收藏 分享(赏)

2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练: 九年级 Units 11~12.doc

上传人:a**** 文档编号:403593 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:9 大小:145KB
下载 相关 举报
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练: 九年级 Units 11~12.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练: 九年级 Units 11~12.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练: 九年级 Units 11~12.doc_第3页
第3页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练: 九年级 Units 11~12.doc_第4页
第4页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练: 九年级 Units 11~12.doc_第5页
第5页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练: 九年级 Units 11~12.doc_第6页
第6页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练: 九年级 Units 11~12.doc_第7页
第7页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练: 九年级 Units 11~12.doc_第8页
第8页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练: 九年级 Units 11~12.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、九年级Units 1112一、完形填空阅读下面短文,掌握大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Mulin is a small boy from Hubei. He is a(n) 1 boy. His parents divorced(离婚) when he was two years old. He lived with his 2 and grandmother. 3 the age of 5, his father died of heart disease. He had to live with his grandmother. Unfortunately,

2、there was 4 wrong with his grandmothers head. He 5 his grandmother well. At the same time, he got 6 grades at school. When he was ten, he took his grandmother to see a 7 in Wuhan with some peoples help. They lived in Wuhan for a month. He had 8 time to go out because he had to look after his grandmo

3、ther.He called 9 a “Sunshine Boy”. He 10 happy every day. But when the reporter asked him 11 he was really so happy. He said he wasnt. He didnt want to show his unhappiness to his grandmother. He told the 12 that when he was unhappy, he wrote the unhappy things on the paper with which he folded a mo

4、del 13 . When the plane flew away, he felt relaxed.When the reporter asked him if he felt sorry to 14 so many lessons because of going to Wuhan, he said the lessons he missed could be learned later, but if his grandmother missed the best time to cure(治疗), there would be nothing to get the chance 15

5、What a good boy! We should learn from him.1A.lucky BunluckyCpolite Dimpolite2A.mother BfatherCsister Dbrother3A.At BInCFor DTo4A.something BanythingCnothing Deverything5A.looked at Blooked upClooked for Dlooked after6A.good BbadCbig Dsmall7A.film BprogramCdoctor Dfriend8A.few BmuchCmany Dlittle9A.he

6、 Bhimself Cshe Dherself10A.smelt BtastedClooked Dfelt11A.that BifCwhere Dwhy12A.writer BreaderCteacher Dreporter13A.bike BtrainCplane Dship14A.get Bcatch Cmiss Dforget15A.back Bup Coff Ddown二、阅读理解阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。On May 5, 2019, Chinas homemade passenger aircraft(飞机) C919 completed it

7、s 90minute first flight and landed safely back at Pudong Airport in Shanghai.C919 is developed by COMAC, a Chinese aircraft company. It is designed to compete with Boeing 737 and Airbus A320.The first C919 aircraft can carry 168 passengers and is able to fly a distance between 4,075 and 5,555 kilome

8、ters. Its reported that a C919 costs around 50 million dollars, less than half of a Boeing 737 or an Airbus A320.Up to now, more than 570 aircrafts have been ordered from 23 customers, mostly Chinese, but also American and Thai companies or airlines. COMAC aims to take one fifth of the worlds narrow

9、body aircraft market and one third of the Chinese market by 2035.The name C919 has its special meanings. The letter C stands for both “COMAC” and “China”. The number 9 is pronounced as jiu in Chinese, which means “forever”. And the number 19 refers to its capacity(容量) of 190 passengers.The large pas

10、senger aircraft is praised as “the flower of modern industry”. It is a symbol of the nations industrial and technological standards as well as the comprehensive(综合的) power. In order to realize the century dream of flying in the sky and the strategy(战略) of the nation, COMAC bears the nations dream an

11、d peoples trust. China considers it as a national pride.1C919 is produced by ABoeingBa Thai aircraft companyCAirbusDa Chinese aircraft company2Which of the following is TRUE about the first C919 aircraft?AIt can carry 190 passengers at most.BIt can only fly a distance of 4,075 km.CIt costs less than

12、 half of a Boeing 737.DIt costs more than half of an Airbus A320.3Which picture shows COMACs aim to take the narrowbody aircraft market by 2035?4The letter C in C919 stands for A“company”Bboth “COMAC” and “China”C“customer”Dboth “cost” and “capacity”5The news report is written mainly to Aintroduce t

13、he design of C919Bdescribe the first flight of C919Cexplain “the flower of modern industry”Dshow Chinas achievements in aircraft industry三、语法填空阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。(2019浙江金华中考)Joseph is a teacher in New York. He gives lessons to 1. (he) students about American history. But he was born

14、 2. Kenya, an African country where the children lead a very different life. For example, a tenyearold boy may spend 3. (much) time in taking care of cows than studying at school. The children also learn many 4. (skill) like how to live in the wild.Unlike many other children, Joseph went to school.

15、And 5. (lucky), when he was 15, he came 6. (study) in America and then became a teacher. Joseph has written 7. book called Facing the Lion. In the book, he talks about his childhood. He thinks 8. is very important for American children to learn about the cultural differences between their country 9.

16、 the others. He also thinks children should learn to be strong and full of hope. Now Joseph 10. (do) a project, hoping that it will help children face their own “lions”四、书面表达(2019浙江宁波中考)今年5月11日,你校组织了一次社会实践活动,部分学生选择去了红星农场(见导图一),其余学生选择去了科技博物馆(见导图二)。请根据你所选择的实践活动写一篇英语日记,记录当天的经历和感受。注意:(1)日记必须包括你所选择导图的所有要

17、点,并适当发挥;(2)文中不得出现真实的人名和校名;(3)词数:80100。日记格式及首句己给出,不计入总词数。Friday, May 11th Today I had a school trip. 参考答案一、 【主旨大意】 本文是一篇记叙文。文中讲述了来自湖北的一个小男孩为了给奶奶看病而不惜落下很多功课。由此看出,他是一个善良、懂事的孩子。1B结合下文的His parents divorced及his father died of等事件可知这是个不幸的孩子,故选B。2B结合下文his father died of heart disease. He had to live with his

18、 grandmother.可知父母离婚后他和爸爸及奶奶一起生活。故选B。3Aat the age of为固定搭配,意为“在岁时”。4A根据前文的Unfortunately(不幸的是),可知奶奶的头有毛病,故选A。5Dlook at看;look up在字典中查询;look for寻找;look after照看。结合上文可知,奶奶的头有毛病,他把奶奶照看得很好,故选D。6A结合上文他把奶奶照看得很好这个事实,再结合at the same time一短语可推知他的成绩也是很好的,故选A。7C结合下文记者对他的采访可知他带奶奶到武汉是来看医生的,故选C。8D结合下文.because he had to

19、 look after his grandmother.可知他几乎没时间外出,故选D。9B句子主语为he,故可知他称自己为“阳光男孩”。10C结合上文他称自己为“阳光男孩”,因此他每天都看上去很高兴,故选C。11B结合下文He said he wasnt.可知记者问的是“他每天是否真的如此高兴”,故选B。12D结合上文记者的采访可知,他告诉了记者自己的这个小秘密。故选D。13C结合下文When the plane flew away, he.可知,烦闷时,就把不高兴的事情写在纸上,然后叠成小飞机,放飞飞机,他就感觉放松了。故选C。14C结合下文because of going to Wuhan

20、可知他肯定落下了很多功课,故选C。15Aget back意为“取回;拿回”,结合句意“如果他奶奶错过了最佳治疗时间,将不会有任何东西能换回这样的机会”。二、 【主旨大意】 本文是一篇说明文。文章介绍了中国自己研发的民航飞机C919的研发过程以及该飞机取名C919的代表意义。1D细节理解题。根据文章第二段第一句C919 is developed by COMAC, a Chinese aircraft company.可知,C919是由中国航空公司制造。故选D。2C细节理解题。根据文章第二段中的Its reported that a C919 costs around 50 million do

21、llars, less than half of a Boeing 737 or an Airbus A320.可知,C919的花费比波音737的一半还要少,故选C。3C细节理解题。根据文章第二段最后一句COMAC aims to take one fifth of the worlds narrowbody aircraft market and one third of the Chinese market by 2035.可知,到2035年COMAC的目标是占世界窄体机市场的五分之一,占中国市场的三分之一。对比表格信息可知选C。4B细节理解题。根据文章第三段第二句The letter C

22、 stands for both “COMAC” and “China”可知,C919中的字母C代表“COMAC和中国”。故选B。5D主旨大意题。通读原文可知,这篇新闻报道的写作目的是展现近年来我国航空事业的巨大发展成就。故选D。三、1.his2.in3.more4.skills5.luckily 6to study7.a8.it9.and10.is doing四、Possible version 1:Friday, May 11thToday I had a school trip. The weather was fine. My classmates and I set off to H

23、ongxing Farm by bus early in the morning.The minute we arrived, we took a walk around the farm. Then we fed the chickens. When I threw some food to them, they ran over to me with excitement and some of them even walked into their friends. The most exciting thing was that we picked strawberries after

24、 lunch. While we were picking, we ate a lot. How sweet they were!I had a wonderful time today! I do hope to go there again in the near future!Possible version 2:Friday, May 11thToday I had a school trip. The weather was fine. My classmates and I set off to the Science Museum by subway at 7:00.As soo

25、n as we reached the museum, we were amazed to see lots of pictures about science. Then we watched a video about different inventions and their inventors. Its unbelievable that technology has progressed in such a rapid way. In the afternoon, we played chess with some special robots. It was surprising to find that nobody could beat them. Before leaving, we bought some gifts for our friends.I had a wonderful time today! I do hope to go there again!【点睛】 首先要确定文章的体裁,这是一篇日记,这就确定了文章的人称。其次要看到要求是“根据你所选择的实践活动”进行写作,所以要在两个导图中挑选一个进行描述,不需要都写。在完全明白题目含义后就要根据导图中的要点(包括人物、交通方式、感受、活动)进行写作,使用恰当的语句,保证作文连贯得体。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1