who,what,where,w

16、hen why and how.Design the details from those mentioned above,begin with the most important information and end with the least important information.By including the most important information first,you will allow your editor to cut out the back of the story if it is too long._5_You can report on cu

17、rrent events,or you can do feature stories,which are usually more interesting.Carry a camera and a tape recorder so that you have them on hand whenever yo need them.Be prepared to hand in your notes.Your news publisher may want to check your information before publishing it.AStrive(奋斗)for accuracy.B

18、Reporters should practice noting down whatever happens.CYou also need to be able to ask good questions.DSend out stories you find interesting.EEnd with some important information.FAvoid expressing personal opinions.GBut actually its not so easy.语篇导读本文介绍了要成为一名合格的记者,除了确认事实之外,还需要注意的问题。1G过渡句。空前提出,你可能认为成

19、为一位记者只是确认事实和讲故事,下文强调记者需要做复杂的工作,由此推断,本空应是一个过渡性句子,引出下文,因此选G。2C细节句。C选项信息“be able to ask good questions”与下文信息“your communication skills”匹配,故选C。3A细节句。由下文信息“do your best to cover both sides”可知,作为记者,报道要全面准确,A选项中accuracy一词符合此意。4F主旨句。由本段信息可知,本段阐述了作为记者应该向他人呈现事实,而非按照自己的观点歪曲事实,故F项“Avoid expressing personal opin

20、ions.”符合本段主旨。5D细节句。上文提到如果故事太过冗长,可能会删掉末尾,简而言之是要把有趣的部分呈现出来,D项与之相符。.语法填空I first met Dean when we were both 15.It was half way into the summer term when he showed up at school.No one knew_1_he was,or where he came from.There was no _2_(announce)He just walked into the classroom one day,all alone,and sea

21、ted_3_(he)down at a desk.I pretended not to notice him,and so did everyone else.He was a new kid and you dont talk to new kids,do you?Instead,you just carry on doing what youre doing.It was the first class after the morning break,and we were all hanging around_4_(excited),waiting for the art teacher

22、_5_(arrive)The classroom was_6_(noise)Most of us were sitting around talking,trying to look cool.But at_7_same time,we flicked sly glances at him and checked him out.He didnt seem to care,and just sat there,cool as you like,sucking the end of a pencil and _8_(look)around the room.Even then,before we

23、_9_(speak)a word to each other,I knew there was something special about Dean.I didnt knew what it was,and I wasnt sure if I liked it _10_not,but I know it was something I couldnt resist.语篇导读作者初遇迪安是在15岁的时候迪安有一天自己一个人走进了教室,但没有人知道他是谁,来自哪里,大家都打量着他。作者当时觉得他身上有异于常人之处。虽然不知道那是什么,但是觉得那是自己无法抗拒的东西。1who考查宾语从句。句意为

24、:没人知道他是谁,来自哪里。分析句子结构可知,设空处引导宾语从句,作从句的表语,并表示“谁”。故填who。2announcement考查词性转换。此句为there be结构,句中缺主语且系动词为was,故填announcement。3himself考查词形变化。句意为:有一天,他一个人走进了教室,并坐在了一张桌子旁。seat oneself意为“就座”。主语为He,故填himself。4excitedly考查词性转换。句意为:那是早休后的第一节课,我们都兴奋地闲呆着,等着美术老师来上课。修饰动词短语应用副词,作状语。5to arrive考查非谓语动词。句意见上一题解析。wait for sb.

25、to do sth.意为“等待某人做某事”,是固定用法。6noisy考查词性转换。句意为:教室里人声嘈杂。此处作表语,表示主语的性质,故填形容词noisy。7the考查冠词。句意为:但是与此同时,我们偷偷地、诡秘地瞄他,观察他。at the same time意为“与此同时”,是固定短语。8looking考查非谓语动词。句意为:他好像根本不在乎,就酷酷地坐在那里,叼着铅笔头,看着教室里发生的一切。此处与前面的sucking是并列关系,故填动词的ing形式作伴随状语。9spoke考查动词的时态。句意为:当时甚至在我们彼此说话之前,我就知道了迪安有异于常人之处。文章整体讲述过去的事情,且根据knew可知此处该动作发生在过去,用一般过去时。10or考查连词。句意为:我不知道那是什么,我也不确定我是否喜欢它,但是我知道那是某种让我难以抗拒的东西。like it or not意为“喜欢与否”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1