收藏 分享(赏)

2020版同步译林版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 3 SCIENCE AND NATURE 课时跟踪检测(一) WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:403106 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:7 大小:234.50KB
下载 相关 举报
2020版同步译林版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 3 SCIENCE AND NATURE 课时跟踪检测(一) WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020版同步译林版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 3 SCIENCE AND NATURE 课时跟踪检测(一) WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020版同步译林版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 3 SCIENCE AND NATURE 课时跟踪检测(一) WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020版同步译林版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 3 SCIENCE AND NATURE 课时跟踪检测(一) WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020版同步译林版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 3 SCIENCE AND NATURE 课时跟踪检测(一) WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020版同步译林版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 3 SCIENCE AND NATURE 课时跟踪检测(一) WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020版同步译林版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 3 SCIENCE AND NATURE 课时跟踪检测(一) WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3 课时跟踪检测(一) Welcome to the unit & Reading Language points.单词拼写1She had intention (意图) of visiting her native land.2As a consequence (结果) of being in hospital, Mary decided that she wanted to be a nurse.3The concepts (概念) of low carbon are low energy and no waste.4Having been married for years w

2、ithout a child, my uncle and aunt are considering adopting (收养) an orphan.5He has consulted the physician (内科医生) about his health.6The moment we reached the farm, we got down to harvesting (收割) the wheat.7If we go against nature, we will have to deal with the consequences (后果)8Some students are easy

3、 to lose their temper because of anxiety (焦虑) and study burden.完成句子1他指出这条路冬天不安全。He pointed_out that the road was not safe in winter.2居里夫人是世界上第一个两次获得诺贝尔奖的人。Marie Curie is the first person in the world to_receive_two_Nobel_Prizes.3我去纽约为的是看望我兄弟。I went to New York with_the_intention_of_seeing my brother

4、.4虽然我不怎么喜欢艺术,但我发现他的作品令人赞叹。While_I_really_dont_like_art,_I find his work impressive.5如果他早点告诉我的话,我就不会那样做了。If_he_had_told_me_earlier,_I would not have done like that.完形填空Everyone, including me, thought I had won the race. As I crossed the line, the crowd _1_ and began to pour into the track. However, I

5、 began to _2_ my feelings of victory as I watched the girl from Medfield keep running. Then I saw my coach and teammates _3_ me and making “around the track” _4_ with their arms. I had lost count and there was _5_ one more lap (圈) to go. I jumped back onto the track, determined to earn my _6_. I fel

6、t very tired, but I was determined and picked up my _7_.My track team does not get the _8_ of other sports. Some people once told me that track was not even a sport and that running around in a circle _9_ no talent. Each day after school my teammates and I put on our running shoes and _10_. We stay

7、together, using each other as support to _11_ the tiredness and muscle aches _12_ we know that in just a few moments we will be pushing our _13_ to the limit.Try as I might to catch up, too much _14_ had been wasted and the meet went to Medfield. As I crossed the _15_ finishing line, my heart sank.

8、The next few days were really _16_ for me, but with the support of my family, friends, and teammates, I _17_ from my mistake. After that track meet, our teams bond got _18_, and we all became more supportive to each other.Every runner may have come together for different reasons, but we have the _19

9、_ goal: to achieve top performance and experience personal growth. For me, through running Ive been able to _20_ the challenges presented to me.语篇解读:本文是记叙文。在接力训练和比赛中,我们全体队员互相支持,通力合作,以取得最好的成绩。 1A.cheeredBagreedCquarreled Dgathered解析: 选A由文章首句可知,每个人都以为作者获胜了,所以人群一片欢呼,冲上了跑道。2A.hide BcontrolCexperience Dq

10、uestion解析:选 D由本空后“the girl from Medfield keep running”可知,看到对手没有停下,作者开始怀疑自己是否真的获胜了。3A.smiling at Btaking the place ofCshouting at Dbreaking away from解析:选 C由上文的“crossed the line”可知,作者还在赛道上,所以教练和队友冲她大声喊叫。4A.gestures BsoundsCsuggestions Dorders解析:选A由本空前后的“around the track”和“with their arms”可知,他们挥舞着手臂冲作者

11、做“绕场跑”的手势。5A.yet BstillChardly Dalways解析:选B由本空前“I had lost count”可知,作者在飞跑时忘了计算圈数,事实上还有一圈要跑。6A.prize BlivingCtrust Dfame解析:选A由本空前“I jumped back onto the track”可知,作者又冲回跑道,决心要把奖项拿回来。7A.way BspeedCshoes Dflags解析:选B尽管作者筋疲力尽,但是她下定了决心,开足马力,加速奔跑。8A.chance BskillsCrules Drespect解析:选D由下句“Some people once told

12、 me that track was not even a sport”可知,作者她们的田径队得不到像其他运动那样的尊重,有人曾经对作者说田径算不上是运动,绕圈跑都不需要什么能力。9A.offered BreceivedCrequired Dmeant解析:选C参见上题解析。10A.exercise BrestCunite Dmove解析:选A由“put on our running shoes”可知,作者她们队每天进行训练。11A.feel BforeseeCease Dovercome解析:选D由“using each other as support”可知,她们互相支持,克服疲劳和肌肉酸

13、痛。12A.but BbecauseCthough Dwhile解析:选B本空后是她们聚在一起互相支持的原因。13A.bodies BteammatesCaudience Dtrack解析:选A比赛是非常耗费运动员体力的。14A.money BenergyCtime Dbreath解析:选C由上文可知,作者误以为自己获胜就停了下来。所以尽管奋力追赶,因为时间浪费过多,还是输了。15A.new BoriginalClast Dactual解析:选D由前文可知,这里指的是真正的终点线。16A.cold BdifficultCfresh Denjoyable解析:选B由“the meet went

14、to Medfield”以及“my heart sank”可知,接下来的几天对作者来说很难熬。17A.suffered BlearnedCrecovered Dheard解析:选C由前文作者的状态以及“with the support of my family, friends, and teammates”可知,作者从自己的失误中恢复了过来。18A.more important BhealthierCmore natural Ddeeper解析:选D由“we all became more supportive to each other”可知,她们队员之间的关系更深了。19A.famili

15、ar BtrueCsame Ddistant解析:选C由“to achieve top performance and experience personal growth”及本空前的“different reasons”可知,全体队员聚到一起的原因可能各不相同,但大家有一个共同的目标。20A.face BdefeatCaccept Davoid解析:选B通过跑步,作者能够战胜挑战。.阅读理解You stay up late, and never seem to be organized. While these might not seem like the most positive ch

16、aracteristics, research has shown each of them is linked to a higher intelligence.You are messy.Managers and office workers might be interested in a clean desk, but it seems in terms of efficiency (效率), they could have it all wrong.The researchers found people actually thought more clearly when the

17、desk was in a mess, as they sought to simplify the tasks at hand. Untidiness forces human beings to focus and think more clearly.Famous thinkers and writers such as Albert Einstein and Roald Dahl were known for their untidy desks. “Messy desks may not be as harmful as they appear to be, as the probl

18、emsolving approaches they seem to cause can improve work efficiency or increase employees creativity in problem solving,” the researchers said.You stay up late.Night owls are more intelligent than people who get an early night. It found that late risers tire less quickly than those who get up at daw

19、n. The study is likely to be accepted willingly by anyone tired of being branded lazy for their love of a liein. And it added to growing evidence that it is night owls that make all the decisions in a group and that tend to be both cleverer and richer than early birds.You tend to be modest.This is c

20、alled the DunningKruger effect. It describes how less competent (有能力的) people often think their intelligence higher than it actually is, while more competent people think theirs lower.You are a cat person.A study said that cat owners are smarter than dog owners, regardless of their pets intelligence

21、. The research showed that the owners of the two animals tend to have different personalities with cat lovers being more sensitive and openminded than dog lovers who are largely energetic. The study found that cat owners scored more highly on an intelligence test than dog owners.语篇解读:本文是说明文。研究指出一些特殊

22、的性格特征和行为习惯也是聪明人的象征。1What do the examples of Einstein and Dahl prove?AMessy desks can lead people to clearer thinking.BPeople with messy desks have lower efficiency.CCreativity usually comes from a messy desk.DFamous people tend to have untidy desks.解析:选A推理判断题。由第三段“Untidiness forces human beings to f

23、ocus and think more clearly”及第四段“Famous thinkers and writers such as Albert Einstein and Roald Dahl were known for their untidy desks”可知,这种杂乱的书桌会促使人们思维更加清晰。2Which of the following can best describe night owls?ALazy. BEnergetic.CDetermined. DSensitive.解析:选B细节理解题。由第五段“It found that late risers tire le

24、ss quickly than those who get up at dawn”可知,那些夜猫子通常比早起的人精力充沛。3What is the DunningKruger effect?AModesty helps one to make progress.BCompetent people are often confident.CPeople dont know their abilities well.DThe modest are actually less competent.解析:选C推理判断题。由第六段可知,认知偏差现象指的是人们对自己的能力高估或低估。4What is th

25、e text mainly about?AEffects of positive characteristics.BWays to have a higher intelligence.CNormal behavior of intelligent people.DSurprising characteristics of clever people.解析:选D主旨大意题。本文主要介绍了几种看起来不是那么积极的性格特征和行为习惯,指出它们也是高智商的表现。.阅读七选五Want to live in a perfectly clean environment and make it shine

26、brightly? _1_ Then you will not need to purchase expensive cleaning products.Clean the toilet with Coke. Its amazing how powerful Coke might be as a toilet cleaner. _2_ Youll save your health by not consuming chemicals that Coke contains and save money by not purchasing professional cleaners. Pour s

27、ome cola over the stains and leave it all for a few hours. Then let water wash the toilet!Remove water stains with orange peels. Youve just eaten an orange. _3_ Do not throw away those orange peels. You can use the skins to clean stainless steel. Your appliances will shine again after you rub (擦) th

28、em with the skins. The peels can easily make those stubborn stains disappear in a second.Use banana peels to polish leather furniture. Experts claim that banana peels are great for polishing leather sofas and armchairs. Banana skins are rich in oils and have the right texture to do the task. _4_ Aft

29、erwards, remove the leftover with a cloth. This trick is simple and cheap. Use it if you want your leather furniture to look brand new again._5_ Why would you want to buy one when you can make your own product that is cheap and nontoxic (无毒的)? Just pour 2 liters of slightly warm water into a deep bo

30、wl. Then add 50ml white vinegar and half a teaspoon of dishwashing liquid. Shake the bowl and then fill up a plastic spray with the mixture. Use it to clean windows and mirrors. Make your glass surfaces clean and shiny.AWait a minute!BMake your own glass cleaner.CFollow the steps given below.DOf cou

31、rse your answer is “yes”EThey leave no marks or scratches.FInstead of drinking it, use it to clean the toilet bowl.GThey are economical and safe to use on all of furniture.语篇解读:本文是一篇说明文。想生活在一个干净的生活环境中,让一切光洁发亮吗?那就按照以下步骤来做吧。无须购买昂贵的清洁用品,只需要一些小妙招。1解析:选C根据空格前后的内容以及接下来列举的几条小妙招可知,C项“跟着以下步骤做”能起到承上启下的作用。2解析:

32、选F本段讲的是用可乐清洁厕所,故F项“不是喝掉可乐,而是用之清洁马桶”符合语境。3解析:选A根据下文中的“Do not throw away those orange peels”可知,吃了橘子后,稍等片刻,不要扔掉橘子皮,你可以用之清理不锈钢。所以选A。4解析:选E根据上文中的“Banana skins are rich in oils and have the right texture to do the task”可知香蕉皮富含油脂,材质也非常适合擦拭皮质,不会留下污痕或划痕。所以选E。5解析:选B根据下文中的“you can make your own product that is cheap and nontoxic (无毒的) .”“Use it to clean windows and mirrors. Make your glass surfaces clean and shiny”可知,本段讲的是如何自制玻璃清洁剂,故B项符合语境。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1