1、10.阅读理解(2篇)七选五语法填空.阅读理解 A(2019湖南岳阳二模)话题:冬季啤酒节词数:292难度:Best Southern Winter Beer Festivals to Challenge Your TasteBluffton International Craft Beer FestivalThis festival is considered to be “The Best Little Beer Fest in the US”This festival shows over 125 beers from more than 40 breweries(啤酒厂) across
2、 the US and focuses on unique and new beers that you usually cant find in a grocery store.The festival even has hourly surprises of a limited quantity of rare beers as well as food for those who can arrive in time.Bayou Beer FestThe Bayou Beer Fest is the premier beer festival in the Bayou Region of
3、 southern Louisiana and is held at the historic 19th century sugar farm,making it a truly memorable beer festival.The festival will provide hundreds of beers from statebased,national,and even international breweries.Of course,there will also be food to purchase,and several Louisianastyle musical act
4、s to keep the festival alive.Key Largo Brew on the BayIts actually winter at this beer festival held in the largest section of the Florida Keys.The festival covers two days,and will feature at least 40 different breweries,including local breweries.Besides,because it does harm to your health to enjoy
5、 beer on an empty stomach,Brew on the Bay will feature a food court,with fresh Florida lionfish,fish sandwiches,and shellfish.Yagas Chili(辣椒) Quest & Beer FestBeer and chili go together like peas and carrots,so you will not want to miss the annual Yagas Chili Quest & Beer Fest.The festival will feat
6、ure over 100 import beers,including rare finds and a few surprises prepared for all people present.Of course,there will also be a variety of tasty chili for you to try.1What can you enjoy on the Bayou Beer Fest?ALocal music. BSugar juice.CFree beers. DDelicious food.答案A解析细节理解题。从Bayou Beer Fest部分最后一句
7、中的“Of course,.several Louisianastyle musical acts to keep the festival alive.”可知,在这个啤酒节人们可以欣赏到当地的音乐,故选A。2Which festival could offer you some seafood?ABluffton International Craft Beer Festival.BBayou Beer Fest.CKey Largo Brew on the Bay.DYagas Chili Quest & Beer Fest.答案C解析细节理解题。根据Key Largo Brew on t
8、he Bay部分最后一句中的“Brew on the Bay will feature a food court,with fresh Florida lionfish,fish sandwiches,and shellfish”可以看出为了防止空腹喝啤酒对身体造成危害,此啤酒节专门提供一些海产品和食物供人们食用,故选C项。3What makes Yagas Chili Quest & Beer Fest special?ASurprises for people.BThe most imported beers.CVarious vegetables.DHottaste food.答案D解析
9、细节理解题。根据Yagas Chili(辣椒) Quest & Beer Fest部分的最后一句“Of course,there will also be a variety of tasty chili for you to try.”可以看出,该啤酒节的与众不同之处在于可以让人们尝到各种辣椒,故D项符合题意。hot在此处意为“辣的”。B(2019山东日照一模)话题:疲劳导致身体饥饿词数:360难度:We often seek food after focused mental activity,like preparing for an exam.Researchers guess tha
10、t too much thinking consumes a lot of energy from the brain.So the brain,sensing that it may soon require more calories to keep going,apparently leads to bodily hunger,and even though there has been little physical movement,we eat.The researchers note that tiring activity both increases the amount o
11、f blood sugar and lactate(乳酸盐) circulating in the blood and increases blood flow to the head.Because the brain uses sugar and lactate as fuel,researchers wondered if the increased flow of fuelrich blood during exercise could feed a wornout brain and reduce the urge to overeat.Thirtyeight healthy col
12、lege students were invited to determine their fitness and metabolic(新陈代谢) rates and to report what their favorite pizza was.Afterward,they sat quietly for 35 minutes before being given as much of their favorite pizza as they wanted.At a later date,the volunteers returned and spent 20 minutes making
13、selections from college and graduateschool entrance exams.Next,half the students sat quietly for 15 minutes,before being given pizza.The rest of the volunteers spent those 15 minutes doing intervals on a treadmill(跑步机) two minutes of hard running followed by about one minute of walking,repeated five
14、 times.These students were then allowed to gorge on pizza,too.But by and large,they did not overeat.When the researchers factored in(将作为因素考虑) the calories burnt on running,they determined that those students actually consumed 200 fewer total calories after their brain workouts than the resting stude
15、nts.The researchers do not know if the runners consumed extra calories at dinner.They also cannot tell whether other types of exercise would have the same effect as running,although the researchers say they suspect that if an activity causes someone to break into a sweat,it should also increase bloo
16、d sugar and lactate,feeding the brain and weakening hungers call.语篇解读本文为说明文。研究人员猜测,过多的思考会消耗大脑的大量能量,这显然会导致身体饥饿。由于大脑使用糖和乳酸盐作为燃料,研究人员想知道,在运动过程中增加的富含燃料的血液流量,是否能让疲惫的大脑得到补充,并减少暴饮暴食的冲动。文章介绍了这项研究。4What do we learn from the first paragraph?AWe eat for more physical movements.BA busy brain can make one hungry
17、.CEnergy from the brain cant be used up.DAn exam results in caloric consumption most.答案B解析细节理解题。根据第一段第二、三句(研究人员猜测,过多的思考会消耗大脑的大量能量。因此,大脑感觉到它可能很快就需要更多的卡路里来维持运转,显然会导致身体饥饿)可知,忙碌的大脑会让人感到饥饿。故B选项正确。5What can a physical movement do?AIncrease blood flow.BIncrease the amount of blood sugar.CUrge one to eat mo
18、re.DMake the brain tired.答案A解析细节理解题。根据第二段内容(研究人员指出,疲劳的活动不仅会增加血液中循环的血糖和乳酸的含量,还会增加流向头部的血液流量)可知,身体运动能增加血液流动。故A选项正确。6What does the underlined phrase “gorge on” in Paragraph 5 mean?AEat. BPurchase.CTaste. DObtain.答案A解析词义猜测题。根据本段第一句“Next,half the students sat quietly for 15 minutes,before being given pizz
19、a.”及画线词句中的too可知,这些学生也可以吃比萨。根据画线词所在句后的“But by and large,they did not overeat.(总的来说,他们没有吃得太多)”也可得知,画线词意为“吃”。故A选项正确。7What do the researchers want to know from the study?AWhether brain uses sugar and lactate as fuel.BWhether brain can be tired during exercise.CWhether exercise can reduce eating desire.D
20、Whether exercise increases blood sugar.答案C解析细节理解题。根据第三段内容(由于大脑使用糖和乳酸作为燃料,研究人员想知道,在运动过程中增加的富含燃料的血液流量,是否能让疲惫的大脑得到补充,并减少暴饮暴食的冲动)可知,研究人员想从这项研究中知道,运动是否能降低食欲。故C选项正确。.七选五(2019北大附中质检)话题:旅行建议词数:269难度:With the summer holiday just around the corner,it seems like everybody is busy planning their vacations.Here
21、are some tips that can help you enjoy your holiday without emptying your pocket:Travel offseasonGo to your desired destination while the demand is low and take advantage of huge discounts.During the peak season,the hotel and flight prices increase quickly,and youll likely spend more of your vacation
22、 time standing in line due to the rush of tourists. 8 Eat like a localWhy eat at big chain restaurants when you can experience something new? 9 During your family trip,try new food where the locals eat.This will not just save money,but also provide you with a new and different experience.For smaller
23、 meals and snacks,avoid restaurants and try street food or other takeout. 10 Websites can help you find discount hotel rooms.Look for places that do not charge extra for children if they use the existing bedding.Stay with the locals.If you and your family are going to stay for a longer period,rentin
24、g a small apartment is a good choice.Choose local transportation 11 Instead,take buses,railways or subways,which are always cheaper.If you are planning to stay for a while,you can consider renting a car.Hiring a car is much easier than carrying your bags everywhere if you are moving around a lot.Don
25、t hesitate to bargainTouristheavy places are known for overcharging for just about everything.Clothes,travel goodies,souvenirs,etc.are very expensive at these places. 12 Bargain hard to get the best price.ASave on hotels.BSurf the Internet while traveling.CSo its best to find out when the offseason
26、starts.DTherefore,avoid buying anything there.EPlanning your meals is another way to reduce your travel costs.FFor this reason,you shouldnt feel ashamed to ask for bargains.GAs a tourist,avoid taking taxis whenever possible,since they are expensive.语篇解读本文介绍了假期出行时既能享受快乐假期,又能够在吃、住、行等方面节省开支的几条建议。8答案C解析
27、本段的小标题为淡季出游,下面又具体介绍了旺季出游时花费的时间和金钱较高,又有特别多的人,所以最后总结出最好找出淡季是什么时候,即在淡季出游。故选C项。9答案E解析本段介绍在吃的方面节省开支。不要去选大的连锁餐馆,而去尝试一下当地的食物,这也是另一个减少旅游开支的办法。故选E项。10答案A解析此处考查小标题。本段介绍了在网上预订打折酒店、住便宜的公寓等住宿方面省钱的方法,所以本段标题可以总结为在住宿方面省钱。故选A项。11答案G解析空后紧接着用Instead转折对比,在出行方面,避免乘坐出租车,而要选择更便宜的公交车、地铁等方式。故选G项。12答案F解析旅游景点漫天要价是出了名的,衣服、旅游产品
28、、纪念品等在这些地方都很贵,基于此,不要羞于砍价,要努力砍到最合适的价钱。故选F项。.语法填空(2019广西桂林一模)话题:唱歌的好处词数:157难度:Researchers examined the benefits of singing among people with mental health conditions 13. (include) anxiety and depression.They found people who took part in a community singing group improved their mental health and 14. t
29、he combination of singing and socialising was an important part of 15. (recover)The grassroots action runs weekly singing workshops for the people 16. mental health conditions as well as the general public.It 17. (original) began at a hospital in 2005,but afterwards moved into the community.Around 1
30、20 people now attend four free workshops each week across Norfolk,two thirds of 18. have had contact with mental health services.The research project followed the group for six months and 19. (undertake) interviews and focus groups with participants,organisers,and workshop 20. (leader)The report sho
31、ws how singing and socialising gave participants 21. feeling of belonging and wellbeing that often lasted a day or 22. (many),as well as improved social skills and confidence.语篇解读这是一篇说明文。研究人员调查了患有焦虑和抑郁等精神疾病的人唱歌的好处。他们发现,参加社区歌唱小组的人心理健康状况有所改善。13答案including解析考查非谓语动词。本句已经存在谓语且句中没有连词,故include只能用作非谓语,表示“包括
32、;包含”,故填including。14答案that解析考查宾语从句的连接词。设空处作found的宾语,故填that引导宾语从句,that在从句中无词义,也不充当句子成分。15答案recovery解析考查名词。此处表示“康复;恢复”需用名词形式,故填recovery。16答案with解析考查介词。根据第一段第一句中的“among people with mental health conditions”可知,表示“有精神健康问题的人”。故填with。17答案originally解析考查副词。begin为动词,需用副词修饰,故填originally。18答案whom解析考查定语从句。本句为定语从句,修饰先行词120 people,且引导词在从句中作介词of的宾语,指人,故填whom。19答案undertook解析考查动词的时态。空处与followed是由and连接的并列谓语,也应用一般过去时,故填undertook。20答案leaders解析考查名词的数。leader为可数名词,且根据上文participants,organisers可知,应用复数形式,故填leaders。21答案a解析考查冠词。feeling为可数名词,此处表示泛指,意为“一种感觉”,故填a。22答案more解析考查形容词的比较级。表示“持续了一天或更长时间”,应用形容词的比较级,故填more。