1、七年级上册Units 59一、完形填空阅读下面短文,掌握大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 (2019浙江丽水中考)Emma was hanging the colorful papers, not really paying attention to where she was placing them. She was a little unhappy. 1 , it was her birthday too and no one in her class had even said happy birthday. They were all busy plann
2、ing the surprise 2 for their headteacher Mr. Smith.Sure Mr.Smith was 3 . He knew everyones birthday and made cards for them. He highfived you when you got an A on a test, and 4 you when you failed. Emma knew Mr. Smith deserved(值得) a surprise party. 5 she wished just one person could remember it was
3、her birthday too!Emma had a quick look at the huge card the class had made. It was as long as the blackboard. She knew Mr. Smith would be unhappy if they 6 him presents. So she suggested the class make a card just like he did for them. “Emma, will you turn off the 7 please?” Ms. Clark said. “Im goin
4、g to call Mr. Smith now.” Ms. Clark called Mr. Smith, saying the lights in the 8 had gone out. As soon as Ms. Clark finished the call, Emma looked around the classroom 9 with a sigh(叹气) for another time and turned the lights off.The door opened and everyone shouted, “ 10 !”“A surprise party for 11 ?
5、 Mr. Smith asked. He walked over the huge card. “This is the most beautiful card Ive ever 12 . But it makes my birthday card kind of 13 ” Then he turned to Emma and handed her the card. “Happy birthday, Emma. Im excited that we share the same 14 ”“Me, too.” Emma said, 15 at Mr. Smith.“Happy birthday
6、, Emma!” her classmates cheered.1A.After all BBy the wayCFirst of all DFor example2A.talk Blesson Cparty Dtrip3A.healthy Bhumorous Chandsome Dgreat4A.thanked Bpraised Cleft Dencouraged5A.And BBut COr DSo6A.showed Bmade Clent Dbought7A.TV Bfan Clights Dcomputers8A.classroom Bgym Clibrary Dyard9A.angr
7、ily Bhappily Cslowly Dsurely10A.Welcome BSurpriseCMorning DGoodbye11A.me Bher Cyou Dus12A.posted Bordered Cmade Dseen13A.expensive BoldCsmall Dlong14A.birthday BcakeCcard Ddream15A.rushing Bsmiling Cpointing Dwaving二、阅读理解阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(2019山东德州中考)When I was a child, I was a tomboy(
8、假小子). I had a cowboy hat and cowboy boots. My brothers were two and four years older than me. We often played games together.Once, my brothers and I fell in love with playing a game called “stealing horses”. Then my parents decided to buy my brothers guns. These were not “real” guns. Because I was a
9、 girl, I didnt get a gun. They shot and shot at everything with their new guns. I tried to “fight” them with my bow and arrows(弓和箭). But I was still in the poor position without a gun.One day while I was hiding behind a wall, looking out toward the fields, I felt a terrible blow to my right eye. I l
10、ooked up just in time to see my brother lower his gun. Both brothers rushed to my side. My eye felt great pain and I covered it with my hand. “If you tell that to Mummy,” they said, “We will get a whipping(鞭打) from Daddy. You dont want that to happen, do you?” I did not. “Here is a piece of wire(电线)
11、,” said the older brother, picking it up from the floor, “Say you stepped on one end of it and the other flew up and hit you.” “Yes,” I said. To be honest, I didnt want them to be punished. So I did as my brothers told me to do.A week after the “accident” my parents took me to see a doctor. Finally
12、I knew my brothers were worried about my eye, so they told our parents what had happened and asked them to take me to see a doctor.1According to the passage, the two brothers were .Astrict BcleverCpolite Dnaughty2What does the underlined phrase “in the poor position” mean in Chinese?A处于劣势 B在低洼处C处于虚弱
13、状态 D处于贫穷状态3The two brothers asked the writer to tell a lie because they were afraid Athey would lose their gunsBtheir parents would punish themCthey couldnt play the game any moreDtheir parents would take their sister to see a doctor4Choose the correct order according to the passage.The writer was h
14、urt.The brothers told the truth.The parents bought guns for the brothers.The parents took the writer to see a doctor.A BC D5What can we infer(推断) from the passage?AThe writers parents didnt like her.BThe writer and her two brothers loved each other.CThe writers brothers wanted to hurt her.DThe two b
15、rothers didnt get on well with each other.三、语法填空阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。(2019广东深圳中考)In a small house outside London lives an old man. People often see him look 1. his flowers in his garden all the time.One day, a young painter 2. (go) by the old mans house. He looked at the nice garden a
16、nd the special room, picturing how happy he would be if he lived in such a 3. (beauty) place. Suddenly he found the old gardener 4. (terrible) blind. Shocked, he walked to the old man and asked, “Why are you taking care of the flowers every day which you cant see in fact?” The old man smiled, “I can
17、 tell you four reasons. First, I was 5. gardener when I was young and I really love this job. Second, although I cant see these flowers, I can touch them. Third, I can smell the sweetness of them. As to the last, its you.”“Me? But you dont know me.” answered the painter, still puzzled.“Yeah, its tru
18、e that I dont know you. 6. I know flowers are gifts which everyone loves. And the beauty of my garden will get many people into a good mood.” answered the old man.The words of the gardener warm me with 7. (please). He looked after the flowers 8. (make) others enjoy the warm sunshine in spring. He ca
19、nt see the beautiful flowers he planted, just like Beethoven, who cant hear his wonderful music 9. The old man is alone but not lonely. All of his flowers are his friends and neighbors. They 10. (grow) in his heart. I believe that he can hear the voice of them.参考答案一、 【主旨大意】 本文是一篇记叙文。Emma与班主任Mr. Smit
20、h是同一天生日,可同学们都在教室里给班主任筹备生日聚会,竟然没有一个人跟她说生日快乐,她心里很不是滋味。但班主任记得班上每个学生的生日,在其他同学祝贺自己生日快乐时,他却将自己做的贺卡给了Emma并祝其生日快乐,随后其他同学也祝Emma生日快乐,这时,Emma开心地笑了。1A考查短语。after all毕竟;by the way顺便说一句;first of all首先;for example例如。根据选项理解句意:毕竟(After all)今天也是她的生日,可班上甚至没有一个人跟她说一声生日快乐。故选A。2C考查名词。从下一段中Emma knew Mr. Smith deserved a su
21、rprise party.推知,Emma班上的同学正在为班主任Mr. Smith准备一个令人惊喜的生日聚会(party)。故选C。3D考查形容词。从下句He knew everyones birthday and made cards for them.可知,Mr. Smith知道班上每个人的生日。这说明他非常了不起(great)。故选D。4D考查动词。从上句He highfived you when you got an A on a test可知,Mr. Smith在学生考试得到A时击掌祝贺。由此推知,当学生考得不好时,他也会鼓励(encourage)。故选D。5B考查连词。理解空前后句意
22、:Emma知道Mr. Smith应该得到一个令人惊喜的生日聚会;她希望哪怕一个人能记得今天也是她的生日也好。前后句意构成转折关系,故用but(但是)。故选B。6D考查动词。从下句So she suggested the class make a card just like he did for them.可知,Emma建议同学们自己动手制作一张生日贺卡。由此推知,如果学生为他买(bought) 生日礼物,他会不高兴。故选D。7C考查名词。从本段最后turned the lights off可知,这里说的是Ms.Clark让Emma关灯(lights)。故选C。8A考查名词。从下文Emma l
23、ooked around the classroom可知,这里说的是教室(classroom)里的灯熄灭了。故选A。9C考查副词。从下文Emma叹气的描述可知,此时她心情不好,并慢慢地(slowly)再次看看教室,然后关灯了。故选C。10B考查日常用语。从下段Mr. Smith的话:“为我举行的一个令人惊喜的聚会吗?”推知,这里学生说的是“Surprise!”。故选B。11A考查宾格人称代词。从上下文语境可知,这里Mr. Smith说的是“为我(me)举行的一个令人惊喜的聚会吗?”。 故选A。12D考查动词。从上文He walked over the huge card.可知,Mr. Smit
24、h走向那个巨大的贺卡。由此推知Mr. Smith肯定会高兴地说“这是我曾经见过(seen)的最美丽的贺卡。” 故选D。13C考查上下文语境。从下文Then he turned to Emma and handed her the card.可知,Mr. Smith把自己带来的贺卡给了Emma。由此推知,Mr. Smith自己制作的贺卡与班上那个巨大的贺卡相比肯定是比较小(small)。故选C。14A考查上下文语境。由上下文可知,Emma和Mr. Smith是同一天的生日(birthday)。15B考查动词。分析:Emma在看见同学们给Mr. Smith过生日而没有一个人提及自己的生日时,心里是
25、不愉快的;但当Mr. Smith记得自己的生日并将贺卡给了她,并祝她生日快乐时,她笑着说“我也感到很兴奋的”。故选B。二、 【主旨大意】 本文介绍了发生在“我”和两个哥哥之间的故事。“我们”小时候经常在一起玩,并且爱上了一种名叫“偷马”的游戏。因此父母给他们买了假手枪,自己却用弓和箭与他们对抗。在一次玩耍中哥哥们用枪伤了“我”的右眼,由于害怕哥哥们被惩罚,“我”对父母撒了谎。但是哥哥们很担心“我”的眼睛,还是把这件事告诉了父母,然后父母带“我”去医院看眼睛。1D推理判断题。strict 严格的;clever 聪明的;polite 有礼貌的;naughty淘气的。由句子One day while
26、 I was hiding behind a wall, looking out toward the fields, I felt a terrible blow to my right eye. I looked up just in time to see my brother lower his gun. Both brothers rushed to my side. My eye felt great pain and I covered it with my hand.可知,在一次玩耍中,哥哥用枪伤了“我”的眼睛,说明他们是很淘气的。故选D。2A词义猜测题。由第二段中的They
27、shot and shot at everything with their new guns. I tried to “fight” them with my bow and arrows.(他们用枪射击,我尽力用弓和箭与他们“对抗”。)以及转折连词but可以推断后面I was still in the poor position without a gun(没有枪我仍然处于劣势)。故选A。3B推理判断题。由第三段中的“If you tell that to Mummy,” they said, “We will get a whipping from Daddy. You dont wan
28、t that to happen, do you?”(他们说,“如果你把那件事告诉妈妈,我们会受到爸爸的鞭打,你不想发生那样的事情,对不对?”)可知,后面哥哥让我说谎(tell a lie),因为他们害怕父母会惩罚(punish)他们,故答案选B。4B细节理解题。根据文章选择事件发生的正确顺序。文章第二段中的“父母给哥哥们买了枪”;由第三段中的My eye felt great pain,知道“我”受伤了;文章最后一段“一周后父母带我去看医生,最后我知道哥哥们很担心我的眼睛,所以他们告诉父母发生的事情,并让父母带我去看医生。”,可知先是哥哥们说了实话;然后父母带“我”去看医生。因此事件的正确顺序是。5B推理判断题。由文章可知哥哥们并不想伤害“我”,受伤之后,哥哥们也很担心,之后便告诉父母实情,表明哥哥们和作者之间是彼此关心爱护的,故选B。三、1.after2.went3.beautiful4.terribly5.a6.But7.pleasure8.to make9.either10.are grown